Sportberichten


Plaatsing  
 
22-08-2012  

Succes van City Streetball 0546 gaat door!

 

Het City Streetball 0546 project heeft ook de aandacht getrokken van de Richard Krajicek Foundation. Een organisatie die zich inzet om de leefbaarheid in wijken te verbeteren en sportactiviteiten in de wijk stimuleert. De Richard Krajicek Foundation gaat dan ook op korte termijn officieel een tweede duurzame RKF Playground in Almelo openen op het Goossenmaatspark.
“Dat de Richard Krajicek Foundation haar naam verbind aan een tweede playground in Almelo is fantastisch voor de gemeente en zeker een eer voor Jos (Oude Egberink). Het is zeker niet alleen een beloning voor het City Streetball 0546 project. Al het harde werk van Jos en de inzet van hem en al zijn vrijwilligers de laatste jaren wordt eindelijk beloond.
De tweede RKF playground brengt namelijk ook mogelijkheden naar Almelo die anders niet denkbaar zijn, zoals o.a. scholarships voor de sportopleidingen van vrijwilligers die wekelijks betrokken zijn in de wijk voor de Almelose jeugd.” Aldus Ten Dam “Zonder de inzet en het netwerk van Jos zou dit nu niet mogelijk zijn geweest in Almelo”.
De datum van de officiële opening van de tweede RKF Playground zal op korte termijn bekend worden gemaakt door Astrid Remmerswaal van Stichting Goossenmaatspark. Ondertussen zijn de voorbereiding voor het City Streetball 0546 eindtoernooi in volle gang. Alle basisscholen in Almelo worden voor het eindtoernooi op 29 september van City Streetball 0546 bij Dolle Pret uitgenodigd om teams in te schrijven. Tevens krijgen alle kinderen die zich inschrijven voor het streetball toernooi die dag gratis toegang tot het Dolle Pret Kinderspeelparadijs.

“Diverse scholen hebben ons benaderd het basketbalscholentoernooi dat door de gemeente is wegbezuinigd te hervatten. Dit gaan we nu doen buiten de vier conventionele muren van een sportzaal. Streetball is een opkomende vorm van Basketball die inmiddels in Almelo ook goed is vertegenwoordigd.” Aldus Sami Gerveh, trainer van City Streetball 0546. “Streetball wordt in wedstrijdvorm 3 tegen 3 gespeeld. Alle kinderen zijn dus betrokken bij het spel en vinden het leuk.”

Kinderen kunnen wekelijks gratis meedoen op de training van City Streetball 0546 om zich voor te bereiden op het Scholen toernooi op de volgende dagen, tijden en locaties:

Maandag : 16.00/17.00 uur RKF Playground Steffensweg, Nieuwland II/De Riet
Dinsdag : 16.00/17.00 uur Playground Goossenmaatspark, Nieuwstraatkwartier
Woensdag : 17.00/18.00 uur Eninver Playground, Aalderinkshoek
Donderdag : 17.00/18.00 uur Sumatraplein playground, Centrum
Vrijdag : 16.00/17.00 uur Schoolplein, Sluitersveld

Archief
Terug naar vorige pagina