Sportberichten


Plaatsing  
 
19-10-2011  

Solar Team 21Connect naar vierde plaats

 

COOBER PEDY - De strijd in de kopgroep en de groep achtervolgers is vandaag in volle hevigheid losgebarsten. Bij de groep achtervolgers moest Solar Team Twente direct na de start vandaag de winst op het team van Aurora weer opgeven. Na een tijdje op de zesde plek gereden te hebben begon het team echter aan een ongekende opmars. Maar liefst twee posities winst werden gehaald. Na de vierde racedag staat het team nu op de 4e plaats in de World Solar Challenge. Vandaag is door de coureurs Jens, Barry en Joost maar liefst 637 kilometer afgelegd met een gemiddelde snelheid van 82 km/h. Ze overnachten in de buurt van Coober Pedy op nog ruim 850 kilometer tot aan de finish. Morgen start de vijfde racedag met wisselvallige weersvooruitzichten.

Teamcaptain Siebe Brinkhof: “Ons doel vandaag was om 4e te worden, dat is gelukt. Nu gaan we kijken hoeveel we nog in kunnen lopen op de nummer 3 Michigan. Het is een race, dus tot aan de finish is alles mogelijk. Met nog meer zon kunnen we sneller, maar morgen zijn de vooruitzichten wisselvallig. Het is hopen dat we nu eindelijk in een gunstige weerzone terecht gaan komen.”

Vanochtend is teamlid en weervrouw Helga van Leur in alle vroegte met strateeg Jurjen Hendriks naar Alice Springs gereden om bij de weerstations zoveel mogelijk weermodellen te verzamelen en deze te interpreteren. Met succes. Het weer was zoals voorspeld: redelijke zonnekracht met lichte bewolking. Daardoor heeft het team de racestrategie hier perfect op af kunnen stemmen.

De slijtageslag aan de zonnewagens begint ook zichtbaar te worden. Zo liep de nummer drie, het team van Michigan, vandaag zo’n drie kwartier vertraging op door een technisch defect. De strijd om de eerste plek tussen Tokai (1) en Delft (2) ligt weer open doordat Delft het verschil op de Japanners van 70 naar 35 kilometer wist terug te brengen. De Nederlandse teams doen het daarmee uitstekend in Australië.

Kijk ook elke werkdag om 17.45 uur naar RTL 7 om het Solar Team Twente 21Connect te volgen en lees het nieuwste bericht op de weblog van 'Truckdriver' Johnny Bolk.

Archief
Terug naar vorige pagina