Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
17-03-2011  

Rumoer over zorgbezuinigen

 

ALMELO - Het discussieprogramma Rumoer ging deze keer over de aangekondigde bezuinigingen in de dagelijkse opvang en scholing van mensen met een beperking. Vele honderden banen staan op het spel in de regio maar evenzo erg is het dat 4500 mensen met een beperking deels achter de geraniums komen te zitten. De bezuinigingen per augustus van dit jaar bedragen zo'n 25 procent van het budget.
Directeur Nijhuis van Attendiz en VVD-raadslid in Almelo hoopt dat zijn partijgenoten in Den Haag nog enige clementie vertonen en de bezuiniging niet in één keer doorvoeren maar over een aantal jaren verdelen. Bij Attendiz is al ontslag aangekondigd voor 180 medewerkers.
De hele zorgsector maakt zich zorgen over de kortingen in de AWBZ, want naast Attendiz worden ook organisaties als De Colckhof, de jeugdboerderij, De Klup en Soweco getroffen door die bezuinigingen. De druk komt daardoor steeds meer op de gemeenten te liggen maar die zal dat niet allemaal kunnen opvangen. Gevreesd wordt dat een deel van de opvangcentra in de regio gesloten moet worden. 

Luister hier terug via Radio Almelo naar Rumoer

Fotoreportage - Jan Bril
Klik hier voor alle foto's

Fotoreportage (40 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina