Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
07-10-2011  

Bolletje in de verkoop

 

ALMELO – Vandaag behaalde beschuitbakker Bolletje twee keer het nieuws. Bolletje eindigde als tweede in de verkiezing van het beste merk in levensmiddelen achter Verkade die eerste werd. Het tweede nieuws is de aanstaande verkoop van het gerenommeerde bedrijf.
De historie van het 144-jarige familiebedrijf begon aan de Grotestraat waar nu nog een bakkerijmuseum en Bolletje winkel gevestigd is.
Bolletje is inmiddels de grootste beschuitbakker van Nederland en dat heeft de familie ter Beek toch voor elkaar weten te boksen met een sterk beeldmerk en de overbekende reclamekreet ‘Ik wil Bolletje’.
Tien jaar geleden trad het laatste familielid uit de directie en sindsdien namen externe managers het over en raakten oude vertrouwde krachten in directie en management uit beeld. De komst van Hylke van Dijken in 2008 als Managing Director was een eerste teken voor een kenterende toekomst. Forse investeringen en veel mislukte introducties van nieuwe producten bij Bachman Bakeries, zoals de firmanaam werkelijk luidt, maakten dat de winst verschrompelde en de miljoenenreserve als sneeuw voor de zon verdween. In augustus 2010 werd Van Dijken de opvolger van Geert Jan van Ark, nazaat van het oude beschuitmerk Arks dat ooit door Bolletje werd opgekocht. Daarmee verdween ook de laatste ‘beschuitbakker’ uit het concern en amper een jaar later is Bolletje rijp voor de verkoop. Mede ook omdat gedurende de laatste jaren de binding tussen het bedrijf Bolletje en de aandeelhoudende familieleden verwaterde en nieuwe kapitaalsinjecties van die zijde niet meer te verwachten zijn.
Continental Bakeries uit Dordrecht is nu de overnamekandidaat. Dat concern behoort aan
investeringsmaatschappij NPM Capital, dochter van SHV Holdings, het conglomeraat van de schatrijke familie Fentener van Vlissingen.


Tijdlijn Bolletje

Archief
Terug naar vorige pagina