Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
20-10-2011  

Veel vraagtekens afvalplan gemeente in Rumoer

 

ALMELO – In het radiodiscussieprogramma Rumoer was vooral het nieuwe ‘huisvuilplan’ van wethouder Andela onderwerp van discussie. Burgers moeten afval beter scheiden zodat de grijze bak uiteindelijk kan verdwijnen is de grote lijn die Andela voorstaat. Het laatste beetje restafval moeten burgers dan zelf naar verzamelcontainers in de wijken brengen, net zoals nu het glas en plastic al verzameld wordt bij winkelcentra.
De gemeente gaat zelf het papier ophalen en daarvoor krijgen burgers een blauwe bak. De papierprijs is goed dus daar ziet de gemeente wel brood in. Goedkoper wordt het allemaal niet, want het kleine voordeel aan bespaarde stortkosten kan de gemeente niet missen.
Verenigingen die nu papier inzamelen hebben grote vraagtekens en ook vragen burgers zich af hoe bejaarden hun huisvuil in de verzamelcontainer krijgen. De wethouder hoopt in deze op noaberhulp. Het CDA was eveneens kritisch en heeft nog de nodige vragen achter de hand over bijvoorbeeld de belangen van de huidige papierverzamelaars en hoe het dan moet met vuile luiers.
Bibliotheekdirecteur Jan Krol was meteen duidelijk richting Andela. ‘Ik doe daar niet aan mee. Ik laat de verpakking achter in de winkel, heb geen droogtrommel, heb beton en grind in de tuin en ik laat de grijze bak maar eens per maand legen. Ik doe dus genoeg voor het milieu’, zei Krol tegen Andela.
Deze wil echter volgend jaar starten met een proef in het Windmolenbroek en daar wordt gevreesd voor meer zwerfvuil en illegale stort.

Fotoreportage: Jan Bril


(Luister hier naar de uitzending van Radio Almelo)

 

Fotoreportage (21 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina