Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
15-03-2011  

Turnhal II in IISPA onveilig (upd)


IISPA turnhal 2
 

ALMELO – Nog geen halfjaartje oud is het paradepaardje van de Almelose Indoorsport de nieuwe sporthal IISPA en de Almelose turnwereld klaagt steen en been over de veiligheid in turnhal 2, zo meldt TC Tubantia.
Volgens de Federatie Almelose Gymnastiekverenigingen (FAG) voldoet de hal niet wegens inferieure kwaliteit van de gebruikte materialen in de springkuil dat al twee keer kapot is gegaan. Ook is de betonnen muur bij de springkuil niet afgeschermd met beschermende matten en zijn toestellen verkeerd geplaatst waardoor ze niet gebruikt kunnen worden. Volgens de FAG heeft de gemeente voor 25.000 euro aan benodigde materialen bespaard en dat wreekt zich volgens de FAG in de ontwikkeling bij de sporters.
De FAG klaagt eveneens over de bereikbaarheid van de gemeente in deze. In december zijn de problemen al aangekaart, maar tot op heden reageert de gemeente nauwelijks. Uiteindelijk heeft de FAG een brief gestuurd en daar is nu een ontvangstbevestiging op, dat de ‘zaak’ in behandeling is.

Wethouder van Marle deelt de kritiek van de gebruikers niet en zegt dat de indeling van de turnhallen samen is overlegd met de gebruikers en leverancier. In praktijk blijkt echter acheraf dat de muur bij de ringen moet worden bekleed en dat gaat gebeuren. Tijdens het overleg hebben de gebruikers bovendien een aantal andere wensen op tafel gelegd waardoor een aantal materialen nog niet zijn geleverd en bij de springbak hebben de gebruikers gezamenlijk gekozen voor het nu gebruikte materiaal. Van Marle betoogde verder dat qua nog niet geleverde materialen een heroverweging wordt gemaakt wat er nu wel moet komen.

Archief
Terug naar vorige pagina