Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
04-03-2011  

Prins Frank I heerst over Almelo, Jon ambteloos

 
ALMELO – De machtsovername in de Burgerzaal van het stadhuis ging in de vrijdag namiddag eigenlijk zonder slag of stoot. Prins Frank de Eerste en zijn gevolg van de Knoll’ntrekkers uit het Zuidelijke gelegen kerkdorp Bornerbroek namen het stadhuis zonder problemen in bezit en burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld‘ en haar gevolg gaven de nieuw gefabriceerde stadssleutel dan ook zonder vorm van protest over in de hoop dat deze woensdag 8 maart alsnog terug wordt gebracht om verder te kunnen gaan met de eigen pensioenopbouw.
Deze voorziene tijdelijke machtsovername is echter niet geheel van gevaar ontbloot. Oud- PvdA ‘raspoetin’ Moammar (Bert) Kuiper deed donderdag kond van de stichting van ‘Almelo Vrijstaat’. ‘Moammar’ K. riep zichzelf uit tot absolute alleenheerser en deelde mee dat alle ‘volgelingen’ worden beloond met 500 Almelose Florijn indien men de alleenheerser kritiekloos blijft ondersteunen en toejuichen. Volgens Moammar K. gaat er dan in de ‘Vrijstaat Almelo’ eindelijk gebouwd worden. Hij wil zelfs de stadssleutel veroveren op de Knoll’ntrekkers om een formele teruggave te verhinderen. Mocht hij daar in slagen, kunnen de nu op non-actief staande ‘stadsheersers’ J.H-V / GvW / J.A. / M. K-V./ T.S. en JvM in zijn gevolg worden opgenomen voor een maandelijkse vergoeding van 500 Almelose Florijn.
De burgers rest nog een hoop. Moammar K. meldde namelijk ‘niets te hebben’ met carnaval zodat met enig gezond verstand van Brookland verwacht mag worden dat de stadssleutel goed bewaakt wordt en woensdag a.s. het 'stadhuis van Oud' toch via sluipwegen bereikt kan worden om de stadssleutel weer aan Jon Hermans-Vloedbeld te overhandigen. Ik heb mij inmiddels gemeld als anoniem lid van het anti Moammar K. leger om desnoods met geweld een weg te banen voor Prins Frank I en zijn gevolg naar het stadhuis. Twitter er dus op los om de burgers woensdag tijdens de sleutelteruggave te mobiliseren om Moammar K. een halt toe te roepen.

< Fotoreportage Jan Bril en Coen Mulder
(Klik hier voor alle 84 foto's van Coen Mulder)

Fotoreportage (44 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina