Sportberichten


Plaatsing  
 
18-10-2011  

Eerste deelnemers ERMA Volley Classic bekend


Archieffoto's: Nick Zweers Fotografie
 

ALMELO - Euphony Asse Lennik (B), Draisma Dynamo Apeldoorn en Landstede Volleybal Zwolle zijn de eerste drie deelnemers die hun deelname hebben bevestigd voor de Internationale ERMAsport Volleyball Classic in Almelo van 28 t/m 30 december a.s. in de IISPA.

Op dit moment is Siny Pots, voorzitter van de Volleyball Classic, druk doende de begroting sluitend te krijgen en natuurlijk met het samenstellen van het deelnemersveld. Siny Pots: “We zijn volop bezig om weer de nodige topvolleybalteams – dames en heren - naar Almelo te halen. Als het mogelijk is met veel zuidelijk temperament, want daar komt het publiek voor. Men wil spektakel en aantrekkelijk volleybal zien en dat op een hoog niveau. We doen uiterste best om ploegen te contracteren die dit allemaal bieden. Interessant zijn ook buitenlandse teams die Nederlandse spelers in hun selectie hebben.

Euphony Asse Lennik, al jaren deelnemer in Almelo, is er uiteraard weer bij. Lennik heeft het afgelopen seizoen in de play-off om het kampioenschap in België gespeeld. Voor het eerst in het bestaan heeft de club een Champion´s League ticket weten te bemachtigen. Deze week gaan de Europese competities van start.

De Nederlandse inbreng aan de Volleybal Classic is ook al bekend. Allereerst Draisma Dynamo (Apeldoorn), een team dat de laatste jaren altijd in Almelo aanwezig is. Finalist Rivium Rotterdam is er niet bij, de club speelt – doordat het financieel de begroting niet rond kon krijgen – dit jaar in de B-league en dat betekent geen deelname in Almelo. “Jammer, aldus Siny Pots, “want ze hadden een heel mooi team en hebben een sterk toernooi en prachtige finale gespeeld´´.
Als vervanger is Landstede Volleybal vastgelegd. Ook Landstede was al diverse keren deelnemer in Almelo en speelde zelfs twee keer in de finale. Trainer/coach Harry van den Brink: “Wij hebben dit jaar een kwalitatief goed team en proberen mee te doen om de prijzen in Nederland. We zijn erg blij met de uitnodiging voor de ERMA Classic in Almelo want wij spelen dit seizoen geen Europees. In Almelo, tijdens dit prachtige toernooi, kunnen we ons toch Europees een klein beetje meten”

Aanbieding: Alle toeschouwers krijgen in Almelo tijdens de Ermasport Volleyball Classic, bij inlevering van hun toegangsbewijs Super Cup en/of Europa Cupwedstrijden, 20% korting bij het kopen van een dagkaart. Ook Connexxion doet tijdens de toernooidagen een mooie aanbieding; gratis bus vervoer voor alle buslijnen van de stadsdienst Almelo (lijn 21 t/m 28). De voorverkoop is reeds begonnen. Kaarten kan men kopen via de
website.

Archief
Terug naar vorige pagina