27-08-2012

SV DRC 2012 door in bekercompetitie

ALMELO – Fusieclub DRC 2012 heeft de volgende ronde bereikt in de KNVB Districtsbekercompetitie. Onder de nieuwe trainer Ronald Dams werd geen enkele wedstrijd verloren. DRC 2012 speelde afgelopen week gelijk tegen PW en Manderveen. Beide wedstrijden eindigden in 1-1 en de nieuwe club op De Riet versloeg zaterdag jl. Zenderen Vooruit met 2-1.

DRC 2012 speelde tegen Zenderen Vooruit vol op de aanval en dat resulteerde voor rust in een verdiende 1-0 voorsprong door een treffer van Oj Sebastiaan. Na rust gooide Zenderen Vooruit er op De Riet een schepje bovenop en kwam langszij 1-1. Het uitvallen van Oj Sebastiaan en Hernane Machielsen was een geduchte aderlating voor DRC maar de ploeg van Ronald Dams toonde veerkracht. Er was echter een strafschop voor nodig om de overwinning binnen te halen. Het onderuit halen van een tegenstander werd Zenderen Vooruit uiteindelijk fataal, want Matthijs Hondebrink faalde niet vanaf de stip 2-1. Zenderen vooruit probeerde nog wel van alles om weer langszij te komen, maar dat leidde zelfs tot grote kansen voor de thuisclub die de kansen echter niet wist te verzilveren

Toernooiwinst
Het tweede zondagteam van DRC 2012 won zondag op het toernooi van SC Rijssen de wisselbokaal. In vier wedstrijden in de poule werd drie keer gewonnen en één keer gelijk gespeeld. De finale tegen de andere poulewinnaar Excelsior werd gewonnen met 2-0 door doelpunten van Sevan Dertavitian en Serdal Tekirdag. Het tweede zaterdagteam van DRC 2012 werd in de poule van Excelsior tweede.