Sportberichten


Plaatsing  
 
16-10-2011  

Honkballers pakken wereldtitel tegen Cuba

 

PANAMA – In de voorronde had het Nationale honkbalteam o.l.v. bondscoach Brian Farley al hun visitekaartje afgegeven door eerder tegen Cuba te winnen met 4-1 en ook in de finale werd de regerend wereldkampioen verslagen met 2-1.
Veteraan Rob Cordemans (39) stond op de werpheuvel en bereikte sinds zijn eerste selectie in 1995 het absolute hoogtepunt in zijn carrière door formidabel te gooien waardoor hij belangrijk bijdroeg in het behalen van de titel.
Na 3 innings kwam hij echter in de problemen en kon een voorsprong van de Cubanen niet worden voorkomen. Voordien stuurde hij de sterke pitcher Yulieski Gonzalez en eenaantal collega’s al kansloos naar de bank, maar hij kon niet voorkomen dat Frederich Cepeda na een tweehonkslag de eindplaat bereikte.
In de gelijkmakende inning sloeg Nederland echter keihard terug. Door een ferme tik van Bryan Engelhardt kon De Jong de gelijkmaker aantekenen en even later kwam Oranje zelfs op voorsprong door Smith, die profiteerde van een klap van Jonathan Schoop.
Tot en met de achtste inning hield Cordemans het blazoen schoon en in de negende inning mocht David Bergman het karwei afmaken om historie te schrijven.

Archief
Terug naar vorige pagina