Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
12-10-2011  

Onderzoek: Hoe beweegt gemeente Almelo?

 

ALMELO - Vanuit het landelijk initiatief van Bewegen is Medicijn (www.bewegenismedicijn.nl) is 1 oktober jl. gestart met het Nationale Beweeg Onderzoek. Deelnemers krijgen geheel gratis een persoonlijke beweeganalyse en ontvangen een advies voor de toekomst. Er wordt hier ook regionaal gekeken naar het beweegpatroon van verschillende gemeenten. Deelnemers kunnen zich vanaf nu gratis inschrijven via www.nationaalbeweegonderzoek.nl voor het Nationale Beweeg Onderzoek. De initiatiefnemers zoeken 20.000 deelnemers, verspreid over het hele land, ongeacht leeftijd of conditieniveau.

Regelmatig bewegen om gezond te blijven: niet alleen maar om er goed uit te zien, ook om ziekten voor te zijn en een gezonde levensstijl te bevorderen. Dat is algemeen bekend. Maar hoe vaak moet je dan bewegen en op welke manier zodat dit werkelijk effect oplevert?
Met dit onderzoek wil Bewegen is Medicijn onderzoeken wat de invloed is van de beweegactiviteiten in ons leven en hoeveel invloed er binnen de eerste zes maanden bereikt kan worden bij mensen die starten met sporten in een sportcentrum.
Er worden 3 verschillende groepen deelnemers opgeroepen
1. Mensen die aan fitness doen
2. Mensen die zelfstandig meer willen gaan bewegen
3. Mensen die starten met sporten bij een sportcentrum

Deelnemers aan het onderzoek krijgen gratis een leefstijlportaal ter beschikking met onder andere een innovatief e-learning programma over gezond en actief leven. Tevens biedt het platform een webvideo programma om gemakkelijk thuis de kracht, conditie, balans en lenigheid te oefenen.
Bewegen wordt steeds meer gezien als belangrijkste ‘medicijn’ van de toekomst en er vanuit huisartsen steeds meer wordt doorverwezen naar beweegprogramma’s en levensstijlinterventies?
Aanmelden kan vanaf nu via www.nationaalbeweegonderzoek.nl  Uw gegevens worden anoniem verwerkt. Het Nationaal Beweeg Onderzoek is een gezamenlijk initiatief van diverse partijen uit de fitnessbranche waaronder EFAA, HDD Groep, Activity Workx en Kennispraktijk. Volg ons op twitter! Twitter.com/beweegonderzoek

Archief
Terug naar vorige pagina