Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
23-03-2011  

Arrestaties na overval en bedreiging

 

ALMELO - De politie Twente heeft drie mannen aangehouden die verdacht worden van het plegen van de overval op een woning aan de Seringenstraat in Almelo op 20 maart jl. Bij deze overval werd een 59-jarige bewoonster bedreigd met een vuurwapen.
Dankzij tips en een uitgebreid buurtonderzoek kwam de recherche de verdachten op het spoor. Waarna maandag jl. een 20-jarige en een 27-jarige man, beiden inwoner van Borne, konden worden aangehouden. Dinsdag daarop werd een 37-jarige Almeloër als derde verdachte aangehouden.
Bij huiszoekingen werd vervolgens een pistool gevonden en een gedeelte van de spullen die waren buitgemaakt. Alle drie verdachten zitten in voorarrest.

De recherche boekte nog een succes. In december werd een 45-jarige Almeloër bedreigt door vier mannen omdat de inmiddels failliete man aan hen schulden zou hebben. Na aangifte kwam de politie een 38-jarige man uit Aalsmeer op het spoor die geprobeerd zou hebben om deze wijze zijn geld terug te krijgen.
Een 23-jarige man uit Katwijk, een 29-jarige man uit Aalsmeer en een 37-jarige man uit Hoofddorp waren de handlangers bij de poging tot afpersing. Met uitzondering van de 23-jarige Katwijker worden de anderen ook verdacht van een soortgelijk incident in Drente.

Archief
Terug naar vorige pagina