Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
02-10-2011  

Topdag op fokkersdag APKV Het Oosten


Foto: APKV Het Oosten
 

ALMELO – Bijna 120 dieren werden zaterdag tijdens de fokkersdag van de Almelose kleindierenvereniging APKV Het Oosten door drie keurmeester beoordeeld. Het was een recordaantal. De hoofdprijzen werden gewonnen door Hans Eggink bij de grote hoeders, Johnny Korte bij de dwerghoenders, Dennis Voortman bij de konijnen en Henk Snijders bij de sierduiven. De prijs voor het fraaiste dier van een jeugdlid ging naar Lianne Voortman met een konijn van het ras tan.
Op het terrein van De Reisduif aan de Winkelsteeg in Almelo kregen de keurmeesters een zogeheten ‘volle keuring’. Bij de grote hoenders kreeg Eggink zijn eerste prijs met een hoender van het ras orpington in de kleur buff. Bij de dwerghoenders wees hoender-keurmeester Willem Voskamp een sebright kriel in de kleur zilver zwartgezoomd van Korte aan als de fraaiste. Een konijn van het ras Tan in de kleurslag zwart van Voortman was volgens keurmeester Henk Volmer net even beter dan een Vlaamse reus in de kleur ijzergrauw van Jan Kamp. Sierduiven topfokker Snijders bleef de concurrentie opnieuw voor. Keurmeester Wim Nieuwenhuis koos voor een Hollandse kropper blauwbont zwartgezoomd van Snijders als winnaar.
Tijdens de fokkersdag werden de openbare keuringen door tal van belangstellende bezocht. De leden besloten de dag met een feestavond.

De volgende clubactiviteit is het clubkampioenschap dat op 25, 26 en 27 november. De titelstrijd is ondergebracht op de Bandstad Twente Show in Borne.

Archief
Terug naar vorige pagina