Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
10-03-2011  

AH startklaar als Almelo Nouveau niet doorgaat


Afbeelding RE-Z Ontwikkeling
 

ALMELO – Mocht de gemeenteraad niet instemmen met een supermarkt in Almelo Nouveau, staat Albert Heijn klaar om op de hoek van de Violierstraat-Bornsestraat een nieuw te bouwen pand te betrekken, meldt TC Tubantia. De huidige locatie aan de Nieuwstraat komt dan vrij voor nieuwe ontwikkeling.
In het nieuwe pand dat door RE-Z Ontwikkeling moet worden gerealiseerd, komen eveneens een viertal kleinere winkels waaronder de slijterijketen Gal & Gall.
Albert Heijn was ook in onderhandeling met ontwikkelaar Prosyn van Almelo Nouveau maar kon het niet eens worden over de voorwaarden.
De coalitiepartijen VVD, CDA en PvdA willen geen supermarkt in Almelo Nouveau en dat is Prosyn een doorn in het oog. Zo heeft Prosyn een brief gestuurd aan het college van B&W waarin een miljoenenclaim wordt aangekondigd als Almelo Nouveau wordt geblokkeerd door onredelijke eisen. Prosyn haalt in die brief ook de rol aan van SOBA-voorzitter Asbroek, Woonboulevard-vertegenwoordiger Resink en VVD-voorzitter Mr. W.P. van der Elst, die eveneens voorzitter is van MKB Almelo en woordvoerder van het Theaterhotel. Beide laatste instanties zijn tegen de vestiging van Almelo Nouveau vanwege de leegzuigende werking voor de binnenstad en uit concurrentieoverweging vanwege de vestiging van een hotel in Almelo Nouveau temeer daar de capaciteit van het Theaterhotel pas is uitgebreid. Ook de SOBA en de Woonboulevard verwachten negatieve ontwikkelingen.
Er zijn in de gemeenteraad ook tegenstanders tegen een AH-super op de locatie Violierstraat vanwege de te verwachten verkeersproblematiek op korte afstand van het drukke kruispunt. Omwonenden aan de Deldensestraat en Bornsestraat hebben eveneens bezwaren tegen de parkeeraccommodatie 'in hun achtertuin'.


Brief Prosyn aan gemeente Almelo

Archief
Terug naar vorige pagina