Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
31-10-2011  

NSGK gift brengt FUN-IE-FIT weer dichterbij

 

ALMELO, Stap voor stap komt het FUN-IE-FITcentrum van De Klup Twente dichterbij. Luttele dagen nadat de Rotaryclubs Almelo en Ambt Almelo in het Mr. Siebelinkhuis een cheque van ruim € 27.000 overhandigden, deed ook de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) een flinke duit in het zakje met een gift van € 7.500.
De Klup Twente wil haar oude gymzaal en wat bergruimten in het Mr. Siebelinkhuis aan de Berlagelaan verbouwen tot een hypermodern, virtueel sportcentrum voor exergames en tactische games. Een dergelijke sportvoorziening bestaat voor zover bekend nog helemaal niet in Europa. Architectenbureau LSVDD uit Hengelo en de e-sportbond zijn belangrijke partners en helpen mee met de ontwikkeling van de unieke, nieuwe game- annex sportvoorziening.

De realisering van het FUN-IE-FITcentrum kost veel geld; ruim € 150.000, maar De Klup Twente heeft het belangrijkste deel van dat bedrag nu binnen. Het geld kreeg ze uitsluitend van fondsen en (via de Rotaryclubs) het bedrijfsleven. De teller staat met de gift van het NSGK op ruim € 110.000. De organisatie hoopt dat uitstaande sponsorverzoeken nog gehonoreerd worden en dat er ook in natura gesponsord gaat worden. Bedoeling is dat de verbouwing in het voorjaar van 2011 van start gaat.
Het NSGK is de zesde sponsor op rij voor het FUN-IE-FITcentrum. Het is een landelijke organisatie die zich inzet voor kinderen en jongeren met een handicap en initiatieven ondersteunt die het mogelijk maken dat kinderen met een beperking gewoon kunnen spelen, leren, sporten, wonen en werken. Het FUN-IE-FITcentrum voldoet aan veel van die doelstellingen. Het zorgt ervoor dat jongeren met een beperking met elkaar kunnen gamen, maar ook met jongeren die géén beperking hebben. In het centrum kunnen ze met hulp van exergames ook sporten met hulp van de computer en voor levensgrote schermen.

Archief
Terug naar vorige pagina