Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
26-10-2011  

Johnny Bolk terug van Solar Challenge

 

ALMELO – Normaal is hij trucker of zanger, Johnny Bolk van het gelijknamige transportbedrijf. Als trucker ging hij mee met het Solar Team Twente dat ‘Down Under’ probeerde de World Solar Challenge te winnen.
Johnny reed de gehuurde truck met de dagelijkse benodigdheden als tenten, slaapzakken, eten en drinken, vooral veel drinken want dwars door Australië van Darwin naar Aidelaide is toch een tochtje van ruim 3000 km en het kan er flink heet worden.

Van zijn belevenissen hield 'Johnny Dundee' dagelijks een weblog bij voor het thuisfront. Zo konden we lezen dat de juiste truck niet paraat stond, de banden al snel aan gort gereden waren, een bosbrand hen parten speelde en dat de solarracecar wel van pool position vertrok, maar al snel door pech vlak na de start naar een laatste plaats was gezakt. Toch werden de Tukkers nog vijfde in het algemeen klassement en Johnny had het voor geen goud willen missen.

Dat laatste, goud, is weer helemaal in in Australië. Van heinde en verre trekt men naar de oude gouddelversgebieden om weer naar goud te zoeken vanwege de hoge goudprijs.
Johnny zag niets in dat avontuur en pakte 15 kg lichter dan op de heenreis de ‘plain’ naar Schiphol. Een ervaring rijker en met de wetenschap dat er de volgende keer een echte truck gereed moet staan om de naam Bolk eer aan te doen.

< 'Johnny Dundee' - Lees zijn weblog.

Archief
Terug naar vorige pagina