Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
01-03-2011  

Gemeenteadvertentie naar Almelo´s Weekblad

 

ALMELO – De wekelijkse gemeenteadvertentie komt per 7 maart a.s. in het Almelo’s Weekblad te staan. Morgen wordt daarvoor het contract ondertekend. Daarmee keert de advertentie met het officiële gemeentenieuws terug in het AW na een onderbreking van twee jaar waarin de advertentie in Twenth Ruiten Drie stond.
Die overgang kwam de gemeente op veel kritiek te staan van de burgerij omdat Twenth Ruiten Drie veel slechter bezorgd werd. Dat is in de afgelopen jaren wel iets verbeterd, maar bleef nog ruim 10 procent onder de dik 95 procent die het AW scoorde in de onder de bevolking uitgevoerde Omnibusenquete. Bovendien heeft het AW een uitstekende nabezorg dienst indien wordt gereclameerd. De bezorgingdichtheid is voor de burgers van belang omdat in de wekelijkse gemeenteadvertentie alle besluiten worden aangekondigd en afgekondigd. 
Het derde weekblad Typisch Twente mocht niet meededingen omdat het slechts een bezorgscore had van 70 procent.

< Soms verwijnen nog wel eens hele pakken in de berm.

 
02-03-2011  

Beter Wonen doet niets aan schimmelwoning

 

ALMELO - Bijna elke week heeft Nene Barry contact met woningcorporatie Beter Wonen over haar huis aan de Jacob van Ruysdaelstraat. De muren en plafonds van haar woning zitten vol schimmel en de verwarming deed het de hele winter niet. Ondanks diverse toezeggingen van Beter Wonen om het op te lossen, is er tot nu toe niets gebeurd.
Lees verder in TC Tubantia

 
03-03-2011  

Waterloop Markgraven krijgt nieuw gezicht

 

ALMELO - Waterschap Regge en Dinkel is gestart met de werkzaamheden voor de herinrichting van de Markgraven in Almelo. Het eerste deel van de Markgraven krijgt een meer natuurlijk en meanderend aanzicht. In dat deel, tussen de Ootmarsumsestraat tot aan de nieuwe woonwijk, komen natuurvriendelijke oevers en ruimte voor waterberging. Ook wordt hier een landgoed aangelegd van 10 ha. door de familie Middelkamp waarvan 3 ha. publiekelijk toegankelijk wordt. In het laatste gedeelte van de Markgraven blijft de loop van de beek ongewijzigd en worden alleen oevers opnieuw ingericht. Ook worden de bruggen over de Markgraven opgeknapt. Nog deze zomer moeten de werkzaamheden worden afgerond. In de volgende fases wordt de Markgraven op het grondgebied van de gemeente Tubbergen opgeknapt.

< Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (9 foto's)...

 
03-03-2011  

Almelo Nouveau zorgt voor Rumoer

 

ALMELO – Het doorgaan van Almelo Nouveau is nog lang niet zeker bleek donderdag tijdens het discussieprogramma Rumoer in de bibliotheek. De coalitiepartijen VVD, PvdA en CDA zijn wel voor Almelo Nouveau maar dan zonder supermarkt en dat is onacceptabel voor projectontwikkelaar Prosyn. TMZ-directeur Peter Weda die in het Weggelergebied een nieuw zorgcentrum wil bouwen, doet dat niet als de voorzieningen die Almelo Nouveau moet bieden niet doorgaan. Splijtzwam is de definitie van wijkwinkelcentrum en buurtwinkelcentrum. Zo wil de VVD ruimte bieden aan een buurtwinkelcentrum op de hoek Violierstraat-Bornsestraat en wordt er ook al gebouwd aan een supermarkt iets verderop aan de Bornsestraat. Dat vindt de VVD voldoende en een super in Almelo Nouveau daarom overbodig. De coalitiegenoten PvdA en CDA schijnen zich daarbij aan te sluiten. Raadslid Stork verbaasde zich over de opstelling van de VVD die toch altijd voor het vrije ondernemerschap stond en nu zaken wil reguleren. Stork wil dat de oude voorwaarde van ex- wethouder Sjoers om elders supermarkten te sluiten bij een eventuele bouw van Almelo Nouveau van tafel gaat.
Isendoorn (D66) wil vrij baan voor Almelo Nouveau, maar zijn fractievoorzitter Gerritsen verwees een jaar geleden het plan naar de papierversnipperaar.

Luister hier naar de discussie op Radio Almelo.

< Fotoreportage Jan Bril

Fotoreportage (24 foto's)...

 
03-03-2011  

Gewoon doorgaan met kappen

 

ALMELO – Het mag feitelijk niet meer dat kappen van houtwallen in deze tijd van het jaar want de vogels zijn al weer druk doende hun nestplaatsen in te richten. Dat verbod is voor de ‘gemeentelijke hakkers’ geen probleem zo bleek donderdagmiddag aan de Aadijk waar de houtwal rondom een reeds gesloopte boerderij het moest ontgelden. Nut en noodzaak is eveneens onduidelijk nu de ontwikkeling van Waterrijk op zich laat wachten. In ieder geval was het wagentje weer volgeladen met hout voor de open haard.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
04-03-2011  

‘Sarah´ Emmy

 

ALMELO – Veel Almeloërs kennen haar wel uit de Businessclub bij Heracles Almelo. Emmy Westen is daar altijd druk in de weer om iedereen van koffie te voorzien. Ze wil het eigenlijk niet weten, maar Emmy zag ‘Sarah’ en die leeftijd is onverbiddelijk, want ‘vieftig is vieftig’. Zij wou het eigenlijk niet weten maar Sarah is onverbiddelijk "vieftig is vieftig", enne 'Paparazzo' Freek hef zie’n best e doan met ’t wegwarken van de rimpels!!!
Maar dat is natuurlijk flauwekul, ‘Sarah’ Emmy ziet er nog puik uit!!! Van harte!
 

Fotoreportage (4 foto's)...

 
04-03-2011  

Prins Frank I heerst over Almelo, Jon ambteloos

 
ALMELO – De machtsovername in de Burgerzaal van het stadhuis ging in de vrijdag namiddag eigenlijk zonder slag of stoot. Prins Frank de Eerste en zijn gevolg van de Knoll’ntrekkers uit het Zuidelijke gelegen kerkdorp Bornerbroek namen het stadhuis zonder problemen in bezit en burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld‘ en haar gevolg gaven de nieuw gefabriceerde stadssleutel dan ook zonder vorm van protest over in de hoop dat deze woensdag 8 maart alsnog terug wordt gebracht om verder te kunnen gaan met de eigen pensioenopbouw.
Deze voorziene tijdelijke machtsovername is echter niet geheel van gevaar ontbloot. Oud- PvdA ‘raspoetin’ Moammar (Bert) Kuiper deed donderdag kond van de stichting van ‘Almelo Vrijstaat’. ‘Moammar’ K. riep zichzelf uit tot absolute alleenheerser en deelde mee dat alle ‘volgelingen’ worden beloond met 500 Almelose Florijn indien men de alleenheerser kritiekloos blijft ondersteunen en toejuichen. Volgens Moammar K. gaat er dan in de ‘Vrijstaat Almelo’ eindelijk gebouwd worden. Hij wil zelfs de stadssleutel veroveren op de Knoll’ntrekkers om een formele teruggave te verhinderen. Mocht hij daar in slagen, kunnen de nu op non-actief staande ‘stadsheersers’ J.H-V / GvW / J.A. / M. K-V./ T.S. en JvM in zijn gevolg worden opgenomen voor een maandelijkse vergoeding van 500 Almelose Florijn.
De burgers rest nog een hoop. Moammar K. meldde namelijk ‘niets te hebben’ met carnaval zodat met enig gezond verstand van Brookland verwacht mag worden dat de stadssleutel goed bewaakt wordt en woensdag a.s. het 'stadhuis van Oud' toch via sluipwegen bereikt kan worden om de stadssleutel weer aan Jon Hermans-Vloedbeld te overhandigen. Ik heb mij inmiddels gemeld als anoniem lid van het anti Moammar K. leger om desnoods met geweld een weg te banen voor Prins Frank I en zijn gevolg naar het stadhuis. Twitter er dus op los om de burgers woensdag tijdens de sleutelteruggave te mobiliseren om Moammar K. een halt toe te roepen.

< Fotoreportage Jan Bril en Coen Mulder
(Klik hier voor alle 84 foto's van Coen Mulder)

Fotoreportage (44 foto's)...

 
05-03-2011  

Doorbraak wordt een nat natuurpareltje

 

ALMELO – Het diepst gelegen punt in Twente is zo ongeveer Almelo en omstreken. In een ver verleden kwam de stad daardoor nogal eens blank te staan waardoor diverse beken en kanalen werden gegraven om de stad droge voeten te laten houden.
De laatste grote overstroming dateert van 1953 waarbij veel schade ontstond en men per roeiboot door een groot deel van de stad kon varen. Sinds de aanleg van het Lateraal kanaal heeft het Waterschap Regge & Dinkel het ‘overtollige’ water onder controle. Dat daarbij alleen maar op een zo snel mogelijke manier van het afvoeren van water werd gelet was een tweede maar daardoor werd natuurlijk water en vervuild water uit de stad wel met elkaar vermengd.
Sinds een aantal jaren is het waterschap daarom bezig om deze twee stromen van elkaar te scheiden via De Doorbraak , waardoor het natuurlijk hemelwater zijn eigen loop krijgt in een 13 km lange verbinding tussen de Loolee en de Regge in een natuurlijke omgeving voor flora en fauna.
De aanleg vindt in diverse etappes plaats en momenteel wordt de passage van de spoorlijn Almelo-Hengelo aangelegd ter hoogte van het Tusveld door het aannemersbedrijf Elja uit Neede.
De passage biedt ruimte voor zowel het watertraject alsmede de doorgang voor de fauna net zoals dat nu ook al het geval is onder de A35. Dit soort kunstwerken zijn niet goedkoop en de passage onder het spoor kost 3 miljoen euro. Ook moet de nodige grond worden aangekocht van agrariërs langs het traject. 

Kijk hier naar een filmpje over De Doorbraak op You Tube

< Afbeeldingen: Waterschap Regge & Dinkel
bewerking: AN.nl

 
05-03-2011  

Kinderdisco in wijkcentrum De Schöppe

 

ALMELO – Zaterdag in de namiddag tussen 18.00 uur en 20.00 uur organiseerde het wijkcomité Nieuwland weer een kinderdisco op de tonen van Veldmantime voor de jeugd tussen 4 en 12 jaar uit de wijken Het Nieuwland I en II en De Riet in wijkcentrum De Schöppe.

< Fotoreportage: Coen Mulder
(Klik hier voor alle 78 foto’s van Coen Mulder)

Fotoreportage (11 foto's)...

 
05-03-2011  

Ten Vergert wint schaaktoernooi Noordik

  ALMELO - Paul ten Vergert uit Enschede is de nieuwe Almelose jeugdkampioen schaken. Hij won zaterdagmiddag het Open Almelose Jeugdkampioenschap op de Noordikslaan. Het Noordik is hoofdsponsor van het jeugdschaaktoernooi.
Zyon Kollen en Robin Bos, eveneens afkomstig uit Enschede, eindigden op respectievelijk de tweede en derde plaats. De strijd was tot het einde toe spannend. Dat bleek wel uit de eindstand, waarbij de vier finalisten (inclusief titelverdediger Thomas Hummer uit Hengelo) eenzelfde score behaalden.


Lees verder...

 
06-03-2011  

Carnavalsoptocht Bornerbroek

 

BORNERBROEK – De carnavalsoptocht in Bornerbroek was zaterdagmiddag weer ouderwets zonder invloed van politieke stromingen die in het kader van naderende verkiezingen wat extra aandacht ‘inkochten’. Carnavalsleut was er te over en de fotografen van AlmeloNieuws.nl laten u meegenieten. De carnavalsvierders vierden nog even door in de residentie van Prins Frank I aan de Entersestraat. Woensdag a.s. is alles weer voorbij en moet de Stadssleutel woor worden ingeleverd bij burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld in het Almelose stadhuis, tenminste als oud- wethouder Moammar (Bert) K. niet stiekum de macht heeft gegrepen en de 'Vrijstaat Almelo' heeft uitgeroepen.

< Kip, ik heb je!

Fotoreportage: Coen Mulder en Freek Buitenweg
(Klik hier voor alle foto’s van Coen Mulder)

Fotoreportage (100 foto's)...

 
07-03-2011  

Drie nominaties Stadsfonds Cultuurprijs

  ALMELO – Theater Paco Plumtrek, de Stichting Filmhuis Almelo en Theatergroep September zijn genomineerd voor de Stadsfonds Cultuurprijs. De winnaar wordt donderdag 10 maart bekendgemaakt in café De Meridiaan in de Bibliotheek Almelo.
Dat gebeurt door oud-wethouder Bert Kuiper, tijdens het radioprogramma Rumoer van De Twentsche Courant Tubantia en de Bibliotheek Almelo. De uitzending is live te volgen via Radio Almelo.
Lees verder...

 
07-03-2011  

Zoeken naar vermiste man levert niets op

 

ALMELO – De brandweer van Almelo heeft maandag opnieuw gezocht naar de 81-jarige heer K. Hoogstraal uit de Schelfhorst. De man wordt sinds 27 februari jl. vermist. Met een boot speurde een team van de brandweer voor de tweede keer een deel van het Lateraalkanaal af met sonarapparatuur en werd tevergeefs gedregd. Het is bekend dat de oud- ondernemer gek was op water vandaar dat de zoektocht zich concentreert op het langs de Schelfhorst lopende Lateraalkanaal.

< Fotoreportage: Jan Bril

Signalement van de heer Hoogstraal:
• Kleine man
• Kaal
• Brildragend
• Droeg een grijs/groene loden winterjas
• Slecht ter been


Heeft u informatie over de heer Hoogstraal of weet u waar hij op dit moment verblijft, neemt u dan contact op met Politie Twente, team Almelo via 0900-8844 of eventueel anoniem via Bel M: 0800-7000.

Fotoreportage (11 foto's)...

 
08-03-2011  

Zoektocht reünie Windhoekschool 1957-1958

 

ALMELO – Wij leerlingen van klas 4 (1957-1958 Dhr. Oenema) van de Windhoekschool in Almelo houden op 26-03 a.s. een reünie. Maar we missen nog een aantal klasgenoten. We zouden hen ook graag willen verwelkomen op de reünie en horen hoe het hen is vergaan. Wie kent een of meerdere personen of weet waar ze zijn. Het gaat om onderstaande namen die corresponderen met de nummers op de foto:

De namen voor zover onbekend waar zij verblijven: 4 Hans de Groot - 5 Inze Exel - 6 Finie Koopman - 7 Carla Schrikker - 10 Bennie Stegeman
- 11 Hans Harbers - 14 Annie Stoffels - 21 Annie Horstman - 22 Greetje Wagensveld - 23 Jan van der Elst - 31 Erna Swam - 35 Herman Looys - 39 Jan Dijkstra - 41 Jan Jaarsma - 44 Jan Ewout van der Putte - 46 Josje de Jonge - 48 Ina Getkate - 49 Elsje Veldhuis

Voor reacties kunt u contact opnemen met:
Hermien Steunenberg, Tel. 0546-814344 / Mob.06-10256291
E-mail heinenhermien.steunenberg@hetnet.nl

Fotoreportage (1 foto's)...

 
08-03-2011  

Univé schenkt 1000 euro aan KDC De Iemenkorf


V.l.n.r. Edwin Eilander, Petra Regnery en Bianca Wink.
  AADORP/ALMELO – Met de themacampagne ‘niet alleen voor jezelf leven´ bood verzekeraar Univé vorig jaar 14.000 verzekerden de mogelijkheid om een goed doel in de eigen omgeving voor te dragen dat wel een gift van € 1.000 kon gebruiken.
Bianca Wink uit Aadorp reageerde op deze oproep en droeg KDC De Iemenkorf te Almelo voor. Haar dochter Nikki bezoekt sinds één jaar dit kinderdagcentrum.
Onlangs was de heugelijke dag daar dat vestigingsmanager Edwin Eilander van het Univé-kantoor te Almelo in het bijzijn van Bianca Wienk de waardecheque van € 1.000 kon overhandigen aan Petra Regnery, teamleider van KDC De Iemenkorf. Petra was zeer verheugd met de cheque en gaf aan dat het geld goed zal worden besteed. De Iemenkorf groeit namelijk uit z´n jasje en wordt uitgebreid met een nieuwe groep op een andere locatie. Het bedrag ad. € 1.000,- komt ten goede aan de aankleding van de locatie en leuke dingen voor de kinderen.
Lees verder...

Fotoreportage (1 foto's)...

 
08-03-2011  

Almelo stopt bijdrage Indiëmonument

 

ALMELO – Het Comité Indië Monument Almelo is totaal verbijsterd dat de gemeente Almelo de jaarlijkse bijdrage van 750 euro wil stoppen. Temeer daar de huidige burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld en ook haar voorganger Menno Knip altijd aanwezig waren tijdens de jaarlijkse herdenking voor de slachtoffers uit de oorlog in Indië en Nieuw Guinea.

 
08-03-2011  

Löwik herbouwt gymzaal Reeststraat

 

ALMELO – Bouwbedrijf Löwik is begonnen aan de herbouw van de gymzaal in de Reeststraat. De herbouw van de gymzaal die door brand werd verwoest is tevens een leerlingenproject van het VVBA waarbij eerste, tweede en derde jaarleerlingen ingezet.
De werkzaamheden begonnen met het betonwerk maar nu is het tijd om de leerlingmetselaars Twan, Matthew, Bryan, Denny en Devran aan het werk te zetten.
Omdat de gemeente geen tijdsdruk op het project heeft gezet, is de herbouw een uitstekend project voor leerlingen in de bouwvak. Tegen de bouwvakvakantie wordt de oplevering verwacht.

Kijk hier voor meer info over het leerlingenproject.

< Foto's: VVBA-Löwik

Fotoreportage (6 foto's)...

 
08-03-2011  

Samenscholingsverbod Schelfhorst

 

ALMELO – Burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld heeft een samenscholingsverbod afgekondigd in en rondom het winkelcentrum op de Schelfhorst en de nabijgelegen skatebaan. Het verbod is specifiek gericht op jongeren die regelmatig overlast veroorzaken en zich dreigend gedragen tegenover passanten en medewerkers in het winkelcentrum. Het samenscholingsverbod gaat 14 maart in en met ingang van 17 maart wordt desnoods ingegrepen als waarschuwen door surveillanten van de stadswacht en politie geen zin heeft. Doel van het verbod is het handhaven van de openbare orde en wordt voorlopig voor 3 maanden ingesteld.

Het gebied waarin het samenscholingsverbod van kracht is, wordt omsloten door:
• Noordelijke zijde: Stins
• Oostelijke zijde: Havezathe en de groenstrook waarin de skatebaan is gelegen omzoomd door Oldenhof, Den Alerdinck en Warmelo
• Zuidelijke zijde: Buitenhof
• Westelijke zijde: Binnenhof

De maatregel komt tot stand door het aandringen op maatregelen door winkeliers in het winkelcentrum. In het handhavingtraject wordt samengewerkt met Scoop Jongeren, woningbouwstichting St. Joseph en de politie. Ook worden ouders aangesproken op het gedrag van hun kinderen. Tijdens het project wordt voortdurend geëvalueerd en mogelijk het gebied van het samenscholingsverbod verruimd of verplaatst.

 
09-03-2011  

Noordik Highschool Choir Event

 

ALMELO - Veertig enthousiaste derdeklassers van CSG Het Noordik aan de Noordikslaan zijn dinsdagmiddag jl. aan de slag gegaan met het Noordik Highschool Choir Event.
Zangpedagoog Ruut te Veldhuis studeerde met de jongeren een aantal te gekke koorstukken in, die vervolgens later op de middag ten gehore werden gebracht aan de andere leerlingen, ouders en andere belangstellenden.
Het zangproject o.l.v. Ruut te Veldhuis duurt de hele week. Met Ruut te Veldhuis heeft Het Noordik een topper in huis gehaald. Hij is directeur van BALK, een organisatie voor koren en zanggroepen in de lichte muziek. Tevens is hij als hoofd muziek verbonden aan de Muziekschool Hof van Twente. Kortom, het belooft voor de koorleden een pittige,leerzame en bijzondere ervaring te worden.
Het musiceren is bij het Noordik een keuzevak voor het eindexamen en staat onder bezielende leiding van muziekdocent Bert Sierink.

< Fotoreportage: Freek Buitenweg

Fotoreportage (13 foto's)...

 
09-03-2011  

Geldautomaat opgeblazen aan De Gors

 

ALMELO – Plofkrakers hebben in de afgelopen nacht een geldautomaat van de Rabobank opgeblazen bij het winkelcentrum aan De Gors. Het is voor de tweede keer binnen een week dat in Twente een geldautomaat wordt gekraakt. Eerder was dat het geval aan de Wesselernering in Enschede en in januari werd een geldautomaat opgeblazen in Rijssen.
De politie onderzoekt of een bepaalde groep ‘plofkrakers’ haar werkterrein heeft verlegd naar Twente. De hoogte van de buit aan De Gors is nog onbekend.
Getuigen die iets hebben gezien of meer weten over de kraak kunnen dat melden via: 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

< archieffoto

 
09-03-2011  

Brandweer blijft zoeken naar vermiste man

 

ALMELO - Het duikteam van de brandweer blijft zoeken in het Lateraalkanaal naar de sinds 27 februari vermiste 81-jarige heer K. Hoogstraal uit Almelo, maar nog zonder resultaat. Wellicht dat de Hollander Graven ook nog wordt onderzocht.

< Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (30 foto's)...

 
09-03-2011  

Restaurant 'Zuid Eten & Drinken' geopend

 

ALMELO – Na maanden van verbouwen is het nieuwe restaurant ‘Zuid Eten & Drinken’ van Niels en Floortje Mulder aan de Grotestraat Zuid woensdagavond geopend.
Het Jugenstill-pand op de hoek Grotestraat-Schuttenstraat biedt binnen een verrassend kijkje tot in de nok van het pand door de opengewerkte vloeren en trap en biedt totaal 90 zitplaatsen op 3 vides en begane grond. Het is het na Café Nielz en Onwijz het derde horecabedrijf van de jonge ondernemers.
(Onder Shownieuws morgen een uitgebreide fotoreportage)
 

 
10-03-2011  

AH startklaar als Almelo Nouveau niet doorgaat


Afbeelding RE-Z Ontwikkeling
 

ALMELO – Mocht de gemeenteraad niet instemmen met een supermarkt in Almelo Nouveau, staat Albert Heijn klaar om op de hoek van de Violierstraat-Bornsestraat een nieuw te bouwen pand te betrekken, meldt TC Tubantia. De huidige locatie aan de Nieuwstraat komt dan vrij voor nieuwe ontwikkeling.
In het nieuwe pand dat door RE-Z Ontwikkeling moet worden gerealiseerd, komen eveneens een viertal kleinere winkels waaronder de slijterijketen Gal & Gall.
Albert Heijn was ook in onderhandeling met ontwikkelaar Prosyn van Almelo Nouveau maar kon het niet eens worden over de voorwaarden.
De coalitiepartijen VVD, CDA en PvdA willen geen supermarkt in Almelo Nouveau en dat is Prosyn een doorn in het oog. Zo heeft Prosyn een brief gestuurd aan het college van B&W waarin een miljoenenclaim wordt aangekondigd als Almelo Nouveau wordt geblokkeerd door onredelijke eisen. Prosyn haalt in die brief ook de rol aan van SOBA-voorzitter Asbroek, Woonboulevard-vertegenwoordiger Resink en VVD-voorzitter Mr. W.P. van der Elst, die eveneens voorzitter is van MKB Almelo en woordvoerder van het Theaterhotel. Beide laatste instanties zijn tegen de vestiging van Almelo Nouveau vanwege de leegzuigende werking voor de binnenstad en uit concurrentieoverweging vanwege de vestiging van een hotel in Almelo Nouveau temeer daar de capaciteit van het Theaterhotel pas is uitgebreid. Ook de SOBA en de Woonboulevard verwachten negatieve ontwikkelingen.
Er zijn in de gemeenteraad ook tegenstanders tegen een AH-super op de locatie Violierstraat vanwege de te verwachten verkeersproblematiek op korte afstand van het drukke kruispunt. Omwonenden aan de Deldensestraat en Bornsestraat hebben eveneens bezwaren tegen de parkeeraccommodatie 'in hun achtertuin'.


Brief Prosyn aan gemeente Almelo

 
10-03-2011  

Ex- huisarts Reijtenbagh 120 miljoen kwijt

 

BRASSCHAAT/ALMELO – De ex- Almelose huisarts Louis Reijtenbagh krijgt de 120 miljoen euro waarop de Belgische belastingdienst beslag legde niet terug. Dat meldt Quote.
Reijtenbagh die rijk werd met de handel in aandelen ‘vergat’ in België belasting te betalen. In Luxemburg won hij het proces tegen de staat wel en kreeg daar 60 miljoen terug. Reijtenbagh stond in 2008 nog in de Quote 500 met een geschat vermogen van 590 miljoen euro, maar dat is door meerdere vorderingen van o.a. ook diverse banken meer dan gehalveerd.
Lees verder in Quote.

 
10-03-2011  

Paco Plumtrek wint Stadsfonds Cultuurprijs

 

ALMELO - Paco Plumtrek is de eerste winnaar geworden van de Stadsfonds Cultuurprijs die dankzij oud- wethouder Bert Kuiper in het leven kon worden geroepen door de giften bij zijn afscheid als wethouder ter beschikking te stellen. Met die gift is de Stadsfonds Cultuurprijs voor een periode van vier jaar gegearandeerd.
De prijs bestond uit een oorkonde en ‘wisselsculptuur’ van de Almelose keramiste Erna Futselaar en een geldbedrag van 500 euro.
Bert Kuiper zelf reikte de prijs uit aan Paco Plumtrek initiatiefnemers Henk Lammers en Tom Weel tijdens het discussieprogramma Rumoer in het leescafé van de bibliotheek. Toneelgroep September en Filmhuis Almelo waren de andere genomineerden.

< Fotoreportage: Jan Bril 

Luister hier naar Rumoer via Radio Almelo.

Fotoreportage (36 foto's)...

 
11-03-2011  

MAFF draait proef op gevel Amaliaplein

 

ALMELO – In de aanloop naar het MAFF Media Spektakel van 24 t/m 27 maart heeft de organisatie proef gedraaid met het tonen van expressieve beelden op de witte gevel aan het Amaliaplein.

< AlmeloNieuws fotograaf Jan Bril was er bij en maakte de bijgaande reportage.

Klik hier voor de agenda.

Fotoreportage (15 foto's)...

 
11-03-2011  

Reumafonds dankt voor 17.085 euro

  ALMELO – De collecteweek voor het Reumafonds heeft een bedrag opgeleverd van 17.05,80 waarvoor het Reumafonds dank zegt aan de gulle gevers en de collectanten die het bedrag bij elkaar gelopen hebben. Gulle gevers die toevalligerwijze niet thuis waren kunnen hun bijdrage nog storten op giro 324 te Amsterdam.
Lees verder...

 
11-03-2011  

Read-Shoppers Van Roekel naar Antwerpen!

 

ALMELO – Het ondernemerspaar van Roekel van The Read Shop aan de Ootmarsumsestraat heeft een 2-daagse trip gewonnen naar Antwerpen in een prijsvraag die werd uitgeschreven door kaartenuitgever Hallmark.
Joukje van Roekel had namelijk een groot aandeel in de keuze voor de nieuwe zomerlijnen van Hallmark en werd daarmee beloond met de hoofdprijs die bestaat uit een tweedaagse trip naar Antwerpen, inclusief overnachtingen, diner, een bezoek aan het diamantmuseum met als klap op de vuurpijl een limousine die voor ze klaar staat om ze overal naar toe te brengen.

 
11-03-2011  

Grijze kat vermist

 

ALMELO – AlmeloNieuws.nl ontving een alarmerend berichtje over de vermiste grijze kat van Alie. Hij is al 16 jaar en heeft wat ouderdomsgebreken zoals een hangbuikje en hij mist een stukje uit zijn oor. Toch wordt hij erg gemist en eenieder die hem heeft gezien wordt verzocht Alie te bellen via 06-14138524
 

 
11-03-2011  

Hoogste punt uitbouw De Bonkelaar

 

ALMELO – De uitbouw van De Bonkelaar voor Dalton-onderwijs aan de Jan Tooropstraat heeft het hoogste punt bereikt. Reden voor het hijsen van de vlag in het bijzijn van een groot aantal leerlingen.
In de uitbouw komt het speellokaal en de lerarenruimte en het gehele gebouw wordt opgeknapt om de luchtkwaliteit in het gebouw te verbeteren. Eind mei moet bouwbedrijf Goossen alles opleveren. Na de bouwvak wordt begonnen aan de verbouw van de hoofdvestiging in het Windmolenbroek.

Fotoreportage (7 foto's)...

 
11-03-2011  

Burgerlijke stand gemeente Almelo week 11

 

Geboren: .
Norah d.v. B. van den Berg en J. Kettelarij
Gijs Ben Hendrik z.v. A.C.J. van Goozen en J.B.H. Schipper
Stan z.v. G.W. Platjes en A. Meijerink
Damla d.v. R. Kaya en F. Küreci
Sam z.v. E.H.G. Eppink en M.M. Isendoorn
Joep Berend Arend z.v. E.E. Veld en H.J. Kornegoor
Gijs z.v. G. Velthuis en S.J.M. Boswinkel
Rody z.v. J.F.J. Leerentveld en C. Hakkers
Tim Frank z.v. F.A. Velthuis en C.G.M. Hoek
Tygo z.v. H.G. Niks en E. Westera
Jurian z.v. D.H. Oude Hengel en M. Lempersz
Emma Fransina Maria d.v. A.R.H. IJmker en Y.H.F. Zwijnenberg
Asrin Nisa d.v. T. Zambak en E. Eskil
Nadiyah Halimo d.v. A. Mohamed Hassan en T.H.A.M. Meester
Britt d.v. D. Westerink en M.J.M. van Dijk
Fay Maria Antje d.v. I.H. Morillas Zwoferink en H.J. Nijland
Yfke d.v. W.A. Venebrugge en H. Schuitemaker
Johanna Hendrike Albertien d.v. L.H. Smelt en H.J. Wessels
Thijs en Mart z.v. M.A.J.M. Kok en B.G. Brunink
Assia d.v. M. Chati en A. Boukachar.
Milan z.v. J.S. Heukels en S. Mahler
Lotte d.v. S. ter Keurs en L. Harmsen
Sterre Vlinder d.v. M.B. Spekreijse en D.C.E. Haarhuis
Kay Valentin z.v. C.A. Patiwael en M. Goedhart
Roselinde Esmee Grace d.v. M. Ringringulu en M. Dokter
Twan George Harry z.v. N.T.J. Leus en E. Oude Breuil
Nicky Sepp z.v. B.G.O. Miltenburg en H.A. Ribberink
Mendy d.v. J.J. Versteeg en T. Michorius
Tristan Jayden z.v. R. Witter en E.V. van de Witte
Zoë d.v. R. Smit en M. Schutten
Axel z.v. P. Neuteboom en J.M.R. Schreuder
Lisanne Maria Alida d.v. P.B. Meilink en C.A. Perik

Aangifte huwelijk/partnerschapsregistratie:
A. Alami Ouali en I. Andaloussi
S.A. Leus en J.B. Tiehuis
J.C. Van Bergeijk en H.M.M. Kondziolka
R. Potgieter en W.M. Krone
A. Su en T. Gözübüyük
J.W. van der Heiden en M.J. Ockeloen
W. Krenczek en E. Goldstein
G.J. Sluijer en C. Oosterom
Alan Adisho Athniel en S. Hakobian
Huwelijk/partnerschapsregistratie:
E.G.F. Schorn en S. Jonkman
R.J.W. Meijer en D.H.J.M. Boswerger


Overleden:
J.H. Lankamp 86j. w/v C.J. Jasink
G.J. Hekman 87j. w/v G. Entjes
C. Ossel 87j. w/v L.H. Berkenbosch
M.C. Meijer 89j. w/v G. Veldhof
G.J.C. van Rijn 91j. w/v H.M. Polman
J.H.M. Asbreuk 79j. e/v G.M. Zwiers
V.E.H. Huizink 75j. (m)
B. Bonte 84j. w/v F. Beeloo
C.V.M. Blaauw 75j. e/v H.J.B. van ‘t Hoff
J.M.C. Hilberink 72j. e/v B.W.M. Kampkuiper
J. Hopster 85j. w/v M. Heidstra
M.M.J. Brinks 87j. w/v J.M. Stroink
J.M. Wolters 69j. e/v J.F. Oude Breuil

 
12-03-2011  

Noodkreet voor sportdeelname voor kids

 

ALMELO – De gemeente Almelo afdeling Sport & Bewegen heeft nog maar weinig aanmeldingen voor deelname aan de campagne ‘Activity4Kids’. Vandaar de ontvangen noodkreet. Doel van de campagne is jongeren kennis te laten maken met allerlei takken van sport, omdat sport en bewegen gezond is voor lijf en leden. Opgeven kan nog tot 15 maart a.s.

Meer info op: op; http://www.activity4kids.nl/sports4kids/almelo en klik op cursussen.

Toch vreemd het lage aantal inschrijvingen. Zou dat met lage inkomens te maken kunnen hebben en met het voornemen om zoveel subsidie op sport te willen korten? Bovendien dreigt ook nog eens de jeugdsport subsidie aan verenigingen te sneuvelen. Toch een extra reden voor de gemeenteraad daar maar eens goed over na te denken! 

 
12-03-2011  

Graffiti-tentoonstelling in voor bereiding

 

ALMELO – In de vroegere Sterkerij van het Royal ten Cate concern op het Indiëterrein waren vandaag tientallen jongeren bezig hun ‘Graffiti-Art’ aan te brengen op de muren van dit toekomstige kinderdagverblijf.
De wijkwaardebon die werd verkregen, werd aangewend voor de materialen om de tentoonstelling - die moet volgen op zaterdag 26 maart a.s. – te kunnen vervaardigen. Met deze expositie willen jongeren laten zien dat vrije expressie tot iets moois kan leiden en ook door ouderen kan worden gewaardeerd als ‘Graffiti-Art’ met open vizier wordt bekeken.
Projectontwikkelaar Ter Steege Vastgoed uit Rijssen werkte belangeloos mee. De ingang naar de tentoonstelling op 26 maart is via de Kolthofsingel.

< fotoreportage - Jan Bril

Fotoreportage (30 foto's)...

 
12-03-2011  

Oud- raadslid Jan Vissia overleden

 

ALMELO – Op 78-jarige leeftijd is het oud- PvdA-raadslid Jan Vissia overleden. Vissia was socialist in hart en nieren en botste nog wel eens met zijn partij. Toch zat hij ruim 20 jaar in de gemeenteraad al waren daar wel eens speciale voorkeuracties voor nodig. Moeite had hij ook met de koers van de partij in de laatste decennia. Een reden om uiteindelijk al op hogere leeftijd als ambteloos burger over te stappen naar de SP om deze in Almelo nieuw leven in te blazen als afdelingsvoorzitter. Het resultaat mocht er zijn want de SP kwam in 2006 met 3 zetels in de raad, een aantal dat in 2010 werd gecontinueerd. Vissia stond toen nog als lijstduwer op de kieslijst. Zijn commentaar op de overstap was kort: Ik heb niet de PvdA in de steek gelaten, maar de PvdA heeft mij in de steek gelaten’.
Vissia was in het verleden een actief sporter bij de atletiekvereniging SISU, was er bestuurder en voorzitter en zette zich in als voorzitter van de woningbouwvereniging Volksbelang, dat later opging in St. Joseph.
Daarnaast was Vissia docent te Zwolle en runde ook nog jaren een optiekzaak in de Grotestraat Zuid.

 
13-03-2011  

SV Rietvogels zoekt AED-cursisten

 

ALMELO – SV Rietvogels zoekt vrijwilligers voor de reanimatiecursus Automatische Externe Defibrillator (AED) op het sportcomplex De Riet. Het liefst vrijwilligers uit de directe omgeving van het sportcomplex die een band met de vereniging hebben. Interesse? Kijk dan op de website van SV Rietvogels.
 

 
14-03-2011  

Anthoinette Weijn wint Wilmink-dichtwedstrijd

  ALMELO – De Nijverdalse dichteres Anthoinette Weijn is winnares geworden van de 15e Willem Wilmink Dichtwedstrijd die werd georganiseerd door de Bibliotheek Almelo en de Twentsche Courant Tubantia.
Liefst 225 inzendingen uit het gehele land ontving de organisatie onder voorzitterschap van Gerard Haverkort, die na 15 jaar de voorzittershamer overdroeg aan Mr. Hans Bloebaum.
Haverkort tekende ook voor de verplichte dichtzin ‘In ieder einde schuilt een nieuw begin’ die in het in te zenden gedicht verwerkt moest worden.
De jaarlijkse dichtwedstrijd was mede een initiatief van de overleden Enschedese dichter en liedjesschrijver Willem Wilmink zelf.

Het winnende gedicht:
Lees verder...

 
14-03-2011  

Kunstenaar Robert Roelink blaast eigen huis op

 

ALMELO – Kunstenaar Robert Roelink is een der deelnemers aan het Media Art Flow Festival te Almelo dat wordt gehouden van 24 t/m 27 maart a.s. Zaterdag begon hij met de voorbereiding in de leegstaande supermarkt in het gebouw De Hagenborgh.
Dit jaar gaat het festival over Cultural Space Invaders. Cultural Space Invaders is de bijnaam voor mensen die zich zowel bevinden op internet als daarbuiten in de echte wereld.
Roelink; "Als Kunstenaar woon en werk ik geheel mobiel. Mobiel internet, mobiel wonen en werken. Net zo vrij als de NULLETJES en EENTJES die over de digitale snelweg razen. Geheel vrij als de techniek blijft werken. Vrijheid blijkt afhankelijk van de techniek als Culteral Space Invader. Als mijn Camper of internet het begeeft is er even niets voor mij."
Door het gebruik van internet ontstaat er voor de samenleving een nieuwe culturele ruimte. De ruimte die op internet ingenomen wordt is groter en geeft meer vrijheid dan de echte werkelijkheid.
De grote vraag is, is dat goed of is dat slecht voor de ontwikkeling van de maatschappij?
Roelink; "Hoe ziet die kwetsbaarheid er uit is mijn vraag als Kunstenaar.
Ons leven aan het dunne draadje. Ons leven zonder enige luxe materie.
BOEM weg! Ons leven waar we groot worden gebracht voor de concumenten-maatschappij, waar vervlakking van onze eigen mens-ZIJN een gevolg van is. Als Kunstenaar ben ik opzoek naar het tijdsbeeld van de nieuwe Westerse Revolutie. Voor mij is het materiaal voor dit tijdsbeeld Plastic, en daar maak ik mijn werk dan ook mee."

 
15-03-2011  

Turnhal II in IISPA onveilig (upd)


IISPA turnhal 2
 

ALMELO – Nog geen halfjaartje oud is het paradepaardje van de Almelose Indoorsport de nieuwe sporthal IISPA en de Almelose turnwereld klaagt steen en been over de veiligheid in turnhal 2, zo meldt TC Tubantia.
Volgens de Federatie Almelose Gymnastiekverenigingen (FAG) voldoet de hal niet wegens inferieure kwaliteit van de gebruikte materialen in de springkuil dat al twee keer kapot is gegaan. Ook is de betonnen muur bij de springkuil niet afgeschermd met beschermende matten en zijn toestellen verkeerd geplaatst waardoor ze niet gebruikt kunnen worden. Volgens de FAG heeft de gemeente voor 25.000 euro aan benodigde materialen bespaard en dat wreekt zich volgens de FAG in de ontwikkeling bij de sporters.
De FAG klaagt eveneens over de bereikbaarheid van de gemeente in deze. In december zijn de problemen al aangekaart, maar tot op heden reageert de gemeente nauwelijks. Uiteindelijk heeft de FAG een brief gestuurd en daar is nu een ontvangstbevestiging op, dat de ‘zaak’ in behandeling is.

Wethouder van Marle deelt de kritiek van de gebruikers niet en zegt dat de indeling van de turnhallen samen is overlegd met de gebruikers en leverancier. In praktijk blijkt echter acheraf dat de muur bij de ringen moet worden bekleed en dat gaat gebeuren. Tijdens het overleg hebben de gebruikers bovendien een aantal andere wensen op tafel gelegd waardoor een aantal materialen nog niet zijn geleverd en bij de springbak hebben de gebruikers gezamenlijk gekozen voor het nu gebruikte materiaal. Van Marle betoogde verder dat qua nog niet geleverde materialen een heroverweging wordt gemaakt wat er nu wel moet komen.

 
15-03-2011  

Restauratie Mans Kapbaargmozaïek

 

ALMELO - Het Mans Kapbaargmozaïek is een unieke 500 meter lange tunnelwand met mozaïektableaus waarop de avonturen van Mans Kapbaarg worden verbeeld met hergebruikte materialen. Tot stand gekomen op initiatief van de Stichting Stadsherstel Almelo en uitgevoerd door leerlingen toegepaste vormgeving van het ROC Oost Nederland onder leiding van docent Ineke Pezie. Ze deden negen jaar over het mozaïek, dat bestaat uit vele kunstwerken op zich. Helaas blijken verkeerde hechtmaterialen te zijn gebruikt en door de invloed van het weer dreigde het Mans Kapbaargmozaïek langzaam maar zeker uit elkaar te vallen. De gemeente Almelo onderhoudt het kunstwerk, maar er was geen houden aan. Het brokkelde sneller af dan Napoleons keizerrijk!

Twee ton was nodig om het Mans Kapbaargmozaïek te behouden, en een aantal gemotiveerde vrijwilligers. De gemeente draagt de helft bij aan de kosten van herstel, voor de andere 100.000 euro deed Stadsherstel een beroep op donateurs en fondsen. Zodat ook de jeugd van morgen fan kan worden van Mans. Jan Bril maakte een fotoreportage van de voortgang van de restauratie.

Meer foto's van Jan Bril

Fotoreportage (24 foto's)...

 
16-03-2011  

Noordikleerlingen in gesprek met Maxima

 

ALMELO – Leerlingen van CSG Het Noordik, locatie Catharina van Renneslaan zijn vandaag aangeschoven bij prinses Maxima tijdens het grote Jongeren & Geld event van de Stichting Weet Wat Je Besteedt in de Jaarbeurs in Utrecht.
Het Noordik was de enige school die met een hele klas was uitgenodigd en kreeg onder meer vanwege een eerder pilotproject van WWJB een absolute voorkeursbehandeling. En dat betekende een onderonsje met prinses Maxima en ook Wouter Bos.

Boek
Uit een grootschalig onderzoek van WWJB is naar voren gekomen dat jongeren in Nederland globaal tot vier geldtypes behoren als het gaat over omgang met geld: de Trendsetter, de Regelaar, de Levensgenieter en de Toekomstplanner. De onderzoeksresultaten staan in het boek MoneyMindsets, waarvan prinses Maxima vandaag het eerste exemplaar in ontvangst nam. De prinses ging onder meer met de leerlingen van Het Noordik in gesprek met volwassenen en jongeren over hoe zij omgaan met geld.

< Foto Docent Martino Vos en zijn leerlingen met prinses Maxima in een gespreksronde.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
17-03-2011  

Rumoer over zorgbezuinigen

 

ALMELO - Het discussieprogramma Rumoer ging deze keer over de aangekondigde bezuinigingen in de dagelijkse opvang en scholing van mensen met een beperking. Vele honderden banen staan op het spel in de regio maar evenzo erg is het dat 4500 mensen met een beperking deels achter de geraniums komen te zitten. De bezuinigingen per augustus van dit jaar bedragen zo'n 25 procent van het budget.
Directeur Nijhuis van Attendiz en VVD-raadslid in Almelo hoopt dat zijn partijgenoten in Den Haag nog enige clementie vertonen en de bezuiniging niet in één keer doorvoeren maar over een aantal jaren verdelen. Bij Attendiz is al ontslag aangekondigd voor 180 medewerkers.
De hele zorgsector maakt zich zorgen over de kortingen in de AWBZ, want naast Attendiz worden ook organisaties als De Colckhof, de jeugdboerderij, De Klup en Soweco getroffen door die bezuinigingen. De druk komt daardoor steeds meer op de gemeenten te liggen maar die zal dat niet allemaal kunnen opvangen. Gevreesd wordt dat een deel van de opvangcentra in de regio gesloten moet worden. 

Luister hier terug via Radio Almelo naar Rumoer

Fotoreportage - Jan Bril
Klik hier voor alle foto's

Fotoreportage (40 foto's)...

 
18-03-2011  

Grote drukte bij faillissementverkoop It's

 

ALMELO - Om kwart voor tien vanochtend ging de deuren voor de laatste keer open voor de faillissementverkoop van It's aan de Woonboulevard. Er stond een rij van zo'n 300 mensen te wachten, van wie de eersten al vanaf 07:00 uur. De elektronicazaak verkoopt alle producten tegen flinke kortingen oplopend tot 70 procent. Er is vooral veel belangstelling voor witgoed en plasma-tv's. De projectleider verwacht dat de winkel op de Woonboulevard in Almelo aan het eind van de dag leeg is.

< Fotoreportage: Nick Zweers
(Klik hier voor alle foto's)

Fotoreportage (11 foto's)...

 
18-03-2011  

Verdachte moord Nathalie langer vast

 

ALMELO – De 22-jarige ex- vriend V. van Nathalie Weinreder blijft langer in hechtenis als verdachte van de moord op Nathalie. Het heerschap bleek tijdens de zitting een brutaaltje en wilde aan rechter Stoové wel een verklaring geven als hij de ‘stukken’ kreeg die officier van justitie Timmer nog niet bekend wil maken.
Timmer betoogde tijdens de zitting wel dat verdachte V. aantoonbaar op de computer had gezocht naar de naam Nathalie op internet voordat er een melding was van de moord. Ook had hij voordien gegoogeld op de zoekterm ‘Laatste nieuws uit Overijssel’. Voor het tijdstip van de moord heeft V. geen sluitend alibi en waren op een trui van verdachte hondeharen gevonden van een hond die Nathalie pas enkele dagen voor haar dood heeft gekregen. Verdachte ontkent in die week in haar woning geweest te zijn. De recherche vond eveneens bloedsporen van Nathalie in het shirt dat hij droeg tijdens zijn aanhouding en bloedsporen van verdachte aan de deurpost van Nathalie’s woning.
Maandag wordt bekend gemaakt of V. moet worden onderzocht in het Pieter Baan Centrum te Utrecht. Ook wordt de voorlopige hechtenis verlengd tot de eerstvolgende zitting die staat geagendeerd op 14 juni a.s.

De reconstructie in het RTV Oost programma 'Onder de Loup'.

 
18-03-2011  

Graaf zoekt boer…

 

ALMELO – Huize Almelo wil het liefst - dat op de inmiddels verlaten 13 ha grote boerderij in het Bellinckhofgebied van de familie Versteeg - weer een pachter met melkvee komt. Dat zegt Graaf A. van Rechteren Limpurg in TC Tubantia.
Melkveehouder Versteeg toog naar Ruinerwold in Drente omdat zijn bedrijf met 90 koeien in Almelo over een te versnipperd gebied lag. Daar kwam nog eens bij dat de gemeente plannen maakte voor een Flexlocatie voor de sport en hij nog verder zou moeten ‘inkrimpen’.
Versteeg wachtte die onzekerheid niet af ondanks dat de gemeente het plan introk, maar start opnieuw op een 45 ha groot terrein.
Graaf van Rechteren zoekt dus een pachter met koeien, maar dat kan wel eens tegenvallen met 13 ha. grasland. Misschien dat een ‘hengstenboer’ met bonte paarden interesse heeft?
De boerderij wordt wel tijdelijk bewoond en dat geldt als boodschap aan onverlaten met snode plannen!

 
18-03-2011  

F8 Computerspecialist opent haar deuren

 

ALMELO – Met ingang van zaterdag 19 maart opent computerspeciaalzaak F8 haar deuren aan de Dollegoorweg 7-9 te Almelo.
F8 is hardware en softwarespecialist en repareert en onderhoudt uw computer voor een redelijke prijs.
Last van spam of virussen? F8 weet dat uitstekend voor u op te lossen, zodat u weer veilig kunt surfen op het wereldwijde web.
Bent u toe aan een nieuwe computer? F8 kan u helpen een computer samen te stellen naar de specifieke wens die u heeft en monteert deze voor u.
Is uw beeldscherm van uw Laptop aan vervanging toe? F8 lost dat voor u op, want niet altijd hoeft bijvoorbeeld uw laptop vervangen te worden, maar kan hij nog jaren mee met een nieuw scherm. Ook reparen wij uw moederbord ongeacht het merk.
De garantie bij elke door ons uitgevoerde reparatie is 3 maanden en voor de vervangen onderdelen is de garantietermijn één jaar.
F8 heeft verder een zeer breed assortiment in computeronderdelen en benodigdheden en heeft alle vakkennis in huis.
Ter gelegenheid van de opening hebben wij diverse aanbiedingen die zeer de moeite waard zijn.

< AlmeloNieuws.nl fotograaf Coen Mulder nam een kijkje tijdens de officiële opening.

Fotoreportage (12 foto's)...

 
19-03-2011  

Open dag activiteiten Knooppunt Almelo

 

ALMELO -  Zaterdag tijdens de 'Dag van de Zorg' hield activiteitencentrum Knooppunt Almelo aan de Cath. Van Renneslaan 126 een Open Dag voor belangstellenden.
Familie, vrienden, mogelijke stagiaires, professionals, werkzoekenden of belangstellenden kwamen om een kijkje te nemen in het Knooppunt aangaande de dagbesteding die de cliënten uitvoeren. Zo werden activiteiten met de computer en creatieve, sport en spel en arbeidsmatige activiteiten getoond. Daarnaast was er informatie beschikbaar over ambulante dienstverlening.

Interakt Contour
Activiteitencentrum Knooppunt maakt deel uit van Interakt Contour. Interakt Contour biedt wonen, dagbesteding en ambulante begeleiding aan mensen met een lichamelijke en/of zintuiglijke beperking en mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Bij Interakt Contour wordt datgene wat iemand nog wel kan benadrukt en niet de onmogelijkheden van een handicap Meer informatie over Interakt Contour is te vinden op www.interaktcontour.nl 
 
< fotoreportage - Jan Bril
(Klik hier voor alle foto's)

Fotoreportage (32 foto's)...

 
19-03-2011  

Pröttelmarkten Wevershuisje en Siebelinkhuis

 

ALMELO - Zaterdag was er weer een Pröttelmarkt bij het Wevershuisje aan de Kerkengang in Almelo. Talrijke nog bruikbare 'spulletjes' werden uit garages en van zolders gehaald en door de eigenaren aan het Wevershuisje beschikbaar gesteld om in de verkoop te brengen.
Buiten stonden naast de kramen met 'pröttel' ook kramen waar iets voor de inwendige mens verkrijgbaar was zoals koffie met Twentse krentewegge. De baten van de 'Pröttelmarkt' zijn voor het in stand houden voor het Wevershuisje.

Bij het Mr. Siebelinkhuis aan de Berlagelaan eveneen een rommelmarkt waarvan de baten bestemd zijn voor de activiteiten van stichting De Klub dat o.a. in het Mr. Siebelinkhuis tal van activiteiten ontwikkeld.

< Fotoreportage Wevershuisje - Jan Bril (alle foto's klik hier)
Fotoreportage Mr. Siebelinkhuis - Coen Mulder

Fotoreportage (22 foto's)...

 
20-03-2011  

De Boekenweektrein spoorde door Twente

 

ALMELO - De Twentse Boekenweektrein pendelde zondag onder de noemer 'Dichter op het spoor' heen en weer tussen Nijverdal en Enschede. Passagiers die hun boekenweekgeschenk meenamen mochten gratis mee en dat werd gecontroleerd door gelegenheidsconducteur en directeur van de bibliotheek Almelo Jan Krol.

Tijdens de pendel werden de passagiers verrast op gedichten van  Ivo de Wijs, Yvonne Kroonenberg, Philip Kroonenberg, juniorstadsdichters Lott Fransen en Cyrine Beune Mahjoubi en de nieuwe provinciedichter Dick Schlüter die rijmelarijen voorlazen uit eigen werk op de cadans van de trein en bij elk tussenliggend station een stop maakten.

< AlmeloNieuws-fotograaf Jan Bril pendelde mee. 
Klik hier voor alle foto's

Fotoreportage (45 foto's)...

 
20-03-2011  

Nienke Langkamp wint ACH Factor

 

ALMELO - Nienke Langkamp is afgelopen zaterdag 19 maart de winnares geworden van de ACH Factor 2011 van de Almelose Christelijke Harmonie. Ze kreeg haar prijs overhandigd door juryvoorzitter wethouder Gerrit van Woudenbergh.

Nienke Langkamp (9 jaar) won de wedstrijd met haar vertolking van het liedje ‘Can you feel the love tonight’ op hobo. Volgens wethouder van cultuur Gerrit van Woudenbergh overtuigde Nienke de jury met haar zelfverzekerde mooie optreden. De tweede prijs was voor het trio Loth Webbink, Iris Wemekamp en Jerien Bonte op klarinet. De derde prijs ging naar Emma Buursema op klarinet. Dit jaar was er voor het eerst een publiekprijs. Het publiek koos massaal voor Nienke Langkamp, waardoor zij met maar liefst twee prijzen naar huis ging.

Wethouder Van Woudenbergh vertelde tijdens de prijsuitreiking dat hij de ACH Factor een goed initiatief vindt van de Almelose Christelijke Harmonie. ‘Het is mij vanavond duidelijk geworden dat er bij deze vereniging heel veel muzikaal talent aanwezig is. En dat is goed om te zien, want de jeugd heeft de toekomst. Ondanks dat ik niet deskundig ben, heb ik als juryvoorzitter erg genoten van jullie optredens en bij het jureren gelukkig veel hulp gehad van de andere juryleden.’

Aan de ACH Factor deden ruim dertig jeugdleden van de Almelose Christelijke Harmonie mee. De deelnemers werden beoordeeld door een jury bestaande uit dirigent Dianne Eising, docenten Marianne Bosch en Jantine de Waard en wethouder van cultuur, Gerrit van Woudenbergh.

Meer informatie op www.acharmonie.nl
 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
21-03-2011  

De lente is aangebroken

 

ALMELO – Een strak blauwe hemel kondigt de lente aan en dat komt goed uit na een lange koude winter. Normaal verwacht u dan een foto van de ontluikende lente, maar deze van een viermotorig passagiersvliegtuig hoog boven Almelo aan een strak blauwe hemel is ook wel aardig.
Boven Almelo passeren dagelijks honderden vliegtuigen maar zo duidelijk als nu was wel een shotje waard. Wie weet welke maatschappij dit is en welk vliegtuigtype mag het melden aan de redactie.

Reactie: 22-03-2011

Zo te zien is dit vliegtuig een Airbus A380 van Singapore Airlines.

mvg

Robin Veldhuis
Almelo

Fotoreportage (1 foto's)...

 
21-03-2011  

Inschrijving Kunstmarkt Beeklustpark gestart

 

ALMELO – De Sociëteit Permis Mettre de ‘L Ambiance zoekt ambitieuze kunstenaars en talentvolle amateurs uit heel Nederland voor deelname aan de Kunstmarkt 2011 in het Beeklustpark op 26 juni a.s.

Voor meer inlichtingen klik
hier.

 
21-03-2011  

Kunstveiling voor grote Lentespektakeldag

 

ALMELO – Zaterdag 26 maart is de grote Lentespektakeldag t.b.v. stichting De Klup en de rijvereniging voor gehandicapten De Gravenruiters. In de aanloop naar die dag werden de afgelopen maanden door de organiserende serviceclubs Rotary Almelo en Rotery Ambt Almelo al meerdere activiteiten ontwikkeld dit met ondersteuning van de serviceclubs Innerwheel en Roteract.
Doel van al die activiteiten is de derde geldstroom voor stichting De Klub en realisatie van een manege voor de Gravenruiters voor gehandicapten. Niet dat er elders geen plek zou zijn - aan de Bosrand in het Twents Hippisch Centrum staan genoeg stallen leeg - maar omdat nu eenmaal elke club zijn eigen domein wil hebben.
Zaterdagmiddag opende wethouder Gerrit van Woudenbergh in dat kader een expositie van de ingebrachte kunstwerken, die volgende week tijdens het Lentespakel worden geveild. U kunt nog de gehele week gratis gaan kijken.

< Fotoreportage – Coen Mulder

Fotoreportage (17 foto's)...

 
21-03-2011  

Boring voor onderzoek WKO nieuwe stadhuis

 

ALMELO – De gemeente Almelo laat deze week proefboringen verrichten op de nieuwe stadhuislocatie aan de Haven Oostzijde voor een onderzoek of de bodem geschikt is voor koude- warmteopslag ten behoeve van het nieuw te bouwen stadhuis.
Het 110 jarige Grondboorbedrijf Haitjema uit Dedemsvaart gaat daarvoor boringen verrichten tot 180 meter diepte. Het bodemonderzoek zal de mogelijkheden moeten uitwijzen voor toepassing van een energiebesparend WKO-systeem in het nieuwe stadhuis. De gemeente hoopt met het WKO-systeem een fikse energiebesparing te bewerkstelligen.

< Fotoreportage - Manfred Wohlgemuth

Fotoreportage (7 foto's)...

 
22-03-2011  

St. Josephpenning voor podium Bornerbroek^ Tekening: Dorpsbelangen Bornerbroek
 

ALMELO – De St. Josephpenning 2011 is door woningstichting St. Joseph toegekend aan de stichting Dorpsbelangen Bornerbroek t.b.v. het podiumplan in het nieuwe Dorpspark.
Aan de toekenning is een bedrag gekoppeld van 7500 euro voor het realiseren van een demontabele kap boven het podium.
Eerder al ontving de stichting Dorpsbelangen Bornerbroek een bijdrage van 12.500 euro van de Rabobank Noord Twente. De totale kosten van de overkapping bedragen 40.000 euro.
St. Joseph koos uit zeven aanvragen waarbij vooral het Noaberschap en gemeenschappelijke verantwoordelijkheid t.a.v. van de realisatie van het Dorpspark de doorslag gaf.
Frappant is wel dat St. Joseph haar imago nog wat moest oppoetsen in Bornerbroek nadat het in juni 2008 zonder kapvergunning een aantal bomen tegen de vlakte sloeg voor de bouw van een appartementencomplex op de plek van de voormalige Rabobank. De gemeente Almelo verplichte St. Joseph nadien tot een plicht van herplant van 7 cm dikkere bomen dan voorzien.

 
22-03-2011  

Broodje Bieb met Jan Mulder.

 

ALMELO - Ex- voetballer, columnist, schrijver en criticaster Jan Mulder was te gast tijdens het maandelijkse Broodje Bieb, het vraagprogramma van John Heijmans in de Almelose bibliotheek.
Broodje Bieb ging dus over de voetbalsuccessen van Jan Mulder bij Anderlecht, Ajax, het Nederlands Elftal, zijn werk als columnist in De Volkskrant, zijn TV-optredens bij Barend & van Dorp, De Wereld Draait Door en uiteraard zijn boeken.

< Fotoreportage - Jan Bril

Fotoreportage (12 foto's)...

 
22-03-2011  

Kunst & Genoegen in TapToe voor KiKa

 

ALMELO – Aan de TapToe op 25 juni a.s. in het Polmanstadion nemen negen harmonieën deel. Onder hen de wereldkampioen Kunst & Genoegen Show and Marching Band uit Leiden. Andere toppers zijn o.a. Advendo, Pasveerband en de Beatrixband.
De baten van deze TapToe zijn voor KiKa, kinderen kankervrij.
 

 
22-03-2011  

Huldiging winnares NK Puntenscrabble

 

ALMELO – De Nederlands Kampioene puntenscrabble Gerrie Hagens werd vanavond in het zonnetje gezet door het bestuur van wijkcentrum t' Veurbrook. Gerrie Hagens verdedigde succesvol haar titel uit 2010 onlangs in Amersfoort met een totaal van 2438 punten.
Gerrie Hagens is lid van de dames scrabbleclub Veurwoord, dat haar domicilie heeft in wijkcentrum ’t Veurbrook.

< Fotoreportage Jan Bril

Fotoreportage (6 foto's)...

 
22-03-2011  

Burgerlijke stand gemeente Almelo week 12

 

Geboren:
Lieke Truus Elly d.v. J.G.H. Back en L.E.M. Frielink
Melissa Elsje Benedita d.v. E.J.P. Brughuis en R.L. Quadros Andrade
Nick Dennis Gerard z.v. D.B.A. Kokhuis en N.J.M. Oude Kotte
Mauro Gian z.v. B.M. Overbeeke en H.M. van der Scheer
Leon Johannes z.v. R.H. Butink en J. Keijzer
Mario z.v. G. Ringenaldus en S. Wemmenhove
Naud Gerjan Bas z.v. G.J.B. Samsen en J. Uulders
Gerritje Hendrika Maria Naomi d.v. J. Vetker en J.S.M. Verschoor
Sara d.v. H. Yildiz en H. Yamaç
Jochem Gertjan Benjamin z.v. A. Dekker en M.M. Roordink
Esmée Joanne d.v. B. Damhuis en J.M.M. Linneman
Nicky Giulia d.v. R.D. Meijer en M.A. Verhage
Yasemin d.v. Y. Yildirim en R. Yildirim
Kees Theo André z.v. E.A.M. Kroeze en K.A.M. Waaijer
Imme Rianne d.v. G.G. Houkema en M.L. Kamperman
Frederique Hanna Sofia d.v. R.H.G. Weijenborg en M.M. Schoormans
Saar d.v. B. Woolderink en J.M.T. Egberink
Milan Willy z.v. P.W. Kleinlangevelsloo en L. van der Kraats
Frederik Jan z.v. B.J. van den Noort en A.G. de Groot
Sven Jan z.v. M. Wieringa en H.K. van Laar
Timo Fredrikus Gerhardus z.v. E. ten Brinke en A.J.W. Freriksen
Bar?s z.v. A. Geyik en H. Der
Elize Jolanda Fardina d.v. W.C. de Groot en C.L. Scheffer
Messia z.v. B. Bidrosyan en A. Kerojan

Aangifte huwelijk/partnerschapsregistratie:
P.R. van der Meer en E.D. Jansen
M.R. Tuinman en T.J.N. Vrielink
M.J.A. Ottens en V.J.A.M. Spijker
R. Smit en I.B.P. Rondeel
P.B.J. Steen en S. ter Beeke
D.J. Zanoni en F.T.L. van Loon
D.J. Derksen en J.M. Roode
H. Tijhuis en M. Schollaardt

Huwelijk/partnerschapsregistratie:
O.J. Bonenkamp en N.M.J. Lucassen

Overleden:
W. Freke 81j. w/v H. Brinkman
A. Huesken 94j. w/v H.B. Beunk
P.J. Vloedbeld 71j. e/v A.G.G.Z. Brinks
J.M.C. Wijnhoven 70j. w/v H. Goeree
A. Bons 88j. e/v A.C. Klein
B. Lohof 89j. w/v H. Pape
H. Velten 79j. e/v T. Ziekman
J. Vissia 78j. e/v G. Ossenkoppele
G.J.M. Bossink 80j. w/v J.B. Oude Vrielink
H. Bakker 101j. w/v M.H. Ambergen
J. Botter 67j. e/v J. Foekens.
J. Schonebeek 91j. w/v P.J. van Duiven
R. Kampman 98j. w/v H.J. Romijn
F.J. Polmans 64j. w/v M.K. Hendriks
H. Willemsen 75j. w/v J. Dijkjans

 
23-03-2011  

College werpt speeltje Sjoers in prullebak

 

ALMELO – Het is over en uit met het Personel Rapid Transport (PRT), het futuristische personenvervoersplan van voormalig wethouder Anthon Sjoers. Het college acht het plan in de huidige financiële omstandigheden niet realiseerbaar en legt het plan in de onderste lade.
Het in 2008 van de Regio Twente verkregen onderzoeksbudget van 23.500 euro wordt nu voor 18.500 euro belast met de aanleg van verhoogde bushaltes.
Het resterende bedrag blijft beschikbaar voor de resterende deelname in het Europese deelprojecten CityNetMobil en Niches+. Die verplichting loopt nog tot medio 2012.

 
23-03-2011  

Toparchitecten melden zich voor stadhuis

 

ALMELO - Liefst 19 architectenbureaus van naam en faam hebben zich aangemeld voor de Europese aanbestedingsprocedure voor de bouw van een nieuw stadhuis aan de Haven ZZ, dat meldt het Almelo’s Weekblad. Onder hen de internationaal befaamde architect Cees Dam van Dam & Partners Architecten uit Amsterdam.
Cees Dam ontwierp o.a. samen met de Oostenrijkse architect Wilhelm Holzbauer de Stopera en vormt nu op hoge leeftijd een maatschap met zijn zoon Diederik. Holzbauer tekende van de Stopera het stadhuisgedeelte en Dam het operagedeelte.
Lees verder.

< Hoofdkantoor KPN Den Haag
ontwerp: Dam & Partners Architecten

 
23-03-2011  

Gratis Biebpas huurders Beter Wonen-St. Joseph


^^ v.l.n.r. de directeuren Jan Kamst – St. Joseph, Jan Krol – bibliotheek, Peter van der Hout – Beter Wonen en Mr. G. Vermeulen, voorzitter van het bibliotheekbestuur, ondertekenen de overeenkomst.

Foto: Beter Wonen
 

ALMELO – Voor de huurders van de Almelose woningbouwcorporaties St. Joseph en Beter Wonen heeft de Bibliotheek Almelo een verrassing. De bibliotheek biedt per gezin één gratis lidmaatschap aan voor een periode van één jaar als dank voor de sponsoring van beide corporaties voor de omvangrijke interieurvernieuwing van de centrale bibliotheek aan Het Baken.

Deze actie is een primeur voor Nederland en biedt alle huurders daardoor een scala van mogelijkheden voor het opdoen van algemene informatie, studie en ontwikkeling, toegang tot het internetcafé, het lenen van boeken en geluidsdragers en korting op tal van culturele activiteiten die in de bibliotheek plaatsvinden. De gratis lidmaatschapspas wordt bij de huurders thuis bezorgd.

Daarvoor is de hulp ingeroepen van Soweco en MAC Aktief in de Wijk. Beide organisaties zijn actief als bemiddelaar tussen mensen met een uitkering die moeilijk terugkomen in het arbeidsproces en bedrijven/instellingen die een werkaanbod hebben. Dit doen zij door werkzoekenden werkervaring te laten opdoen. Het bezorgen van de bibliotheekpas is zo’n werkervaringsproject.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
23-03-2011  

Scholieren sjouwen water voor Nepal

 

ALMELO – Honderden basisschoolleerlingen in Almelo, Tubbergen en Vroomshoop liepen woensdagmorgen met een blauwe waterzak van 6 liter op hun rug 6 km lang om geld in te zamelen voor hun leeftijdgenootjes in Nepal. Met de sponsorloop voor de ‘bamboeschool’ in Nepal ondervonden de jongeren wat het is om 6 km te moeten lopen voor de dagelijkse waterbehoefte.
De actie werd gecoördineerd door diverse Rotoryclubs. In Almelo liepen de scholieren 7000 euro bij elkaar een bedrag dat werd verdubbeld door de ontwikkelingsorganisatie Impulsis. Het geld word besteed aan de school in het Nepalese dorpje Jorpati. 

< Fotoreportage Jan Bril en Coen Mulder
Klik hier voor alle foto's van Jan Bril en
klik hier voor alle foto's van Coen Mulder

 

Fotoreportage (50 foto's)...

 
23-03-2011  

Hovenier Oude Wesselink failliet

 

ALMELO - Hoveniersbedrijf Hendrie Oude Wesselink heeft het gedwongen vertrek uit de Nijreesweg niet overleefd. Het ruim veertig jaar oude bedrijf moest in 2009 wijken voor de nieuwbouwwijk Nijrees en wilde aan de weg naar Zenderen (Almelosestraat 9-11) herstarten met het hoveniersbedrijf en er het Groenpark Elhorsterveld realiseren. Dat laatste kwam niet van de grond door diverse bezwaarprocedures en ook was de gemeente het niet eens met diverse ambities die werden gepresenteerd. Met het hoveniersbedrijf voor aanleg en onderhoud van tuinen alleen bleek uiteindelijk de basis te smal en volgde het nu door de rechtbank uitgesproken faillissement.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
23-03-2011  

Schouten druk op Boomfeestdag

 

ALMELO – Wethouder Theo Schouten was er maar druk mee, de nationale boomfeestdag. ’S Morgens ging hij al vroeg op pad naar Bornerbroek om samen met de kinderen van de St. Stephanusschool bomen te planten in het naast de school liggende nieuwe Dorpspark. Later op de dag deed hij dat nog eens bij de kunst Magneetschool, waar AlmeloNieuws fotograaf Coen Mulder de bijgaande reportage maakte van het plaatsen van een herdenkingsboom.
 

Fotoreportage (13 foto's)...

 
23-03-2011  

Arrestaties na overval en bedreiging

 

ALMELO - De politie Twente heeft drie mannen aangehouden die verdacht worden van het plegen van de overval op een woning aan de Seringenstraat in Almelo op 20 maart jl. Bij deze overval werd een 59-jarige bewoonster bedreigd met een vuurwapen.
Dankzij tips en een uitgebreid buurtonderzoek kwam de recherche de verdachten op het spoor. Waarna maandag jl. een 20-jarige en een 27-jarige man, beiden inwoner van Borne, konden worden aangehouden. Dinsdag daarop werd een 37-jarige Almeloër als derde verdachte aangehouden.
Bij huiszoekingen werd vervolgens een pistool gevonden en een gedeelte van de spullen die waren buitgemaakt. Alle drie verdachten zitten in voorarrest.

De recherche boekte nog een succes. In december werd een 45-jarige Almeloër bedreigt door vier mannen omdat de inmiddels failliete man aan hen schulden zou hebben. Na aangifte kwam de politie een 38-jarige man uit Aalsmeer op het spoor die geprobeerd zou hebben om deze wijze zijn geld terug te krijgen.
Een 23-jarige man uit Katwijk, een 29-jarige man uit Aalsmeer en een 37-jarige man uit Hoofddorp waren de handlangers bij de poging tot afpersing. Met uitzondering van de 23-jarige Katwijker worden de anderen ook verdacht van een soortgelijk incident in Drente.

 
24-03-2011  

Uniglobe opent zakenreisbureau in Almelo

 

ALMELO – Uniglobe TT Travel opent een derde franchisevestiging van Uniglobe in Almelo. De franchisenemer heeft al vestigingen in Groningen en Zuidwolde. Met de franchisevestiging in Almelo komt Uniglobe op 26 kantoren in Nederland en meer dan 700 wereldwijd.
Uniglobe TT Travel is een full-service zakenreiskantoor met een breed aanbod, dat in 5 jaar tijd is uitgegroeid tot één van de grotere spelers op de zakenreismarkt in Noord-Oost Nederland. De franchisenemer werd onlangs nog gehuldigd met de ‘Best Growing Agency 2010 Award’ (foto) en werd in 2009 uitgeroepen tot ‘Most Promising Agency 2009’.
Vanuit Almelo - Twentepoort Oost 34 - wil Uniglobe TT Travel de Twentse zakenmarkt bedienen. Als “full service” kantoor beschikt Uniglobe TT Travel over een groot dienstenpakket van het boeken van vliegtickets, hotels, huurauto’s, boten en treinen tot het verzorgen van visumaanvragen en meer. Daarnaast is er een speciale afdeling voor incentive- en groepsreizen en een apart team voor de on- & offshore branche.

 
24-03-2011  

Soweco steekt energie in fitness

 

ALMELO – Ze hadden het nog wel zo mooi bedacht bij Soweco, een fysio- en fitnessruimte aanleggen voor de eigen medewerkers en voor ieder die daar zin in heeft. Maar het Almelose college van B&W vindt dat in strijd met het bestemmingsplan. Bij buurman Lenferink mag het wel boven de autoshowroom en dan komt de vraag van het gelijkheidsbeginsel boven water.
Toch neemt Soweco haar verantwoordelijkheid t.a.v. verantwoord maatschappelijk ondernemen en waakt over de fitheid van de medewerkers. Dat moet ook wel, want het kabinet bezuinigt fors op allerlei sociaal gebied en wil werknemers door laten werken tot 67 jaar.
Het thema gezond en fit blijven wordt dus urgent. Daarom organiseerde Soweco vandaag tijdens het middaguur de lunchwandeling als onderdeel van de projecten beweging, voeding, roken, alcohol en ontspanning. Dik 300 medewerkers liepen mee tijdens deze lunchwandeling rond het groene gebied De Bosrand.

< Fotograaf Coen Mulder keek er naar.

Fotoreportage (25 foto's)...

 
24-03-2011  

Wake voor slachtoffers natuurramp Japan

 

ALMELO – De anti-kernenergiebeweging hield donderdagavond een wake voor de slachtoffers van de aardbeving en tsunami in Japan. Mede aanleiding is de kernramp in Fukushima waar nog steeds wordt gevreesd voor een volledige ‘meltdown’ in vier van de zes kerncentrales van energiebedrijf Tesco die daar op de rij staan.
Daarmee werd de wake ook een protest tegen kernenergie in het algemeen en tegen de uitbreiding van kernbrandstofleverancier Urenco dat in een derde voorziet in de Japanse behoefte. Tegenstanders van kernenergie konden een petitie ondertekenen en ook werd geld ingezameld voor de slachtoffers in Japan, maar storten kan natuurlijk ook via giro 6868 van het Rode Kruis.
De wake werd mede georganiseerd door GroenLinks, SP Almelo en de stichting VEDAN uit Enschede.

Foto’s: Hans Buitenweg

Fotoreportage (1 foto's)...

 
25-03-2011  

Brand in Kloosterhofflat, bewoners geëvacueerd

 

ALMELO – Een grote brand in het trappenhuis van de Kloosterhofflat noopte de brandweer en politie tot het ontruimen van alle flatwoningen. De brand ontstond vannacht rond 02.15 uur en sloeg via het trappenhuis naar boven.
Met luidsprekers werden de bewoners gealarmeerd en de brandweer hielp de bewoners met spoed naar buiten. Overburen in de voormalige rechtbank boden spontaan een eerste opvang van de soms radeloze bewoners die niets mochten meenemen en ook de huisdieren moesten achterlaten. Enkele bewoners moesten per ambulance worden afgevoerd naar een andere opvangplek vanwege het inademen van teveel rook. Niemand hoefde naar het ziekenhuis.
Dienstdoende wethouder Gerrit van Woudenbergh was namens het college van B&W aanwezig en prees de opvang van de overburen. Ook bood hij de evacués onderdak aan bij het Theaterhotel maar die wilden eerst afwachten hoe het verder ging.
De brandweer had het vuur binnen een uur onder controle en na twee uur kon een deel van de bewoners weer naar hun woning. De anderen werden alsnog in het Theaterhotel opgevangen.
Hoe de brand is ontstaan is nog onduidelijk, maar de brandweer is wel haast zeker dat de brand bij de entree en het trappenhuis is ontstaan. Het doet dan ook onderzoek naar brandstichting. Een deel van de flat staat leeg omdat de vleugel richting markt zou worden afgebroken om plaats te maken voor een nieuw stadhuis. Dat plan gaat echter niet door omdat het te duur werd. Nu ligt de visie voor een nieuw stadhuis aan de Haven ZZ.

< Fotoreportage van Patrick Weegink - klik hier
Kijk hier naar een filmpje op YouTube.

Fotoreportage (17 foto's)...

 
25-03-2011  

Vicaris Woolderink ging 35 meter de lucht in

 

ALMELO – De restauratie van de Georgiusbasiliek bereikte vrijdagmiddag een nieuw stadium met het plaatsen van een gouden pijnappel op de vieringtoren. Daarvoor moest vicaris Alphons Woolderink wel hoog de lucht in worden gehesen.
Ondanks de grapjes liet de vicaris zich niet uit het veld slaan en stapte manmoedig samen met een der leidekkers van de firma Koenders uit Neede in een werkmansbakje om zich door takelbedrijf Looms naar de 35 meter hoge spits van de vieringtoren te laten hijsen.
In de gouden pijnappel zit overigens een oorkonde waarop staat geschreven dat op de dag van Mariaboodschap 2011 een grote restauratie aan de Georgiusbasiliek werd afgerond.
Vooraf dankte vicaris Woolderink talloze instanties en particulieren die hadden bijgedragen om de centen voor de restauratie bij elkaar te krijgen en maakte bekend dat het Prins Bernhard Cultuurfonds ook juist besloten had om 18.000 euro bij te dragen. Op 50.000 euro na is het hele benodigde bedrag van 9 euroton binnen en dat geeft moed om te verwachten dat ook het ontbrekende geld nog bij elkaar kan worden gescharreld.

< Fotoreportage: Jan Bril
Klik hier voor alle foto's
Kijk ook naar het filmpje op YouTube

Fotoreportage (35 foto's)...

 
26-03-2011  

Almelo in de ban van 5e MAFF Festival

 

ALMELO - Voor de vijfde keer is in Almelo het MAFF Festival van start gegaan. Een festival waarin kunstenaars uit meerdere landen hun vernieuwende kunst tonen met toepassing van tal van technische snufjes. Op het Schokland proberen de kunstenaars Karl Heinz Jeron uit Berlijn en Wessel Westerveld uit Enschede in hun 'Media Art Garden' te onderzoeken of de energie in planten en bomen voldoende energie oplevert om net als mensen machines te kunnen bedienen. Heel wat soldeerwerk met diodes, conductors en chips komt er aan te pas waarbij de 'vreemdste' dingen worden benut.
Op diverse gevels in het centrum worden diverse electronische beelden getoond en maakt o.a. de Braincar zijn MAFF Tour door de stad. Vrijdag was al een speciale filmvoorstelling in de bioscoop aan het Amaliaplein over het Indiëcomplex en verrichtte cultuurwethouder Gerrit van Woudenbergh de officiële opening. Eigenlijk is het programma te groot om op te noemen. Ga dus gewoon de stad in en laat u verrassen of klik hier om een keuze te maken.    

< Fotoreportage: Jan Bril
(Klik hier voor alle foto's van de opening) 

Fotoreportage (39 foto's)...

 
26-03-2011  

Automobiliste verongelukt bij Aadorp

 

AADORP – Een 26-jarige automobiliste uit Vroomshoop is vrijdagavond rond 21.15 uur dodelijk verongelukt op de Aadorpweg tussen Aadorp en Almelo. Op weg naar Almelo raakte de automobiliste door onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt en botste tegen een boom. Ze overleed ter plekke aan de gevolgen. De Aadorperweg was tot middernacht afgesloten vanwege een onderzoek door de dienst Verkeers Ongevallen Analyse van het politiekorps Twente.
 

 
26-03-2011  

G Nordkamp na 46 jaar afscheid van Gem Almelo

 

ALMELO - Na een dienstbaar en arbeidszaam leven heeft Gerard Nordkamp na 46 jaar afscheid genomen van de Gemeente Almelo. Als beleidsmedewerker Zorg heeft Nordkamp met zijn visie en bevlogenheid veel voor elkaar gekregen. Zo stond hij aan de wieg van het PGB voor welzijn, nu geluksbudget genoemd. Met dit unieke project heeft hij in samenwerking met andere organisaties chronisch zieke inwoners net dat menselijke zetje gegeven om achter de geraniums vandaan te komen en hun leven een andere draai te geven. Hij heeft Almelo ook landelijk op de kaart gezet met zijn vernieuwde voorbeeldprojecten , zoals Geluksbudget en destijds het Zorgloket. Voorbeelden die in den lande gevolgd zijn. Vrijdagmiddag nam Nordkamp afscheid in de foyer van Hof 88 waar vele collega's en belangstellenden hem de hand kwamen schudden en het stokje werd overgedragen aan opvolgster Leny Claessens en haar afdeling.

< Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (9 foto's)...

 
26-03-2011  

Opening expo Graffiti Art door wethouder Andela

 

ALMELO - Het 'Geluksbudget' werd ook ingezet voor een graffitiproject op het Indiëcomplex. Moderne kunst waar nogal wat spuitbusjes aan besteed moeten worden. Vandaag was het tijd om de kunstwerken officieel te aanschouwen en wethouder Johan Andela mocht deze taak van zijn collega en dit weekend druk bezette cultuurwethouder Gerrit van Woudenbergh waarnemen.

< Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (18 foto's)...

 
26-03-2011  

Kruiden in het Wevershuisje met Ada Vreeman

 

ALMELO  - Ada Vreeman vertelde vanmiddig in het Wevershuisje allerlei wetenswaardigheden over kruiden en de toepassing. De toegang was gratis, de kruiden uiteraard alleen te koop.

< Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (7 foto's)...

 
26-03-2011  

Lentespaktakel levert 75.000 euro op

 

ALMELO – Het Lentespektakel voor het Fun-ie-Fit centrum van stichting de Klup en het huifbed-rijden in een nieuwe manege voor De Gravenruiters voor gehandicapten leverde zaterdagavond maar liefst 75.000 euro op.
Een veiling van kunstwerken en kostuums, beschikbaar gesteld door de kunstenaars en Jo Janssen, werden geveild door veilingmeester Richard Hessink en dat bracht 25.000 euro op. Het Roelvinkfonds droeg 15.000 euro bij en uit de entree van 120.000 euro totaal kwam een nettobedrag van 35.000 euro.
De slotavond van het door de Rotary in Almelo georganiseerde Lentespektakel werd daarmee een daverend succes.

< Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (75 foto's)...

 
26-03-2011  

Burgerlijke stand Almelo tot 23 maart

 

Geboren:
Engelina d.v. B.D. Kettelarij en H. Ligtenberg
Yara Lumeda Herma d.v. M.J.G. Lensen en S.B.K. Baan
Valerie Josephina Helena d.v. F.J.G. Oerbekke en W.J. Grooten
Job Bart z.v. D.J. Bril en M.J. Heerink
Noor Anieka d.v. N.N.C. Wolfkamp en B.I. Sleumer
Milan z.v. M. Schorn en P. Stundebeek
Lize d.v. G.J.A. Berkel en M. Smit
Abby Sofie d.v. J.A.B. Kroeze en S.R. Post
Ceysen Milan z.v. V. Karakoç en C. Kuipers
Lizzy Paula d.v. N.M. Even en N.W. Tilkes
Stan z.v. K. Bakker en P. Fokkert
Stef Hendrikus Johannes z.v. H.A. Zwakenberg en S.A.M. Greiving
Jan Willem z.v. J.A. Kamp en G.W. Pennings
Noor Marritt d.v. H. Stuifzand en W.B. Jansen
Joey z.v. J. Oelen en N. van der Velde
Daan Abraham z.v. J. Uilenreef en J.G. Warmink
Chayenna Engelina Dora d.v. A.A.A. Tieman en K.M.T. Sanders
Luuk z.v. M.?. Piontek en K. Wesselink
Chayenna Janna Jolanda d.v. R.K.G. Bakker en N. Kruizinga
Mirac Osman z.v. FD. Yilmaz en S. Soytürün
Kenji Douwe z.v. D. Damhuis en A.S. van Oorschot
Marit Elise d.v. D.F. Moes en E. van Essen
Isabel Jolien d.v. G.H. Aman en Y.C. Veldhuis
Merle d.v. M. Fritsma en A. Kip
Haley d.v. R. Heuver en M.F. Mensink
Leandro z.v. S. Agoub en A. Chamoka
David Cristiano z.v. C. Paulino Pedro en C.D. Cortez
Sanne-Mae d.v. M.J. Rohof en S. Wolthuis
Jasmijn d.v. D.J. Pieters en E.N. Teusink
Jan Fokke Folkert z.v. L. van Putten en H.W.H. Lichtenberg

Aangifte huwelijk/partnerschapsregistratie:
J.H. Kienhuis en N.H. Demmink
M. van Embden en E. Lucas
R.G.J.W. Lipman en M.T. Evenhuis
S. Oruç en H. Karaca
R. Wieldraaijer en L. Pruim
B. Çolak en S. Konu?


Huwelijk/partnerschapsregistratie:
W.J. van Beek en S. Hergers
G.J. Sluijer en C. Oosterom
M.N. Dessenes en V.G.M. Kievits
Alan Adisho Athniel en S. Hakobian
M. Katier en S.E.M. Eskes

Overleden:
H. Klaassen 86j. w/v H. Japink
G.J. Bosman 91j. w/v L.C.C.A. Vick
G. Rauhé 54j. (v)
S. Robertus 76j. w/v W.J.M. Beurskens
B.L. Pereira 89j. e/v H.J. Ong
A.J. van Aalst 64j. e/v A. de Boer
F.H.G. Breukelman 84j. w/v W. van Raalte
H. Exel 83j. (v)
G.J. Slagman 82j. e/v H.J. Mensink
B. ten Velde 96j. w/v J.G. Veldhof
J. Wubbeling 83j. w/v W. Kobes
G. Steenkamp 82j. w/v H.S. Greevink
J.B. Trip 88j. w/v T. Breur
C. Schipper 101j. w/v J. Dasselaar

 
27-03-2011  

Francesco Luïs, kunstenaar van de maand maart

 

ALMELO – In de expositieruimte van de Kunstwerkplaats aan de Nicolaas Beetstraat 26 werden in de maand maart de werken getoond van de Columbiaanse kunstschilder Francisco Luïs. Naast schilderen tekent Francesco en is hij tevens filosoof.
Voor iedereen die het gemist heeft, ging AlmeloNieuws-fotograaf Jan Bril een kijkje nemen en maakte er de bijgaande foto’s.

Fotoreportage (22 foto's)...

 
28-03-2011  

Vermiste man nog steeds niet gevonden

 

ALMELO - De sinds 27 februari vermiste 81-jarige heer Hoogstraal is nog steeds niet gevonden. Al meerdere keren is er gezocht in het Lateraalkanaal maar ook maandag leverde de zesde zoektocht niets op. In zijn woning in de wijk Schelfhorst lag een afscheidsbrief.

 
29-03-2011  

Fijn wonen met eigen woonwensen

 

ALMELO – Op het Indiëterrein worden woningen gerealiseerd, waar toekomstige bewoners hun eigen woonwensen kunnen realiseren. De King Arthur Groep realiseert die woningen in opdracht van ontwikkelaar Ter Steege uit Rijssen. De eerste groep geïnteresseerden hebben zaterdag jl. een aantal voorbeelden bekeken met woonoppervlaktes van 90 m2, 125 m2 en 130 m2.
Belangstellende 55plussers konden daarbij hun wensen qua indeling van de woningen kenbaar maken. De huurprijs bedraagt 9 euro per m2 inclusief eigen parkeerplaats, eigen berging en eigen buitenruimte van 15 m2.
Met de eerste groep belangstellenden is nu een participatieovereenkomst gesloten en is de volgende stap gezet in het realiseren van het wooncomplex voor 55plussers op het Indiëterrein.
Volgens de website van de King Arthurgroep bestaat voor 75 procent van het aantal woningen een overeenkomst vast en kunnen nog enkele belangstellenden zich aansluiten.
Meer inlichtingen kunt u krijgen via 033-2012491 of per e-mail via info@kingarthurgroep.nl 

 
29-03-2011  

Wasstraat Leus krijgt futuristisch aanzien

 

ALMELO – In de winter werd zelfs doorgebouwd door hoofdaannemer Gebr. Löwik aan de nieuwe wasstraat van Rob Leus op het nieuwe industriecomplex De Velden aan de Kolthofsingel. Momenteel wordt de wasstraat geïnstalleerd onder een boogvormig kwartrond dak zoals die ook van oudsher staan op het Indiëcomplex. De staalblauwe verlichting in de wasstraat geeft het geheel ’s avonds een futuristisch aanzien.
De montage en afstelling van de ultramoderne wasstraat neemt ruim vier weken in beslag en het terrein rondom wordt nog bestraat. Medio mei is de verwachting dat de wasstraat wordt geopend. 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
29-03-2011  

T- Logistiek zoekt administratieve duizendpoot

 

ALMELO - Je bent ambitieus en tussen de 18 en 25 jaar oud en op zoek naar een uitdagende baan, dan heeft Twentepoort Logistiek daar een antwoord op. Je moet wel beschikken over een afgeronde administratieve of secretariële MBO/MBO+ opleiding en Microsoft Office, Outlook, Word en Excel kennen voor jou geen geheimen. Bovendien ervaring met boekhouding is een pre of in ieder geval is cijfermatig inzicht van belang. Je spreekt en schrijft Engels en Duits op een redelijk niveau. Je bent stressbestendig, punctueel, loyaal en flexibel en klantgericht ingesteld, woont in Twente en hebt affiniteit met de dynamische wereld van internationaal transport, bel dan met Martin Noeverman, 0546-455374 van Twentepoort Logistiek

 
30-03-2011  

Wandelen voor Water in Nepal

 

AADORP – Waren vorige week de leerlingen van de basisscholen De Kei, De Weier, De Bonkelaar en De Mare al actief voor de aanleg van een drinkwatervoorziening voor de Jorpatischool in Nepal, vanmorgen deden dat 300 leerlingen uit de groepen 1 tot en met 4 van basisschool De Mare. Gepakt en gezakt met een rugzakje met daarin 2 tot 4 liter water sjouwden de kleintjes enkele gesponsorde kilometers door het Windmolenbroek om uiteindelijk het water in een grote bak te kiepen.
Loon van het sjouwen met water was een geweldig bedrag van € 3.295,06 dat nog eens werd verdubbeld door de stichting Impulsis.
De Rotaryclubs van Almelo en Ambt Almelo trakteerden op limonade en koeken en dat ging er bij de kleintjes na die sjouwpartij best in.
 

 
30-03-2011  

Reconstructie Bornerbroeksestraat vordert

 

ALMELO – Al enige maande is hoofdaannemer van Heteren bezig met de reconstructie van de Bornerbroeksestraat tussen de Brouwerijstraat en de kruising met de Zuiderstraat. Tot de achteringang van autobedrijf ‘t Jan Scholten Team is men nagenoeg klaar en nu wordt het deel tussen ‘t Jan Scholten Team en de inrit van Aldi voorzien van nieuwe riolering, middengeleiding met bomen, parkeervakken, verharding en verlichting. Pas als dat gereed is, volgt het laatste stukje van Aldi tot de aansluiting op de Zuiderstraat. De bedrijven blijven bereikbaar. Eind volgende maand moet de reconstructie gereed zijn.
 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
31-03-2011  

Circus Erasmini weer de piste in!

 

ALMELO - Circus Erasmini is een jaarlijkse circusvoorstelling van leerlingen van het VMBO Erasmus. In een drietal voorstellingen lieten de ‘circusartiesten’ zien wat men zoal geleerd heeft o.l.v. de opperstalmeesters Patrik Vehof en Esther van Laarhoven (docenten Lichamelijke Opvoeding).

< Fotoreportage Jan Bril

Fotoreportage (65 foto's)...

 
31-03-2011  

Fietsen voor ‘Kans voor een Kind´

 

BORNERBROEK – Kristian en Herman Blaauwgeers, Alfons Santen en Henry Blom fietsen dit weekend in twee etappes de 180 kilometer lange Hermansweg in het Teutenburgerwald bij Osnabrück. Het viertal wil met de zware maar mooie mountainbiketocht geld bij elkaar fietsen voor de stichting ‘Kans voor een Kind’. De stichting vervult kinderwensen van kinderen in een moeilijke levensfase. Op dit moment staat de geldteller op 6000 euro een bedrag dat initiator Willem Hoevers van de stichting ‘Kans voor een Kind’ op 12 april a.s. in ieder geval tegemoet kan zien en misschien wel meer.
Voor de fietsers is het wel uitkijken geblazen, want de motorclub uit Purmerend gaat dit weekend ook ‘brommen’ door het Teutenburgerwald.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina