Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
06-10-2011  

VMBO-leerlingen krijgen veiligheidsschoenen

 

Het is voor het eerst in zijn meer dan vijfentwintig jarig bestaan, dat de VVBA speciale veiligheidsschoenen schenkt aan leerlingen bouw in het derde jaar van het VMBO. In totaal gaan er zo’n 75 paren die aan de strengste eisen voldoen, de deur uit. Daarmee dient het opleidingsbedrijf meerdere doelen; het beloont leerlingen en hun ouders voor de keuze voor de vakrichting bouw en komt hen een klein beetje tegemoet in de kosten die voor deze studie gemaakt moeten worden. Het is bovendien een gelegenheid om leerlingen kennis te laten maken van de VVBA en de bouw te promoten als sector waarin zich mooie carrière kansen voordoen. Maar het draagt bovenal bij aan de veiligheid op de bouwplaats.
Dat laatste aspect benadrukte VVBA directeur Robert Herman in zijn korte toespraakje bij de uitreiking van de schoenen aan leerlingen van het Pius X en het Canisius. ‘Veiligheid in school is belangrijk, dus daarom moeten jullie die schoenen ook in school dragen en tijdens de stage. Want een ongeluk zit in een klein hoekje.’
De veiligheidsschoenen werden door Herman en Pius X directeur Pieter van Schilt uitgedeeld op een heel toepasselijk moment: de leerlingen zijn druk bezig met het halen van het veiligheidscertificaat en gaan bovendien binnenkort voor het eerst een week stagelopen (snuffelstage) bij bouwbedrijven. Directeur van Schilt had dan ook grote waardering voor de geste van de VVBA. ‘Dit is een geweldig gebaar op een prachtig moment’, aldus Van Schilt.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina