Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
02-10-2011  

Topdag op fokkersdag APKV Het Oosten


Foto: APKV Het Oosten
 

ALMELO – Bijna 120 dieren werden zaterdag tijdens de fokkersdag van de Almelose kleindierenvereniging APKV Het Oosten door drie keurmeester beoordeeld. Het was een recordaantal. De hoofdprijzen werden gewonnen door Hans Eggink bij de grote hoeders, Johnny Korte bij de dwerghoenders, Dennis Voortman bij de konijnen en Henk Snijders bij de sierduiven. De prijs voor het fraaiste dier van een jeugdlid ging naar Lianne Voortman met een konijn van het ras tan.
Op het terrein van De Reisduif aan de Winkelsteeg in Almelo kregen de keurmeesters een zogeheten ‘volle keuring’. Bij de grote hoenders kreeg Eggink zijn eerste prijs met een hoender van het ras orpington in de kleur buff. Bij de dwerghoenders wees hoender-keurmeester Willem Voskamp een sebright kriel in de kleur zilver zwartgezoomd van Korte aan als de fraaiste. Een konijn van het ras Tan in de kleurslag zwart van Voortman was volgens keurmeester Henk Volmer net even beter dan een Vlaamse reus in de kleur ijzergrauw van Jan Kamp. Sierduiven topfokker Snijders bleef de concurrentie opnieuw voor. Keurmeester Wim Nieuwenhuis koos voor een Hollandse kropper blauwbont zwartgezoomd van Snijders als winnaar.
Tijdens de fokkersdag werden de openbare keuringen door tal van belangstellende bezocht. De leden besloten de dag met een feestavond.

De volgende clubactiviteit is het clubkampioenschap dat op 25, 26 en 27 november. De titelstrijd is ondergebracht op de Bandstad Twente Show in Borne.

 
05-10-2011  

Het fietsprobleem bij NS Almelo Centraal

 

ALMELO – Met enige regelmaat ‘verdwijnen’ er fietsen bij het NS station Almelo Centraal. Niet altijd zijn dat fietsendieven maar het verlengstuk van de Almelose ‘Hermandad’, Stadswacht Almelo, die ‘opruiming’ houdt rond het Stationsplein.
Wettelijk mag dat alleen indien geparkeerde fietsen de doorgang voor hulpverleners belemmeren. Het zogenoemde parkeerverbod geldt dus wettelijk alleen indien de toegang tot het stationsgebouw wordt geblokkeerd. Daar trekt Stadswacht Almelo zich niet zoveel van aan en met enige regelmaat worden fietsen en brommers massaal afgevoerd naar de gemeentelijke opslag, waar tegen betaling het voertuig weer kan worden afgehaald.
Voor diegenen die parkeren voor de ingang, de lift of de trappen naar het perron dus eigen schuld dikke bult!
Voor diegenen die hun fiets niet belemmerend hebben geparkeerd is dat een ander verhaal. Zei lijden onder het ‘onrechtmatige juk’ dat feitelijk wordt veroorzaakt door de gemeente en NS zelf. Het aantal beschikbare fietsparkeerplaatsen is namelijk volstrekt onvoldoende.
Er schijnt echter licht aan de horizon. Bij NS station Almelo De Riet wordt het aantal fietsparkeerplaatsen al uitgebreid en ook bij NS Almelo Centraal worden aan beide zijden van het spoor het aantal beschikbare fietsparkeerplaatsen fors uitgebreid.
Tot die tijd zal Stadswacht Almelo waarschijnlijk de goeden onder de kwaden laten leiden.

Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (4 foto's)...

 
05-10-2011  

Bouwwereld krabbelt voorzichtig op


Wethouder Gerrit van Woudenbergh onthult in het bijzijn van aannemer Rob Plegt (r) de straatnaambordjes Smaragdstraat en Topaasstraat.
Aannemer Plegt Bouwgroep ligt in het gebied Weggeler duidelijk voor op de gemeente, die druk doende is de riolering aan te leggen.
 

ALMELO – Het werd enige tijd gemist, wethouders die officiële handelingen verrichten in de woningbouwsector. Vandaag waren er zelfs twee. Wethouder Gerrit van Woudenbergh onthulde een straatnaambordje in het Weggelergebied en partijgenoot en wethouder Johan Andela onthulde het naambordje van appartementengebouw De Brander aan de Ootmarsumsestraat/Brandersweg dat wordt gebouwd in opdracht van woningstichting St. Joseph.
In het Weggeler (v/h Rossmark terrein aan de Bornsestraat) bouwt Plegt Bouwgroep uit Ootmarsum momenteel aan zeven woningen waarvan er zes zijn verkocht. Dat moeten er uiteindelijk elf worden.
De keuze voor tweekappers en een enkele vrijstaande woning kwam tot stand in overleg met Makelaardij Kamphuis die verkoop van dit type woningen mogelijk achtte en zoals gebleken met succes.
Voor St. Joseph was de bouw van De Brander wat minder risicovol omdat vooraf de 22 appartementen al waren verhuurd.

Fotoreportage: Freek Buitenweg

Fotoreportage (14 foto's)...

 
05-10-2011  

Lulof Druktechniek wint aanbesteding Almelo

 

ALMELO, Lulof Druktechniek in Almelo heeft de aanbesteding gewonnen voor al het gemeentelijk drukwerk over een periode van drie jaar. De aanbesteding vond plaats op basis van prijs, één aanspreekpunt voor alle gedrukte communicatie, logistiek, klantgericht denken en de mogelijkheden voor online bestellen. Het contract omvat, naast de productie van correspondentie- en promotioneel drukwerk, ook het leveren van reprodiensten. De gunning gaat per 1 november 2011 in.

 
05-10-2011  

De Zegge start schoolproject ‘Superhelden´

 

ALMELO, Op basischool de Zegge wordt gestart met het eerste project van dit schooljaar. Het thema van dit eerste project is ‘Superhelden! – Dapper durven zijn’. Dit thema staat ook centraal tijdens de kinderboekenweek die landelijk een week later start. In veel kinderboeken staat de hoofdpersoon op een bepaald moment voor een keuze: grijp ik in of blijf ik aan de zijlijn staan. Door de keuze om iets te doen worden helden geboren. Tijdens dit project wordt in de gehele school aandacht aan helden uit boeken. Daarnaast zal de onderbouw aandacht besteden aan helden uit hun eigen omgeving (brandweer – politie – dokter) en de bovenbouw aan helden uit heden en verleden (zeehelden – oorlogshelden – helden uit de vaderlandse geschiedenis).

Fotoreportage (1 foto's)...

 
06-10-2011  

Rumoer over toekomst zwembad

 

ALMELO – Het wekelijkse radiodiscussieprogramma Rumoer ging donderdagavond over de werkzaamheden van de stichting Equator Medicare in Afrika en Zuid Amerika en de dreigende sluiting van het buitenbad van Het Sportpark.
De politiek was het er niet over eens. Zo wil PvdA-raadslid Jan Hammink flink investeren en VVD-er Jemy Pauwels ziet de oplossing in privatiseren. Besproken werd ook naar de Hengelose en Bornse oplossing en de sportwereld vreest dure oplossingen.
Voor één op de dertien gemeentelijke zwembaden in Nederland wordt gevreesd vanwege oplopende tekorten.
Luister hier naar de uitzending.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (18 foto's)...

 
06-10-2011  

VMBO-leerlingen krijgen veiligheidsschoenen

  ALMELO - Een beetje vreemd, maar wel leuk en vooral praktisch. Want zeg nu eerlijk: welke VMBO leerling krijgt in de klas een paar schoenen cadeau? Het overkwam deze week leerlingen uit het derde leerjaar VMBO bouw van het Pius X, Het Noordik en het Erasmus. Ze kregen allemaal een paar puike veiligheidsschoenen van de VVBA e.o. voor ìn school en op stage.
De Vereniging Vakopleiding Bouwberoepen Almelo is het opleidingsbedrijf voor de bouw van zo´n tachtig bouwbedrijven uit Almelo en omgeving. De VVBA neemt VMBO schoolverlaters in dienst en detacheert hen als metselaar of timmerman bij bouwondernemingen, maar werkt ook actief mee aan de promotie van de bouwsector en participeert in initiatieven die bijdragen aan de veiligheid op en rond bouwlocaties.
Lees verder...

Fotoreportage (1 foto's)...

 
07-10-2011  

Deurwaarder kondigt verkoop Dolle Pret aan

 

Het artikel is verplaatst naar de rubriek Politiek Nieuws

 
07-10-2011  

J.P. van den Bent Stichting naar Rietstraat

 

ALMELO – Eindelijk komt er een nieuwe bestemming voor het afgebrande winkelpand en naastgelegen woning aan de Rietstraat 152 van woningstichting Beter Wonen. Het pand brandde af in februari 2009 na vermoedelijk brandstichting en bood sindsdien een troosteloze aanblik.
In het pand was voordien altijd een buurtsuper gevestigd en dat leek ook de herbestemming te worden maar Beter Wonen zag geen kans dat te realiseren. Nu heeft Beter Wonen echter een andere toekomstige gebruiker weten te vinden in een gebruik als buitenschoolse opvang van de J. P. van den Bent Stichting. De doelgroep is de leeftijdscategorie tussen 4 jaar en 20 jaar. Op de dagopvang worden verschillende activiteiten georganiseerd zoals knutselen, boodschappen doen, koken en bakken, sporten, spelen en internetten op basis van vraaggericht werken. Het karakteristieke pand met beschermd stadsgezicht wordt aan de buitenzijde in oude stijl herbouwd. De bouw van de binnenkant wordt afgestemd met de JP van den Bent Stichting. Als het verlenen van de bouwvergunning voorspoedig verloopt, start de bouw in het voorjaar van 2012 en kan het begin 2013 in gebruik worden genomen. De J.P. van den Bent Stichting beheert meerdere vestigingen binnen de gemeente Almelo.

Fotoarchief

 
07-10-2011  

Bolletje in de verkoop

 

ALMELO – Vandaag behaalde beschuitbakker Bolletje twee keer het nieuws. Bolletje eindigde als tweede in de verkiezing van het beste merk in levensmiddelen achter Verkade die eerste werd. Het tweede nieuws is de aanstaande verkoop van het gerenommeerde bedrijf.
De historie van het 144-jarige familiebedrijf begon aan de Grotestraat waar nu nog een bakkerijmuseum en Bolletje winkel gevestigd is.
Bolletje is inmiddels de grootste beschuitbakker van Nederland en dat heeft de familie ter Beek toch voor elkaar weten te boksen met een sterk beeldmerk en de overbekende reclamekreet ‘Ik wil Bolletje’.
Tien jaar geleden trad het laatste familielid uit de directie en sindsdien namen externe managers het over en raakten oude vertrouwde krachten in directie en management uit beeld. De komst van Hylke van Dijken in 2008 als Managing Director was een eerste teken voor een kenterende toekomst. Forse investeringen en veel mislukte introducties van nieuwe producten bij Bachman Bakeries, zoals de firmanaam werkelijk luidt, maakten dat de winst verschrompelde en de miljoenenreserve als sneeuw voor de zon verdween. In augustus 2010 werd Van Dijken de opvolger van Geert Jan van Ark, nazaat van het oude beschuitmerk Arks dat ooit door Bolletje werd opgekocht. Daarmee verdween ook de laatste ‘beschuitbakker’ uit het concern en amper een jaar later is Bolletje rijp voor de verkoop. Mede ook omdat gedurende de laatste jaren de binding tussen het bedrijf Bolletje en de aandeelhoudende familieleden verwaterde en nieuwe kapitaalsinjecties van die zijde niet meer te verwachten zijn.
Continental Bakeries uit Dordrecht is nu de overnamekandidaat. Dat concern behoort aan
investeringsmaatschappij NPM Capital, dochter van SHV Holdings, het conglomeraat van de schatrijke familie Fentener van Vlissingen.


Tijdlijn Bolletje

 
08-10-2011  

ROCstars 3 avonden top in musical Grease

 

ALMELO – Zaterdagavond werd voor een derde achtereenvolgende ‘volle bak’ de musical Grease opgevoerd in het Atrium van het ROC van Twente aan de Wierdensestraat.
Alle voorstellingen uitgevoerd voor een zeer enthousiast publiek en de ROCstars – leerlingen van het ROC van Twente uit acht opleidingen – en de organiserende stichting Musical Producties Twente, kunnen terug kijken op zeer geslaagde uitvoeringen die voor herhaling vatbaar zijn.

Foto's: Jos Tornij

Fotoreportage (1 foto's)...

 
10-10-2011  

De Russen komen naar Kunsthal Hof ‘88

 

ALMELO – Niemand minder dan de oud- minister van justitie Mr. Winnie Sorgdrager kwam naar Hof 88 om de expositie ‘De Russen komen’, te openen. De 33e Indigo-expositie biedt een selecte keuze uit een van de grootste particuliere verzamelingen van Russische kunst uit de periode 1989-1990 van de vorige eeuw. De tentoonstelling duurt nog tot 20 november a.s.

Mr. Winnie Sorgdrager was in de jaren 1994–1998 minister van justitie en kent Almelo uit haar periode dat ze hier officier van justitie was. Ook was zij in de jaren 2000-2006 voorzitter van de Nationale Raad voor Cultuur.
Drs. Berthy Quaedvlieg, kunsthistorica/collectioneur, gaf na de openingshandeling een toelichting op het ontstaan van de collectie Russische kunst.
De muziekale noot werd verzorgd door het Russisch Vocaal Ensemble onder leiding van Marijke Molhoek.
Meer info

Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (20 foto's)...

 
11-10-2011  

Burgemeester verbiedt MMA vechtsportgala

 

ALMELO – Burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld heeft de organisatoren van een vechtsportgala, met kooigevechten, laten weten niet te zullen toestaan dat een dergelijk gala in Almelo op 22 oktober a.s. in de IISPA wordt georganiseerd. De burgemeester heeft tevens het initiatief genomen om met haar collega’s in Twente één lijn te trekken.
De organisatoren zijn diep teleurgesteld omdat tijdens het vooroverleg duidelijk is aangetoond dat de Mixed Martial Arts sportbeoefening een reguliere mondiale sport is waarbij de overkoepelende organisatie WFCA via de FOG zelfs is aangesloten bij het NOC/NSF.
Hermans ziet dat anders; ‘Kooigevechten hebben een bestiaal karakter! Die wil ik niet in mijn gemeente en in de hele streek niet’, zegt ze.
Dat roept de vraag op of burgemeester Hermans wel goed is geïnformeerd over de MMA sport?

Een fotoLink
naar een MMA gevechtsgala. 
Beleid gemeente Amsterdam inzake vechtsportgala's.


Brief organisatoren inzake afgelasting
Krantenknipsel

Fotoreportage (1 foto's)...

 
12-10-2011  

Onderzoek: Hoe beweegt gemeente Almelo?

 

ALMELO - Vanuit het landelijk initiatief van Bewegen is Medicijn (www.bewegenismedicijn.nl) is 1 oktober jl. gestart met het Nationale Beweeg Onderzoek. Deelnemers krijgen geheel gratis een persoonlijke beweeganalyse en ontvangen een advies voor de toekomst. Er wordt hier ook regionaal gekeken naar het beweegpatroon van verschillende gemeenten. Deelnemers kunnen zich vanaf nu gratis inschrijven via www.nationaalbeweegonderzoek.nl voor het Nationale Beweeg Onderzoek. De initiatiefnemers zoeken 20.000 deelnemers, verspreid over het hele land, ongeacht leeftijd of conditieniveau.

Regelmatig bewegen om gezond te blijven: niet alleen maar om er goed uit te zien, ook om ziekten voor te zijn en een gezonde levensstijl te bevorderen. Dat is algemeen bekend. Maar hoe vaak moet je dan bewegen en op welke manier zodat dit werkelijk effect oplevert?
Met dit onderzoek wil Bewegen is Medicijn onderzoeken wat de invloed is van de beweegactiviteiten in ons leven en hoeveel invloed er binnen de eerste zes maanden bereikt kan worden bij mensen die starten met sporten in een sportcentrum.
Er worden 3 verschillende groepen deelnemers opgeroepen
1. Mensen die aan fitness doen
2. Mensen die zelfstandig meer willen gaan bewegen
3. Mensen die starten met sporten bij een sportcentrum

Deelnemers aan het onderzoek krijgen gratis een leefstijlportaal ter beschikking met onder andere een innovatief e-learning programma over gezond en actief leven. Tevens biedt het platform een webvideo programma om gemakkelijk thuis de kracht, conditie, balans en lenigheid te oefenen.
Bewegen wordt steeds meer gezien als belangrijkste ‘medicijn’ van de toekomst en er vanuit huisartsen steeds meer wordt doorverwezen naar beweegprogramma’s en levensstijlinterventies?
Aanmelden kan vanaf nu via www.nationaalbeweegonderzoek.nl  Uw gegevens worden anoniem verwerkt. Het Nationaal Beweeg Onderzoek is een gezamenlijk initiatief van diverse partijen uit de fitnessbranche waaronder EFAA, HDD Groep, Activity Workx en Kennispraktijk. Volg ons op twitter! Twitter.com/beweegonderzoek

 
13-10-2011  

Johnny Bolk op pad met STT in Australië

 

DARWIN/ALMELO – De Almeloër Johnny Bolk is op pad met het Solar Team Twente 21Connect in de Solarchallenge dwars door Australië van Darwin naar Aidelaide. De zoon van transportondernemer Henk Bolk zit in het begeleidingsteam en rijdt de begeleidingstruck die het Solar Team Twente veilig over de road moet brengen.
Van zijn belevenis houdt Johnny Bolk dagelijks een weblog bij. Fotograaf Gijs Versteeg legt de belevenissen vast op beeld en weervrouw Helga van Leur van RTL zit eveneens in het begeleidingsteam. RTL maakt eveneens met regelmaat TV-reportages.
Het Solar Team Twente eindigde al vaker als tweede in deze Challenge maar wil nu een greep doen naar de eindoverwinning.
Lees hier het weblog van Johnnie Bolk.

Foto: Gijs Versteeg Fotografie

 
13-10-2011  

Burgemeester sluit woning, gezin uitgezet

 

ALMELO – Burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld heeft in de Wondestraat een woning laten verzegelen voor de duur van 6 maanden. Aanleiding is dat bewoner Albert van Mil (44) wordt verdacht van handel in harddrugs. Het gezin bestaande uit Albert van Mil en zijn vriendin en twee kinderen van 4 en 7 jaar wordt opgevangen door familie en Humanitas. Tegen de Almeloër is ook een aanklacht ingediend wegens steunfraude omdat hij inkomen uit de handel in harddrugs zou hebben gehad.
Burgemeester Hermans maakt gebruik van de wet Damocles waarin bestuursrechtelijk is geregeld dat een burgemeester kan ingrijpen bij een verdachte drugshandel. ‘Je moet de maatregel zien als een sociale herovering van de buurt, want zoiets kunnen we in Almelo niet tolereren’, zei Hermans over de maatregel. Verhuurder woningstichting Beter Wonen mag de verzegelde huurwoning een half jaar niet verhuren. Juridisch gezien is van Mil nog niet veroordeeld voor de handel in drugs, maar alleen het vermoeden kan voor een burgemeester aanleiding zijn om tot uitzetting over te gaan. Van de door de burgemeester genomen maatregel moet ook een ‘schrikreactie’ uitgaan voor anderen die in drugs handelen.
Het is voor het eerst dat de wet Damocles in Twente wordt toegepast.

 
13-10-2011  

Brugklasweek Noordik, vijf dagen anders

Fotoreportage: Jan Bril
 

ALMELO – De ‘brugpiepers’ van CSH Noordik aan de Noordikslaan hebben deze week geen les. Voor hen is vijf dagen lang een alternatief programma samengesteld waarbij kennismaken met andere leerlingen en klas overstijgende samenwerking centraal staat. Cabaret, sport en muziek passeren de revue. Leerlingen laten zien over welke talenten ze beschikken en donderdagmiddag werden diverse projecten gepresenteerd met voor elk wat wils als genieten van zelfgemaakte hapjes, het maken van een brugklasweekkrant tot een fietsenveiling waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat. Donderdagavond was er een spetterend optreden van de Talentenbende met muziek en dans en op vrijdag wordt de week afgesloten met een spetterend brugklasfeest.

Fotoreportage (56 foto's)...

 
13-10-2011  

Maak je eigen vogelhuisje en win 'Ossenkopjes'

 

ALMELO – ‘Maak je eigen vogelhuisje’, was de uitdaging voor de kinderen in de wijk Ossenkoppelerhoek. Zo’n 50 kinderen gingen de uitdaging aan in 't Veurbrook en maakten van allerlei materialen zoals hout, plastic, piepschuim enz. enz, de mooiste creaties van hun vogelhuisjes om maar zoveel mogelijk ‘Ossenkopjes’ te verdienen. Aanleiding voor deze activiteit - onder begeleiding van medewerkers van de afdeling projecten van Soweco - was Werelddierendag en de jury vond het maar knap lastig om de mooiste vijf huisjes extra te belonen.

Prijswinnaars
1e Ivan Ouderkerk
2e Lynn Boxem
3e Kay Zappeij
4e Daniël Hasselaar
5e Emericaan Yologulu

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (12 foto's)...

 
13-10-2011  

Democratie in Almelo…

 

ALMELO – Het radiodiscussieprogramma Rumoer vanuit de bibliotheek ging vanavond over de lokale democratie. Raadsleden hadden ter voorbereiding de dag doorgebracht op straat om de mening van de burgers te peilen. De raadsleden kregen veel kritiek en vooral een nieuw stadhuis was overbodig vertelde raadslid Gina Rozema van D66. Ook was er vooral veel boosheid op de stadsbestuurders in het algemeen. Breed werd ook geventileerd dat de ‘bestuurlijke elite’ de mensen wel aanhoort maar daar vervolgens niets mee doet.
Burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld nam zelfs het woord diplomademocratie in de mond omdat hoogopgeleiden de weg naar het stadhuis wel weten te vinden en veel meer gebruik maken van internetpolls in tegenstelling tot laagopgeleiden. Over de vierde macht sprak ze echter niet. Bij voorlichtingsbijeenkomsten is de veel gehoorde kreet; 'Wij nemen uw opmerkingen mee'. Wel pleitte ze er voor om de democratie te verbeteren door kleine gesprekken te voeren in de wijken.
Raadsgriffier C. Steenbergen bracht nog maar eens het Burgerinitiatief naar voren als mogelijkheid om zaken naar voren te brengen. In TC Tubantia zei oud- directeur van Texas Instruments, Bert Trienen daarover dat hij nooit meer aan een dergelijk burgerinitiatief zou meewerken gelet op hoe de raad met het burgerinitiatief omging dat hij mede inbracht over de megalomane ambities die het college van B&W ontwikkelde. Trienen en zijn mede-initiatiefnemers wilden een onafhankelijke risicoanalyse laten uitvoeren maar dat werd door de coalitie afgewimpeld. Volgens Trienen voert de raad haar controlerende taak onvoldoende uit. Hij waarschuwde zelfs voor Griekse toestanden in Almelo. Op zich noemde hij het inspreekrecht en de mogelijkheid van een burgerinitiatief wel goed, maar dan moet er wel beter worden geluisterd door de bestuurders. Trienen zei er tijdens de discussie in Rumoer nog bij dat de meeste oppositiepartijen daar wel beter mee omgaan.
Luister hier naar de uitzending van Rumoer op Radio Almelo.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (25 foto's)...

 
14-10-2011  

Ik Noordik en laat me knippen

 

ALMELO – Leerlinge Hatice Eskitark van CSG Het Noordik aan de Cath. Van Renneslaan was donderdagavond tijdens het leerlingenfeest het eerste gesponsorde ‘slachtoffer’ wiens fraaie haar met 25 cm. werd gekortwiekt voor de stichting Haarwensen. De stichting zet zich in voor kale kinderen die een pruik nodig hebben. Ook kankerpatiëntjes hebben tijdens de chemokuur last van haaruitval en krijgen dan gratis een pruik.
Hatice schonk niet alleen haar haar, maar zamelde tegelijkertijd sponsorgeld in omdat de stichting Haarwensen ook pecunia nodig heeft om pruiken te maken.
Directiesecretaresse Rely Pas-de Jong wordt het volgende slachtoffer van de schaar van kapsalon De Hoofdzaak uit Nijverdal. Op 16 januari a.s. is het haar beurt tijdens het volgende schoolfeest. Tot die tijd mag zij in ieder geval niet naar de kapper om het koppie te laten snoeien!

Fotoreportage (16 foto's)...

 
14-10-2011  

Opbrengst LenteSpektakel overhandigd

 

ALMELO - In maart van dit jaar organiseerden de Rotary Club Almelo, de Rotary Club Ambt Almelo en stichting de Klup Twente een groots benefietfeest in het Theaterhotel. Eerder op die dag werden 1000 gesponsorde eendjes te water gelaten en vandaag was de grote dag om de opbrengst in het Mr. Siebelinkhuis te verdelen.
De Gravenruitesr voor gehandicapten met het huifbedrijden en het Fun Ie Fit Centrum van stichting de Klub waren de gelukkigen die elk ruim 27.000 euro op hun bankrekening kunnen bijschrijven.
Dat is maar goed ook gelet op de aangekondigde gemeentelijke subsidiekorting voor De Gravenruiters en de recente gemeentelijke afwijzing voor een bijdrage in het Fun Ie Fit Centrum van De Klub.

Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (11 foto's)...

 
14-10-2011  

Rechtbank laat moeder dode Jayden vrij

 

ALMELO - De rechtbank in Almelo heeft de voorlopige hechtenis van Ashley de W. (23) uit Almelo opgeheven.

Volgens advocaat Oude Breuil is komen vast te staan dat de moeder niet thuis was op het moment dat haar 2-jarig zoontje Jayden door elkaar werd geschud met de dood tot gevolg. Volgens het deskundigenrapport is komen vast te staan dat de uitvalverschijnselen zijn begonnen op het moment dat de moeder in het ziekenhuis werd behandeld aan de gevolgen van huiselijk geweld. De verdachte moeder zat 9 maanden in hechtenis.

Haar vriend blijft wel vastzitten als verdachte. Het kind was na uithuisplaatsing net weer terug bij haar moeder. Ook de ex- vriend dook weer op nadat de moeder vanuit Gelderland naar Almelo was verhuisd.
In januari a.s. zal de rechtbank de zaken tegen de beide verdachten afhandelen.
 

 
15-10-2011  

Forse bezuiniging op Stadsbank

 

ALMELO – Het wordt de komende jaren druk voor de stichting De Boodschappenmand en de Voedselbank Almelo. Reden is de forse subsidiekorting van de gemeente Almelo op de Stadsbank. In 2012 moet de Stadsbank het met 250.000 euro doen en dat loopt zelfs op naar naar 550.000 in 2015.
Ook de noodlijdende minima moet in Almelo fors inleveren dankzij de precaire financiële situatie van de gemeente Almelo dat noodgedwongen de spelregels aanscherpt voor een beroep op de Stadsbank. Bij ongewijzigd beleid lopen de kosten namelijk op naar 1,2 miljoen per jaar en dat geld heeft de gemeente niet.
Er kan geen structureel gebruik meer gemaakt worden van de Stadsbank en burgers met financiële problemen kunnen maximaal één keer in de 3 jaar bij de Stadsbank aankloppen. In augustus jl. waren 250 inwoners op de Stadsbank aangewezen en dat aantal moet omlaag.
Zelfredzaamheid is het toverwoord en de gemeente denkt dat ook de schuldeisers water bij de wijn doen door eerder een verlies te pakken.

 
15-10-2011  

Bladblazer oorzaak van autobrand

 

ALMELO – Een bladblazer van een hovenier is waarschijnlijk de oorzaak van een autobrand op het bedrijventerrein Twentepoort Oost. De hovenier had de bladblazer gebruikt en in zijn auto gelegd om vervolgens met de gifspuit aan het werk te gaan.
Even later zag hij tot zijn schrik rook omhoog cirkelen vanaf de plek van zijn geparkeerde auto. De gealarmeerde brandweer kon niet voorkomen dat zijn auto volledig uitbrandde. Wel kon de aanhanger op tijd worden afgekoppeld.

Fotoreportage: Patrick Weegink

 
16-10-2011  

Virus treft satirische AlmeloAnders.nl

 

ALMELO – De satirische website AlmeloAnders.nl is tijdelijk offline. De site is offline gezet om te voorkomen dat bezoekers mogelijk een virus oplopen. Of de site - die vooral het gemeentebeleid op de hak neemt - gehackt is, is nog onbekend, maar er wordt volgens de makers hard aan gewerkt om de site weer actief te krijgen.

 
19-10-2011  

Inkrimpen afhalen huisvuil onderwerp in Rumoer

 

ALMELO – De burgers van Almelo kunnen donderdagavond a.s. in het discussieprogramma Rumoer hun zegje doen over het voornemen van wethouder Johan Andela (VVD) om het legen van de grijze bak te beperken tot één keer per maand. U krijgt er dan wel een blauwe bak bij voor het ophalen van papier. In 2012 wil Andela starten met een proef in het Windmolenbroek. Meer sorteren door de burger en op den duur moet de grijze bak zelfs verdwijnen. Er komen dan verzamelcontainers in de woonwijken om de grijze zak in te deponeren, zo luidt het plan van wethouder Andela.
Rumoer begint om 20.00 uur in Leescafé De Meridiaan in de bibliotheek en wordt live uitgezonden via Radio Almelo.

 
19-10-2011  

Twee mannen opgepakt voor nepbom bij moskee

 

ALMELO – Twee mannen uit Almelo van 57 en 30 jaar oud zijn vanmorgen opgepakt als verdachten van het plaatsen van een nepbom bij de moskee in Almelo op 3 november 2010. Hen wordt bedreiging ten laste gelegd, meldt TC Tubantia.
De Explosieven Opruimingsdienst werd toen ingeschakeld, waarna bleek dat het een nepbom was met een uitstekend draadje.

Kijk naar de reportage van toen.

 
20-10-2011  

Satirische website AlmeloAnders.nl weer actief

 

ALMELO – De satirische website AlmeloAnders.nl is weer actief. De site van maker Tony Cassese geeft een satirische kijk op vooral bestuurlijk Almelo en was gehackt, waarbij naar het schijnt het wachtwoord werd achterhaald.

 
20-10-2011  

Veel vraagtekens afvalplan gemeente in Rumoer

 

ALMELO – In het radiodiscussieprogramma Rumoer was vooral het nieuwe ‘huisvuilplan’ van wethouder Andela onderwerp van discussie. Burgers moeten afval beter scheiden zodat de grijze bak uiteindelijk kan verdwijnen is de grote lijn die Andela voorstaat. Het laatste beetje restafval moeten burgers dan zelf naar verzamelcontainers in de wijken brengen, net zoals nu het glas en plastic al verzameld wordt bij winkelcentra.
De gemeente gaat zelf het papier ophalen en daarvoor krijgen burgers een blauwe bak. De papierprijs is goed dus daar ziet de gemeente wel brood in. Goedkoper wordt het allemaal niet, want het kleine voordeel aan bespaarde stortkosten kan de gemeente niet missen.
Verenigingen die nu papier inzamelen hebben grote vraagtekens en ook vragen burgers zich af hoe bejaarden hun huisvuil in de verzamelcontainer krijgen. De wethouder hoopt in deze op noaberhulp. Het CDA was eveneens kritisch en heeft nog de nodige vragen achter de hand over bijvoorbeeld de belangen van de huidige papierverzamelaars en hoe het dan moet met vuile luiers.
Bibliotheekdirecteur Jan Krol was meteen duidelijk richting Andela. ‘Ik doe daar niet aan mee. Ik laat de verpakking achter in de winkel, heb geen droogtrommel, heb beton en grind in de tuin en ik laat de grijze bak maar eens per maand legen. Ik doe dus genoeg voor het milieu’, zei Krol tegen Andela.
Deze wil echter volgend jaar starten met een proef in het Windmolenbroek en daar wordt gevreesd voor meer zwerfvuil en illegale stort.

Fotoreportage: Jan Bril


(Luister hier naar de uitzending van Radio Almelo)

 

Fotoreportage (21 foto's)...

 
21-10-2011  

Duurzaam Netwerk voor bedrijven van start

 

ALMELO – Het bedrijfsleven in Almelo is samen met de gemeente een Duurzaam Netwerk (DNA) gestart. Doel een duurzame toekomst voor ondernemers en burgers. Via het DNA moeten bedrijven met elkaar in contact komen om duurzamer produceren te verbeteren en te versnellen. Uitwisselingen van ervaringen is daarbij het uitgangspunt van DNA.
Tot de eerste ondertekenaars van de samenwerkende bedrijven behoren o.a. Urenco, PANalytical, Asito, Hegeman Bouw en Rabobank Noord Twente.
Voor het DNA is een speciale website gelanceerd waar ondernemers informatie kunnen verkrijgen en uitwisselen.
De ondertekening van de intentieovereenkomst vond plaats in het bijzijn van locoburgemeester Gerrit van Woudenbergh in het stadhuis.

Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (13 foto's)...

 
22-10-2011  

Almeloërs naar New York Marathon


Ruud de Jong en Ronnie Munster doen mee aan de New York Marathon 2011
 

ALMELO – In ieder geval vier Almeloërs lopen mee in de komende New York Marathon. Ronnie Münster en zijn secondant Ruud de Jong doen dat voor de stichting J.P. van den Bent dat diverse huizen in Almelo beheerd voor de dagopvang van bijvoorbeeld autistische kinderen.
Peter Egbers - bedrijfsleider van Bier & Wijnlokaal ’t Hookhoes - en Gerben Bake lopen mee en zamelen geld in voor KiKa.
Vanmiddag zijn in Amused aan het Amaliaplein speciale acties om Gerben Bake te helpen het streefbedrag van 5000 euro te halen. Peter Egbers zit dankzij de haringparty eerder dit jaar bij 't Hookhoes al bijna op het dubbele.
Ronnie Münster zamelt in via intekenlijsten in Irish Pub & Restaurant The Shamrock, Proeflokaal België en zijn CooP Supermarkt in Albergen.
(meer info over doel Ronnie Münster klik hier)

Fotoreportage: Coen Mulder
(klik hier voor alle 81 foto's)

Fotoreportage (4 foto's)...

 
25-10-2011  

Belasting spekkoper bij verkeerscontrole

 

ALMELO – De grootschalige verkeerscontrole in en rond Almelo hebben de belastingdienst direct 41.000 euro opgeleverd. In totaal 81 bestuurders hadden een gezamenlijke schuld openstaan van vier euroton. Een bestuurder betaalde direct zijn belastingschuld van 41.000 euro en werden zes voertuigen in beslag genomen.
In totaal werden 202 bekeuringen uitgedeeld voor o.a. een verlopen APK, het niet handsfree telefoneren, het rijden zonder verzekering, het rijden door rood licht en het niet dragen van de autogordel.

 
26-10-2011  

Rabobank plaatst geldautomaat in ROC

 

ALMELO - De Rabobank instore geldautomaat in het ROC van Twente aan de Wierdensestraat 65 in Almelo is vandaag officieel in gebruik genomen. Gerwin Pol, directeur Particulieren van Rabobank Noord Twente, en ROC-locatiemanager Wim Gorter hebben de openingshandeling verricht. Na het doorknippen van de linten werd de geldautomaat in de centrale hal van de school onthuld. De eerste officiële pintransactie is gedaan door Gerwin Pol.
De plaatsing van de geldautomaat is een samenwerking van Rabobank Noord Twente en het ROC van Twente. Het betreft de eerste Rabobank instore geldautomaat in Almelo. Studenten, medewerkers en buurtgenoten van de school kunnen gebruik maken van de geldautomaat.

 
26-10-2011  

15e Mosselbingo voor goed doel

 

ALMELO – In Proeflokaal België bracht de 15e Mosselbingo voor een goed doel 1500 euro op. Stichting De Gravenruiters voor Gehandicapten en Dierenopvang Het Noordbroek waren de instellingen die het bedrag mochten delen.
Bingo Ben draaide als vanouds de balletjes en Jan de Hamer, Ben Evers en Sjaak de Wit konden de winnaars de prijzen overhandigen, die waren gesponsord door o.a. Bolletje, Preston Palace en Proeflokaal België. De hoofdprijs, een mooie Batavus fiets, werd gesponsord door Koopman Rijwielen.

< Bingo Ben - Foto: Steven

(meer foto's klik hier)

 
26-10-2011  

Johnny Bolk terug van Solar Challenge

 

ALMELO – Normaal is hij trucker of zanger, Johnny Bolk van het gelijknamige transportbedrijf. Als trucker ging hij mee met het Solar Team Twente dat ‘Down Under’ probeerde de World Solar Challenge te winnen.
Johnny reed de gehuurde truck met de dagelijkse benodigdheden als tenten, slaapzakken, eten en drinken, vooral veel drinken want dwars door Australië van Darwin naar Aidelaide is toch een tochtje van ruim 3000 km en het kan er flink heet worden.

Van zijn belevenissen hield 'Johnny Dundee' dagelijks een weblog bij voor het thuisfront. Zo konden we lezen dat de juiste truck niet paraat stond, de banden al snel aan gort gereden waren, een bosbrand hen parten speelde en dat de solarracecar wel van pool position vertrok, maar al snel door pech vlak na de start naar een laatste plaats was gezakt. Toch werden de Tukkers nog vijfde in het algemeen klassement en Johnny had het voor geen goud willen missen.

Dat laatste, goud, is weer helemaal in in Australië. Van heinde en verre trekt men naar de oude gouddelversgebieden om weer naar goud te zoeken vanwege de hoge goudprijs.
Johnny zag niets in dat avontuur en pakte 15 kg lichter dan op de heenreis de ‘plain’ naar Schiphol. Een ervaring rijker en met de wetenschap dat er de volgende keer een echte truck gereed moet staan om de naam Bolk eer aan te doen.

< 'Johnny Dundee' - Lees zijn weblog.

 
26-10-2011  

Eén centraal informatiepunt sociale zaken

  ALMELO - Inwoners van de gemeenten Almelo en Tubbergen kunnen vanaf 1 november 2011 met al hun vragen over werk en bijstand terecht bij één centraal informatiepunt van de Gemeente Almelo in het Werkplein Noord Twente aan de Rosa Luxemburgstraat.
Dit centrale punt heet Contact en Informatie. Medewerkers van Contact en Informatie zijn elke werkdag van 9.00 tot 17.00 uur bereikbaar via het nieuwe telefoonnummer 0546 – 54 1789. Ook is er een nieuw emailadres: socialezaken@almelo.nl.
De afdeling Sociale Zaken van de Gemeente Almelo, die ook de werkzaamheden van de gemeente Tubbergen uitvoert, verruimt hiermee hun bereikbaarheid.
Lees verder...

 
27-10-2011  

Rumoer over Stadsbank en minimaschulden

 

ALMELO – Het discussieprogramma Rumoer vanuit de bibliotheek ging over bezuinigen en de uit de pan rijzende kosten van de Stadsbank voor Oost Nederland. Zonder gewijzigd beleid moet de gemeente daar in 2015 ruim 1,2 miljoen op jaarbasis bijleggen en dat moet worden ingedamd tot 550.000 euro volgens de begroting 2012.
Wethouder Mieke Kuik-Verweg van Sociale Zaken ziet de oplossing verder in het meer uitbesteden van begeleiding aan vrijwilligersorganisaties als de Belastingdienst Particuliere, de koepelorganisatie Almelo Sociaal en de thuisadministratie van Humanitas. Dat nu roept vragen op, want volgens de Voorjaarsnota 2011 moet bijvoorbeeld Almelo Sociaal maar liefst tachtig procent van haar subsidie inleveren.
De wethouder vraagt dus meer hulp van vrijwilligersorganisaties maar kort hen eveneens.

Luister hier naar Radio Almelo

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (15 foto's)...

 
28-10-2011  

Officië heropening speelplaats Eninver

 

ALMELO – Het speelplein van Eninver rondom het multifunctionele wijkgebouw onderging een ware metamorfose naar ontwerp van ontwerper Ben Harsta.
De ontwerper kreeg een aantal voorwaarden mee: nadrukkelijk aandacht voor groen, gebruik maken van duurzame materialen en bestaande materialen waar mogelijk hergebruiken.
De bedoeling is tevens dat kinderen en buurtbewoners ook buiten schooltijd van het plein gebruik kunnen maken. Daarom was veiligheid een andere belangrijke opdracht voor de ontwerper.
Aan wijkwethouder Gerrit van Woudenbergh de eer om het vernieuwde plein officieel in gebruik te nemen.
Rest nog een goede en capaciteit rijke parkeeraccommodatie. Of dat nog in de koker zit is de vraag, omdat oud- directeur Wil Boerstoel voor de bouw van Eninver al aangaf dat de locatie te krap bemeten was.

Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (22 foto's)...

 
29-10-2011  

Windhoek en wijk ontwerpen speelveld

 

ALMELO – Vrijdagmorgen gingen de leerlingen van de Windhoekschool aan de slag met nieuwe ontwerpen voor het achter de school liggende speelveld in de Hofkamp. Zij deden dat o.l.v. deskundige Heleen van der Veen uit Zutphen en ook wethouder Johan Andela kon zijn pedagogische kwaliteiten aanspreken en zat met de kinderen aan tafel.

Probleem van het speelveld is de hoge waterstand waardoor het veld met regelmaat blank staat. Omwonenden hebben daar eveneens last van en zodoende zijn ook zij betrokken bij de herinrichting.

De gemeente voert een onderzoek uit naar de grondwaterstanden en maakt plannen om dat in te dammen. Daarbij wordt tevens rekening gehouden met het afkoppelen van hemelwater van de daken van de woningen en de omliggende gebouwen.
Voor het speelveld komt dan drainage in beeld en afvoer van overtollig water via de Almelose Aa. Of en wanneer daar aan begonnen wordt, kon de wethouder nog niet zeggen. Feit is dat vele delen van Almelo te maken hebben met hoge grondwaterstand. Een eerste begin wordt gemaakt in De Riet/Boomshoek omdat dit aansluit bij de reconstructie van de Violierstraat.

Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (15 foto's)...

 
29-10-2011  

Eindelijk 'Kinderdag' in Almelo

 

ALMELO – Zaterdagmiddag organiseerde Scoop Welzijn een Kinderdag in MFA Eninver aan de Apollolaan voor kinderen van 4 tot 12 jaar uit de wijken Aalderinkshoek, Kerkelanden, Nieuwstraatkwartier en Ossenkoppelerhoek.
De kosten werden laag gehouden met een bijdrage van 1 euro per kind. Enige tientallen kinderen vermaakten zich prima en vooral het optreden van clown Gigi vonden ze vermakelijk.

Fotoreportage: Jan Bril

 

Fotoreportage (36 foto's)...

 
29-10-2011  

Nieuw Stadhuis op graffiti muur

 

ALMELO – Stadsdeelcoördinator Cees Kok had nog een budgetje los weten te peuteren om Overijsselse graffitti-kunstenaars een afbeelding van het nieuwe stadhuisontwerp op de ‘graffittiwall’ aan de Egbert Gorterstraat te laten spuiten.
Wethouder Johan Andela kwam als ‘bouwheer’ zaterdagmiddag nog even een kijkje nemen om het nieuwe ontwerp van architect Vincent van der Meulen – Kraaijvanger Urbis – in een wat groter perspectief te bekijken dan van de bouwtekening.
Als het aan Andela ligt, gaat nog in 2012 de eerste schop de grond in van het 58 miljoen euro kostende bouwwerk.

Fotoreportage: Jan Bril

 

Fotoreportage (17 foto's)...

 
29-10-2011  

Campagne Fietsersbond; 'Ik Val Op!'

 

ALMELO – Zaterdagmiddag hield de grootste belangenvereniging van fietsers in Nederland op de Koornmarkt de campagne ‘Ik Val Op!’. Met de campagne wil de Fietsersbond veilig fietsen bevorderen en vond daarbij ondersteuning van de Rijwielshop Almelo dat in het station NS Almelo Centraal gevestigd is.
De monteurs van Rijwielshop Almelo controleerden de fietsverlichting en repareerden daar waar nodig.
De Fietsersbond organiseert de campagne landelijk en ijvert tevens voor de aanleg van veilige fietswegen.

Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (7 foto's)...

 
29-10-2011  

Voorlichting brandpreventie en gratis rookmelders

 

ALMELO – In de maand van de brandpreventie gaf de brandweer voorlichting in verschillende wooncomplexen voor senioren.
Kern van de preventie was de vraag; ‘Wat te doen om brand te voorkomen?’ De bewoners kregen daarvoor adviezen en ook werd bij de senioren een woningcheck uitgevoerd voor een brandpreventieadvies op maat. Verder kon men in de voorlichtingscontainer van de brandweer zelf oefenen hoe ‘de vlam in de pan’ veilig kan worden gedoofd.
Woningstichting Beter Wonen speelde ook in op de ‘maand van de brandpreventie’ en stelde 4000 rookmelders beschikbaar aan bewoners in appartementengebouwen van de woningstichting. Deze worden tijdens de jaarlijkse controle van cv-installaties bovendien gecontroleerd op hun functioneren.
Aanleiding tot het installeren van rookmelders is de brand eerder dit jaar in de Kloosterhofflat. Het monteren van de gratis rookmelders vergt een investering van 50.000 euro.

Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (10 foto's)...

 
30-10-2011  

Autobrand onder het rijden

 

ALMELO – Een automobilist merkte zaterdagavond rond 23.30 uur onder het rijden dat zijn auto vlam had gevat. Hij stopte ter hoogte van de Bellinckhofsweg aan de Wierdensestraat waar de gealarmeerde brandweer snel de weg afzette, omdat de auto met een LPG-installatie was uitgerust. De brand werd snel bedwongen, maar kon niet voorkomen dat de Volvo 240 station als verloren beschouwd kan worden.

Kijk naar de fotoreportage van Patrick Weegink.

 

 
31-10-2011  

Beter Wonen verruimt openingstijden

 

ALMELO – Woningstichting Beter Wonen verruimt haar kantooropeningstijden. Vanaf maandag 31 oktober kunnen klanten iedere werkdag tussen 08.00 uur tot 17.00 uur terecht bij Beter Wonen aan de Klimopstraat 2a. Dit geldt dus ook voor de vrijdagmiddag.
Uit een onlangs gehouden klantenonderzoek kwam naar voren dat de bereikbaarheid en toegankelijkheid van Beter Wonen voor de klanten belangrijk is. Met de verruiming van de openingstijden speelt Beter Wonen in op deze wens. Niet alleen het kantoor is straks op alle werkdagen geopend. Ook de dienstverlening op wooncomplexen via huismeesters en via de vaklieden aan huis breiden de dienstverlening uit.

 
31-10-2011  

Start buurtsurveillance door burgerwacht


Uit de oude doos. Burgerwacht in 1944
 

ALMELO – De gemeente Almelo start binnenkort met het project ‘Buurtsurveillance’. Het ligt in de bedoeling dat wijkbewoners zelf gaan surveilleren en 'heterdaadjes' van misstanden en vernielingen gaan melden aan de politie. Dat meldt TC Tubantia vandaag in een bericht dat de nodige reacties oproept.
Het buurtpreventieproject moet gaan starten in Almelo Zuidoost en dat is opmerkelijk, omdat de dagelijkse politieberichten niet aantonen dat het in Almelo Zuidoost de spuigaten uitloopt. Sterker, volgens die dagelijkse berichten heeft Almelo niets te klagen in vergelijk met andere steden in Twente.
Als er al vernielingen zijn in Almelo, komen die procentueel het meest voor in de aanlooproutes naar en van het centrum. De keuze voor Almelo Zuidoost zal dan ook meer ingegeven zijn door het beschikbare wijkbudget dan door feiten dat Almelo Zuidoost erger is dan andere woonwijken.
Eerder al startte wijkwethouder Mieke Kuik-Verweg de veel bekritiseerde huisbezoeken van 'sociale teams' bestaande uit medewerkers van de sociale recherche, politie en de uitkeringsinstantie UWV. Volgens de wijkwethouder is die kritiek in Almelo Zuidoost danig gezakt en zijn er inmiddels 22 huisbezoeken afgelegd.

Update:
De Burgerwacht in Almelo Zuidoost kan van start. Tijdens een buurtbijeenkomst maandagavond in De Koppel hebben zich nog vijf surveillanten aangemeld. Eerder hadden zich al acht personen aangemeld. Het ligt in de bedoeling dat er wordt begonnen met een surveillance per week!

 
31-10-2011  

NSGK gift brengt FUN-IE-FIT weer dichterbij

 

ALMELO, Stap voor stap komt het FUN-IE-FITcentrum van De Klup Twente dichterbij. Luttele dagen nadat de Rotaryclubs Almelo en Ambt Almelo in het Mr. Siebelinkhuis een cheque van ruim € 27.000 overhandigden, deed ook de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) een flinke duit in het zakje met een gift van € 7.500.
De Klup Twente wil haar oude gymzaal en wat bergruimten in het Mr. Siebelinkhuis aan de Berlagelaan verbouwen tot een hypermodern, virtueel sportcentrum voor exergames en tactische games. Een dergelijke sportvoorziening bestaat voor zover bekend nog helemaal niet in Europa. Architectenbureau LSVDD uit Hengelo en de e-sportbond zijn belangrijke partners en helpen mee met de ontwikkeling van de unieke, nieuwe game- annex sportvoorziening.

De realisering van het FUN-IE-FITcentrum kost veel geld; ruim € 150.000, maar De Klup Twente heeft het belangrijkste deel van dat bedrag nu binnen. Het geld kreeg ze uitsluitend van fondsen en (via de Rotaryclubs) het bedrijfsleven. De teller staat met de gift van het NSGK op ruim € 110.000. De organisatie hoopt dat uitstaande sponsorverzoeken nog gehonoreerd worden en dat er ook in natura gesponsord gaat worden. Bedoeling is dat de verbouwing in het voorjaar van 2011 van start gaat.
Het NSGK is de zesde sponsor op rij voor het FUN-IE-FITcentrum. Het is een landelijke organisatie die zich inzet voor kinderen en jongeren met een handicap en initiatieven ondersteunt die het mogelijk maken dat kinderen met een beperking gewoon kunnen spelen, leren, sporten, wonen en werken. Het FUN-IE-FITcentrum voldoet aan veel van die doelstellingen. Het zorgt ervoor dat jongeren met een beperking met elkaar kunnen gamen, maar ook met jongeren die géén beperking hebben. In het centrum kunnen ze met hulp van exergames ook sporten met hulp van de computer en voor levensgrote schermen.

 
31-10-2011  

Seksbioscoop Erotheek opeens in strijdt met APV


Het tussenliggende gangetje tussen bordeel en de Erotheek (r) is de scheidingslijn voor het wel of niet toestaan van een seksinrichting.
Eerder dit jaar maakten de Erotheek en de achter in het pand gelegen koffieshop 'Jemig de Pemig' bezwaar tegen de huisvesting van probleemjongeren tegenover het pand.
Dat bezwaar werd door de gemeente genegeerd. Met de huisvesting waren tonnen aan overheidssubsidie gemoeid.
Ook wordt er met de gemeente gesteggeld over de reclameverlichting van de Erotheek aan de andere zijgevel dan op deze foto van Streetview.
 

ALMELO – Door wijzigende regelgeving komen ondernemers in Almelo nogal eens in de problemen. Eerder veroorzaakte het sinds oktober 2006 gewijzigde bestemmingsplan Buitenhaven/Noordbroek voor problemen, omdat de vergunningen die eerder op 22 maart 2006 werden afgegeven aan kinderspeelparadijs & partrycentrum Dolle Pret, plotsklaps 'waardeloos' werden. De gemeenteraad wil dat repareren, maar het college van B&W wil tegelijkertjd wel de opgelegde dwangsommen incasseren. De betalingsregeling is op initiatief van raadslid Kamphuis (LKA) morgenavond opnieuw onderwerp van discussie in de gemeenteraad. De dreigende dwangverkoop was onlangs onderwerp voor een TV-uitzending van de VARA Ombudsman.

Voor de Erotheek aan de Bornerbroeksestraat dreigt een zelfde scenario. De gemeente wijzigde de APV en daardoor is de sinds jaar en dag in het pand gevestigde seksbioscoop opeens in strijdt met de regels.
In de nieuwe APV staat een striktere omschrijving wat een seksinrichting inhoud en daar valt volgens de gemeente de Erotheek nu onder omdat in de bioscoopcabines ook seksuele handelingen verricht kunnen worden.

Dat mag niet, omdat de vestiging van seksinrichtingen is voorbehouden aan die gebieden die daarvoor zijn aangewezen. Nu is de Bornerbroeksestraat tussen Oude Veemarkt en Kolkstraat zo’n gebied, maar voor de Erotheek is dat net enkele meters buiten de gebiedsomschrijving. Precies één gangetje van enkele meters breed dreigt de Erotheek nu fataal te worden. Het naastgelegen pand wordt momenteel opnieuw tot bordeel verbouwd en zit dus net aan de goede kant van de 'streep'.

Voor de seksbioscoop in de Erotheek dreigt er in de toekomst een einde als er een ondernemerswissel komt. De gemeente heeft geen bod gedaan om de seksbioscoop eerder te sluiten. Daarmee heeft de gemeente een keuze gemaakt voor een koude sanering op termijn boven dat van het versneld toepassen van nieuwe beleidsregels. De eigenaresse heeft bezwaar aangetekend omdat bij eventele verkoop het bedrijf nu minder waard dreigt te worden.

Lees ook: 'Erotheek en koffieshop slaan terug'

Archief
Terug naar vorige pagina