Sportberichten


Plaatsing  
 
08-08-2012  

Jan Smit op tv over overname Eredivisie Live

 

Mediamagnaat Rupert Murdoch heeft via zijn FOX International Channels (o.a. Sky Sports en National Geografic Channel) een meerderheidsbelang van 51 procent verworven in Eredivisie Live. Met de overname is meer dan één miljard euro gemoeid. Bij de overname is ook de schuld van 60 miljoen euro die Eredivisie Live (EMM) had, weggepoetst.
In de deal weten de Nederlandse Bvo’s zich verzekerd van TV-inkomsten in het seizoen 2013-2014 en de jaren daarna. De deal moet nog wel goedkering krijgen van de Nederlandse Mededingings Autoriteit.
De meeste clubs zijn content met de overname. FC Twente-voorzitter Joop Munsterman reageerde; ‘Sky Sports komt binnen in Nederland, dat is groot. We krijgen meer geld, maar belangrijker is dat er de komende twaalf jaar (vanaf seizoen 2013/2014) gegarandeerd geld binnenkomt.’
Bij PEC Zwolle denkt men daar anders over. De nieuwkomer in de eredivisie is het vooral oneeens over de verdeling van de TV-gelden waarbij de grote clubs meer geld krijgen dan de kleintjes.


Voorzitter Jan Smit van Heracles Almelo zal zijn mening kenbaar maken om 19.30 uur op Nederland 3, bij het programma Half Acht Live, gepresenteerd door Merel Westrik.
 

Archief
Terug naar vorige pagina