Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
05-10-2011  

Het fietsprobleem bij NS Almelo Centraal

 

ALMELO – Met enige regelmaat ‘verdwijnen’ er fietsen bij het NS station Almelo Centraal. Niet altijd zijn dat fietsendieven maar het verlengstuk van de Almelose ‘Hermandad’, Stadswacht Almelo, die ‘opruiming’ houdt rond het Stationsplein.
Wettelijk mag dat alleen indien geparkeerde fietsen de doorgang voor hulpverleners belemmeren. Het zogenoemde parkeerverbod geldt dus wettelijk alleen indien de toegang tot het stationsgebouw wordt geblokkeerd. Daar trekt Stadswacht Almelo zich niet zoveel van aan en met enige regelmaat worden fietsen en brommers massaal afgevoerd naar de gemeentelijke opslag, waar tegen betaling het voertuig weer kan worden afgehaald.
Voor diegenen die parkeren voor de ingang, de lift of de trappen naar het perron dus eigen schuld dikke bult!
Voor diegenen die hun fiets niet belemmerend hebben geparkeerd is dat een ander verhaal. Zei lijden onder het ‘onrechtmatige juk’ dat feitelijk wordt veroorzaakt door de gemeente en NS zelf. Het aantal beschikbare fietsparkeerplaatsen is namelijk volstrekt onvoldoende.
Er schijnt echter licht aan de horizon. Bij NS station Almelo De Riet wordt het aantal fietsparkeerplaatsen al uitgebreid en ook bij NS Almelo Centraal worden aan beide zijden van het spoor het aantal beschikbare fietsparkeerplaatsen fors uitgebreid.
Tot die tijd zal Stadswacht Almelo waarschijnlijk de goeden onder de kwaden laten leiden.

Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (4 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina