Sportberichten


Plaatsing  
 
29-10-2012  

Gerco Schröder daagt Rabobank voor de rechter


Boven: Gerco Schröder met Eurocommerce London
Onder: Bij Stal Eurocommerce in Lochem werken 12 personen die mede de dupe worden van het geschil met de Rabobank
 

TUBBERGEN - Springruiter Gerco Schröder spant een kort geding aan tegen de Rabobank. Aanleiding voor de rechtsgang is de blokkade van de Rabobank om de toppaarden waarop Schröder normaal gesproken rijdt in de wereldbekerwedstrijden niet mag gebruiken. De winnaar van twee zilveren Olympische medailles met het paard London, zit al een maand thuis. Schröder vindt dat zijn sportieve carrière schade oploopt en ook de paarden de dupe worden van de blokkade. Schröder maakt momenteel een vrije val op de wereldranglijst terwijl hij direct na de Olympische Spelen op een tiende plek stond.
Aanleiding voor Rabobank om de 21 paarden niet vrij te geven is het conflict tussen eigenaar Ger Visser en de Rabobank over de afwerking van het faillissement van projectontwikkelaar Eurocommerce. Visser verkocht Stal Eurocommerce een half jaar voor het faillissement aan zijn zoon Ger Visser jr. en deze verkoop wordt door Rabobank betwist. Visser sr. wil niet persoonlijk garant staan voor de vordering en ook niet voor de paardenpaspoorten, waardoor de paarden niet meer naar het buitenland kunnen reizen. Schröder kan daardoor ook niet deelnemen aan de finale van de Global Champions Tour, die van 22 november tot 24 november in Abu Dhabi wordt verreden.
Het geding tussen Schröder en Rabobank dient deze week voor de rechtbank in Zutphen.

Geen veiling van panden Eurocommerce
De banken die schuldeiser zijn in het faillissement van projectontwikkelaar Eurommerce uit Deventer, hebben besloten de veiling van 44 kantoorpanden die volgende week gepland stond, niet door te laten gaan. De veiling werd gevreesd in de vastgoedwereld omdat daardoor de gehele kantorenmarkt in Nederland te maken zou krijgen met kapitale afschrijvingen. De schuldeisers willen nu de panden pas in de verkoop brengen als er individueel een goed bod ligt en brengen de panden onder in aparte bv's per eisende bank.
Frappant is dat eigenaar Ger Visser sr. van Eurocommerce altijd voorstond dat redding het goedkoopst zou zijn en zei dat een faillissement in deze meer schade berokkent dan nodig. Visser verkondigde eveneens dat hij niet snapte waarom een onervaren curator was aangesteld. Visser zegt bovendien dat hij de dupe is geworden van de juridische afdeling van Rabobank die intern een gevecht voert met de commerciële vastgoedafdeling van Rabobank. Rabobank vroeg het faillissement van Eurocommerce aan terwijl bouwgigant Wessels uit Rijssen al in een veel eerder stadium afzag van een faillissementsaanvraag.

Archief
Terug naar vorige pagina