Sportberichten


Plaatsing  
 
17-08-2012  

Schenkeveld van Feijenoord naar Heracles

 

ALMELO – Heracles Almelo heeft de 20-jarige Bart Schenkeveld overgenomen van Feijenoord. De 1.84 meter lange verdediger doorliep de hele opleiding bij Feijenoord en debuteerde op 18-jarige leeftijd in het eerste team. Langdurige blessures, gebroken jukbeen en knie, hielden de Noordhollander (Den Hoorn) van spelen af. Hij werd het vorig seizoen uitgeleend aan satellietclub Excelsior. Daar deed hij het goed en scoorde zelfs twee keer. In maart werd zijn aflopende contract met een jaar verlengd en naar nu blijkt had manager van Geel een neusje voor geld. Schenkeveld werd namelijk door Heracles Almelo gekocht waardoor clubs als SC Heerenveen, Roda JC, VVV-Venlo en RKC achter het net visten.
Momenteel is de speler geblesseerd aan zijn enkel, maar dat schijnt geen beletsel te zijn. Heracles hoopt vandaag met Schenkeveld tot een akkoord te komen.
Schenkeveld brengt de selectie op 25 spelers en moet concurreren met Ben Rienstra en Milano Koenders. Ook kan hij als stand-in fungeren voor de Ghanees Kwame Quansah als verdedigende middenvelder.
Heracles wil de selectie nog uitbreiden naar 26 spelers en zoekt vooral een rechtsbuiten die de strijd aan kan gaan met Luis Pedro. De club lonkte dan ook naar de Ajaxied Jody Lukoki. Dit omdat Ajax interesse toonde in Samuel Armenteros en mogelijk Willie Overtoom. Maar volgens voorzitter Jan Smit in Tc Tubantia ‘Wil Ajax helemaal niks’.

Archief
Terug naar vorige pagina