01-10-2011

Duur puntverlies AKC in slordige wedstrijd

ALMELO - Afgelopen zaterdag stond voor AKC de belangrijke wedstrijd tegen Amicitia op het programma. Bij winst zou men 4 punten uitlopen op de buren uit Vriezenveen, een mooie stap richting lijfsbehoud de hoofdklasse. Het verassende basisdebuut van Thijs van den Barg zou moeten zorgen voor meer kracht in de rebound. In een spectaculaire maar ook erg rommelige eerste helft werden aan beide zijden veel fouten gemaakt. De 10-10 ruststand was dan ook vooral het gevolg van een groot aantal vrije ballen en strafworpen.
De tweede helft verliep iets rustiger waarbij duidelijk werd dat Amicitia een beter op elkaar ingespeeld team heeft. Vooral op de belangrijke momenten zorgde dit voor meer rust in het spel van de gasten waar Dick Schipper opviel met een erg sterke wedstrijd. Toen Kelly Maas met haar 4e doelpunt de stand op 15-16 bracht, was er met nog tien minuten te gaan nog van alles mogelijk. Helaas werden de aanvallen te gehaast uitgespeeld en kon Amicitia uiteindelijk in de laaste minuten, doordat AKC teveel risico nam, de wedstrijd beslissen. Zeer duur puntverlies en er komt nu veel druk te staan op de volgende wedstrijd tegen kinderdijk. Deze thuiswedstrijd zal volgende week gewonnen moeten worden om niet onderaan de ranglijst de zaal in te gaan.

(tekst: Mark Landhuis)

Fotoreportage: Nick Zweers Fotografie