Sportberichten


Plaatsing  
 
10-10-2011  

Twents hippisch succes ParaGames Breda


Frank Hosmar met Alphaville - brons individueel
 

BREDA - De ParaGames in Breda werden een groot succes voor de Nederlandse ploeg onder leiding van bondscoach Jeannette Wolfs. De oranje-ploeg won met overmacht de landenwedstrijd en ook in grade II, II en IV waren de individuele zeges voor Nederland.
Frank Hosmar uit Haarle (gem. Hellendoorn) behaalde naast het teamgoud driemaal individueel goud met zijn paard Tiësto en brons met Alphaville. Voor Lotte Krijnsen uit Enschede was er een eervolle zesde plaats.

Internationaal jurylid Hanneke Gerritsen (Ommen) die zich ook organisatorisch had ingespannen om de ParaGames tot een hippisch succes te maken, was zeer trots. “Met 72 deelnemers was dit de grootste internationale para-dressuur-wedstrijd die ooit is gehouden”, zei Gerritsen. “Ik was bovendien zeer onder de indruk van het niveau van de gedeeltelijk nieuwe Nederlandse ploeg die zich overtuigend presenteerde. Ook een gevestigde naam zoals Frank Hosmar heb ik niet eerder zo beheerst zien rijden.”

Inderdaad kon niemand in de zwaarste grade IV tegen Frank Hosmar (Haarle) op. “De eerste vier-vijf combinaties uit deze grade, zouden op een Nederlands kampioenschap in de reguliere sport ook alles gewonnen hebben, zo correct werd er gereden”, benadrukte Gerritsen, ‘ik heb al vaker gezegd dat harmonie alles is. Dat sprong nu echt in het oog. En Hosmar kon nog wel eens gejaagd rijden, nu reed hij correct en beheerst. Echt mooi.” In de individuele proef behaalde Hosmar zelfs een persoonlijk record met 72,26%. “Het was nu voor het eerst dat ik de verbeteringen die ik in de trainingen maak met mijn trainster Adelinde Cornelissen echt terugvoelde in de ring”, zei Hosmar blij, ‘alles vloeide gemakkelijk in elkaar over en Tiësto was van het begin tot eind 100% geconcentreerd op mij. Ik ben erg blij met dit resultaat. En er zit nog verbetering in. Als ik Tiësto nog iets meer op lengte kan houden, scoren we nóg hoger.”

In grade II startte wereldkampioene Petra van de Sande (Den Haag) haar schimmel Toscane en won alle proeven. “Ik wilde graag laten zien dat Toscane echt niet afgeschreven is, nu mijn nieuwe paard, de zwarte Valencia, het zo goed doet. Toscane verdient haar plekje nog net zo goed!”, zei Van de Sande zelfverzekerd.

In grade III reed Janine Boudens (Kattendijke) naar de winst in twee proeven terwijl Tessa Baaijens-van de Vrie (Goes) de derde proef won, de Kür op muziek. Boudens was afgelopen winter al Zeeuws indoorkampioene in de Z1-dressuur. Haar wedstrijdervaring komt nu ook goed van pas in de dressuur aangepast sporten.
Baaijens-van de Vrie was erg blij met haar bereikte doelen van een verbetering van haar resultaat. “Mij stap was wel eens wat minder, maar deze keer stonden er zevens of hoger op mijn protocollen. En wat misschien nog welk leuker was, was de saamhorigheid van onze ploeg. Iedereen accepteert elkaar en iedereen hielp iedereen, regen of geen regen. Alleen op die manier kunnen we allemaal steeds kleine stapjes beter worden.”

Vanwege het drukke hippische programma, ging het geheel van de Paragames met bijvoorbeeld een geweldige opening met een vlaggenparade in Breda en alle andere twintig sporten volledig langs de paardensporters heen. Maar vooral druk zijn met hun paarden, dat is voor paardensporters niets nieuws…
Tekst: Claartje van Andel
Uitslagen

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina