Sportberichten


Plaatsing  
 
20-10-2012  

Heracles pakt punt in slotfase tegen Ajax


Christian Dorda met een fraaie kopbal. Foto Nick Zweers
 

ALMELO – Ook tegen Ajax durfde trainer Peter Bosz het aan om met een 3-4-3 opstelling het veld in te gaan. Vooruit veel druk zetten, was het uitgangspunt, om de aanvallende impulsen van Ajax al in de kiem te smoren. Dat lukte vanavond in de eerste helft niet helemaal vooral om dat Heracles slordig speelde en teveel en te vroeg balverlies leed. Al na tien minuten profiteerde Ajax in een snelle omschakeling waardoor Lasse Schöne vrij kon doorlopen op doelman Remko Pasveer, hem omspeelde en nog bijna zag dat ben Rienstra zijn inzet keerde, zij het dat deze de bal verkeerd op de slof kreeg en de bal zelf in het net werkte 0-1. Voetballend ging het gelijk op en ook Heracles kreeg een aantal kansjes. Toch was het Ajax dat de 0-2 aantekende nadat Kwame Quansah in de fout ging en opnieuw Schöne vrij kon opduiken voor Pasveer. Deze keer schoot hij wel zelf de bal in het doel. Tot de rust ging het spel heen en weer zonder echte hoogtepunten, zij het dat Duarte nog een vrije trap buiten bereik van Vermeer tegen de paal krulde. In die fase van de wedstrijd speelde Heracles te voorzichtig.
Na rust moesten de Heraclieden opnieuw de aanval zoeken maar dat werd niet tot tevredenheid van Bosz uitgevoerd. Vejinovic kwam na een langdurige blessure voor het eerst in het veld als vervanger van Duarte. ‘Hij heeft het vermogen om eens een mannetje over te slaan en denkt voorwaarts’, gaf Bosz later aan en Castillion verving Everton. Heracles werd beter, kreeg meer grip op het spel en werd gevaarlijker. De druk op het Amsterdamse doel was ook aanleiding voor overtredingen door de Ajaxieden en toen de Amsterdammers een vrije trap van Heracles niet goed wegwerkte, was Te Wierik er als de kippen bij om de aansluittreffer op het scorebord te zetten, 1-2.
Heracles nam daarna nog meer risico en dat werd binnen een minuut al afgestraft door Tobias Sana die gretig gebruik maakte van de ontstane ruimte. Even leek het er op dat de wedstrijd gespeeld leek, maar daar is Wierdenaar Thomas Bruns niet het mannetje naar. Hij sleurde dat het een lieve lust was en toen Quansah een duel om de bal won en hem op de rand van de zestien op maat bediende, kon Vermeer opnieuw vissen 2-3. Babel dacht nog even de Amsterdammers in veilig vaarwater te brengen, maar scheidsrechter Blom keurde zijn treffer af wegens buitenspel.
Met Castillion voor Overtoom ging Heracles de laatste fase in waardoor de druk nog meer toenam. Armenteros stuitte op Vermeer, Castillion schoot net over en Ajax probeerde de voorsprong over de eindstreep te brengen. Het was invalller Pedro die de Almeloërs in de slotminuut toch nog aan het welverdiende punt hielp door Vermeer kansloos met een schuiver te passeren 3-3.

Fotoreportage: Nick Zweers Fotografie

(Klik hier voor alle foto's)

Heracles Almelo – Ajax 3-3
(0-2)
Scoreverloop: 10. Rienstra 0-1 (e.d.), 25. Schone 0-2, 60. Te Wierik 1-2, 61. Sana 1-3. 80. Bruns 2-3, 90. Pedro 3-3.

Commentaren:

Peter Bosz: ‘Ik had willen winnen
Luis Pedro: ‘Beter kan niet

Scheidsrechter: Kevin Blom
Geel: Duarte, Bruns, Te Wierik (Heracles), Van Rhijn (Ajax)
Opstelling Heracles: Pasveer, Te Wierik, Rienstra, Dorda; Quansah, Duarte (61. Vejinovic), Bruns, Overtoom (85. Castillion); Gouriye, Armenteros, Everton (61. Pedro).
Opstelling Ajax: Vermeer; Van Rhijn, Alderweireld, Moisander, Blind; Schone (83. Fischer), Poulsen, Eriksen; Sana (77. De Sa), De Jong, Boerrigter (46. Babel).

Fotoreportage (29 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina