Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
23-03-2011  

Gratis Biebpas huurders Beter Wonen-St. Joseph


^^ v.l.n.r. de directeuren Jan Kamst – St. Joseph, Jan Krol – bibliotheek, Peter van der Hout – Beter Wonen en Mr. G. Vermeulen, voorzitter van het bibliotheekbestuur, ondertekenen de overeenkomst.

Foto: Beter Wonen
 

ALMELO – Voor de huurders van de Almelose woningbouwcorporaties St. Joseph en Beter Wonen heeft de Bibliotheek Almelo een verrassing. De bibliotheek biedt per gezin één gratis lidmaatschap aan voor een periode van één jaar als dank voor de sponsoring van beide corporaties voor de omvangrijke interieurvernieuwing van de centrale bibliotheek aan Het Baken.

Deze actie is een primeur voor Nederland en biedt alle huurders daardoor een scala van mogelijkheden voor het opdoen van algemene informatie, studie en ontwikkeling, toegang tot het internetcafé, het lenen van boeken en geluidsdragers en korting op tal van culturele activiteiten die in de bibliotheek plaatsvinden. De gratis lidmaatschapspas wordt bij de huurders thuis bezorgd.

Daarvoor is de hulp ingeroepen van Soweco en MAC Aktief in de Wijk. Beide organisaties zijn actief als bemiddelaar tussen mensen met een uitkering die moeilijk terugkomen in het arbeidsproces en bedrijven/instellingen die een werkaanbod hebben. Dit doen zij door werkzoekenden werkervaring te laten opdoen. Het bezorgen van de bibliotheekpas is zo’n werkervaringsproject.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina