Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
31-10-2011  

Start buurtsurveillance door burgerwacht


Uit de oude doos. Burgerwacht in 1944
 

ALMELO – De gemeente Almelo start binnenkort met het project ‘Buurtsurveillance’. Het ligt in de bedoeling dat wijkbewoners zelf gaan surveilleren en 'heterdaadjes' van misstanden en vernielingen gaan melden aan de politie. Dat meldt TC Tubantia vandaag in een bericht dat de nodige reacties oproept.
Het buurtpreventieproject moet gaan starten in Almelo Zuidoost en dat is opmerkelijk, omdat de dagelijkse politieberichten niet aantonen dat het in Almelo Zuidoost de spuigaten uitloopt. Sterker, volgens die dagelijkse berichten heeft Almelo niets te klagen in vergelijk met andere steden in Twente.
Als er al vernielingen zijn in Almelo, komen die procentueel het meest voor in de aanlooproutes naar en van het centrum. De keuze voor Almelo Zuidoost zal dan ook meer ingegeven zijn door het beschikbare wijkbudget dan door feiten dat Almelo Zuidoost erger is dan andere woonwijken.
Eerder al startte wijkwethouder Mieke Kuik-Verweg de veel bekritiseerde huisbezoeken van 'sociale teams' bestaande uit medewerkers van de sociale recherche, politie en de uitkeringsinstantie UWV. Volgens de wijkwethouder is die kritiek in Almelo Zuidoost danig gezakt en zijn er inmiddels 22 huisbezoeken afgelegd.

Update:
De Burgerwacht in Almelo Zuidoost kan van start. Tijdens een buurtbijeenkomst maandagavond in De Koppel hebben zich nog vijf surveillanten aangemeld. Eerder hadden zich al acht personen aangemeld. Het ligt in de bedoeling dat er wordt begonnen met een surveillance per week!

Archief
Terug naar vorige pagina