Sportberichten


Plaatsing  
 
18-08-2012  

Gerco's toppaard London weer thuis in Lochem


Twee toppaarden onlangs al verkocht en EC London?
 

ALMELO – De hengst London waarmee Tubbergenaar Gerco Schröder tijdens de Olympische Spelen teamzilver en individueel zilver behaalde, staat weer in zijn eigen stal te Lochem. Daags na het afsluitende individuele springen in Londen werd het paard bij de Britse topruiter Ben Maher gestald en keerde niet met de andere Nederlandse paarden terug.

Aanleiding is de faillissementsstrijd inzake het vastgoedconcern Eurocommerce te Deventer. Curator Paul Schepel (Deventer) onderzoekt namelijk of de handelsstal en hengstenhouderij Stal Eurocommerce te Lochem ook tot de boedel behoort.
Ger Visser sr. moest als directeur wijken bij zijn projectontwikkelingsbedrijf Eurocommerce vanwege een bankschuld van 650 miljoen euro. De multimiljonair uit Gorssel wilde niet met zijn privékapitaal over de brug komen. Eind vorig jaar zette Ger Visser sr. het eigendom van Stal Eurocommerce op naam van Gevi International BV, van zijn zoon Ger Visser Jr. Curator Schepel liet in juni van dit jaar een verzameling 10 Ferrari’s in beslag nemen die in een loods in de Arnsbergstraat te Deventer stonden gestald. De voertuigen stonden op naam van Eurocommerce Beleggingen BV.
Curator Schepel poogt ook beslag te leggen op de paarden van Stal Eurocommerce in Lochem. Tijdens de Olympische Spelen werd plotsklaps het eigendomsrecht van de toppaarden New Orleans, London en Callahan overgeschreven van Gevi International BV op Holding Silest BV. Die BV staat op naam van Kristel Visser, een dochter van Ger Visser sr. en is op hetzelfde adres gevestigd als Stal Eurocommerce. Eerder al schreef Visser sr. ook het eigendom van restaurant De Roskam in Gorssel op naam van zijn dochter.

Verkocht
Vorige week werd door Gevi International BV ook het toppaard Eurocommerce Vigaro verkocht. Met dit paard behaalde Gerco Schröder in het afgelopen jaar minstens tien topklasseringen tijdens internationale concoursen. De hengst staat nu in Duitsland bij de steenrijke Turkse familie Sabançi. Vigaro zou naar verluidt een bedrag van zeven cijfers hebben opgebracht.
Enkele maanden geleden werd het succespaard Eurocommerce California al verkocht. De 10-jarige Oldenburger merrie ging naar Ali Bin Khaled al Thani (Qatar). Gerco Schröder won er onder andere de Grote Prijs van Odense mee, werd tiende in de Grote Prijs van Parijs en tweede in de Grote Prijs van Amsterdam.

Fotoreportage: 1 foto's 

Archief
Terug naar vorige pagina