Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
20-03-2011  

Nienke Langkamp wint ACH Factor

 

ALMELO - Nienke Langkamp is afgelopen zaterdag 19 maart de winnares geworden van de ACH Factor 2011 van de Almelose Christelijke Harmonie. Ze kreeg haar prijs overhandigd door juryvoorzitter wethouder Gerrit van Woudenbergh.

Nienke Langkamp (9 jaar) won de wedstrijd met haar vertolking van het liedje ‘Can you feel the love tonight’ op hobo. Volgens wethouder van cultuur Gerrit van Woudenbergh overtuigde Nienke de jury met haar zelfverzekerde mooie optreden. De tweede prijs was voor het trio Loth Webbink, Iris Wemekamp en Jerien Bonte op klarinet. De derde prijs ging naar Emma Buursema op klarinet. Dit jaar was er voor het eerst een publiekprijs. Het publiek koos massaal voor Nienke Langkamp, waardoor zij met maar liefst twee prijzen naar huis ging.

Wethouder Van Woudenbergh vertelde tijdens de prijsuitreiking dat hij de ACH Factor een goed initiatief vindt van de Almelose Christelijke Harmonie. ‘Het is mij vanavond duidelijk geworden dat er bij deze vereniging heel veel muzikaal talent aanwezig is. En dat is goed om te zien, want de jeugd heeft de toekomst. Ondanks dat ik niet deskundig ben, heb ik als juryvoorzitter erg genoten van jullie optredens en bij het jureren gelukkig veel hulp gehad van de andere juryleden.’

Aan de ACH Factor deden ruim dertig jeugdleden van de Almelose Christelijke Harmonie mee. De deelnemers werden beoordeeld door een jury bestaande uit dirigent Dianne Eising, docenten Marianne Bosch en Jantine de Waard en wethouder van cultuur, Gerrit van Woudenbergh.

Meer informatie op www.acharmonie.nl
 

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina