Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
14-03-2011  

Kunstenaar Robert Roelink blaast eigen huis op

 

ALMELO – Kunstenaar Robert Roelink is een der deelnemers aan het Media Art Flow Festival te Almelo dat wordt gehouden van 24 t/m 27 maart a.s. Zaterdag begon hij met de voorbereiding in de leegstaande supermarkt in het gebouw De Hagenborgh.
Dit jaar gaat het festival over Cultural Space Invaders. Cultural Space Invaders is de bijnaam voor mensen die zich zowel bevinden op internet als daarbuiten in de echte wereld.
Roelink; "Als Kunstenaar woon en werk ik geheel mobiel. Mobiel internet, mobiel wonen en werken. Net zo vrij als de NULLETJES en EENTJES die over de digitale snelweg razen. Geheel vrij als de techniek blijft werken. Vrijheid blijkt afhankelijk van de techniek als Culteral Space Invader. Als mijn Camper of internet het begeeft is er even niets voor mij."
Door het gebruik van internet ontstaat er voor de samenleving een nieuwe culturele ruimte. De ruimte die op internet ingenomen wordt is groter en geeft meer vrijheid dan de echte werkelijkheid.
De grote vraag is, is dat goed of is dat slecht voor de ontwikkeling van de maatschappij?
Roelink; "Hoe ziet die kwetsbaarheid er uit is mijn vraag als Kunstenaar.
Ons leven aan het dunne draadje. Ons leven zonder enige luxe materie.
BOEM weg! Ons leven waar we groot worden gebracht voor de concumenten-maatschappij, waar vervlakking van onze eigen mens-ZIJN een gevolg van is. Als Kunstenaar ben ik opzoek naar het tijdsbeeld van de nieuwe Westerse Revolutie. Voor mij is het materiaal voor dit tijdsbeeld Plastic, en daar maak ik mijn werk dan ook mee."

Archief
Terug naar vorige pagina