Sportberichten


Plaatsing  
 
03-08-2012  

Newland Country Dancers in de prijzen in Kalkar

 

ALMELO – De Newland Country Dancers hebben in het Duitse Kalkar tijdens de European Summer Classics een fiks aantal prijzen behaald. Bridget Reinders werd winnaar in de categorie ‘Social’. Voor Alicia Lamers was er eveneens een eerste plaats in de categorie ‘Teen Intermediate’
Ceelena Lamers behaalde eveneens een eerste prijs in de categorie ‘Youth Newcomer’. In dezelfde categorie werd het een Nederlands onderonsje, want de plaatsen 2 t/m 5 gingen ook naar de Newland Country Dancers. Esmay Wiegman, Mashira Mulder, Chimene Ekkel en Jamilla Reints eindigden in dezelfde volgorde.
Joyce Reints en Joyce Hunting presteerden individueel goed, maar vielen net buiten de prijzen. Voor de Newland Country Dancers is de volgende wedstrijd het Nederlands kampioenschap in Mill op 21 oktober a.s.

< v.l.n.r.: Alicia Lamers, Bridget Reinders, Celeena Lamers, Mashira Mulder, Joyce Hunting, Chimene Ekkel, Joyce Reints, Jamilla Reints, Esmay Wiegman

 
04-08-2012  

Heracles verliest met 0-1 tegen Osasuna


Foto: Nick Zweers Fotografie
 

ALMELO – Waar FC Groningen Osasuna eerder deze week nog op 2-2 hield, ging Heracles in de laatste oefenwedstrijd tegen de Spanjaarden onderuit met 0-1 door een doelpunt van Modesta in de 27e minuut. De Spanjaard tikte eenvoudig binnen uit een corner.
Heracles Almelo probeerde het wel, was soms dichtbij een treffer maar scherpte ontbrak. Ook bij Armenteros, de Zweeds-Cubaanse spits waarvoor Ajax Amsterdam belangstelling toonde maar nogal schrok van de vraagprijs die Heracles de Amsterdammers voor ogen hield. Het is ook de vraag of een rol als reserve goed is voor de ontwikkeling van Armenteros.
Tegen de Spanjaarden stuitte hij een keer op doelman Moreno en kopte hij na rust buiten bereik van de keeper een keer op de lat.
Pasveer was wel in vorm en pareerde diverse Spaanse aanvallen, maar kon de winnende treffer niet voorkomen. Het tweede deel van de eerste helft was niet om aan te zien en kon ook de weinige toeschouwers niet bekoren.
Interim-coach Hendrie Krüzen* voerde in de tweede helft dan ook de nodige wissels door. Everton en Luis Pedro kregen nog kansen, maar Osasuna wist de nul vast te houden. Hoogtepunt is wellicht dat Marko Vejinovic na lang blessureleed zijn eerste speelminuten kon maken.
Bij de start van de competitie a.s. zaterdag 11 augustus tegen VVV Venlo zullen de Heraclieden uit een ander vaatje moeten tappen.

Fotoreportage: Nick Zweers
(Klik hier voor alle foto's)

Heracles Almelo – CA Osasuna 0-1 (0-1)
27.Juan Modesto 0-1,
Gele kaart: Francisco Punal Martinez, Damia Perez, Fernando Rodilla
Opstellingen:
Heracles Almelo: Remko Pasveer, Milano Koenders, Ben Rienstra, Jeroen Veldmate (46.Jason Davidson), Dragan Paljic, Kwame Quansah, Lerin Duarte (71.Marko Vejinovic), Willie Overtoom (77.Thomas Bruns) ,Luis Pedro, Samuel Armenteros (71.Geoffrey Castillion) en Everton Ramos da Silva (65.Ninos Gouriye).
CA Osasuna: Andres Fernandez Moreno, Ruben Rocha, Manuel Ortiz Toribio (79.Manuel Villafranca), Emiliano Armenteros, Francisco Punal Martinez, Sisinio Gonzalez Martinez, Alejandro Garrido, Juan Modesto (65.Oier Sanjuro Mate), Fernando Rodilla, Roberto Morales (65.Joseba Echarri) en Damia Perez.

* Peter Bosz
Hoofdtrainer Peter Bosz werd zaterdagmorgen onwel en werd in het ziekenhuis onderzocht. Daar bleek dat er niets aan de hand was. Bosz besloot echter wel om het even rustig aan te doen. Hij bekeek de oefenwedstrijd vanaf de tribune en liet de coaching over aan assistent Hendrie Krüzen.

Fotoreportage (16 foto's)...

 
04-08-2012  

Bronzen afscheid voor Marleen Veldhuis

 

LONDEN – Marleen Veldhuis heeft haar imposante zwemcarrière toch met een individuele Olympische medaille kunnen afsluiten. De in Borne in 1979 geboren Veldhuis toog voor haar zwemcarrière eerst naar Amsterdam en vervolgens naar Eindhoven en boekte tal van internationale successen. Een paar jaar geleden leek haar carrière voorbij toen zij moeder werd, maar ze vocht voor een opmerkelijke comeback met als doel een individuele medaille op de Olympische Spelen. Die trofee ontbrak namelijk nog. Met brons op de 50 meter vrij heeft zij die nu binnen.
Ranomi Kromowidjojo eiste de overwinning voor zich op net zoals op de 100 meter vrij en heeft haar tweede gouden medaille binnen, naast zilver in de equipe 4 x 100 meter vrij met o.a. Marleen Veldhuis in de gelederen.
Veldhuis kan terug kijken op een glanzende zwemcarrière. Oud- Olympisch kampioen Inge de Bruin noemde Veldhuis een ‘trainingsbeest’ waar ze veel van geleerd had en altijd een voorbeeld was voor de anderen.

Belangrijkste resultaten Marleen Veldhuis:

Olympische Spelen: 2004: brons 4x100 vrij; 2008: goud 4x100 vrij; 2012: brons 50 vrij, zilver 4x100 vrij.
WK langebaan: 2005: zilver 50 vrij; 2007: zilver 100 vrij, brons 50 vrij, brons 4x100 vrij; 2009: goud 4x100 vrij, brons 50 vrij; 2011: goud 4x100 vrij, brons 50 vrij. WK kortebaan: 2004: goud 50 vrij, brons 100 vrij; 2006: goud 4x100 vrij, zilver 100 vrij, brons 50 vrij; 2008: goud 50 vrij, goud 100 vrij, goud 4x100 vrij, goud 4x200 vrij.

< Marleen Veldhuis na de wedstrijd; "Wie wil mijn badmuts hebben? Ik heb hem niet meer nodig!'
Coach Jacco Verhagen vond na afloop dat er meer in had gezeten. Zelfs goud, maar met Marleen Veldhuis verheugde hij zich waanzinnig dat zij haar doel had bereikt.

 
06-08-2012  

Olympisch zilver met Overijsselse inbreng


Jur Vrieling met Babalu
 

LONDEN (KNHS) - In een bloedstollende barrage met de Britten om goud en zilver veroverde het Nederlandse springruiterteam Olympisch zilver. In die barrage boog Nederland het hoofd, nadat drie van de vier Britse ruiters foutloos waren gebleven en Nederland op minimaal vier strafpunten eindigde. "We hebben zilver gewonnen!", zei Jur Vrieling na afloop en daarmee vertolkte hij de gevoelens van zijn teammaten.

Nadat alle vier Britten in de reguliere wedstrijd hadden gereden - zij hadden een startpositie voor Nederland - moest de laatste man van Nederland, Gerco Schroder (Tubbergen) met Eurocommerce London, foutloos blijven om het goud voor Nederland zeker te stellen. Voor hem hadden Maikel van der Vleuten (Mierlo) met VDL Groep Verdi en Marc Houtzager (Rouveen) met Sterrehof's Tamino al het uitermate lastige parcours van de tweede manche foutloos weten te overwinnen. Jur Vrieling (Holwierde) had met VDL Bubalu, net als in de eerste twee manches, twee springfouten moeten accepteren.
De Britten hadden in Nick Skelton met de in Nederland gefokte Big Star en Scott Brash met Hello Sanctos al twee foutloze ritten binnen, terwijl Ben Maher met de ook in Nederland gefokte Triple X tegen een springfout aan was gelopen. Peter Charles noteerde met Vindicat het weg te strepen resultaat van vijf strafpunten.

De druk lag daarmee in de tweede manche geheel op de schouders van Schröder. London sprong met veel kracht en vermogen en leek ook uitermate goed bij de insprong van de driesprong te komen. Op de middelste hindernis van die driesprong toucheerde de vos hengst de achterste paal heel licht, die prompt viel. Daarmee was een barrage noodzakelijk omdat Nederland en Engeland beide op 8 punten stonden. In die barrage vroeg Jur Vrieling van de katachtig springende VDL Bubalu een hoog tempo en op de eindstreep was Vrieling een fractie langzamer dan Skelton, die als eerste voor de Britten van start ging. Ook Maher bleef foutloos, terwijl Maikel van der Vleuten twee springfouten moest accepteren. Houtzager met Tamino liep als derde starter in de barrage tegen een springfout aan, net als de derde ruiter van de Britten Scott Brash met Hello Sanctos.
Daardoor stond Nederland op minimaal vier strafpunten, terwijl de ruiters van Groot-Brittannië na de rit van hun vierde ruiter Peter Charles op nul strafpunten waren blijven staan. Daarom hoefde Gerco Schröder de 'anchorman' van het Nederlandse team, niet meer in actie te komen. De Nederlandse invloed op het ereschavot was wel erg groot. Drie van de vier Britse paarden zijn in Nederland gefokt en ook hun bondscoach Rob Hoekstra is van Nederlandse origine. Net als de teammanager Rogier van Iersel van het Saudi-Arabische tam, dat brons won, voor de Zwitsers die vierde werden.

Na drie kwalificatiewedstrijden staan nog drie combinaties individueel op nul strafpunten: Nick Skelton met Big Star en de twee Nederlandse combinaties, Maikel van der Vleuten en Marc Houtzager. Gerco Schröder staat nu elfde en Jur Vrieling neemt de 33ste plaats in. In de strijd om de individuele medailles mogen 35 combinaties van start met een maximum van drie ruiters per land. Hoewel Jur Vrieling met VDL Bubalu dus op plek 33 staat mag hij (als vierde Nederlandse ruiter) niet meer starten.

Het ruiterstadion in Greenwich Parc was met 23.000 mensen, waaronder heel veel in het oranje geklede supporters, afgeladen vol en dat zorgde voor een fantastische sfeer. Ook nu weer waren de hindernissen schitterend aangekleed met typisch Londense voorstellingen. Het parcours werd als uiterst lastig omschreven en slechts zeven combinaties wisten foutloos te blijven. Toch pleit het voor parcoursbouwer Bob Ellis dat op bijna alle 13 hindernissen van zijn parcours fouten werden gemaakt.  

"We waren mentaal klaar voor de barrage en er is geen enkele twijfel, we wilden allemaal goud winnen, maar we zijn blij dat we zilver hebben gewonnen! Het meest speciale aan de wedstrijd was voor mij persoonlijk het feit dat ons Kroonprins met zijn gezin ons heeft zilver heeft zien winnen. Daarnaast vond ik de sfeer in het stadion fantastisch", zei Marc Houtzager na afloop. Jur Vrieling had wel verwacht dat er een barrage noodzakelijk zou zijn. "Ik had daarmee rekening gehouden. Mijn rit was snel, maar ik ben met mijn paard niet over de top gegaan. Toch vond ik het een fantastische ervaring", aldus Vrieling. Gerco Schröder tenslotte was maar wat graag van start gegaan in de barrage. "Als het noodzakelijk was geweest had ik met veel plezier de barragerit gereden. Wij waren er klaar voor! Ook ik ben blij met zilver", aldus Schröder.
Bondscoach Rob Ehrens tenslotte was eveneens een gelukkig mens met een zilveren medaille voor het springruiterteam. De laatste keer dat de springruiters een medaille wonnen was in Barcelona '92, toen hen het goud ten deel viel.  

Jacob Melissen (KNHS)

Klik hier voor het individuele klassement

Tussenstand individueel:
1) Maikel van der Vleuten (Mierlo) - VDL Groep Verdi (Quidam de Revel x Landgraf I) - 0 en 0 en 0 = 0 (en barrage 8)
1) Marc Houtzager (Rouveen) - Sterrehof's Tamino (Numero Uno x Farmer) - 0 en 0 en 0 (en barrage 4) = 0
1) Nick Skelton (Eng) - Big Star (v. Quick Star) - 0
11) Gerco Schröder (Tubbergen) - Eurocommerce London (Nabab de Reve x Chin Chin) - 0 en 4 en 4 = 8 (barrage NG)
33) Jur Vrieling (Holwierde) - VDL Bubalu (Baloubet du Rouet x Nimmerdor) - 0 en (8) en (8) = 16 (en barrage 0)

Eindstand landenwedstrijd springen:

Goud) Groot-Brittannië - 8
Zilver) Nederland - 8
Brons) Saudi-Arabië - 14
4) Zwitserland - 16
5) Canada - 26
6) USA - 28
6) Zweden - 28
8) Brazilië - 67

Programma/tijdschema (Britse tijden):

dinsdag 7 aug.    10.00 - 16.55 uur - dressuur, Grand Prix Special
            15 min. na laatste start - dressuur, prijsuitreiking landenwedstrijd
woensdag 8 aug.    9.30 - 10.15 uur - springen, 2e veterinaire keuring
            12.00 - 13.30 uur - springen, finale manche A
            14.45 - 15.35 uur - springen, finale manche B
            15.55 - 16.05 uur - springen, finale barrage
            10 min. na laatste start - springen, prijsuitreiking individueel
donderdag 9 aug.    12.30 - 16.30 uur - dressuur, Grand Prix Kür
            15 min. na laatste start - dressuur, prijsuitreiking individueel
zondag 12 aug.    Sluitingsceremonie.

 
07-08-2012  

Olympisch brons voor dressuurteam

 

LONDEN (KNHS) - De Nederlandse dressuurruiters hebben op de Olympische Spelen van Londen in de landenwedstrijd brons weten te veroveren. De Britten wonnen goud voor de Duitsers, terwijl de Denen op ruime achterstand van Nederland als vierde eindigden. Alle drie Oranje teamruiters gaan donderdag van start in de strijd om de individuele medailles. Adelinde Cornelissen (Nijkerk) eindigde in de Special als tweede, achter de Britse Charlotte Dujardin met Valegro, maar Cornelissen lijkt gezien de stijgende lijn die zij met Jerich Parzival te pakken heeft zeker nog niet kansloos om individueel goud te gaan winnen.

Alle drie Nederlandse teamruiters reden een betere Special dan hun Grand Prix. Anky van Grunsven (Erp) reed met Salinero een Special met werkelijk fantastische piaffe en passage reprises. Haar tweede pirouette was briljant en de appuyementen werden zeer fraai uitgevoerd. Gedurende de gehele proef bleef het beeld bestaan van een uiterst fris en actief paard, aan wie de jaren niet zijn te zien en hij presteerde zoals hij op twaalfjarige leeftijd ook door de piste danste. "Ik ben verschrikkelijk blij met hoe Salinero voor mij hier weer zijn best heeft gedaan en de Kür aanstaande donderdag is de laatste wedstrijd waarin ik hem ga starten. Dan gaat hij lekker van zijn pensioen genieten in de weide. Wel zal ik hem blijven rijden, maar puur voor mijn en zijn genoegen. Of ik er zelf ook over denk te stoppen? Zeker weten van niet. Ik ben nog veel te jong", aldus Van Grunsven die met deze bronzen medaille - "deze kleur had ik nog niet!" - de meest succesvolle Olympische hippische sporter ooit is geworden met 3 gouden medailles, vijf zilveren en nu een bronzen.

Adelinde Cornelissen (Nijkerk) reed met Jerich Parzival een hele sterke Special, waarbij de piaffe en passage van een indrukwekkende schoonheid waren. Deze oefeningen werden uitgevoerd met extreem veel buiging en afdruk, waarbij ritme en takt volledig bewaard bleven. Ook de verruimingen in draf waren imponerend en de wissels werden niet alleen kaarsrecht, maar ook zeer groot gesprongen. Voor de 15 changementen om de pas was de diagonaal bijna te kort. Zelf was Cornelissen van mening dat zij in de Kür nog net dat kleine beetje meer kan laten zien. "Het was voor mij onmogelijk geworden om in mijn eentje een score te realiseren waarbij we de Duitsers voorbij zouden kunnen streven. Omdat Edward en Anky al een topprestatie hadden neergezet hoefde ik nu niet tot het uiterste te gaan. Daarbij komt dat we over twee dagen wel de strijd vol aan moeten gaan in de individuele finale. Wat ik erg fijn vond was dat van de gespannenheid bij het binnenrijden van de piste zoals vrijdag nu al geen sprake meer was", vertelde Cornelissen, die van mening was dat vooral de piaffe en de passage erg sterk werden uitgevoerd, net als de series. "Het moet alleen nog een tikkeltje gedurfder, maar dat zul je in de Kür wel zien".

Voor Edward Gal (Harskamp) was dit de derde Grand Prix Special die hij met Glock's Undercover reed en het kan allemaal nog net iets vloeiender. "Ik ben toch erg blij dat het zo goed is gegaan, maar we zijn nog maar zeven maanden een combinatie en dat is te kort om nu al een vloeiende Special neer te zetten. Dat ik hier aan de start ben gekomen is te danken aan Undercover. Dit paard bood het aan en daardoor is het gelukt en als het nu niet was gelukt dan waren we volgend jaar wel naar het EK gegaan. Ook nu weer merk ik in de prestaties van dit paard een nog steeds stijgende lijn en als we een jaar misschien twee jaar verder zijn moeten we zeker vijf procent meer kunnen scoren dan de 75.5% die we nu wisten binnen te halen", aldus Gal.

Ook Sjef Janssen, de bondscoach was een tevreden mens. "Brons was het hoogst haalbare en dat wisten we van tevoren. Van de concurrentie om brons haakten alle landen behalve Denemarken af, en daar hebben we ook mee afgerekend. Wat ik zelf heel fijn vind is dat alle drie teamruiters in de Kür van start mogen gaan en zet daar maar vijf uitroeptekens achter", aldus Janssen.

De eerste starter voor Nederland was Patrick van der Meer (Naaldwijk) met Uzzo. Van der Meer, die als individuele ruiter aan de Olympische Spelen deelnam, begon zeer sterk. Hij stond bij de jury tot de eerste piaffe op een score van bijna 75%. In die eerste piaffe ging het echter mis. Daarna volgde wel een sterke passage en een iets beter piaffe, maar het ging weer mis in de changementen om de pas. De pirouette naar rechts was nog netjes, maar die naar links was mager. Op de laatste lijn begon Uzzo goed, maar aan het einde leek de controle even weg. Een score van 67.444% was het resultaat. "Uzzo bleef vandaag veel te traag. Ik weet niet of dat nu door vermoeidheid komt of door de spanning, maar zeker is dat we in de Special niet de vorm hebben gehaald die we hadden moeten halen", vertelde Van der Meer.

Jacob Melissen (KNHS)

Klik hier voor het totale klassement

Eindstand landenteams dressuur:
Goud) Groot-Brittanië - 79.979
Zilver) Duitsland - 78.216
Brons) Nederland - 77.124
4) Denemarken - 73.846
5) Zweden - 72.706
6) USA - 72.435
7) Spanje - 72.287

Uitslag Grand Prix Special:
1) Charlotte Dujardin (Eng) - Valegro - 83.286
2) Adelinde Cornelissen (Nijkerk) - Jerich Parzival (Jazz x Ulft) - 81.968
3) Carl Hester (Eng) - Uthopia - 80.571
10) Edward Gal (Harskamp) - Glock's Undercover (Ferro x Donnerhall) - 75.556
12) Anky van Grunsven (Erp) - Salinero (Salieri x Lungau) - 74.794
32) Patrick van der Meer (Naaldwijk) - Uzzo (Lancet x Indoctro) - 67.444

Programma/tijdschema (Britse tijden):
woensdag 8 aug. 9.30 - 10.15 uur - springen, 2e veterinaire keuring
12.00 - 13.30 uur - springen, finale manche A
14.45 - 15.35 uur - springen, finale manche B
15.55 - 16.05 uur - springen, finale barrage
10 min. na laatste start - springen, prijsuitreiking individueel
donderdag 9 aug. 12.30 - 16.30 uur - dressuur, Grand Prix Kür
15 min. na laatste start - dressuur, prijsuitreiking individueel
zondag 12 aug. Sluitingsceremonie.

 
08-08-2012  

Jan Smit op tv over overname Eredivisie Live

 

Mediamagnaat Rupert Murdoch heeft via zijn FOX International Channels (o.a. Sky Sports en National Geografic Channel) een meerderheidsbelang van 51 procent verworven in Eredivisie Live. Met de overname is meer dan één miljard euro gemoeid. Bij de overname is ook de schuld van 60 miljoen euro die Eredivisie Live (EMM) had, weggepoetst.
In de deal weten de Nederlandse Bvo’s zich verzekerd van TV-inkomsten in het seizoen 2013-2014 en de jaren daarna. De deal moet nog wel goedkering krijgen van de Nederlandse Mededingings Autoriteit.
De meeste clubs zijn content met de overname. FC Twente-voorzitter Joop Munsterman reageerde; ‘Sky Sports komt binnen in Nederland, dat is groot. We krijgen meer geld, maar belangrijker is dat er de komende twaalf jaar (vanaf seizoen 2013/2014) gegarandeerd geld binnenkomt.’
Bij PEC Zwolle denkt men daar anders over. De nieuwkomer in de eredivisie is het vooral oneeens over de verdeling van de TV-gelden waarbij de grote clubs meer geld krijgen dan de kleintjes.


Voorzitter Jan Smit van Heracles Almelo zal zijn mening kenbaar maken om 19.30 uur op Nederland 3, bij het programma Half Acht Live, gepresenteerd door Merel Westrik.
 

 
08-08-2012  

Gerco Schröder wint zilver na titanengevecht


Gerco Schröder met London bij het verlaten van de ring direct na de barrage
  LONDEN (KNHS) - Spannender had het niet bedacht kunnen worden, de individuele strijd om de Olympische medailles in het springen. Er was natuurlijk maar één winnaar. Dat werd de Zwitser Steve Guerdat met Nino des Buissonnets. Gerco Schröder (Tubbergen) raakte door één tijdfout in de eerste manche op minieme achterstand. Met zes foutloze combinaties in de eerste manche leek hij daardoor vooralsnog kansloos voor eremetaal.

Maar in de tweede manche toverde de Twent een magistrale foutloze rit te voorschijn. Daardoor sloot Schröder de wedstrijd af met slechts één strafpunt. Van de zes foutloze combinaties bleef er uiteindelijk slechts eentje, Guerdat, ook in de tweede ronde foutloos, waardoor de Zwitser het goud won. De Ier Cian O'Connor met Blue Loyd, foutloos in de eerste manche had, de pech om in de tweede manche 0.02 sec. te langzaam te zijn. Ook voor hem één strafpunt en hij kwam daarmee op gelijke hoogte van Schröder. Daardoor was een barrage om zilver en brons noodzakelijk. Gerco Schröder reed vlot en foutloos. O'Connor reed zijn Blue Loyd, in een alles of niets poging, alsof hij de Grand National wilde winnen. Dat ging goed, totdat zijn paard zijn achterbenen net niet snel genoeg introk op de allerlaatste hindernis. Die fout betekende voor Schröder zilver en brons voor O'Connor.
Lees verder...

 
09-08-2012  

Heracles On Tour vervolgt in Tubbergen

 

ALMELO - Zoals eerder aangekondigd gaat Heracles Almelo ‘On Tour’ ook tijdens de zomervakantie verder. De start was in de gemeente Wierden. De eerste supergave clinic was een groot succes, evenals de clinics in de gemeenten Hardenberg en Twenterand. De eerstvolgende clinic wordt op aanstaande woensdag 15 augustus (vanaf 14.00 uur) georganiseerd.
De supergave clinic wordt verzorgd door vier spelers en twee trainers van Heracles Almelo. De locatie is voetbalvereniging TVC ’28 in Tubbergen. Er zijn verschillende leuke onderdelen, zoals bijvoorbeeld positiespel, partijspel, hooghouden en penaltyschieten. Al deze onderdelen worden enthousiast begeleid door de Heraclieden.
De aanmelding voor de clinic van woensdag 15 augustus (aanvang 14.00 uur) is mogelijk voor de E-jeugd van de volgende clubs: TVC '28 Tubbergen, V.V. Reutum, V.V. Manderveen, V.V. Langeveen, V.C. Fleringen, Stevo Geesteren, S.V. Vasse, R.K.S.V. de Tukkers en M.V.V.'29. Aanmelden is mogelijk via de genoemde amateurclubs.
 

 
09-08-2012  

Gerco Schröder met zilver omhangen thuis

 

 

TUBBERGEN – Gisteren opnieuw zilver in Londen met Eurocommerce London, na het eerdere teamzilver. ‘s Avonds na de huldiging in Greenwich Park nog even langs bij Mart Smeets voor ‘Londen late Night ’ en natuurlijk het Holland Heineken Huis voor de Oranje-huldiging en vanmiddag al weer thuis in ‘Tubbig’. Zie daar de laatste 24 hectische uren van Gerco Schröder.
De ‘noabers’ hadden natuurlijk een verrassing in petto. Slingers, ballonnen en een groot spandoek, maar in Huize Schröder ging alles zijn normale gang. Pa Schröder maaide het gras en de tweeling Ben en Wim, de oudere broers van Gerco, trainden hun paarden alsof er niets gebeurd was. Voor Gerco dus even een kleine verpozing met de buren onder het genot van gebak en dan gauw te bed, want morgen staat Gerco gewoon weer aan de start in Valkenswaard. Dat is andere koek dan nog een paar dagen feest vieren in het Olympisch dorp. Maar ja, eens een Tukker, altijd een Tukker. Gerco proficiat! 


Fotoreportage: 4 foto's

 

 
09-08-2012  

Oud- Almelose Wild eindigt als Olympisch zesde

 

LONDEN – Ze zette er de wegwedstrijd voor opzij, de tegenwoordig in Zwolle wonende oud- Almelose wielrenster Kirsten Wild. Geen strijdt om een beschermde rol naast Marianne Vos, maar haar kans op een eremedaille werd op de baan hoger ingeschat. In het baanonderdeel Omnium moest het woensdag gebeuren. Het Omnium bestaat uit zes onderdelen. Als zevende ging zij de 500 meter tijdrit in, het laatste onderdeel. De medaillekans was toen al lang verkeken, want dat had ze volledig laten liggen op de puntenkoers. Toch wist zij met de 15e tijd van 37,152 seconden nog de zesde plaats te behalen en daarmee een Olympisch diploma.

De Britse Laura Trott kreeg de minste strafpunten en werd met 18 punten eerste. De Amerikaanse Sarah Hammer kwam uit op 19 punten en pakte het zilver terwijl de Australische Annette Edmondson brons kreeg met 24 punten. Daar staken de 50 punten van Kirsten Wild behoorlijk bij af, wat de vraag oproept of het advies om voor een medaille te gaan op de baan, wel de juiste was. Zelf achtte Wild achteraf dat zij maximaal gepresteerd had.
Op 31 augustus mag Kirsten Wild proberen om Marianne Vos te verslaan tijdens de 30e Profronde van Almelo. 'Oude rot' in het vak Joop Zoetemelk zal daar in ieder geval getuige van zijn.

 
11-08-2012  

Heracles laat 2 punten liggen tegen VVV


Geoffrey Castillion ziet zijn doelpoging vlak voor het einde van de wedstrijd stranden.
(foto: Nick Zweers)
 

ALMELO – Heracles-trainer Peter Bosz was na afloop niet blij met de 1-1 puntendeling tegen VVV Venlo. ‘Ik ben teleurgesteld. Thuis tegen VVV moet je winnen en het zag er in de eerste helft ook naar uit. Wij hadden met drie doelpunten verschil moeten leiden. De 1-1 viel min of meer uit de lucht. In de tweede helft speelden wij ronduit slecht. We konden de ruimtes niet klein houden en dan kun je ook op het eind zomaar verliezen. Pasveer wist dat echter te voorkomen. Dat moeten we in Venlo dan maar goed maken’, aldus Bosz.

Na het beginsignaal van arbiter Liesveld begon Heracles voortvarend aan het eerste competitie-duel en combineerde er lustig op los. Al in de zevende minuut kwam Armenteros door een steekpass van Quansah in een droompositie, maar zijn schot ging luttele centimeters langs de verkeerde kant van de paal. Even daarvoor had Everton al een kans verprutst. Hij zette keeper Nikki Mäenpää op het verkeerde been maar vergat zelf de bal mee te nemen.
Even later leek Luis Pedro door te bereken maar hij kon ten koste van een overtreding door Marcel Seip worden gestapt. Uit de vrije trap kopte Jeroen Veldmate prima in, maar de Venlose doelman kon grabbelend de geblokte kopbal nog naar zich toe graaien.
In de veertiende minuut was het wel raak. Op rechts zette de opgekomen centrale verdediger Ben Rienstra Luis Pedro aan het werk en diens harde voorzet kon door de inlopende Everton Ramos da Silva over de lijn worden geschoven, 1-0.
Heracles combineerde er lustig op los tegen het angstig spelende VVV Venlo en kreeg kansen volop. Everton schoot van afstand bijten bereik van de doelman nipt over en Armenteros liet de mooiste kansen liggen. Het moet gezegd dat Guus Joppen een zeker doelpunt voorkwam op de doellijn.
Vlak voor rust pakte de Venlose doelman de vrije trap en de snelle uitbraak die daarop volgde betekende 1-1 toen Yanic Wildschut de bal goed doorgaf op Bryan Linssen. Diens schot verdween in de verre hoek achter doelman Remko Pasveer.
Tot de thee werd niet meer gescoord.

Na rust probeerde Heracles de Veloënaren wel onder druk te houden, maar deze kregen toch volop kansen op uitbraken waardoor het spel op en neer ging met kleine kansen aan beide zijden. Pasveer werd twee keer van afstand onder vuur genomen, maar deze schoten van Yanic Wildschut en Ricky van Haaren troffen geen doel. Pasveer plukte ook nog de bal van de schoen van de doorgebroken Uche Nwofor en voorkwam daarmee een zeker lijkende achterstand.
Aan de andere kant liet de doorgebroken Willie Overtoom een dot van een kans liggen omdat de Venlose doelman er nog een hand tegen kreeg en de bal in het zijnet belandde. Even later mistte de voor Everton ingevallen Geoffrey Castillion een goede kans door de bal op het doelnet te ‘leggen’.
Even daarvoor was Thomas Brins al ingevallen voor Lerin Duarte en trainer Bosz bracht ook nog Ninos Gouriye, maar het mocht niet baten. In de slotfase voorkwam Pasveer zelfs een nederlaag door de doorgebroken Yanic Wildschut het scoren te beletten.

VVV-trainer Ton Lokhoff was content met het gelijke spel. ‘Uit tegen Heracles is altijd moeilijk. We durfden in het begin niet vrijuit te voetballen, maar in de tweede helft toonden de jongens wat meer durf waardoor ook wij enkele kansen kregen en de wedstrijd wat meer gelijk op ging. Dankzij Nikki (doelman) hebben we hier een punt gehaald. De basis is er om meer punten te halen’, zei Lokhoff na afloop.

< Fotoreportage: Nick Zweers Fotografie
(Klik hier voor alle 58 foto's)

Heracles Almelo – VVV-Venlo 1-1 (1-1)
14.Everton Ramos da Silva 1-0, 44.Bryan Linssen 1-1,

Opstellingen:
Heracles Almelo: Remko Pasveer, Milano Koenders, Ben Rienstra, Jeroen Veldmate, Dragan Paljic, Kwame Quansah, Willie Overtoom, Lerin Duarte (64.Thomas Bruns), Luis Pedro, Samuel Armenteros (87.Ninos Gouriye) en Everton Ramos da Silva (75.Geoffrey Castillion).
VVV-Venlo: Niki Mäenpää, Guus Joppen, Marcel Seip, Ismo Vorstermans, Jeffrey Leiwakabessy, Quin Kruijsen (81.Niels Fleuren), Oguzhan Türk, Ricky van Haaren, Yanic Wildschut, Uche Nwofor (79.Robert Cullen) en Bryan Linssen (67.Marcel Meeuwis).

Fotoreportage (24 foto's)...

 
12-08-2012  

Tennis: Lulof Open 2012

 

ALMELO - Van 12 t/m 19 augustus organiseert tennisvereniging Luctor et Emergo het Lulof Open 2012. Naast het traditionele categorie 3 t/m 8 toernooi organiseren we ook dit jaar voor de vijfde maal een Nationaal Ranglijsttoernooi met twee sterren status. Dit zal betekenen dat de nationale (sub)top acte de presence zal geven op het Groenendal aan de Willem de Clercqstraat 71 te Almelo.

Momenteel hebben we 9 dames uit de top 100 van de Nationale Ranglijst weten te strikken voor ons toernooi, waaronder de nummer 36 en 42. Mogelijk komt ook Ghislaine van Baal, de nummer 20 van Nederland, op ons toernooi spelen, echter dit hangt af van haar resultaten op de Nationale Kampioenschappen.

Het toernooi heeft een breed draagvlak in de regio onder spelers en sponsoren en jaarlijks komen er veel geïnteresseerden kijken naar top- en recreatief tennis op het sportpark.

Zondag 12 augustus is de aftrap in de categorieën 3 t/m 8 en maandag 13 augustus start de eerste kwalificatieronde heren voor het Nationale Ranglijsttoernooi. De dameskwalificatie start op dinsdag 14 augustus. Het hoofdtoernooi voor de topspelers zal starten op woensdag 15 augustus. Alle halve finales zullen op zaterdag 18 augustus gespeeld worden en de finales op zondag 19 augustus.

 
14-08-2012  

Tubbergs ‘goud´ voor Wim, bloemen voor Gerco


Gerco Schröder werd gehuldigd voor twee zilveren medailles in Londen. Broer Wim voor de overwinning in de Schröder Masterclass 2012.
  TUBBERGEN – Omroeper Bert de Ruiter maakte er een bijzondere avond van, de dertiende Schröder Masterclass op rij met Olympisch dubbel-zilver winnaar Gerco Schröder aan de start. Gerco liet er de huldiging door minister-president Rutte zelfs voor zitten. In de Schröder Masterclass is het strijd om het ‘goud´ van Tubbergen in een kleine piste met slechts vijf hindernissen, waar via een afvalrace over steeds hogere hindernissen uiteindelijk in de laatste barrage de winnaar wordt bepaald. Het centrumplein is daarbij omzoomt met tribunes op plekken waar dat kan. Slechts 17 topruiters en amazones staan aan de start en Bert de Ruiter had op de persoon gesneden een eigen commentaar.
Zo daagde hij Wim Schröder uit om nu eindelijk eens de zege te behalen, omdat hij vooral in de schaduw stond van tweelingbroer Ben met twee overwinningen en jongere broer Gerco die ook al eens met de eer ging strijken.
Lees verder...

 
17-08-2012  

Schenkeveld van Feijenoord naar Heracles

 

ALMELO – Heracles Almelo heeft de 20-jarige Bart Schenkeveld overgenomen van Feijenoord. De 1.84 meter lange verdediger doorliep de hele opleiding bij Feijenoord en debuteerde op 18-jarige leeftijd in het eerste team. Langdurige blessures, gebroken jukbeen en knie, hielden de Noordhollander (Den Hoorn) van spelen af. Hij werd het vorig seizoen uitgeleend aan satellietclub Excelsior. Daar deed hij het goed en scoorde zelfs twee keer. In maart werd zijn aflopende contract met een jaar verlengd en naar nu blijkt had manager van Geel een neusje voor geld. Schenkeveld werd namelijk door Heracles Almelo gekocht waardoor clubs als SC Heerenveen, Roda JC, VVV-Venlo en RKC achter het net visten.
Momenteel is de speler geblesseerd aan zijn enkel, maar dat schijnt geen beletsel te zijn. Heracles hoopt vandaag met Schenkeveld tot een akkoord te komen.
Schenkeveld brengt de selectie op 25 spelers en moet concurreren met Ben Rienstra en Milano Koenders. Ook kan hij als stand-in fungeren voor de Ghanees Kwame Quansah als verdedigende middenvelder.
Heracles wil de selectie nog uitbreiden naar 26 spelers en zoekt vooral een rechtsbuiten die de strijd aan kan gaan met Luis Pedro. De club lonkte dan ook naar de Ajaxied Jody Lukoki. Dit omdat Ajax interesse toonde in Samuel Armenteros en mogelijk Willie Overtoom. Maar volgens voorzitter Jan Smit in Tc Tubantia ‘Wil Ajax helemaal niks’.

 
18-08-2012  

Gerco's toppaard London weer thuis in Lochem


Twee toppaarden onlangs al verkocht en EC London?
 

ALMELO – De hengst London waarmee Tubbergenaar Gerco Schröder tijdens de Olympische Spelen teamzilver en individueel zilver behaalde, staat weer in zijn eigen stal te Lochem. Daags na het afsluitende individuele springen in Londen werd het paard bij de Britse topruiter Ben Maher gestald en keerde niet met de andere Nederlandse paarden terug.

Aanleiding is de faillissementsstrijd inzake het vastgoedconcern Eurocommerce te Deventer. Curator Paul Schepel (Deventer) onderzoekt namelijk of de handelsstal en hengstenhouderij Stal Eurocommerce te Lochem ook tot de boedel behoort.
Ger Visser sr. moest als directeur wijken bij zijn projectontwikkelingsbedrijf Eurocommerce vanwege een bankschuld van 650 miljoen euro. De multimiljonair uit Gorssel wilde niet met zijn privékapitaal over de brug komen. Eind vorig jaar zette Ger Visser sr. het eigendom van Stal Eurocommerce op naam van Gevi International BV, van zijn zoon Ger Visser Jr. Curator Schepel liet in juni van dit jaar een verzameling 10 Ferrari’s in beslag nemen die in een loods in de Arnsbergstraat te Deventer stonden gestald. De voertuigen stonden op naam van Eurocommerce Beleggingen BV.
Curator Schepel poogt ook beslag te leggen op de paarden van Stal Eurocommerce in Lochem. Tijdens de Olympische Spelen werd plotsklaps het eigendomsrecht van de toppaarden New Orleans, London en Callahan overgeschreven van Gevi International BV op Holding Silest BV. Die BV staat op naam van Kristel Visser, een dochter van Ger Visser sr. en is op hetzelfde adres gevestigd als Stal Eurocommerce. Eerder al schreef Visser sr. ook het eigendom van restaurant De Roskam in Gorssel op naam van zijn dochter.

Verkocht
Vorige week werd door Gevi International BV ook het toppaard Eurocommerce Vigaro verkocht. Met dit paard behaalde Gerco Schröder in het afgelopen jaar minstens tien topklasseringen tijdens internationale concoursen. De hengst staat nu in Duitsland bij de steenrijke Turkse familie Sabançi. Vigaro zou naar verluidt een bedrag van zeven cijfers hebben opgebracht.
Enkele maanden geleden werd het succespaard Eurocommerce California al verkocht. De 10-jarige Oldenburger merrie ging naar Ali Bin Khaled al Thani (Qatar). Gerco Schröder won er onder andere de Grote Prijs van Odense mee, werd tiende in de Grote Prijs van Parijs en tweede in de Grote Prijs van Amsterdam.

Fotoreportage: 1 foto's 

 
19-08-2012  

AZ veel te sterk voor Heracles Almelo


Altidore was een plaag voor de Almelose defensie
 

ALKMAAR – Heracles Almelo was in Alkmaar kansloos tegen een veel beter AZ dat frivool voetbalde en het hart van de Almelose defensie keer op keer openreet. Toch was het met de rust nog maar 2-0 omdat de Alkmaarders verzuimden afstand te nemen door de mooiste kansen te laten liggen. Snelle spelers als Beerens en Maher waren een plaag maar ook Altidore heeft in Alkmaar veel beter leren voetballen.
Hij lag ook aan de basis van de eerste goal door met Beerens een een-twee op te zetten en zelf af te ronden. Even later werd het 2-0 toen Maher kaatste op Altidore waarop deze Martens een niet te missen kans bood.
Heracles stelde daar een vrije trap van Duarte tegenover die door doelman Esteban buiten de palen werd geramd. Rienstra was dichtbij door een voorzet met het hoofd tegen de onderkant van de lat te koppen. Hij claimde wel een doelpunt maar het was er geen.

Na rust probeerde Heracles wel vooruit te voetballen tegen de Alkmaarders die meer controlerend speelden vanwege de hitte. Echte grote kansen deden zich niet voor. Everton mistte met een afstandsschot en werd gewisseld. Pedro gaf wat impulsen over rechts en vlak voor tijd kopte Armenteros een voorzet van hem keurig in. Heracles gaf nog wat extra gas waardoor het nog even spannend werd. Maar in blessuretijd maakte een snelle uitbraak van AZ aan alle illusies een eind toen wederom Altidore doelman Pasveer kansloos liet.

Trainer Peter Bosz was dan ook na afloop ontevreden: ‘Wij hebben het vooral in de eerste helft laten liggen. Vooral de omschakeling was dramatisch. Na rust ging het wat beter.
Zijn collega Verbeek keek terug met een min of meer goed gevoel: ‘Ondanks de zware omstandigheden een terechte zege, maar in de eerste helft deden wij ons zelf tekort en in de slotfase liepen we teveel achteruit.’

Kijk hier naar de fotoreportage van Harrie Broeze

AZ-Heracles Almelo 3-1 (2-0)
16. Altidore 1-0, 27. Martens 2-0, 86. Armenteros 2-1, Altidore 3-1

Heracles Almelo: Pasveer, Koenders, Rienstra, Veldmate (46. Davidson), Paljic, Quansah, Overtoom, Duarte, Pedro, Armenteros, Everton (67. Gouriye)
AZ: Esteban, Marcellis, Moisander, Viergever, Gorter, Maher, Falkenburg (78. Reijnen), Elm, Beerens (82. Johansson), Altidore, Martens (65. Gudmundsson)
Geel: Paljic, Pedro (Heracles), Moisander (AZ)
Scheidsrechter: Gozubuyuk
Toeschouwers: 16.000

 
22-08-2012  

Succes van City Streetball 0546 gaat door!

  ALMELO - Deze week zijn de gratis basketbaltrainingen van City Streetball 0546 op de playgrounds in de Almelose wijken weer van start gegaan. Het eerste zweet op de zongebruinde gezichten van de jonge deelnemers is inmiddels weer op het asfalt gevallen en de kinderen bereiden zich voor op het City Streetball 0546 toernooi dat op 29 september zal worden gehouden ter afsluiting van het 2012 basketbal zomer programma op de parkeerplaats van het Dolle Pret Kinderspeelparadijs.
City Streetball 0546 wordt via Sportbuurtwerk Almelo onder leiding van Jos Oude Egberink en oud- professioneel basketballer Mathieu ten Dam wekelijks aangeboden in de Almelose wijken. Hetgeen van Almelo de vierde stad in Nederland maakt waar gratis structurele basketbal activiteiten voor de jeugd op een playground in de wijk wordt aangeboden.
Dat het aangeboden basketbalprogramma van voormalig international Ten Dam met zijn team van trainer/coaches in samenwerking met de Nederlandse Basketball Bond een succes is blijkt wel uit de wekelijkse deelname van de kinderen. Gemiddeld zijn er per week ca. 130 kinderen die deelnemen aan een training van City Streetball 0546 op de diverse playgrounds in Almelo.
Lees verder...

 
23-08-2012  

Enschede wil VUELTA in 2015

 

ENSCHEDE - De eerste vijf etappes van de wielerronde van Spanje VUELTA worden in 2015 in Nederland verreden. Enschede heeft zich kandidaat gesteld als etappeplaats. De Vuelta 2015 begint met een tijdrit in Emmen en de vijfde etappe eindigt in Breda. Naast Enschede hebben zich ook de Friese steden Leeuwarden, Sneek en Dokkum kandidaat gesteld. In Overijssel moet Enschede concurreren met Zwolle. Andere concurrenten voor een etappeplaats zijn o.a. het Zeeuwse Vlissingen en het Brabantse Den Bosch.
In november neemt de organisatie van de VUELTA een besluit welke steden het worden.

 
24-08-2012  

Menner Herman ter Harmsel in A-kader

 

ERMELO (KNHS) - Bondscoach Harry de Ruyter heeft de Rijssense menner Herman ter Harmsel toegevoegd aan het nationaal A-kader voor vierspanrijders. De geboortige Almeloër is daarmee de vijfde koetsier in de nationale selectie. De andere vier zijn de veelvoudige WK en EK-kampioen IJsbrand Chardon, Theo Timmerman, Koos de Ronde en Mark Weusthof (Rossum). Dat viertal kwam afgelopen week uit op het WK in Riesenbeck (D) waar het teamgoud werd behaald en IJsbrand Chardon het individueel zilver pakte. Samen met dat kwartet reed Ter Harmsel mee in alle observatiewedstrijden, bepalend voor de deelname aan de mondiale titelstrijd. De prestaties van ter Harmsel vormden de aanleiding om hem op te nemen in de selectie.
Ter Harmsel bestiert samen met zijn vrouw Tineke het manegebedrijf ‘Achter’n Bos’ aan de Lijerweerdsdijk 11 in Rijssen.

 
26-08-2012  

Internationaal toptennis in Wierden


De Fransman Jerôme Inzerillo is als eerste geplaatst
 

WIERDEN - Vanaf zaterdag 1 september aanstaande zal op tenniscentrum De Stouwe aan de Handelsweg 10 in Wierden de start zijn van een internationaal tennistoernooi voor heren met een totaal prijzengeld van $ 10.000,-
Vanuit de hele wereld komen proftennissers naar Wierden om te strijden om ATP punten voor de wereldranglijst op het 1e Approach Open. 48 spelers strijden vanaf zaterdagmorgen 11.00 u in de kwalificatie om 8 plekken in het hoofdtoernooi, waarin plek is voor 32 spelers.
Nummer 1 van de plaatsingslijst is de Fransman Jerôme Inzerillo, de nummer 396 van de wereldranglijst, terwijl de Rus Victor Baluda (ATP 412) als nr 2 geplaatst is.
De halve finalist van de Nederlandse kampioenschappen Kevin Griekspoor , is als een van de weinige Nederlanders rechtstreeks toegelaten tot het hoofdtoernooi, terwijl de regionale inbreng komt van de “Roemeense Tukker” Robert Constantinovici, vorige week nog halve finalist bij de Lulof Open in Almelo.
De totale lijst van de deelnemers in het hoofdtoernooi staat hieronder.

Main Draw Date of Birth Nation Ranking Prot'd Information Priority Nat. Rank Prev.

1 $ INZERILLO Jerôme 15 Feb 1990 FRA 396
2 BALUDA Victor 30 Sep 1992 RUS 412
3 $ BRYDOLF Patrik 27 Nov 1991 SWE 646
4 VIBERT Francois-Arthur 03 Aug 1990 FRA 650
5 NETUSCHIL Marvin 02 Jul 1991 GER 656
6 BARRY Sam 27 Jan 1992 IRL 700
7 JAHN Jeremy 05 Apr 1990 GER 714
8 ROSENZWEIG Nicolas 17 Jan 1986 FRA 739
9 URRUTIA FUENTES Laslo 22 Mar 1990 CHI 748
10 MIJIC Ivo 15 Jan 1990 GER 836
11 $ VERVOORT Mark 07 Oct 1990 NED 839
12 $ GRIEKSPOOR Kevin 10 Jan 1991 NED 864
13 $ NEKIC Tim 09 Dec 1992 GER 899
14 MAIGA Riccardo 09 Jul 1989 SUI 911
15 FALLERT Florian 25 May 1992 GER 931
16 $ BLOM Alexander 17 Aug 1987 AHO 969=
17 ALONSO DE PEDRO Enrico 23 Mar 1988 GER 1007
18 $ MATIC Nico 01 Jan 1992 GER 1151=

 
27-08-2012  

Slechte 1e helft nekt Heracles tegen Feijenoord

 

Onze verslaggevers waren met vakantie.

Klik hier voor het verslag en hier voor de fotoreportage van Harry Broeze op de site van Heracles

 
27-08-2012  

Heracles Almelo on Tour verder de regio in

 

ALMELO - Heracles Almelo On Tour trekt verder de regio in. Was de club de afgelopen maanden te gast in de gemeentes Wierden, Hardenberg en Twenterand, de komende maanden worden er clinics, forums en schoolbezoeken georganiseerd in onder meer Geesteren Borne en Nijverdal.

Forums
Tijdens de forums, gepresenteerd door RTV Oost presentator Jan Medendorp, kun je alles te weten komen over Heracles Almelo. Hoe staat het met de stadionplannen? Hoe staat de selectie ervoor? In zeer openhartige sessies nemen voorzitter Jan Smit, directeur Nico-Jan Hoogma en trainer Peter Bosz geen blad voor de mond. De komende drie forums staan alweer ingepland:

Donderdag 13 september, aanvang 19.30 uur: Stevo in Geesteren (Overijssel)
Woensdag 10 oktober, aanvang 19.30 uur: BVV Borne
Woensdag 28 november, aanvang 19.30 uur: De Zweef in Nijverdal

Voor alle forums geldt: inloop vanaf 19.30 uur, start programma 20.00 uur. Iedereen is welkom!

Clinics
De clinics worden verzorgd door enkele trainers en spelers van Heracles Almelo. De E-junioren van de clubs uit de betreffende gemeentes zijn allemaal van harte welkom, opgeven kan via de eigen amateurclubs. Onder de bezielende leiding van de Heraclieden worden er verschillende oefenvormen afgewerkt. Na de training is er ruimte voor foto’s en handtekeningen! Het programma van de clinics ziet er als volgt uit:

Woensdag 5 september, aanvang 14.00 uur: NEO in Borne
Woensdag 24 oktober, aanvang 14.00 uur: Hulzense Boys, gemeente Nijverdal/Hellendoorn
Woensdag 14 november, aanvang 14.00 uur: Excelsior ’31, gemeente Rijssen/Holten

 
27-08-2012  

SV DRC 2012 door in bekercompetitie

 

ALMELO – Fusieclub DRC 2012 heeft de volgende ronde bereikt in de KNVB Districtsbekercompetitie. Onder de nieuwe trainer Ronald Dams werd geen enkele wedstrijd verloren. DRC 2012 speelde afgelopen week gelijk tegen PW en Manderveen. Beide wedstrijden eindigden in 1-1 en de nieuwe club op De Riet versloeg zaterdag jl. Zenderen Vooruit met 2-1.

DRC 2012 speelde tegen Zenderen Vooruit vol op de aanval en dat resulteerde voor rust in een verdiende 1-0 voorsprong door een treffer van Oj Sebastiaan. Na rust gooide Zenderen Vooruit er op De Riet een schepje bovenop en kwam langszij 1-1. Het uitvallen van Oj Sebastiaan en Hernane Machielsen was een geduchte aderlating voor DRC maar de ploeg van Ronald Dams toonde veerkracht. Er was echter een strafschop voor nodig om de overwinning binnen te halen. Het onderuit halen van een tegenstander werd Zenderen Vooruit uiteindelijk fataal, want Matthijs Hondebrink faalde niet vanaf de stip 2-1. Zenderen vooruit probeerde nog wel van alles om weer langszij te komen, maar dat leidde zelfs tot grote kansen voor de thuisclub die de kansen echter niet wist te verzilveren

Toernooiwinst
Het tweede zondagteam van DRC 2012 won zondag op het toernooi van SC Rijssen de wisselbokaal. In vier wedstrijden in de poule werd drie keer gewonnen en één keer gelijk gespeeld. De finale tegen de andere poulewinnaar Excelsior werd gewonnen met 2-0 door doelpunten van Sevan Dertavitian en Serdal Tekirdag. Het tweede zaterdagteam van DRC 2012 werd in de poule van Excelsior tweede.

 
31-08-2012  

Paarden Eurocommerce weer inzetbaar

 

LOCHEM – De paarden van stal Eurocommerce zijn weer inzetbaar, dat is de uitkomst van een kort geding van de familie Visser tegen de Rabobank. De Rabobank had beslag laten leggen in de faillissementsaffaire rond projectontwikkelaar Eurocommerce uit Deventer. In dat faillissement gaat het om totaal 650 miljoen euro.
De familie Visser heeft de paarden en de stal in diverse BV’s ondergebracht en curator Paul Schepel liet beslag leggen namens de Rabobank als een der schuldeisers.
Vijf paarden kunnen weer worden ingezet voor wedstrijden onder strikte voorwaarden en 14 paarden kunnen volledig weer worden ingezet mits het paardenpaspoort niet wordt gewijzigd.
Onder de vijf paarden die onder voorwaarden aan de start mogen komen behoort ook EC London waarmee de Tubbergenaar Gerco Schröder twee keer zilver behaalde tijdens de Olympische Spelen in Londen. Schröder brengt London en enkele andere toppaarden voor het eerst weer aan de start in Paderborn (D) en het Zwitserse Humlikon.

Lees ook Rtv Oost: 'Banken voor miljoenen het schip in'

 
31-08-2012  

Van der Wiel van Ajax naar PSG?

 

PARIJS – Gregory van de Wiel zou mogelijk vanavond rond komen met Paris Saint Germain, meldt een Franse website. De Ajaxied is door bondscoach van Gaal niet opgenomen in de nationale selectie voor de WK-wedstrijden tegen Turkije en Hongarije.
 

 
31-08-2012  

Tjallingii en Vos winnen in Almelo


v.l.n.r.: Stijn DeVolder, Maarten Tjallingii en Joost Posthuma
 

ALMELO – Maarten Tjallingii heeft zijn terugkeer in het wielerpeloton glans kunnen bijzetten door de Profronde Almelo op zijn naam te zetten. De op het laatst gecontracteerde Belg Stijn DeVolder werd tweede en Joost Posthuma ging als derde over de meet.
De voorafgaande dameskoers werd gewonnen door de Olympisch kampioen op de weg Marianne Vos. Ellen van Dijk pakte de tweede plek voor Kimberly van den Berg. De oud- Almelose en Olympisch deelnemer op de baan Kirsten Wild eindigde eervol als vierde.

Ondanks dat het bij het begin van het wielerfestijn rond 17.00 uur regende, klaarde het weer een uurtje later op en lokte de reclamekaravaan toch rijen dikke toeschouwers naar het centrum. Vooral de jeugd vermaakte zich met het inzamelen van allerlei reclamestrooigoed. Ook het optreden van Jan Smit en Frans Duijts na afloop trok nog duizenden extra bezoekers de stad in.

Het deelnemersveld bij de mannen stond dit jaar onder druk vanwege de Vuelta en de nieuwe tweedaagse koers Rotterdam-Antwerpen-Rotterdam. Reeds gecontracteerde renners als Johnny Hoogerland en Lieuwe Westra moesten daardoor alsnog afzeggen omdat zij door hun teamleiders waren opgeroepen om in Rotterdam te starten. De organisatie liet daardoor een aantal geselecteerde toptalenten uit de regio het rennersveld completeren.

Foto's: Jan Bril, Coen Mulder, Nick Zweers Fotografie
(Klik hier voor alle 374 foto's van Coen)

(Klik hier voor alle 227 foto's van Nick Zweers)

Kijk ook: Beelden rond de Profronde 2012

Fotoreportage (46 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina