Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
31-10-2011  

Seksbioscoop Erotheek opeens in strijdt met APV


Het tussenliggende gangetje tussen bordeel en de Erotheek (r) is de scheidingslijn voor het wel of niet toestaan van een seksinrichting.
Eerder dit jaar maakten de Erotheek en de achter in het pand gelegen koffieshop 'Jemig de Pemig' bezwaar tegen de huisvesting van probleemjongeren tegenover het pand.
Dat bezwaar werd door de gemeente genegeerd. Met de huisvesting waren tonnen aan overheidssubsidie gemoeid.
Ook wordt er met de gemeente gesteggeld over de reclameverlichting van de Erotheek aan de andere zijgevel dan op deze foto van Streetview.
 

ALMELO – Door wijzigende regelgeving komen ondernemers in Almelo nogal eens in de problemen. Eerder veroorzaakte het sinds oktober 2006 gewijzigde bestemmingsplan Buitenhaven/Noordbroek voor problemen, omdat de vergunningen die eerder op 22 maart 2006 werden afgegeven aan kinderspeelparadijs & partrycentrum Dolle Pret, plotsklaps 'waardeloos' werden. De gemeenteraad wil dat repareren, maar het college van B&W wil tegelijkertjd wel de opgelegde dwangsommen incasseren. De betalingsregeling is op initiatief van raadslid Kamphuis (LKA) morgenavond opnieuw onderwerp van discussie in de gemeenteraad. De dreigende dwangverkoop was onlangs onderwerp voor een TV-uitzending van de VARA Ombudsman.

Voor de Erotheek aan de Bornerbroeksestraat dreigt een zelfde scenario. De gemeente wijzigde de APV en daardoor is de sinds jaar en dag in het pand gevestigde seksbioscoop opeens in strijdt met de regels.
In de nieuwe APV staat een striktere omschrijving wat een seksinrichting inhoud en daar valt volgens de gemeente de Erotheek nu onder omdat in de bioscoopcabines ook seksuele handelingen verricht kunnen worden.

Dat mag niet, omdat de vestiging van seksinrichtingen is voorbehouden aan die gebieden die daarvoor zijn aangewezen. Nu is de Bornerbroeksestraat tussen Oude Veemarkt en Kolkstraat zo’n gebied, maar voor de Erotheek is dat net enkele meters buiten de gebiedsomschrijving. Precies één gangetje van enkele meters breed dreigt de Erotheek nu fataal te worden. Het naastgelegen pand wordt momenteel opnieuw tot bordeel verbouwd en zit dus net aan de goede kant van de 'streep'.

Voor de seksbioscoop in de Erotheek dreigt er in de toekomst een einde als er een ondernemerswissel komt. De gemeente heeft geen bod gedaan om de seksbioscoop eerder te sluiten. Daarmee heeft de gemeente een keuze gemaakt voor een koude sanering op termijn boven dat van het versneld toepassen van nieuwe beleidsregels. De eigenaresse heeft bezwaar aangetekend omdat bij eventele verkoop het bedrijf nu minder waard dreigt te worden.

Lees ook: 'Erotheek en koffieshop slaan terug'

Archief
Terug naar vorige pagina