Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
25-03-2011  

Vicaris Woolderink ging 35 meter de lucht in

 

ALMELO – De restauratie van de Georgiusbasiliek bereikte vrijdagmiddag een nieuw stadium met het plaatsen van een gouden pijnappel op de vieringtoren. Daarvoor moest vicaris Alphons Woolderink wel hoog de lucht in worden gehesen.
Ondanks de grapjes liet de vicaris zich niet uit het veld slaan en stapte manmoedig samen met een der leidekkers van de firma Koenders uit Neede in een werkmansbakje om zich door takelbedrijf Looms naar de 35 meter hoge spits van de vieringtoren te laten hijsen.
In de gouden pijnappel zit overigens een oorkonde waarop staat geschreven dat op de dag van Mariaboodschap 2011 een grote restauratie aan de Georgiusbasiliek werd afgerond.
Vooraf dankte vicaris Woolderink talloze instanties en particulieren die hadden bijgedragen om de centen voor de restauratie bij elkaar te krijgen en maakte bekend dat het Prins Bernhard Cultuurfonds ook juist besloten had om 18.000 euro bij te dragen. Op 50.000 euro na is het hele benodigde bedrag van 9 euroton binnen en dat geeft moed om te verwachten dat ook het ontbrekende geld nog bij elkaar kan worden gescharreld.

< Fotoreportage: Jan Bril
Klik hier voor alle foto's
Kijk ook naar het filmpje op YouTube

Fotoreportage (35 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina