Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
25-03-2011  

Brand in Kloosterhofflat, bewoners geƫvacueerd

 

ALMELO – Een grote brand in het trappenhuis van de Kloosterhofflat noopte de brandweer en politie tot het ontruimen van alle flatwoningen. De brand ontstond vannacht rond 02.15 uur en sloeg via het trappenhuis naar boven.
Met luidsprekers werden de bewoners gealarmeerd en de brandweer hielp de bewoners met spoed naar buiten. Overburen in de voormalige rechtbank boden spontaan een eerste opvang van de soms radeloze bewoners die niets mochten meenemen en ook de huisdieren moesten achterlaten. Enkele bewoners moesten per ambulance worden afgevoerd naar een andere opvangplek vanwege het inademen van teveel rook. Niemand hoefde naar het ziekenhuis.
Dienstdoende wethouder Gerrit van Woudenbergh was namens het college van B&W aanwezig en prees de opvang van de overburen. Ook bood hij de evacués onderdak aan bij het Theaterhotel maar die wilden eerst afwachten hoe het verder ging.
De brandweer had het vuur binnen een uur onder controle en na twee uur kon een deel van de bewoners weer naar hun woning. De anderen werden alsnog in het Theaterhotel opgevangen.
Hoe de brand is ontstaan is nog onduidelijk, maar de brandweer is wel haast zeker dat de brand bij de entree en het trappenhuis is ontstaan. Het doet dan ook onderzoek naar brandstichting. Een deel van de flat staat leeg omdat de vleugel richting markt zou worden afgebroken om plaats te maken voor een nieuw stadhuis. Dat plan gaat echter niet door omdat het te duur werd. Nu ligt de visie voor een nieuw stadhuis aan de Haven ZZ.

< Fotoreportage van Patrick Weegink - klik hier
Kijk hier naar een filmpje op YouTube.

Fotoreportage (17 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina