Sportberichten


Plaatsing  
 
31-08-2012  

Tjallingii en Vos winnen in Almelo


v.l.n.r.: Stijn DeVolder, Maarten Tjallingii en Joost Posthuma
 

ALMELO – Maarten Tjallingii heeft zijn terugkeer in het wielerpeloton glans kunnen bijzetten door de Profronde Almelo op zijn naam te zetten. De op het laatst gecontracteerde Belg Stijn DeVolder werd tweede en Joost Posthuma ging als derde over de meet.
De voorafgaande dameskoers werd gewonnen door de Olympisch kampioen op de weg Marianne Vos. Ellen van Dijk pakte de tweede plek voor Kimberly van den Berg. De oud- Almelose en Olympisch deelnemer op de baan Kirsten Wild eindigde eervol als vierde.

Ondanks dat het bij het begin van het wielerfestijn rond 17.00 uur regende, klaarde het weer een uurtje later op en lokte de reclamekaravaan toch rijen dikke toeschouwers naar het centrum. Vooral de jeugd vermaakte zich met het inzamelen van allerlei reclamestrooigoed. Ook het optreden van Jan Smit en Frans Duijts na afloop trok nog duizenden extra bezoekers de stad in.

Het deelnemersveld bij de mannen stond dit jaar onder druk vanwege de Vuelta en de nieuwe tweedaagse koers Rotterdam-Antwerpen-Rotterdam. Reeds gecontracteerde renners als Johnny Hoogerland en Lieuwe Westra moesten daardoor alsnog afzeggen omdat zij door hun teamleiders waren opgeroepen om in Rotterdam te starten. De organisatie liet daardoor een aantal geselecteerde toptalenten uit de regio het rennersveld completeren.

Foto's: Jan Bril, Coen Mulder, Nick Zweers Fotografie
(Klik hier voor alle 374 foto's van Coen)

(Klik hier voor alle 227 foto's van Nick Zweers)

Kijk ook: Beelden rond de Profronde 2012

Fotoreportage (46 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina