Sportberichten


Plaatsing  
 
14-08-2012  

Tubbergs ‘goud´ voor Wim, bloemen voor Gerco


Gerco Schröder werd gehuldigd voor twee zilveren medailles in Londen. Broer Wim voor de overwinning in de Schröder Masterclass 2012.
 

 

In de finale waren er nog 10 foutloze deelnemers en ging dus ook de tijd meetellen. Onder hen de gebroeders Schröder, maar ook broer en zus Gert-Jan en Marleen Bruggink. Verder ‘prijzenpakker’ Remco Been, Harrie Wiering, Tom Brinkman, Rob Scherphof en Bert Haselbekke. Allen ruiters die weten wat winnen is, maar geen enkele was vanavond zo opgepept dan Wim Schröder. Harrie Wiering reed met Pino een eerste snelle nulrit in 27,31 seconden. Ben Schröder waagde met Nevada teveel net zoals Marleen Bruggink met Vampire. Het was Remco Been die met Toran het onmogelijk lijkende presteerde en 27,20 op de chrono liet zetten. De wave was ondertussen al meerdere keren onder regie van Bert de Ruiter door het kleine stadionnetje gegaan. Wim Schröder maakte in de volgende rit echter korte metten met de ambities van Been en deed het ‘onmogelijke’. Scherp als een mes reed Wim Schröder met Winterberg de hindernissen aan, waarbij alle balken bleven liggen en de schier onmogelijke tijd van 26,26 seconden op de chrono verscheen.
Gert-Jan Bruggink probeerde het nog, maar moest dat bekopen met de bel voor Zissoga. Ook Tom Brinkman met Vienna, Rob Scherhof met Wynolia, Gerco Schröder met Zamoerai en Bart Haselbekke met VIP bleven het antwoord schuldig, zodat eindelijk Wim Schröder het Tubbergs ‘goud’ van de masterclass 2012 in ontvangst kon nemen.
Voor broer Gerco was er natuurlijk een ‘uitgelaten’ huldiging, cadeaus en mooie woorden en vooral veel applaus van het uitzinnige publiek voor het behalen van teamzilver en individueel zilver vorige week tijdens de Olympische Spelen in Londen. Daar kon geen huldiging bij Mark Rutte in de Ridderzaal tegen op. Het dankwoord van Gerco Schröder was eenvoudig; ‘Zonder de hulp van de fam. Visser en alle mensen op de stal en de steun van het thuisfront, had ik die medailles nooit kunnen winnen!’

Fotoreportage: Jan Bril
 

Fotoreportage: 34 foto's

 

Archief
Terug naar vorige pagina