Sportberichten


Plaatsing  
 
23-10-2011  

Jimmy Calderwood even terug in Twente

 

DEN HAM/ALMELO – De altijd goedlachse Schot Jimmy Calderwood is volgende week even terug in Twente. De in het district Govan (Glasgow) op 13 februari 1955 geboren Calderwood begon in 1972 zijn voetbalcarrière bij Birmingham City en kwam in 1979 naar Nederland om te gaan spelen voor Sparta Rotterdam. Via Willem II en Roda JC kwam hij in 1987 naar Heracles Almelo om daar twee seizoenen later zijn spelers carrière als prof te beëindigen, waarna hij nog een periode als amateur speelde bij vv Den Ham.
Hij behaalde zijn trainersdiploma en begon bij SV Rietvogels in 1991 zijn loopbaan als trainer om een jaar later aan de slag te gaan als assistent bij FC Zwolle. Via Willem II en NEC ging hij in 1999 terug naar zijn geboorteland om trainer van Dunfermline Athletic te worden. Na Durnfermline volgden Aberdeen, Kilmarnock en Ross County en zit hij momenteel zonder club.
Met Aberdeen was hij in 1998 nog even terug in Almelo om een oefenwedstrijd te spelen tegen SV Rietvogels (0-10), waar zijn zoon Scott, na het behalen van het kampioenschap, net afscheid had genomen als trainer.

Nu dan komt hij naar Den Ham om verhalen en anekdotes op te halen uit zijn carrière. De avond wordt op donderdag 27 oktober gehouden om 20.00 uur in het clubgebouw aan de Rohorst en is toegankelijk voor de (oud) leden van vv Den Ham en de (oud) leden van SV Rietvogels.

Archief
Terug naar vorige pagina