Sportberichten


Plaatsing  
 
18-10-2011  

Solar Team 21 Connect rukt op naar 5e plek


Foto: Gijs Versteeg Fotografie
 

ALICE SPRINGS – Na het oponthoud van gisteren door de bosbranden, startte de 21Connect met Alinda Nijhoff in de cockpit die de eerste 300 km voor haar rekening nam. Gestart werd exact om 09.09 uur ‘Aussi time’ en op volgorde van de verschillen van dag twee toen bosbranden de organisatie noopte tot ingrijpen om de race te stoppen.
Na ruim 300 km nam Joost Mulder het stuur over van Alinda Nijhof.
"In de auto voelde je de warmtestraling van de brand binnendringen. Het smeulde en brandde nog na op enkele plekken. Ook bijzonder was om ingehaald te worden door een roadtrain, een vrachtwagen tot wel 50 meter, pas dan merk je hoe dicht je op de weg zit," vertelt Alinda Nijhoff.
Het weer bleek op de derde racedag van invloed omdat de zonnekracht niet optimaal was. Er werd dan ook vooral strategisch gereden. Toch belemmerde dat niet, dat de Tukkers een plaatsje opschoven in het tussenklassement en het Aurora team nipt inhaalde.
21Connect teamleider Siebe Brinkhof keek desondanks terug op een geslaagde racedag: “Het gaat goed met het team. Vandaag was er veel wind, er waren zandhozen en veel wildroosters. Het was weer een goede racedag waarbij de wagen zeer stabiel was. Ons doel voor morgen is dan ook om de 4e plek op Ashiya te gaan veroveren.”
Het 21Connect team bivakkeert vannacht voor het eerst ver van de bewoonde wereld. Midden in de ruige outback is het kampement opgeslagen.

Kijk ook elke werkdag om 17.45 uur naar RTL 7 om het Solar Team Twente 21Connect te volgen en lees het nieuwste bericht op de weblog van 'Truckdriver' Johnny Bolk.

Archief
Terug naar vorige pagina