Sportberichten


Plaatsing  
 
09-08-2012  

Oud- Almelose Wild eindigt als Olympisch zesde

 

LONDEN – Ze zette er de wegwedstrijd voor opzij, de tegenwoordig in Zwolle wonende oud- Almelose wielrenster Kirsten Wild. Geen strijdt om een beschermde rol naast Marianne Vos, maar haar kans op een eremedaille werd op de baan hoger ingeschat. In het baanonderdeel Omnium moest het woensdag gebeuren. Het Omnium bestaat uit zes onderdelen. Als zevende ging zij de 500 meter tijdrit in, het laatste onderdeel. De medaillekans was toen al lang verkeken, want dat had ze volledig laten liggen op de puntenkoers. Toch wist zij met de 15e tijd van 37,152 seconden nog de zesde plaats te behalen en daarmee een Olympisch diploma.

De Britse Laura Trott kreeg de minste strafpunten en werd met 18 punten eerste. De Amerikaanse Sarah Hammer kwam uit op 19 punten en pakte het zilver terwijl de Australische Annette Edmondson brons kreeg met 24 punten. Daar staken de 50 punten van Kirsten Wild behoorlijk bij af, wat de vraag oproept of het advies om voor een medaille te gaan op de baan, wel de juiste was. Zelf achtte Wild achteraf dat zij maximaal gepresteerd had.
Op 31 augustus mag Kirsten Wild proberen om Marianne Vos te verslaan tijdens de 30e Profronde van Almelo. 'Oude rot' in het vak Joop Zoetemelk zal daar in ieder geval getuige van zijn.

Archief
Terug naar vorige pagina