Sportberichten


Plaatsing  
 
01-10-2011  

Avonddressuur THC Almelo geslaagd evenement

 

ALMELO – Drie avonden lang werd op het Twents Hippisch Centrum te Almelo tot in de late uurtjes gestreden om de hoogste eer in de dressuurklassen B t/m Z. Terwijl elders de indoorwedstrijden zijn begonnen deed men dat op de all weatherbodem in Almelo nog lekker buiten onder kunstlicht en dat trok massaal deelnemers uit de wijde regio. Vrijdagavond werden wedstrijden verreden in de klassen M en Z.

Malou Hoefman van de Heemruiters uit Mariënberg wist met Zidane in twee Z proeven de overwinning te behalen door scores van 220 en 224 punten. Susan Sevensma-van Stapele – Horstlinde Hengelo – eindigde in beide proeven met Adior als tweede.
In de eerste proef werd de Hardenberger Piet Heidekamp met Wasilios derde en in de tweede proef eindigde Jodi Hofhuis van de Dinkelruiters met Feike als derde.

Hoefman was ook succesvol in de klasse M1 met haar andere paard Boelie. Tweehonderd punten waren hier voldoende voor de overwinning in de tweede proef. In de eerste proef eindigde zij als tweede met 193 punten achter de Markelose Leontine ter Harmsel-Zanderink die met Bon Bon 196 punten van de jury kreeg.
Wierdenaar Jeroen Verhoeckx was met Bartan de beste met 197 punten in de klasse M2. In de tweede proef M2 was dat Anne-Lauren Stoteler van de organiserende vereniging De Looleeruiters met haar paard Bean in een score van eveneens 197 punten.


Uitslagen M en Z dressuur 30-09-2011 THC Almelo
Uitslagen L1 en L2 dressuur 29-09-2011 THC Almelo

 
01-10-2011  

Duur puntverlies AKC in slordige wedstrijd

 

ALMELO - Afgelopen zaterdag stond voor AKC de belangrijke wedstrijd tegen Amicitia op het programma. Bij winst zou men 4 punten uitlopen op de buren uit Vriezenveen, een mooie stap richting lijfsbehoud de hoofdklasse. Het verassende basisdebuut van Thijs van den Barg zou moeten zorgen voor meer kracht in de rebound. In een spectaculaire maar ook erg rommelige eerste helft werden aan beide zijden veel fouten gemaakt. De 10-10 ruststand was dan ook vooral het gevolg van een groot aantal vrije ballen en strafworpen.
De tweede helft verliep iets rustiger waarbij duidelijk werd dat Amicitia een beter op elkaar ingespeeld team heeft. Vooral op de belangrijke momenten zorgde dit voor meer rust in het spel van de gasten waar Dick Schipper opviel met een erg sterke wedstrijd. Toen Kelly Maas met haar 4e doelpunt de stand op 15-16 bracht, was er met nog tien minuten te gaan nog van alles mogelijk. Helaas werden de aanvallen te gehaast uitgespeeld en kon Amicitia uiteindelijk in de laaste minuten, doordat AKC teveel risico nam, de wedstrijd beslissen. Zeer duur puntverlies en er komt nu veel druk te staan op de volgende wedstrijd tegen kinderdijk. Deze thuiswedstrijd zal volgende week gewonnen moeten worden om niet onderaan de ranglijst de zaal in te gaan.

(tekst: Mark Landhuis)

Fotoreportage: Nick Zweers Fotografie
Klik hier voor alle 86 foto's.

Fotoreportage (15 foto's)...

 
02-10-2011  

Dennis Kuipers super in Rally van Frankrijk


Kuipers-Miclotte in de Rally van Hellendoorn 2011
Foto: Freek Buitenweg
 

HAGUENAU- Rallycoureur Dennis Kuipers (25) uit Borne en zijn Belgische navigator Frederic Miclotte eindigden dit weekend in de Rally van Frankrijk op een vijfde plek. De klassering is de hoogste die een Nederlander ooit heeft bereikt in een rally die meetelt voor het wereldkampioenschap.
Vooral in de 18e proef reed de oud- Almeloër Kuipers in zijn Ford Fiësta RS WRC naar een fantastische klassering door als tweede te eindigen achter de Finse Ford-fabrieksrijder Jari-Matti Latava. In het klassement stond Kuipers vijfde achter de Zweed Petter’s Solberg maar die werd alsnog gediskwalificeerd omdat zijn auto 4 kg te licht was.
Teammanager Malcolm Wilson sprak vol bewondering over de prestaties van Dennis en Frederic: “Dit fantastische resultaat in de Rally van Frankrijk is zeer verdiend. Het duo heeft extreem hard gewerkt dit jaar. Hun tomeloze inzet kwam dit weekeinde tot uiting met de getoonde snelheid. Het is ook fantastisch dat Dennis in Frankrijk de Abu Dhabi Spirit of the Rally Award krijgt toegekend – het is een prijs voor mensen die een buitengewone prestatie of bijdrage hebben geleverd aan de rally. Het is zeer op z’n plaats dat Dennis deze prestigieuze prijs ontvangt.”
De Fransman Sébastian Ogier won in zijn Citroën DS3 de Rally van Frankrijk. Kuipers pakte met zijn vijfde stek 10 punten en staat met nog twee rally’s te gaan, twaalfde in het WK-klassement met 15 punten.
De Hengeloër Peter van Merksteijn jr. viel vrijdag al uit en staat met 2 punten 'overall' op de 22e plaats.

 
04-10-2011  

Taekwondo-succes Reshmie Oogink - Manchester

 

MANCHESTER – Tijdens het Brits Open Taekwondo in Manchester behaalde Reshmie Oogink van sportschool Oude Luttikhuis een bronzen medaille. Clubgenote Joyce van Baaren trof het niet in de loting en verloor in haar eerste wedstrijd van de sterke Turkse Nur Tatar.
Reshmie Oogink won haar eerste partij tegen Elizabete Ribeiro uit Portugal met 8-3. Vervolgens werd er met 6-2 van de Jordaanse Shaden Thweib gewonnen. In de halve finale moest Oogink helaas de winst laten aan Haby Niare uit Frankrijk waardoor brons het hoogst haalbare werd.
Beide sporters namen deel aan het ‘British Open’ als lid van de Nationale selectie. Beide sporters nemen over twee weken ook deel aan de Internationale Masters NRW in Bonn.

v.l.n.r. Joyce van Baaren, coach Thijs Oude Luttikhuis en Reshmie Oogink in Manchester.

 
08-10-2011  

Duistere PR-zaken in Twentse judowereld

 

ALMELO – Enige tijd geleden ontving de redactie een bericht over het oprichten in Almelo van een nieuwe judoschool onder de naam Judo Almelo omdat die er volgens de gemeente niet zou zijn en de komst derhalve zou worden toegejuicht, zo luidde het bericht.
Niets is minder waar, want al sinds jaar en dag is judoschool Hartman in Almelo actief en het bracht zelfs grote kampioenen voort. Hartman is gebundeld aan de stichting Judopromotion dat op meerdere locaties in Twente actief is.
A la, denk je dan, iemand wil wat en zet een pr-bericht wat naar zijn hand. Sindsdien komen er met regelmaat berichten over activiteiten en prestaties van jeugdige sporters. Maar wat schetst onze verbazing, Judo Almelo is gewoon een ‘nickname’ voor Judoschool THAG dat in de gemeente Tubbergen actief is.
Twee identieke persberichten met alleen een gewijzigde naam van de vereniging en een identieke meegezonden foto maken dat duidelijk. Zo bont hebben de judoscholen verenigd in Judopromotion Twente het nog nooit gespeeld, maar THAG en Judo Almelo wel.


Persbericht Judo Almelo
Persbericht Judo THAG
Commentaar op bovenstaand bericht van Judo Almelo

 
08-10-2011  

Teleurstellende verlies AKC Almelo


Foto: Nick Zweers
  ALMELO - Na het verlies van een week eerder tegen amicitia, moest akc om niet verder achterop te raken de wedstrijd tegen kinderdijk winnen. De eerste helft werden er door de almeloers te veel kansen gemist, dit resulteerde in een 5-6 achterstand bij rust. De tweede helft verliep erg teleurstellend en de terechte 9-15 nederlaag zorgt ervoor dat akc een zware strijd tegen degradatie tegemoet kan zien. (bron:Mark Landhuis)

Fotoreportage: Nick Zweers Fotografie
Klik hier voor alle 91 foto's.

Fotoreportage (17 foto's)...

 
08-10-2011  

Mark Todd wint cross in Boekelo

  BOEKELO - Onder wisselende weersomstandigheden gingen voor veel publiek 109 combinaties van start in de cross country, het belangrijkste onderdeel, van de military van Boekelo. Op het oog leek de cross van de ze 3 sterren eventingwedstrijd niet te zwaar, maar als zo vaak bedroog het oog en bleek parcourbouwster Sue Benson er een perfecte opgave van te hebben gemaakt. Zes combinaties bleven geheel zonder fouten in de cross, zestig combinaties noteerden geen enkele fout op de hindernissen en 33 combinaties wisten de eindstreep niet te halen.

Na de voortreffelijke prestatie in de dressuurring verwachtte het stevig opgekomen publiek een topprestatie van Raf Kooremans (Turnhout B.) met Cavalor Demeter. Het moet worden gezegd. Kooremans vertok met veel elan en zijn paard leek met de opgaves van Sue Benson te spelen. Overal reed hij vooruit en ondersteunde zijn paard perfect. "Ik ga er voor om binnen de tijd te rijden", zei Kooremans na zijn met Mark Todd gedeelde eerste plek in de dressuur. Zo zag het er ook uit. "Ik heb een werkelijk fantastische rit gereden. Ik reed goed en mijn paard pakte fantastisch aan.Op hindernis 16 lag ik twee seconden voor op het tijdschema, maar daar ging ik zwaar de fout in. Op 16A sprong Demeter super, maar ik had even een ophouding moeten maken, want we hadden te veel snelheid waardoor ik de wending naar hindernis 16B niet kon halen en een weigering het gevolg was. Ik reed te hard en mijn paard sprong te groot. Stom, stom en nog eens stom. Dat ik nu met mijn tweede paard Cavalor Telstar de beste Nederlander ben met een 22ste plek is een verrekte schrale troost voor iemand die voor de eerste plek ging", aldus Kooremans, die met Demeter nu 45ste is en daarmee ook de tweede Nederlander in het klassement is.
Lees verder...

 
09-10-2011  

Jeremiah Serhalay wint brons op EK Junioren

 

ALMELO – Tijdens de Europese Junioren Kampioenschappen Taekwondo van 6 t/m 9 oktober jl. op Cyprus, heeft Jeremiah Serhalay van sportschool TKD Oude Luttikhuis, brons behaald in de klasse onder 48 kg junioren/heren.

In de voorronde werd de Deen Mounir El J Jaji aan de zegekar gebonden met 4-3. Vervolgens trof de Zwitser Massimo Sindaco, na een spannende strijd, met 8-7 een zelfde lot. In de bijna direct daarop volgende halve finale bleek Jeremiah Serhalay nog onvoldoende hersteld van zijn zware partij tegen de Zwitser Sindaco, waardoor eveneens halve finalist Moldavie een maatje te groot bleek.

Voor Serhalay resteerde daardoor de bronzen medaille. Voldoende om te worden afgevaardigd naar het Internationale Taekwondo Masters NRW, later deze maand in Bonn. Clubgenoten Joyce van Baaren en Reshmie Oogink wisten zich eerder deze maand al te plaatsen in het Britse Manchester en zijn dan eveneens van de partij.

< Jeremiah Serhalay
(foto: Nick Zweers)

Fotoreportage (1 foto's)...

 
09-10-2011  

Mark Todd grijp er in Boekelo weer naast


Teleurgesteld verlaat Mark Todt de ring.
Twee springfouten wierpen hem terug naar een derde plaats.
 

BOEKELO (KNHS) - Direct na de cross was de Nieuw-Zeelander Mark Todd er nog zeker van: "Ik heb er mijn zinnen op gezet om de eerste ruiter te worden die de military van Boekelo voor de derde maal gaat winnen". Echter, net als vorig jaar toen hij ook aan de leiding ging, gooide een springfout in het afsluitende springparcours roet in het eten van de inmiddels 55-jarige ruiter. Nu was zijn voorsprong op de 45-jarige Duitse eventingruiter Andreas Dibowski, reeds winnaar in 2000, ruim een springfout. Echter noteerde Todd, die als laatste van start in het springparcours, niet één maar twee fouten en viel daardoor terug naar de derde plek. "We hadden de pech dat we op de allereerste hindernis reeds een fout maakten en dan wordt de druk wel erg groot", aldus Todd, die zijn paard MZB Campino niets kwalijk nam. "Ik heb het idee dat mijn paard de inspanning van gisteren nog iets in zijn benen had zitten. Aan de andere kant kwam ik naar Boekelo om mij ook met dit paard te nomineren voor de Olympische Spelen volgend jaar. Dat is wel gelukt en daar moet ik dan maar tevreden mee zijn", aldus Todd. Omdat Dibowski en de Ierse Camilla Speirs met Portersize Just A Jif de lei wel schoon wisten te houden konden zij Todd in het klassement voorbijstreven.

Vaarafgaande aan het springen werden alle nog in de competitie zijnde paarden onderworpen aan een veterinaire keuring. Drie combinaties, waardonder Cavalor Telstar van Raf Kooremans (Turnhout B.) werden tijdens deze keuring naar de 'holding box' doorverwezen en daarop door de ruiters terug getrokken, terwijl het paard Master Jack van de Braziliaan Marcelo Tossi door de jury 'not fit to compete' werd bevonden. Eén paard, Noonday de Conde, werd door zijn ruiter de Japanner Yoshiaki Oiwa voor deze veterinaire keuring niet aangeboden.

Jan van Beek (Rijsbergen) noteerde met Vision in de afsluitende springproef één springfout en eindigde als 71ste in een veld van 72 combinaties die de wedstrijd in zijn geheel voltooiden. Merel Blom (Breukelen), die met haar beide paarden de wedstrijd uitreed, noteerde met Rumour Has It naast twee springfouten ook nog eens zes strafpunten voor het overschrijden van de tijd en eindigde als 51ste, terwijl ze met Umberto DB tegen tien strafpunten aanliep in de afsluitende springproef, waardoor ze daarmee als 49ste eindigde. Raf Kooremans eindigde met Cavalor Demeter als beste Nederlander op de 47ste plaats, omdat hij tegen elf strafpunten aanliep in het afsluitende springparcours, dat door twintig combinaties geheel foutloos werd gesprongen.
De landenwedstrijd werd gewonnen door Duitsland, voor Australië en de Ieren eindigden als derde, voor Zweden. Nederland kreeg het team niet aan de meet.

Jacob Melissen,
KNHS

Uitslag individueel:
1) Andreas Dibowski (Dui) - FRH Butts Avedon - 46.60
2) Camilla Speirs (Ier) - Portersize Just A Jif - 48.80
3) Mark Todd (Nw.Z) - MZB Campino - 50.40
47) Raf Kooremans (Turnhout B.) - Cavalor Demter (Rubin Royal x Kanudos xx) - 79.20
49) Merel Blom (Breukelen) - Umberto DB (Oscar x Vincent) - 80.60
51) Merel Blom - Rumour Has It (Esteban xx x Candillo) - 82.80
71) Jan van Beek (Rijsbergen) - Vision (Oramé x Amethist) - 131.80

Uitslag landenwedstrijd:
1) Duitsland - 152.80
2) Australië - 187.00
3) Ierland - 206.60
11) Nederland - 1.214.60

 
10-10-2011  

Twents hippisch succes ParaGames Breda


Frank Hosmar met Alphaville - brons individueel
 

BREDA - De ParaGames in Breda werden een groot succes voor de Nederlandse ploeg onder leiding van bondscoach Jeannette Wolfs. De oranje-ploeg won met overmacht de landenwedstrijd en ook in grade II, II en IV waren de individuele zeges voor Nederland.
Frank Hosmar uit Haarle (gem. Hellendoorn) behaalde naast het teamgoud driemaal individueel goud met zijn paard Tiësto en brons met Alphaville. Voor Lotte Krijnsen uit Enschede was er een eervolle zesde plaats.

Internationaal jurylid Hanneke Gerritsen (Ommen) die zich ook organisatorisch had ingespannen om de ParaGames tot een hippisch succes te maken, was zeer trots. “Met 72 deelnemers was dit de grootste internationale para-dressuur-wedstrijd die ooit is gehouden”, zei Gerritsen. “Ik was bovendien zeer onder de indruk van het niveau van de gedeeltelijk nieuwe Nederlandse ploeg die zich overtuigend presenteerde. Ook een gevestigde naam zoals Frank Hosmar heb ik niet eerder zo beheerst zien rijden.”

Inderdaad kon niemand in de zwaarste grade IV tegen Frank Hosmar (Haarle) op. “De eerste vier-vijf combinaties uit deze grade, zouden op een Nederlands kampioenschap in de reguliere sport ook alles gewonnen hebben, zo correct werd er gereden”, benadrukte Gerritsen, ‘ik heb al vaker gezegd dat harmonie alles is. Dat sprong nu echt in het oog. En Hosmar kon nog wel eens gejaagd rijden, nu reed hij correct en beheerst. Echt mooi.” In de individuele proef behaalde Hosmar zelfs een persoonlijk record met 72,26%. “Het was nu voor het eerst dat ik de verbeteringen die ik in de trainingen maak met mijn trainster Adelinde Cornelissen echt terugvoelde in de ring”, zei Hosmar blij, ‘alles vloeide gemakkelijk in elkaar over en Tiësto was van het begin tot eind 100% geconcentreerd op mij. Ik ben erg blij met dit resultaat. En er zit nog verbetering in. Als ik Tiësto nog iets meer op lengte kan houden, scoren we nóg hoger.”

In grade II startte wereldkampioene Petra van de Sande (Den Haag) haar schimmel Toscane en won alle proeven. “Ik wilde graag laten zien dat Toscane echt niet afgeschreven is, nu mijn nieuwe paard, de zwarte Valencia, het zo goed doet. Toscane verdient haar plekje nog net zo goed!”, zei Van de Sande zelfverzekerd.

In grade III reed Janine Boudens (Kattendijke) naar de winst in twee proeven terwijl Tessa Baaijens-van de Vrie (Goes) de derde proef won, de Kür op muziek. Boudens was afgelopen winter al Zeeuws indoorkampioene in de Z1-dressuur. Haar wedstrijdervaring komt nu ook goed van pas in de dressuur aangepast sporten.
Baaijens-van de Vrie was erg blij met haar bereikte doelen van een verbetering van haar resultaat. “Mij stap was wel eens wat minder, maar deze keer stonden er zevens of hoger op mijn protocollen. En wat misschien nog welk leuker was, was de saamhorigheid van onze ploeg. Iedereen accepteert elkaar en iedereen hielp iedereen, regen of geen regen. Alleen op die manier kunnen we allemaal steeds kleine stapjes beter worden.”

Vanwege het drukke hippische programma, ging het geheel van de Paragames met bijvoorbeeld een geweldige opening met een vlaggenparade in Breda en alle andere twintig sporten volledig langs de paardensporters heen. Maar vooral druk zijn met hun paarden, dat is voor paardensporters niets nieuws…
Tekst: Claartje van Andel
Uitslagen

Fotoreportage (1 foto's)...

 
12-10-2011  

Kaarten bekerduel Heracles-Berkum in de ramsj


VV Berkum selectie seizoen 2011-2012
 

ALMELO – Je zult als eredivisionist in de beker maar loten tegen een amateurclub, geheid dat het een probleem wordt om het stadion vol te krijgen.
De profs uit Almelo die op 26 oktober ‘s avonds om 20.00 uur thuis tegen VV Berkum moeten voetballen, vrezen voor een half vol stadion. Daarom gaan de entreebewijzen in de ramsj en zijn sportscholen en sportclubs aangeschreven om pakketten van 10 tot 100 stuks aan te bestellen tegen een aanbiedingsprijs van 2 euro per kaartje.
Een losse kaart gaat in de aanbieding voor 4 euro en kaarthouders kunnen onbeperkt entreebewijzen aanschaffen tegen hetzelfde bedrag per stuk.
Dat geldt ook voor Fancardhouders en als u die nog niet heeft, kan die alsnog gratis worden aangevraagd, waardoor weer geprofiteerd kan worden van het lage tarief.
Op dinsdag 25 oktober gaan de kassa’s open voor de losse verkoop, maar dan kost een kaartje 10 euro om de zaterdag-hoofdklasser in het Polman Stadion te zien acteren. De Zwollenaren versloegen in de beker al de voetballers uit URK en bonden ook de semi-profs uit Veendam aan de zegekar. Dat zouden ze in Almelo graag nog eens herhalen.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
12-10-2011  

CSI Twente nog 10 jaar op Erve Maathuis

 

GEESTEREN - Het internationale concours hippique CSI Twente in Geesteren wordt ook de komende tien jaar gehouden op de terreinen van Erve Maathuis. De organisatie van het traditierijke evenement heeft daarover overeenstemming bereikt met de nieuwe eigenaren van de grond, de maatschap Huzink-Haarhuis.
Met de overeenkomst blijft een van de grootste hippische evenementen van Oost Nederland behouden voor Geesteren. Na het faillissement van Stal Maathuis, afgelopen voorjaar, ontstond onduidelijkheid over het voortgezette gebruik van de grond. Als gevolg van de nieuwe overeenkomst is een gezamenlijk investeringsprogramma opgesteld, waarbij wordt ingezet op een verdere ontwikkeling van CSI Twente en de paardensport. Zo wordt een tweede all-weatherbodem aangelegd, wordt de infrastructuur verbeterd en het landschap opnieuw ingericht. Met de gemeente Tubbergen en de provincie Overijssel worden momenteel plannen besproken om Geesteren verder te ontwikkelen tot toonaangevend hippisch bolwerk in Oost-Nederland. Een ander deel van de terreinen van Erve Maathuis is, evenals de monumentale boerderij, verkocht aan TriviumMeulenbeltZorg. Dat gaat daar onder meer zorgwoningen bouwen en een theehuis exploiteren. De 38ste editie van CSI Twente heeft plaats van donderdag 12 tot en met zondag 15 juli 2012.

 
15-10-2011  

Poleposition voor STT 21 Connect


Foto: Gijs Versteeg
  Trots van Twente start als eerste voor zinderende wedstrijd Down Under
DARWIN - Na een zinderend spannende kwalificatiesessie heeft Solar Team Twente de eerste startpositie weten te verwerven. Voor het team is het de beste kwalificatie ooit. Het team heeft alle voorbereidingen voor de race getroffen en is nu klaar voor de 3000 kilometer lange wedstrijd door Australië. De race start morgen om 08.30 uur Australische tijd (01.00 uur NL). Na alle testen, de keuring en kwalificatie is alleen het weer dit keer de grootste onvoorspelbare factor.
Kijk vanmiddag om 15:45 uur op RTL 7 naar de reportage
Lees verder...

Fotoreportage (1 foto's)...

 
15-10-2011  

Heracles wint verdient van FC Groningen


Lerin Duarte was in topvorm - Foto Nick Zweers Fotografie
 

ALMELO – Ineen levendig duel heeft Heracles Almelo de volle winst weten te behalen tegen FC Groningen. De Almeloërs hadden in de eerste helft een sterk veldoverwicht maar had ondanks het goede combinatievoetbal moeite tegen de gegroepeerde defensie van de Groningers. Na 20 minuten was Marko Vejinovic dichtbij met een flinke poeier maar de Groningse Almeloër Brian van Loo zag de bal net over zijn doel scheren. Ook Overtoom testte de oud-Heraclied maar deze wist het vlammende schot met zijn vuisten te pareren. In de negenentwintigste minuut moest van Loo echter het antwoord schuldig blijven op een fraai afstandsschot in de kruising van uitblinker Lerin Duarte (1-0).
Scheidsrechter Jansen keurde verder van beide teams een doelpunt af en gaf geen gehoor aan de Almelose smeekbedes toen Groningse charges tegen Glynor Plet en Marko Vejinovic beide scoringskansen om zeep hielp.

Na rust werd het meer een wedstrijd en kropen de Groningers meer uit hun schulp. Desondanks bleef Heracles moeiteloos op de been en hadden de Groningers de hulp nodig van de mistastende Mark Looms waardoor de voor Texeira ingevallen Hyun Jun Suk alleen op Pasveer aan kon gaan en deze kansloos liet (1-1).
Heracles leek even van slag maar herpakte zicht spoedig en Armenteros zorgde tot twee keer voor gevaar door eerst vanaf de achterlijn een voorzet te geven. De zwaar op de huid gezeten Glynor Plet kopte rakelings voorlang. Even later glipte Armenteros weer langs een paar Groningers en zijn schot werd door van Loo met de vingertoppen over de lat gewerkt.
Even later zorgde Overtoom voor de bevrijdende 2-0 door een voorzet van de voor Marko Vejinovic ingevallen Everton doeltreffend in de verre hoek te schuiven.
Met de verdiende overwinning nestelden de Almeloërs zich naast de Groningers op de ranglijst.

< Fotoreportage: Nick Zweers

Commentaren:
Duarte hoopt goede vorm vast te houden
Trainer Peter Bosz wil nu naar boven kijken

Heracles Almelo - FC Groningen 2-1
1-0 Duarte (29)
1-1 Suk (73)
2-1 Overtoom (80)
Arbiter:
Janssen
Geel:
Burnet, Van Dijk, Kappelhof (FC Groningen)
Quansah, Overtoom (Heracles Almelo)
Opstellingen:
Heracles Almelo:
Pasveer, Breukers, Rienstra, Van der Linden, Looms, Quansah, Overtoom (Te Wierik/90+2), Vejinovic (Everton/55), Armenteros, Plet (Bruns/81), Duarte.
FC Groningen: Van Loo, Kappelhof, Van Dijk, Ivens, Burnet, Bacuna (Bos/83), Kieftenbeld, Andersson, Sparv, Tadic, Texeira (Suk/64).

Fotoreportage (18 foto's)...

 
16-10-2011  

Honkballers pakken wereldtitel tegen Cuba

 

PANAMA – In de voorronde had het Nationale honkbalteam o.l.v. bondscoach Brian Farley al hun visitekaartje afgegeven door eerder tegen Cuba te winnen met 4-1 en ook in de finale werd de regerend wereldkampioen verslagen met 2-1.
Veteraan Rob Cordemans (39) stond op de werpheuvel en bereikte sinds zijn eerste selectie in 1995 het absolute hoogtepunt in zijn carrière door formidabel te gooien waardoor hij belangrijk bijdroeg in het behalen van de titel.
Na 3 innings kwam hij echter in de problemen en kon een voorsprong van de Cubanen niet worden voorkomen. Voordien stuurde hij de sterke pitcher Yulieski Gonzalez en eenaantal collega’s al kansloos naar de bank, maar hij kon niet voorkomen dat Frederich Cepeda na een tweehonkslag de eindplaat bereikte.
In de gelijkmakende inning sloeg Nederland echter keihard terug. Door een ferme tik van Bryan Engelhardt kon De Jong de gelijkmaker aantekenen en even later kwam Oranje zelfs op voorsprong door Smith, die profiteerde van een klap van Jonathan Schoop.
Tot en met de achtste inning hield Cordemans het blazoen schoon en in de negende inning mocht David Bergman het karwei afmaken om historie te schrijven.

 
16-10-2011  

Pechstart voor Solar Team 21Connect


Pech voor het Solar Team Twente en ook 'Truckdriver' Johnny Bolk kreeg bandenpech met een afgescheurd loopvlak en een lekke reserveband. Geen goede start dus voor Bolk Transport Australië.
 

DUNMARRA - Solar Team Twente 21Connect heeft vandaag 633 kilometer afgelegd en staat na pech op positie 6 in de World Solar Challenge. De uitstekende kwalificatie van gisteren op het circuit bezorgde het team de pole position. Bij de start vandaag leverde een elektronisch probleem de Tukkers direct een vervelende achterstand op. De opgeblazen motorcontroller kon binnen 20 minuten worden vervangen. Iedere minuut telt echter en het onvoorspelbare verkeer in Darwin zorgde er voor dat het team met file de stad uit moest komen waardoor de achterstand flink opliep. Buiten Darwin kon echter flink op de achterstand worden ingelopen. In totaal haalde het team 18 zonneauto’s in en reed een topsnelheid van 105 kilometer per uur. De wagen gedraagt zich uitstekend en rijdt zeer stabiel.

Tijdens de eerste mediastop op 317 kilometer van Darwin had het team al 15 zonneauto's ingehaald en stond het 9e. Coureur Barry Vree: “Nu weet ik hoe een F1 coureur zich voelt als zijn wagen vlak na de start tot stilstand komt. Balen. Maar het is een race, er kan nog van alles gebeuren. De auto deed het heel goed met een gemiddelde snelheid van 80 tot 85 kilometer per uur. Ook het inhalen van zoveel concurrenten was een leuke ervaring. Pas in Adelaide weten we welke invloed dit heeft gehad.” Het doel van vandaag was om zoveel mogelijk kilometers te maken en zo dicht mogelijk in de buurt te komen van de top.

Op dit moment bevindt het team zich in Dunmarra op 633 kilometer van Darwin. Teamcaptain Siebe Brinkhof blikt terug op de eerste dag: “Na de fantastische positie van gisteren gebeurde vanochtend wat we nooit hadden verwacht. Dan blijkt dat oefening kunst baart. Het team en de coureur bleven rustig, het probleem werd snel opgelost. Nu komt de volgende uitdaging: overnachten in de outback zonder onze bevoorradingstruck waarin de tenten en het eten zit. Deze staat nog op ruim 300 kilometer van Dunmarra met een lekke band. Maar we zitten hier bij een tankstation, hebben nog een camper, auto’s en slaapzakken bij ons, dus dat komt wel goed. Het is een race en de uitdaging is fantastisch en avontuurlijk.”

Kijk ook op het
weblog van Truckdriver Johnny Bolk voor het dagelijkse achtergrondverhaal.

Fotoreportage: Gijs Versteeg Fotografie

Fotoreportage (4 foto's)...

 
16-10-2011  

Overijsselse ruitersuccessen in het buitenland

 

ALMELO – In Odense Denemarken wist Gerco Schröder (Tubbergen) met Eurocommerce California de Grand Prix (1.45m.) op zijn naam te schrijven. De Ommenaar Frank Schuttert legde met Winchester beslag op de tweede plek. Sjaak Sleiderink (Denekamp) legde met Wizzard beslag op de vierde plaats en Wim Schröder (Tubbergen) eindigde met BMC Claire als vijfde.
In de springrubriek 1.40 m. won Sjaak Sleiderink met BMC Angel Rose en werd Frank Schuttert elfde. In de Small Tour (1.35 m.) werd Emil Tacken (Horst) winnaar en waren er ereplaatsen voor Sjaak Sleiderink met Eurocommerce Aberdeen als vijfde en Frank Schuttert met Absalom als zevende.
In Kiel won Gert-Jan Bruggink (De Lutte) zondag de Grand Prix (1.55 m.) van Sleeswijk Holstein met Primeval Wings. Met Wings werd hij ook nog tweede in een sprinrubriek 1.50 m. Een eervolle zevende plaats was er in de Grand Prix voor Marc Houtzager uit het Noord-Overijsselse Rouveen met zijn paard Sterrehof’s Voltaire.
Een dag eerder werd Bruggink derde met Primeval What Exclusive in een springrubriek 1.50 m. Marc Houtzager werd hier vijfde met Sterrehof's Uppity en Willem Greve (Markelo) werd met Wisielottie eervol zevende.
 

 
17-10-2011  

Bosbranden leggen Solar Race stil (Upd. herstart)


Foto van de start van de Veolia World Solar Challenge 2011 in Darwin
 

DUNMARRA – De World Solar Challenge in Australië is stilgelegd wegens bosbranden op het traject bij Tennant Creek. Het Solar Team Twente staat op dit moment stil op 985 kilometer van Darwin. De organisatie vond het onverantwoord om door te rijden. Tot vanavond 17:00 uur Aussie-tijd kan niet verder gereden worden. Dit betekent dat deze racedag erop zit. De tenten worden opgezet en de deelnemers verzamelen waardoor het raceveld weer bij elkaar komt. Voor de teams uit Tokio, Delft en Michigan betekent het waarschijnlijk dat ze terug moeten keren naar het verzamelpunt waar ook het team uit Twente wacht. Het weer was redelijk en de zonnekracht kon beter. Vandaag is een afstand van 332 kilometer afgelegd en reed de 21Connect uitstekend. Wat het stilleggen van de race voor gevolgen heeft is op dit moment niet bekend, zo is niet duidelijk of de race geneutraliseerd wordt of dat de tijden en afstanden blijven staan. Zodra daar meer informatie over is wordt dit bericht.

Update: 18-10-2011 00.24 uur
De World Solar Challenge in Australië kan worden hervat, dat meldt het Twentse team van 21Connect. De Twentse solar-car start om negen over negen lokale tijd 's ochtends. Alle teams mogen van start in volgende van de tijd waarop ze eerder zijn gestopt. De wegens bosbranden stilgelegde race maakte het noodzakelijk een camp op te slaan in Tennent Creek ruim 900 km van Darwin op de route dwars door Australië naar Aidelaide.

Kijk ook elke werkdag om 17.45 uur naar RTL 7 om het Solar Team Twente 21Connect te volgen en lees de weblog van 'Truckdriver' Johnny Bolk. Kijk ook naar het filmpje op YouTube van racedag 2.

Fotoreportage (23 foto's)...

 
17-10-2011  

Goud in International Master NRW Taekwondo


v.l.n.r.: Trainer-coach Thijs Oude Luttikhuis en de goudwinnaars, Joyce van Baren, Marjolijn Abbink en Michael Oogink
 

ALMELO - Tijdens het Internationale NRW Masters Taekwondo in Bonn behaalde het team van Taekwondo Oude Luttikhuis 3 gouden medailles. Aan de Masters namen 500 sporters deel waaronder 7 leden van Taekwondo Oude Luttikhuis. 
Na afwezigheid van ruim een jaar door een blessure, maakte Michael Oogink zijn rentree in de klasse senioren heren onder 87 kg. Oogink won zijn eerste partij met 7-4 van de Duitser Walid Hashime. Vervolgens werd er overtuigend gewonnen van Jahn Pusch(9-3) en Faruk Demirtas(12-3) uit Duitsland, waarbij Oogink steeds beter in het toernooi kwam. In de finale werd Florian Meyer eenvoudig opzij gezet door opgave na 1 ronde en is de gouden medaille voor Michael Oogink een feit.
Clubgenoot Joyce van Baaren uitkomend in de klasse senioren dames onder 62 kg won haar eerste partij met 7-1 van Natalie Wenzel. Vervolgens was de Almelose te sterk voor Isabel Batinic die met 4-0 ten onder ging. Daarna mocht ze aantreden tegen Edina Kotsis uit Hongarije, die recent nog een bronzen medaille wist te behalen op de Universiade. Ook deze partij werd gewonnen door Van Baaren met 3-1. In de finale was Van Baaren eveneens te sterk voor Yonca Celik die met 11-4 werd verslagen.
Marjolijn Abbink maakte dit weekend haar opwachting in de klasse senioren dames onder 73 kg en pakte eveneens goud. In de halve finale was het een spannende strijd tegen Julia Swietkowiak uit Duitsland, maar Abbink trok uiteindelijk aan het langste eind (2-1) In de finale was ze oppermachtig tegen Maade Pitang (6-1) waardoor het derde goud voor Team Oude Luttikhuis een feit werd.

 
18-10-2011  

Paul Krabbe HSC´21 fluit arbiters terug

 

ALMELO – Dinsdag 18 oktober a.s. zal Paul Krabbe, succesvolle topklasse trainer van HSC’21, een bezoek gaan brengen aan de scheidsrechtersvereniging Almelo. Dit naar aanleiding van de afsluiting van de “nationale week van de scheidsrechter”

Paul Krabbe,verzorgt een veldtraining voor de arbiters en geeft zijn visie hoe een arbiter zou moeten trainen. Na de training zal Paul Krabbe een aantal voetbalbeelden tonen waarbij gediscussieerd wordt over de manier hoe er gecommuniceerd wordt in het veld en wat de rol is van de arbiter en trainer. Hierbij wordt er gekeken hoe er meer wederzijds begrip/respect kan komen voor elkaars beslissingen in het veld, als erbuiten.

Deze avond is voor zowel voor clubscheidsrechters als bondscheidsrechters en voor belangstellenden toegankelijk. De avond begint om 19.15 uur en duurt tot 22.00 uur. U kunt de SAO vinden aan de Steffensweg 3 in Almelo.

 
18-10-2011  

Solar Team 21 Connect rukt op naar 5e plek


Foto: Gijs Versteeg Fotografie
 

ALICE SPRINGS – Na het oponthoud van gisteren door de bosbranden, startte de 21Connect met Alinda Nijhoff in de cockpit die de eerste 300 km voor haar rekening nam. Gestart werd exact om 09.09 uur ‘Aussi time’ en op volgorde van de verschillen van dag twee toen bosbranden de organisatie noopte tot ingrijpen om de race te stoppen.
Na ruim 300 km nam Joost Mulder het stuur over van Alinda Nijhof.
"In de auto voelde je de warmtestraling van de brand binnendringen. Het smeulde en brandde nog na op enkele plekken. Ook bijzonder was om ingehaald te worden door een roadtrain, een vrachtwagen tot wel 50 meter, pas dan merk je hoe dicht je op de weg zit," vertelt Alinda Nijhoff.
Het weer bleek op de derde racedag van invloed omdat de zonnekracht niet optimaal was. Er werd dan ook vooral strategisch gereden. Toch belemmerde dat niet, dat de Tukkers een plaatsje opschoven in het tussenklassement en het Aurora team nipt inhaalde.
21Connect teamleider Siebe Brinkhof keek desondanks terug op een geslaagde racedag: “Het gaat goed met het team. Vandaag was er veel wind, er waren zandhozen en veel wildroosters. Het was weer een goede racedag waarbij de wagen zeer stabiel was. Ons doel voor morgen is dan ook om de 4e plek op Ashiya te gaan veroveren.”
Het 21Connect team bivakkeert vannacht voor het eerst ver van de bewoonde wereld. Midden in de ruige outback is het kampement opgeslagen.

Kijk ook elke werkdag om 17.45 uur naar RTL 7 om het Solar Team Twente 21Connect te volgen en lees het nieuwste bericht op de weblog van 'Truckdriver' Johnny Bolk.

 
18-10-2011  

Eerste deelnemers ERMA Volley Classic bekend


Archieffoto's: Nick Zweers Fotografie
 

ALMELO - Euphony Asse Lennik (B), Draisma Dynamo Apeldoorn en Landstede Volleybal Zwolle zijn de eerste drie deelnemers die hun deelname hebben bevestigd voor de Internationale ERMAsport Volleyball Classic in Almelo van 28 t/m 30 december a.s. in de IISPA.

Op dit moment is Siny Pots, voorzitter van de Volleyball Classic, druk doende de begroting sluitend te krijgen en natuurlijk met het samenstellen van het deelnemersveld. Siny Pots: “We zijn volop bezig om weer de nodige topvolleybalteams – dames en heren - naar Almelo te halen. Als het mogelijk is met veel zuidelijk temperament, want daar komt het publiek voor. Men wil spektakel en aantrekkelijk volleybal zien en dat op een hoog niveau. We doen uiterste best om ploegen te contracteren die dit allemaal bieden. Interessant zijn ook buitenlandse teams die Nederlandse spelers in hun selectie hebben.

Euphony Asse Lennik, al jaren deelnemer in Almelo, is er uiteraard weer bij. Lennik heeft het afgelopen seizoen in de play-off om het kampioenschap in België gespeeld. Voor het eerst in het bestaan heeft de club een Champion´s League ticket weten te bemachtigen. Deze week gaan de Europese competities van start.

De Nederlandse inbreng aan de Volleybal Classic is ook al bekend. Allereerst Draisma Dynamo (Apeldoorn), een team dat de laatste jaren altijd in Almelo aanwezig is. Finalist Rivium Rotterdam is er niet bij, de club speelt – doordat het financieel de begroting niet rond kon krijgen – dit jaar in de B-league en dat betekent geen deelname in Almelo. “Jammer, aldus Siny Pots, “want ze hadden een heel mooi team en hebben een sterk toernooi en prachtige finale gespeeld´´.
Als vervanger is Landstede Volleybal vastgelegd. Ook Landstede was al diverse keren deelnemer in Almelo en speelde zelfs twee keer in de finale. Trainer/coach Harry van den Brink: “Wij hebben dit jaar een kwalitatief goed team en proberen mee te doen om de prijzen in Nederland. We zijn erg blij met de uitnodiging voor de ERMA Classic in Almelo want wij spelen dit seizoen geen Europees. In Almelo, tijdens dit prachtige toernooi, kunnen we ons toch Europees een klein beetje meten”

Aanbieding: Alle toeschouwers krijgen in Almelo tijdens de Ermasport Volleyball Classic, bij inlevering van hun toegangsbewijs Super Cup en/of Europa Cupwedstrijden, 20% korting bij het kopen van een dagkaart. Ook Connexxion doet tijdens de toernooidagen een mooie aanbieding; gratis bus vervoer voor alle buslijnen van de stadsdienst Almelo (lijn 21 t/m 28). De voorverkoop is reeds begonnen. Kaarten kan men kopen via de
website.

 
19-10-2011  

Solar Team 21Connect naar vierde plaats

 

COOBER PEDY - De strijd in de kopgroep en de groep achtervolgers is vandaag in volle hevigheid losgebarsten. Bij de groep achtervolgers moest Solar Team Twente direct na de start vandaag de winst op het team van Aurora weer opgeven. Na een tijdje op de zesde plek gereden te hebben begon het team echter aan een ongekende opmars. Maar liefst twee posities winst werden gehaald. Na de vierde racedag staat het team nu op de 4e plaats in de World Solar Challenge. Vandaag is door de coureurs Jens, Barry en Joost maar liefst 637 kilometer afgelegd met een gemiddelde snelheid van 82 km/h. Ze overnachten in de buurt van Coober Pedy op nog ruim 850 kilometer tot aan de finish. Morgen start de vijfde racedag met wisselvallige weersvooruitzichten.

Teamcaptain Siebe Brinkhof: “Ons doel vandaag was om 4e te worden, dat is gelukt. Nu gaan we kijken hoeveel we nog in kunnen lopen op de nummer 3 Michigan. Het is een race, dus tot aan de finish is alles mogelijk. Met nog meer zon kunnen we sneller, maar morgen zijn de vooruitzichten wisselvallig. Het is hopen dat we nu eindelijk in een gunstige weerzone terecht gaan komen.”

Vanochtend is teamlid en weervrouw Helga van Leur in alle vroegte met strateeg Jurjen Hendriks naar Alice Springs gereden om bij de weerstations zoveel mogelijk weermodellen te verzamelen en deze te interpreteren. Met succes. Het weer was zoals voorspeld: redelijke zonnekracht met lichte bewolking. Daardoor heeft het team de racestrategie hier perfect op af kunnen stemmen.

De slijtageslag aan de zonnewagens begint ook zichtbaar te worden. Zo liep de nummer drie, het team van Michigan, vandaag zo’n drie kwartier vertraging op door een technisch defect. De strijd om de eerste plek tussen Tokai (1) en Delft (2) ligt weer open doordat Delft het verschil op de Japanners van 70 naar 35 kilometer wist terug te brengen. De Nederlandse teams doen het daarmee uitstekend in Australië.

Kijk ook elke werkdag om 17.45 uur naar RTL 7 om het Solar Team Twente 21Connect te volgen en lees het nieuwste bericht op de weblog van 'Truckdriver' Johnny Bolk.

 
20-10-2011  

21Connect eindigt als 4e in World Solar Challenge


Delft eindigde met de NUNA als tweede
 

AIDELAÏDE – Het Solar Team Twente 21Connect is vandaag als vierde geeindigd in de Veolion World Solar Challenge, dwars door Australië van Darwin naar Aidelaïde, een afstand van ruim 3000 km. Op deze voorlaatste racedag van het Twentse team is men er niet in geslaagd nog een plaatsje op te schuiven in het klassement. Hoewel de Tukkers op de eerste racedag van pole position vertrokken, volgde al snel technisch malheur en moest de apparatuur worden gereset. Na ver teruggeworpen te zijn volgde een achtervolgingsrace die hen naar een zesde positie bracht. Grote bosbranden waren mede debet aan het stilleggen en herstarten op de tweede racedag maar desondanks reed men toch knap naar een vierde positie. De top 3 was echter niet meer te bereiken.
Het team van de universiteit Delft reed eveneens een knappe race en eindigde als tweede achter het team van de Japanse Tokai universiteit. Met een gemiddelde snelheid van 100 km per uur was men de winnende Japanners tot op 3 minuten genaderd.
Het team van de universiteit van Michigan kampte op de slotdag met technische problemen en eindigde als derde voor het Solar Team Twente dat morgen nog 400 km te gaan heeft naar de finish.

Kijk vanavond om 17.45 uur naar RTL 7 om het Solar Team Twente 21Connect te volgen en lees het nieuwste bericht op de weblog van 'Truckdriver' Johnny Bolk.

 
20-10-2011  

F-jes MVV´29 naar finale Veilig Uit en Thuis actie

 

HARRBRINKHOEK – Het pupillenteam F7 van de voetbalvereniging MVV’29 uit Harbrinkhoek is een van de 200 finalisten van de Veilig Uit & Thuis-actie van Toyota en Veilig Verkeer Nederland (VVN). Het bereiken van de finale is een topprestatie, want in totaal hebben kinderen meer dan 10.000 ontwerpen ingestuurd. Het ontwerp van MVV’29 is gemaakt door F7 speler Siebren Posthumus. Het bereiken van de finale is een topprestatie op zich.
De heer H. Maassen van den Brink van Toyota-dealer K. Drent maakte de nominatie persoonlijk bekend. Bij die gelegenheid reikte hij flyers met het ontwerp van de Toyota Teamauto en posters met alle 200 nominaties officieel uit aan de heer P. Kuiphuis van MVV’29. Hiermee kan de club actief stemmers gaan werven. Stemmen kan tot en met 30 oktober op de actiewebsite www.veiliguitenthuis.nl  (zoeken op F7). Daarnaast krijgen ze een speciaal filmpje dat via Hyves, Facebook en andere sociale media verspreid kan worden om zo stemmen te werven. Van de 200 finalisten blijven uiteindelijk elf winnaars over, die vanaf half november een seizoen lang de beschikking krijgen over een Toyota Verso voor hun sportclub.
Toyota en Veilig Verkeer Nederland (VVN) organiseren de Veilig Uit & Thuis-actie om ouders, kinderen en sportclubs bewust te maken van het belang van veilig vervoer van en naar sporttrainingen en -wedstrijden. Zij riepen sportclubs op om hun Toyota Teamauto-ontwerp in te sturen naar www.veiliguitenthuis.nl.
Mocht MVV’29 winnen, dan ontvangen ze deze auto uit handen van autobedrijf K. Drent en Veilig Uit & Thuis-ambassadeur Giovanni van Bronckhorst. Met deze auto kunnen ouders zes kinderen veilig naar wedstrijden brengen. Ook autobedrijf K.Drent ziet het belang in van de Veilig Uit & Thuis-actie. Jaarlijks raken namelijk zo’n 13.000 kinderen gewond bij het vervoer van en naar de sportclub.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
21-10-2011  

Solar Team 21 Connect 5e in eindklassement


Foto's: Gijs Versteeg Fotografie
 

AIDELAIDE - Het zit erop. Na zes racedagen is Solar Team Twente vandaag gefinisht als 5e in de World Solar Challenge en zet daarmee de beste teamprestatie ooit neer. Met 3000 kilometer op de teller reed om 16:26 uur AUS (08:56 uur NL) het team over de finish in Adelaide om na een ereronde door de bewolkte stad te eindigen bij de fontein op Victoria Square. Daar wachtte het team een welkome ontvangst van vrienden, familie, sponsoren en toeschouwers. Het was een barre race en de meest extreme World Solar Challenge die ooit door Twente is gereden.

Begonnen op de eerste plaats, teruggevallen tot de 25e en uiteindelijk opgeklommen tot positie 5. Teamcaptain Siebe Brinkhof: “De wagen was perfect, de hele rit technisch in orde een daarmee dus een uitstekend ontwerp. We hebben geen lekke band gehad, geen mechanische defecten en fantastisch gereden als je naar de omstandigheden kijkt. De vier elementen aarde, water, lucht en vuur hebben ons op de proef gesteld. Branden, zon, wind, bewolking , regen en overnachten in de outback. Het zou eigenlijk een world element challenge genoemd moeten worden deze editie. Neem hierbij het race element en we kunnen alleen maar zeggen dat het tot het einde zenuwslopend was. Het team is uitzinnig en dankzij alle steun van onze sponsoren zijn we enorm trots dit resultaat te hebben behaald.”

Terugblik
Na anderhalf jaar hard werken startte afgelopen zondag de WSC in Darwin. De kwalificatie op zaterdag leverde het team de ‘pole position’ op. Een opgeblazen motorcontroller op 200 meter na de start zorgde ervoor dat het team direct van een eerste plek terugviel naar plek 25. De eerste racedag stond daarmee in het teken van inhalen en eindigde op een 6e positie. Dag 2 begon het team aan een inhaalrace, maar werd de wedstrijd abrupt onderbroken door bosbranden. “De herstart de volgende dag was van alle opties relatief de meest eerlijke, maar heeft ons wel nadeel bezorgt”, blikt teamcaptain Siebe Brinkhof terug. Het stilleggen zorgde ervoor dat de kopgroep en volgers nog verder uit elkaar kwamen te liggen, dit werd versterkt doordat er twee weergebieden waren. “De zonne-instraling werd gehinderd door de rook en dat maakte het voor de nummers 4, 5 en 6 een spannende competitie.” Het team klom op tot nummer 5 op dag 3 en op dag 4 wonnen ze weer een positie. “Een ware race hebben we ervaren en tot het racen op dag 5 hadden we hoop om naar de nummer 3 te gaan rijden.” Op racedag 5 veranderde het weer heel snel en nam bewolking de overhand. Bovendien staken windstoten tot 70 km/h de kop op waardoor de snelheid fors naar beneden moest. De 6e racedag begon met regen. Door een technisch mankement kon het Japanse team worden ingehaald. Deze positie moest echter later worden teruggegeven. Het bleef een nek-aan-nek-race tot aan de finish. De strijd werd in het voordeel van Ashiya University beslecht. Hiermee kwam een einde aan een zeer enerverende editie van de World Solar Challenge. Teamcaptain Siebe “Al met al kunnen we toch zeer tevreden zijn. Dit is de hoogste notering die Solar Team Twente ooit heeft behaald”.

Eindstand WSC 2011: 1. Tokai University 2. Nuon Solar Team 3. University of Michigan 4. Ashiya University, 5. Solar Team Twente
Kijk maandagavond a.s. om 17.45 uur naar RTL 7 voor de slotreportage iver het Solar Team Twente 21Connect te volgen en lees de berichten op de weblog van 'Truckdriver' Johnny Bolk.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
22-10-2011  

Heracles pakt de punten op Woudestein

 

ROTTERDAM - Heracles Almelo heeft zaterdagavond alle winstpunten van Woudestein meegebracht door Excelsior met 0-2 te verslaan. De Rotterdammers wachten daardoor nog steeds op hun eerste overwinning.
Het satellietteam van Feijenoord was op alle fronten de mindere en had ook nog eens de pech dat linkerverdediger Samuel Scheimann kort voor rust bij een corner de bal in eigen doel werkte.
Voor rust speelden de Rotterdammers afwachtend en loerden op kansjes. Het was zelfs dichtbij een doelpunt toen Jason Oost een goede kopbal onschadelijk gemaakt zag worden door doelman Pasveer. Aan de andere kant kwam Armenteros een paar keer in kansrijke positie maar doelman De Ruiter kon erger voorkomen totdat Scheimann onder druk van Everton zijn eigen doelman verraste. Het had zelfs bij rust 0-2 kunnen zijn als Armeteros vlak daarna niet net had over gekopt.

Na rust kroop Excelsior wat meer uit haar schulp zonder de Heraclieden echt onder druk te kunnen zetten. Alleen Oost dwong Pasveer tot handelen met een afstandsschot. Goed gegroepeerd hield Heracles het overwicht maar drong niet echt aan op meer.
Toch werd het nog 0-2 doordat invaller Pedro de goed meegekomen Overtoom op de rand van de zestien goed aanspeelde waardoor deze verwoestend uit kon halen en de wedstrijd voor Excelsior volledig in het slot gooide.

Excelsior - Heracles Almelo 0-2 (0-1)

0-1 Scheimann (40/ed)
0-2 Overtoom (77)


Commentaren:

Peter Bosz: Blij met de nul
Willie Overtoom: Goed positiespel
Samuel Scheimann: Het had beter gekund

Arbiter: Kamphuis
Geel: Eekman (Excelsior), Van der Linden (Heracles)
Opstellingen:
Excelsior: De Ruiter, Eekman, Van Steensel, Nieveld, Scheimann, Vorthoren (Van Buren/78), Alberg, Broers, De Graaf, Te Vrede, Oost (Maatsen/85).
Heracles Almelo: Pasveer, Breukers, Rienstra, Van der Linden, Looms, Quansah, Overtoom (Bruns/85), Duarte, Armenteros (Pedro/73), Plet, Everton.
Link: Uitslagen en stand eredivisie

Klik
hier voor de fotoreportage van Harry Broeze

 
23-10-2011  

Jimmy Calderwood even terug in Twente

 

DEN HAM/ALMELO – De altijd goedlachse Schot Jimmy Calderwood is volgende week even terug in Twente. De in het district Govan (Glasgow) op 13 februari 1955 geboren Calderwood begon in 1972 zijn voetbalcarrière bij Birmingham City en kwam in 1979 naar Nederland om te gaan spelen voor Sparta Rotterdam. Via Willem II en Roda JC kwam hij in 1987 naar Heracles Almelo om daar twee seizoenen later zijn spelers carrière als prof te beëindigen, waarna hij nog een periode als amateur speelde bij vv Den Ham.
Hij behaalde zijn trainersdiploma en begon bij SV Rietvogels in 1991 zijn loopbaan als trainer om een jaar later aan de slag te gaan als assistent bij FC Zwolle. Via Willem II en NEC ging hij in 1999 terug naar zijn geboorteland om trainer van Dunfermline Athletic te worden. Na Durnfermline volgden Aberdeen, Kilmarnock en Ross County en zit hij momenteel zonder club.
Met Aberdeen was hij in 1998 nog even terug in Almelo om een oefenwedstrijd te spelen tegen SV Rietvogels (0-10), waar zijn zoon Scott, na het behalen van het kampioenschap, net afscheid had genomen als trainer.

Nu dan komt hij naar Den Ham om verhalen en anekdotes op te halen uit zijn carrière. De avond wordt op donderdag 27 oktober gehouden om 20.00 uur in het clubgebouw aan de Rohorst en is toegankelijk voor de (oud) leden van vv Den Ham en de (oud) leden van SV Rietvogels.

 
23-10-2011  

Kirsten Wild pakt brons op EK Baanwielrennen


archieffoto AN.nl: Kirsten Wild - NK 2008
Foto: Dick Soepenberg Wielerfoto.nl
 

APELDOORN – De oud- Almelose Kirsten Wild behaalde als enige Nederlandse een medaille tijdens de Europese kampioenschappen baanwielrennen in Apeldoorn. Ze won brons op het onderdeel omnium.
Wild noemde het brons het hoogst haalbare. “Ik begon sterk aan het toernooi met winst op de vliegende ronde, maar vervolgens liet ik in de puntenkoers en de afvalwedstrijd te veel punten schieten. En dan moest mijn minste onderdeel - de 500 meter - nog komen.” Daarin werd ze achtste, met de derde plaats in het eindklassement als gevolg. “Ik heb de afgelopen tijd veel getraind op mijn start op dit korte onderdeel en ik denk dat dit mij hier red.”
Wild won eerder dit jaar ook brons op het zelfde onderdeel tijdens het WK Baanwielrennen

 
23-10-2011  

WK-punten Dennis Kuipers in Rally van Spanje


Dennis Kuipers en Peter van Merksteijn
 

Dennis Kuipers pakte tijdens de Rally van Spanje weer WK-punten. De geboortige Almeloër werd met 11 minuten achterstand negende in het eindklassement achter winnaar Sébastien Loeb. Een lekke band wierp Kuipers zaterdag ruim vier minuten terug. Kuipers staat nu met 17 punten twaalfde in het totaalklassement.
Sébastien Loeb werd door zijn overwinning voor de concurrenten onbereikbaar.
Hengeloër Peter van Merksteijn eindigde in Spanje als zeventiende en staat vijfentwintigste in het totaalklassement.

 
26-10-2011  

Heracles zet Berkum opzij in bekerwedstrijd

 

ALMELO - Heracles Almelo ondervond woensdagavond geen problemen in de bekerwedstrijd tegen hoofdklasser Berkum. De Heraclieden wonnen met 4-0 en plaatste zich daarmee voor de derde ronde in de KNVB Bekercompetitie.
Heracles begon met Luis Pedro en Thomas Bruns in de basis en liet Armenteros en Duarte op de bank.
De Berkummers begonnen enthousiast en kregen zowaar in het begin de beste kansen. Pasveer moest handelen om een gevaarlijk schot van Boelarditi te keren, maar na twintig minuutjes waren de Berkummers uitgeraasd en zette Gynor Plet de Almeloërs op voorsprong door uit een corner in een chaotische situatie de bal over de doellijn van keeper Bouwhuis te schieten (1-0).
Tien minuutjes later strafte Everton een verdedigingsfout af waardoor met 2-0 aan de thee begonnen kon worden.
Overtoom bleef in de kleedkamer en werd vervangen door Duarte. Heracles verhoogde de druk en Glynor Plet werd binnen twintig minuten twee keer vrij gespeeld om zijn doelpuntenaantal in deze wedstrijd op drie te kunnen zetten (4-0).
De loting voor de volgende ronde is donderdag a.s.

Fotoreportage: Nick Zweers Fotografie

Heracles Almelo - Berkum 4-0
1-0 Plet (21)
2-0 Everton (30)
3-0 Plet (56)
4-0 Plet (63)
Arbiter: Wiedemeijer
Geel: -
Rood: Bizimana (80)
Opstellingen
Heracles Almelo: Pasveer, Breukers, Rienstra, Van der Linden, Looms, Quansah, Overtoom (Duarte/46), Bruns, Pedro, Plet, Everton.
Berkum: Bouwhuis, Horstman, Dorgelo (Mijnheer/82), Muis, Pohowainjaan, Hermsen, Beunk, Hoolsema (De Groot/72), Van der Meulen, Bizmana, Boeloerditi (De Jong/46).

Fotoreportage (21 foto's)...

 
28-10-2011  

SportinTwente.nl brengt gratis Sportkrant uit

  HENGELO - “Wij wilden de breedtesport in Twente meer aandacht schenken.” Met die doelstelling begonnen Ramon Grootelaar en John Keetman met SportinTwente.nl . Inmiddels is het ruim drie en een half jaar geleden dat die sportnieuwssite online ging. Dat was op 1 mei 2008, een aantal maanden nadat Keetman en Grootelaar eind 2007 de koppen bij elkaar staken, om te kijken wat ze voor elkaar konden betekenen. Nu, precies 3,5 jaar na de oprichting van www.sportintwente.nl ligt deze Sportkrant voor de eerste keer bij veel Twentenaren op de deurmat. “Puur ter ondersteuning van de website,” volgens Ramon Grootelaar. “Samen met accountmanager Brian Brokelman zijn we vanaf mei druk bezig geweest met de realisatie van deze eerste editie van de Sportkrant. “
Lees verder...

 
28-10-2011  

Muta sports Almelo nieuwe kledingsponsor AKC

  ALMELO - Muta sports Almelo heeft zich aan korfbal vereniging AKC verbonden. Remco Zwijnenberg van Muta sports Almelo heeft toegezegd om de komende 5 jaar Muta kleding aan AKC gaat leveren. Tevens heeft McDonalds zich bereid gevonden om het sponsor contract voort te zetten. (bron:AKC)

 
30-10-2011  

AZ in Almelo spekkoper na winst op Heracles


Foto: Nick Zweers
 

ALMELO – Naaste concurrenten van AZ, FC Twente en PSV namen zaterdag genoegen met een gelijkspel. Feijenoord kansloos onderuit met 6-0 in Groningen, Ajax verzaakte niet in de uitwedstrijd teen Roda, zowaar een droomscenario voor AZ-trainer Gert-Jan Verbeek om zijn slag te slaan tegen zijn oude club in Almelo.

Toch was dat makkelijker gezegd dan gedaan, want de Almeloërs hielden de nul tot de 89e minuut toen Adam Maher een bevlieging kreeg en de in de tweede helft bijna werkloze Remko Pasveer alsnog de gang naar het net liet maken (0-1).
Overtoom dwong in het begin AZ-doelman Esteban tot handelen door een fraai genomen vrije trap van 25 meter, maar voor rust domineerde AZ en combineerde er lustig op los, zonder echt gevaarlijk te worden. Dat kwam ook omdat Heracles de rust bewaarde en zich niet liet verleiden tot te aanvallend voetbal en AZ het combinatievoetbal van de Heraclieden behoorlijk wist te ontregelen. Een drietal goede kansen werden geblokt en een keer moest Pasveer ingrijpen op een van richting veranderd schot.

Na rust werd het spel opener en golfden de aanvallen heen en weer. Heracles trok wat meer naar voren maar het aanvalsspel stokte bij de zestien. AZ kreeg enkele kansen. Poulsen was dichtbij maar schoot naast, Maher zag Pasveer ingrijpen op zijn inzet en ook een schot van 40 meter van Elm werd een prooi voor de doelman.
De beginstand leek dan ook de eindstand te worden tot Adam Maher het in de 89e minuut op de heupen kreeg in het doelgebied en de bal van been naar been kapte en drie Heraclieden op het verkeerde been zette en Pasveer kansloos liet op zijn inzet.
In de verlenging probeerde Heracles nog van alles, maar Esteban stompte een bal voor het hoofd van Plet weg en kon de vrije trap van Overtoom nog nipt naast tikken. Ook de corner leverde niets meer op.

Trainer Peter Bosz kon leven met de nederlaag: ‘Al met al hebben wij weinig kansen gekregen en we kwamen niet goed aan ons positiespel toe. Het was een leerzame wedstrijd en hieruit moeten wij sterker te voorschijn komen.’

Fotoreportage: Nick Zweers Fotografie


Heracles - AZ 0-1 (0-0)
89. Maher 0-1
Scheidsrechter: Liesveld.
Gele kaart: Klavan (AZ).
Opstellingen:
Heracles: Pasveer, Breukers, Rienstra, Van der Linden, Looms, Quansah, Overtoom, Duarté, Armenteros (83. Pedro), G. Plet, Everton (46. Douglas).
AZ: Alvarado Brown, Reijnen, Moisander, Klavan, S. Poulsen, Wernbloom, Elm, Maher, Beerens, Altidore (81. Benschop), Ortíz (74. Berg Gudmundsson).

NOS-verslaggever Joep Schreuder met een beschouwing vooraf.
Peter Bosz: 'We hebben verdient verloren'
Gert-Jan Verbeek: 'Ongeslagen status aanhouden'
Adam Maher: 'Kappen, draaien en hij zat er in'

Fotoreportage (24 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina