07-10-2012

AKC verliest in extra tijd van De Hoeve

ALMELO - AKC heeft zijn derde thuiswedstrijd op een erg zure wijze verloren. De Hoeve scoorde in de laatste seconden waardoor een 11-12 eindstand op het scorebord kwam te staan. Dit nadat AKC het grootste deel van de rommelige wedstrijd het voortouw had. in de eerste helft liep de ploeg uit Almelo snel uit naar een 6-2 voorsprong waarbij een aantal mooie aanvallen te zien waren voor het publiek. Gemiste strafworpen en een aantal fouten in de verdediging zorgden ervoor dat De Hoeve bij rust alweer terug was gekomen tot 6-5. Daarnaast had de scheidsrechter een bepalende actie voor het wedstrijdverloop, bij een vrije bal voor De Hoeve duwde 'de man in het zwart' een van de spelers van AKC achteruit. Deze actie zorgde voor een golf van verontwaardiging onder het publiek en coaches waarna de rest van de wedstrijd bol stond van oponthoud en opmerkelijke beslissingen.

In de tweede helft liet AKC zich in eerste instantie teveel meeslepen en was de ploeg niet bezig met korfbal. Gelukkig herpakten de Almeloërs zich en lukte het zelfs om 1,5 minuut voor tijd een 11-10 voorsprong te nemen. Een ongelukkige fout in de verdediging zorgde voor een 11-11 gelijke stand, waarna De Hoeve helaas in de slotseconde de wedstrijd naar zich toetrok.

Al met al een wedstrijd waar nog lang over wordt doorgesproken. AKC heeft erg hard gevochten in deze wedstrijd maar vergat toch vooral zelf om de wedstrijd te beslissen. Drie gemiste strafworpen en enkele dure fouten in de verdediging kostten de ploeg 2 belangrijke punten. Positief was dat AKC verdiende te winnen in een wedstrijd tegen een van de koplopers. Volgende week moet AKC uit naar DOS/Kampen in de laatste wedstrijd van deze veldcompetitie. De volgende thuiswedstrijd zal dan ook in de zaal zijn.

AKC 2 behaalde nog een knappe overwinning op Noviomagum 2 en blijft meedoen om het kampioenschap.

Tekst: Mark Landhuis

< Fotoreportage: Nick Zweers Fotografie