Sportberichten


Plaatsing  
 
02-11-2013  

ON wint en DRC wint stadsderby van ASV

 

ALMELO – Oranje Nassau blijft op koers in de derde klasse D en won de uitwedstrijd tegen Juliana ’32 met 0-2. Roling voor rust voor 0-1 en Hondebrink gooide na de thee de wedstrijd op slot door de 0-2 op het scorebord te laten zetten. ON staat tweede in de ranglijst. DZC werd met vijf punten voorsprong afgetekend periodekampioen. In Doetinchem werd het bezoekende SDC uit Denekamp met 7-0 afgedroogd.

In de vierde klasse D won Sv DRC de stadsderby tegen het bezoekende ASV ’57 met 4-0. ASV begon op De Riet met aanvallende aspiraties maar ontmoette een team dat verdedigend deze keer fysiek bij de les was en dan is DRC met de snelle spitsen Sidi Vieira en en Pascal van Berkum op zijn gevaarlijkst. De Aadorpers kwamen dan ook na 6 minuten al op achterstand toen Vieira op snelheid ontsnapte en DRC op voorsprong zette (1-0). Even kende DRC een mindere fase maar Van Berkum maakte in een uitval nog voor de rust de 2-0.
Ook na de thee was DRC bij de les en dat had alles te maken met de vorige wedstrijd tegen Bruchterveld toen het fysiek werd afgetroefd en tegen een onnodige 4-2 nederlaag aanliep. DRC gaf weinig kansen weg en zette de snelle spitsen aan het werk. Van Berkum mistte daarbij nog enkele keren goede kansen om doelman Boom te verschalken maar liet uiteindelijk toch de 3-0 en 4-0 aantekenen. DRC nestelde zich met de overwinning op een met Bruchterveld gedeelde tweede stek in de ranglijst omdat Bruchterveld in lemele niet verder kwam dan 1-1. SVVN pakte in Nijverdal de eerste periode met 4-0 tegen rode lantaarndrager MVV’69 uit Marle.

 
02-11-2013  

Eurosped verliest in drie sets van Sneek

 

ALMELO – Na twee overwinningen tegen de Limburgse teams Peelpush en Vc Weert werd de derde thuiswedstrijd binnen tien dagen in de IISPA een deceptie voor Eurosped TVT. De Almelose volleybalsters gingen tegen Vc Sneek in een kansloze driesetter onderuit.
De eerste set ging tot het dertiende punt nog gelijk op, waarna de Friese dames een lichte voorsprong forceerden. Bij 19-21 bracht de time-out van coach Berendsen geen wending zodat de eerste set verloren ging met 21-25.
In de tweede helft liep de passing bij Eurosped ook niet goed zodat Jiska Kamphuis in het veld kwam voor Florieke Eggermont. Het leek even te helpen, maar na een time-out van Vc Sneek namen de Friese dames het spel via 13-15 weer goed op. De Amerikaanse Katie Post zorgde er met rake sprongservices voor dat Eurosped op weg naar de setwinst ging, althans tot 22-19. Vc Sneek kwam echter weer naast het Almelose team en trok in het spannende slot door voor de winst in de tweede set met 24-26.
In de derde set haalde Vc Sneek de overwinning in de wedstrijd binnen door de Almelose aanval uitstekend te blokkeren.

 
03-11-2013  

Noodweer breekt Overijsselse derby af

 

DEVENTER – De supporters van Heracles Almelo hebben weinig vreugde beleefd aan het reisje naar Deventer voor de Overijsselse derby regen Go Ahead. Al na één minuut onderbrak scheidsrechter Van Sichem de wedstrijd voor het onweer boven de Adelaarshorst. Na een half uurtje dan toch de voortgang maar het bleef plensen en het veld begon steeds meer op een zwembad te lijken. Na 20 minuten kwam het eindsignaal en stuurde Van Sighem de spelers bij een 0-0 stand definitief de kleedkamers in.
Het is aan de KNVB hoe nu verder. Overspelen? Uitspelen? Of de 0-0 als eindstand? Uitspelen op een nader te bepalen datum lijkt de meest aannemelijke optie!

Fotoreportage: Harry Broeze (klik hier)

 
05-11-2013  

TGC biedt vrije golfers financieel ruim baan

  AMBT DELDEN - De Twentsche Golfclub, TGC, in Ambt-Delden, gemeente Hof van Twente verlaagt als een van de eerste Golfclubs met Astatus in Nederland het lidmaatschap voor nieuwe leden drastisch door afschaffing per direct van entreegeld en lening. Met het aanpassen van de contributiestructuur verdwijnt een financiële drempel voor nieuwe leden waardoor een all-in lidmaatschap reeds mogelijk is vanaf 106 euro per maand. Het bestuur van de TGC hoopt met deze aanpassingen veel mensen over de streep te halen om te starten met golf op deze prachtige golfbaan; een 18 holes baan met de hoogst mogelijke kwalificatie in Nederland en in het bezit van een erkende golfschool. Zowel leden als proefleden kunnen op de TGC spelen zonder vaste starttijden. Meer informatie te vinden op de TGC website http://www.twentschegolfclub.nl
Lees verder...

 
05-11-2013  

Restant Go Ahead – Heracles op sinterklaasavond

 

DEVENTER/ALMELO – Het vervolg van de Overijsselse derby tussen Go Ahead Eagles en Heracles Almelo wordt uitgespeeld op de vooravond van sinterklaas. De wedstrijd werd zondag jl. twee keer onderbroken wegens onweer en hevige regenval dat de Adelaarshorst in een ‘zwembad’ veranderde.
De wedstrijd, met een stand van 0-0, moet worden uitgespeeld met dezelfde spelers dan waar mee is onderbroken. Overmacht daargelaten.
De ‘mazzel’ is voor Heracles-speler Davidson die in Deventer een gele kaart ontving. Omdat die pas in werking treedt na het einde van de bewuste speeltijd, mag Davidson voorlopig ook nog uitkomen in de thuiswedstrijd tegen Fc Groningen van a.s. zondag.
Het restant in de Adelaarshorst tussen Go Ahead Eagles en Heracles Almelo begint op woensdag 4 december om 20.45 uur.

 
06-11-2013  

PH en ON uit Almelose Voetbal Federatie

 

ALMELO – De voetbalverenigingen PH en ON in Almelo hebben hun dreigement om uit de Almelose Voetbal Federatie vanavond in een gezamenlijke vergadering toch waargemaakt. Volgens de twee clubs werkt de federatie alleen maar vertragend bij het ontplooien van nieuwe initiatieven en komen zij tot de conclusie hun eigen boontjes wel te kunnen doppen.
Het uitstappen wordt betreurd door de andere verenigingen omdat in de toekomst zal blijken dat men elkaar toch nodig heeft gelet op de bezuinigingen van overheidswege. Vooral voor ON kan dat problematisch worden gelet op de plannen rondom het sportcomplex Ossenkoppelerhoek en de mogelijke bouw van een nieuw stadion voor Heracles Almelo.
Voorzitter Ardesch van de Enschedese voedbalfederatie toonde zich eerder zeer kritisch over de ontwikkeling in Almelo en gaf legio voorbeelden waarin men elkaar nodig heeft om elkaar te versterken. In augustus jl. werd het uitstappen nog even uitgesteld toen vooral de vertegenwoordiger van Luctor et Emergo flink uithaalde richting beide clubs. Het uitstel mocht dus niet baten.

Update: 07-11-2013
Kift blijkt de oorzaak van het geschil in de Almelose Voetbal Federatie. Zo valt te destilleren uit een persbericht van PH Almelo vanmorgen. Meeprofiteren van initiatieven van anderen blijkt de grondslag van het geschil. Op zich logisch dat grote verenigingen met meer kader met meer initiatieven komen. Dat is immer zo geweest en geen specifiek Almelose situatie. Ook dat gaf 'criticaster' Ardesch van de Enschedese voetbalfederatie eerder al aan.
In augustus werd het uitstappen nog uitgesteld om de andere verenigingen hun visie nader te laten onderbouwen.

Opvallend het citaat uit dit persbericht: “Slechts de Scheidsrechtersvereniging Almelo en Omstreken en drie van de overige zeven voetbalverenigingen hebben hieraan gehoor gegeven, nog niet de helft van het resterend aantal leden. Dit bevestigt precies waar het aan schort”, aldus Annemarie van Putten, voorzitter van PH. “De initiatieven worden steeds door dezelfde clubs genomen, de overige verenigingen profiteren daarvan en sluiten stilzwijgend aan. Het feit dat er zo weinig response komt, legt precies de vinger op de zere plek. Helaas heeft de vergadering van woensdag ons niet van gedachten kunnen veranderen. Sterker nog, het bevestigt onze keuze om terug te treden.”

In de toekomst waarschijnlijk geen oefenwedstrijden meer tussen de federatieclubs Sv Almelo, Avc Heracles, ASV '57, Luctor et Emergo, Sv DRC 2012, Rksv Bornerbroek, La Première en de twee dissidenten, zo klonk een 'borrelend' geluid na afloop van de vergadering.

 
07-11-2013  

Hallo Twenterand, beleef Heracles Almelo

 

ALMELO - In de maanden november, december en januari staan de inwoners van de gemeentes Tubbergen en Twenterand centraal voor de actie van eredivisionist Heracles Almelo.

Op verschillende manieren kunnen de voetballiefhebbers uit deze gemeentes kennismaken met Heracles Almelo. De C-jeugd van de plaatselijk voetbalverenigingen kan meedoen aan het voetbaltoernooi in het Polman Stadion (daar worden de clubs voor benaderd) en de 10-12-jarigen kunnen zich inschrijven voor een clinic in het Polman Stadion. Deze clinic wordt op woensdag 11 december om 15.00 uur verzorgd door een trainer en vijf spelers van Heracles Almelo. De groepen 8 van de basisscholen uit deze gemeentes krijgen een uitnodiging voor een gratis rondleiding in het stadion.

Maar uiteraard kunnen de inwoners uit de omliggende gemeentes ook de sfeer proeven bij een thuiswedstrijd. Door de vraag goed te beantwoorden en een gratis FanCard aan te vragen, maken zij kans op gratis kaartjes voor de wedstrijd Heracles Almelo – AZ op zondag 15 december om 14.30 uur. Of misschien wil iemand verslag doen van de wedstrijd tegen FC Utrecht (30 november), AZ (15 december) of Vitesse (21 december) voor een regionaal of lokaal weekblad? Het kan allemaal…!

Kortom, Heracles Almelo nodigt je uit! Kijk op www.heracles.nl/beleef voor meer informatie en om je aan te melden.

 
08-11-2013  

Trainer Ron Dellow (99) overleden


Zittend links op de teamfoto '35/'36 Ron Dellow bij Manchester City
Foto: Manchester Evening News

Ron Dellow with [inset] City´s team photo ahead of the 1935-36 season, back row, left to right Tom Chorlton (trainer), Bill Dale, Matt Busby, Sam Cowan, Frank Swift, Robert Donnelly, Jackie Bray, Jack Percival, Sam Barkas, Laurie Barnett (assistant trainer). Front row: Ron Dellow, Bobby Marshall, Ernie Toseland, Alec Herd, Jimmy Heale, Fred Tilson, Eric Brook.
 

ALMELO – Trainer Ron Dellow is te Almelo op 99-jarige leeftijd overleden. Hij was de oudste nog levende voormalig trainer uit het betaald voetbal. De geboortige Brit speelde ooit voor Manchester City en Blackburn Rovers tot de Tweede Wereldoorlog zijn actieve loopbaan onderbrak om piloot te worden bij de Royal Air Force.
In 1948 begon zijn Hollandse trainerscarrière bij de omni-club Hermes DVS in Schiedam als Crickettrainer, een tweede sportiviteit van Dellow. Clubs als HBS, Blauw-Wit, 't Gooi, HVV, SHS, FC Volendam, Gooiland, Heracles Almelo en Helmond Sport volgden. Maar Dellow bleef uiteindelijk in Almelo wonen waar hij op latere leeftijd nog zeer actief was bij o.a. de amateurclubs VABO, Oranje Nassau, Rietvogels en Luctor et Emergo.

Legendarisch verhaal was een bepaalde periode bij Heracles toen de club geen cent te makken had. De Brit wilde op vakantie en vroeg ’s avonds na de training aan de inmiddels overleden bestuurder Fred Hoogstraten of hij zijn vakantiegeld kon ontvangen. Hoogstraten blufte en zei dat de trainer de volgende ochtend om 10.00 uur bij de NMB (nu ING) zijn geld kon ophalen. Hoogstraten belde direct daarna de directeur van de bank en vroeg hem een persoonlijke lening voor Dellow af te sluiten zodat deze dat de volgende ochtend kon afhalen bij de bank. Hoogstraten vertelde er bij dat Dellow wat te verlegen was om dat zelf bij de bank te vragen. Dellow verscheen dus de volgende ochtend bij de bank, zette een handtekening en nam onwetend over de lening zijn ‘vakantiegeld’ op. Hoogstraten zorgde er persoonlijk wel voor dat de lening bij de bank werd afgelost.

Ook legendarisch was de overwinning die Dellow met Heracles maakte op landskampioen Ajax in 1974. De Heraclieden hadden een zeperd gemaakt op de Wageningse berg (8-1) maar wonnen de wedstrijd die volgde aan de Bornsestraat met 4-2 van Ajax na twee keer een achterstand te hebben weggewerkt.
De NOS maakte in 2012 met ex- doelman Arend Steunenberg een terugblik naar die wedstrijd en bezochten Dellow n.a.v. de naderende bekerfinale van Heracles tegen PSV in de Rotterdamse kuip.

Dellow werd op de hoge leeftijd van 83 jaar nog één keer trainer, toen Germanicus uit Coevorden een beroep op hem deed om de club voor degradatie te behoeden. Een klus die hem lukte. Dellow was nog goed bij de pinken en volgde het voetbal nog dagelijks voor de TV. Tot de ‘hogere hand’ er donderdag de stekker uittrok.

Update: 12-11-2013
Manchester Evening News: City's oldest player dies at age of 99

Fotoreportage (1 foto's)...

 
09-11-2013  

Nieuwe uitdaging spelers Heracles Almelo

 

ALMELO -  Op woensdag 13 november aanstaande wordt de selectie van Heracles Almelo het diepe in gegooid. Op deze dag namelijk gaat de Almelose trots van 11.00 uur tot 13.00 uur onderwaterhockeyen in het Sportpark aan de Sluiskade.
Gewapend met een duikbril, snorkel, zwemvinnen, een handschoen en een stick gaan de spelers onder deskundige begeleiding van de spelers van onderwatersportvereniging Galathea te water om deze zo prachtige sport te beoefenen.
Onderwaterhockey wordt gespeeld door 2 teams van 6 personen die tegen elkaar spelen op de bodem van een zwembad. De loden puck moet in een doelkolom die 3 meter lang is worden gewerkt.
Een wedstrijd duurt 2 keer 15 minuten en daarin moet uiteraard zo veel mogelijk gescoord worden. De te volgen tactiek moet vooraf worden bepaald, want onder water is geen verbale communicatie meer mogelijk.
Supporters van Heracles Almelo mogen gratis en voor niets een kijkje komen nemen in het Sportpark om hun helden ook hier naar de overwinning te schreeuwen.
Een bijzondere gebeurtenis: mis het niet !!!
Voor meer informatie over deze geweldige sport: www.galathea.nl
 

 
09-11-2013  

Groningen in Almelo simpel langs Heracles

 

ALMELO – Het was koud en nat zaterdagavond in het Polman Stadion en ook van het vertoonde spel werden de toeschouwers niet warm. Zelfs niet van een onterechte gele kaar voor Heracles-spits Mark Uth die in de beginfase binnen de zestien ten val werd gebracht en in plaats van een penalty een gele kaart kreeg voor een ‘schwalbe’.
De wedstrijd begon met een minuut stilte voor de donderdag overleden oud- trainer Ron Dellow die Heracles ooit de legendarische zee in de beker op Ajax bezorgde in 1974.
Het eerste kwartier was voor de thuisploeg die de Groningers gevangen hield op de eigen helft. Daarna werd Groningen gelijkwaardig. Vooral omdat het aantal foute passes vanuit de laatste linie toenamen en Heracles daardoor eigenlijk niet aan goed combinatiespel meer toekwam. Drie doelrijpe kansen over en weer deden zich voor. Pasveer redde knap op een doelpoging van Zivkovic en collega Bizot maakte de inzet van Uth onschadelijk. Thomas Bruns kwams na een knap driehoekje op links alleen voor Bizot maar zijn schot ging nipt naast.

Heracles begon in de tweede helft met nieuw elan maar het vlotte niet in de combinaties. Groningen werd stilaan brutaler zonder groots voetbal op de mat te leggen, maar het nam na een uur voetballen wel de leiding door de jeugdige Zivkovic (17) die profiteerde van een verdedigingsfout en Pasveer geen kans gaf. Dik vijf minuten later was de wedstrijd gespeeld toen Kostic voor de Groningers opnieuw doel trof (0-2). De ontevreden coach Jan de Jonge liet in de tweede helft nog wel drie invallers opdraven (Bel Hassani, Amoah en Schenkeveld in de spits) maar ook dat zorgde niet voor een kerend tij. In de slotfase keerde Pasveer nog wel knap een schot van Zipkovic maar dat mocht niet baten want de alerte Kostic schoot in de rebound prima binnen (0-3).
Heracles verloor dus na een licht overwicht in het begin vooral omdat het het spel moest maken en de routine daarin is nog te matig, terwijl die routine (Csiommer) niet eens op de bank zat.

Heracles Almelo – FC Groningen 0-3 (0-0), 61. Zivkovic 0-1, 67. Kostic 0-2, 85. Kostic 0-3

Fotoreportage: Harry Broeze
(klik hier)

Commentaren:

Jan de Jonge: ‘Als, telt niet

Scheidsrechter: Liesveld
Gele kaarten: Uth, Van Dijk (Heracles), Hiariej (FC Groningen)
Aantal toeschouwers: 8450

Opstellingen:

Heracles Almelo: Pasveer, Van Dijk, Streutker, Veldmate (Schenkeveld/80), Davidson, Rienstra (Bel Hassani/64), Quansah, Bruns, Rosheuvel, Uth (Amoah/71), Linssen.
FC Groningen: Bizot, Magnasco, Botteghin, Kappelhof, Wijnaldum, Hiariej, Chery, Kieftenbeld, Kirm (De Leeuw/62), Zivkovic, Kostic (Lindgren/88).

 
09-11-2013  

Eurosped onderuit in Oomarsumse heksenketel

 

OOTMARSUM – De Almelose volleybaldames van Eurosped TVT verloren in de Ootmarsumse sporthal De Halm de eerste Twentse derby in de eredivisie van de geschiedenis. De vijfsetter begon nerveus aan beide kanten maar het fanatieke Ootmarsumse publiek zorgde voor een heksenketel die de ‘meiden’ van Set-Up ’65 flink opzweepten.
De eerste set nam Eursosped een kleine voorsprong en hield die tot het einde vast zodat deze met 21-25 naar de Almelose dames ging.
In de tweede en derde set keerde het ij ten gunste van Set Up. De van een blessure teruggekeerde Ilse Kamphuis zorgde voor een aantal serviceseries die Eurosped te machtig waren. Zodat beide sets voor Set Up waren met 25-17 en 25-18.
In de vierde set leek Eurosped orde op zaken te stellen met een ontketende Jeanine Stoeten die via de service Eurosped op een 6-11 voorsprong zette, zodat deze set simpel werd uitgespeeld naar 18-25 en een gelijke stand in de wedstrijd.

In de beslissende set dirigeerde de van Eurosped naar Set Up overgestapte Kirsten Oude Luttikhuis er met haar sprongservice voor dat De Schalm een kakafonie van geluid werd met een 7-3 voorsprong. Toen Merle Kamphuis met twee aces ook nog eens voor een 11-4 tussenstand zorgde, was de wedstrijd gelopen en eindigde de vijfde set in 15-8. Met een 3-2 eindstand in sets.

Daniëlle Bosch volgt Kyndra Abron op bij Eurosped TVT
<< Eurosped TVT kondigde eerder op de dag aan dat het een vervangster heeft gevonden voor de Amerikaanse Kyndra Abron. Deze kreeg uiteindelijk geen werkvergunning en vertrok naar Portugal.
Danielle Bosch (19) gaat haar vervangen. Ze komt over van de Duitse volleybalclub Moerser SC die zich aan het begin van het seizoen plotseling terugtrok uit de Duitse Bundesliga.
Bosch begon haar carrière in Apeldoorn bij Sv Dynamo en ging via plaatsgenoot Alterno naar Moerser SC. De passer/loopster op de diagonaal heeft de titel Internationaal talent en ruime ervaring opgedaan in diverse landen-, internationale toernooien en ruim zes jaar bij Jeugd- en Jong Oranje.

 
10-11-2013  

Kirsten Wild wint NK Omnium

 

ALKMAAR - Kirsten Wild heeft zondag op de wielerbaan in Alkmaar het Nederlands kampioenschap omnium op haar naam geschreven. De geboren Almelose was de beste renster op de olympische discipline. Na de zes onderdelen 250 meter, 1 kilometer, achtervolging, scratch, puntenkoers en afvalkoers nam Wild de eerste plaats in in het eindklassement. Winanda Spoor kon haar titel van vorig jaar niet prolongeren en werd tweede terwijl Kelly markus genoegen moest nemen met een derde plaats.

 
11-11-2013  

Schaatssters Polen in de PlayBoy

 

RIJSSEN/WARSCHAU – Al zeven jaar sponsort het transportbedrijf Nijhof Wassink uit Rijssen de Poolse vrouwenschaatsploeg en twee dames uit die ploeg zijn nu te bewonderen in de Poolse editie van de Playboy. Nijhof Wassink heeft in Polen meerdere vestigingen en nam het Poolse schaatsen op sleeptouw vanwege geldgebrek bij de Poolse schaatsbond. Nijhof Wassink gaf daarmee de bond de gelegenheid om het schaatsen in Polen op een hoger plan te brengen. Voor de shorttrack is het in Polen nog wat moeizamer vanwege de onbekendheid in eigen land en toch willen die ‘meiden’ graag naar de Winterspelen in Sochi. Reden dus voor de shorttracksters Marta Wojcik en Aida Bella om wat extra geld in kas te krijgen door te poseren voor de Poolse uitgave van de PlayBoy. Met de verdiende extra centjes wil men de faciliteiten in de aanloop naar de Olympische Spelen nog wat opkrikken. Dat de ‘meiden’ dat deden zonder sponsor Nijhoff Wassink in kennis te stellen, zal in het christelijke Rijssen menig wenkbrauw hebben doen fronsen, meer nog dan in het katholieke Polen en temeer daar de dames dat ook nog eens in de sponsorpakken deden van Nijhof Wassink dat in Polen ook importeur is van Volvo Trucks. Feit is wel dat met de actie van Marta Wojcik en Aida Bella ook Nijhof Wassink wereldwijd in het nieuws is en daar kan geen sponsorbedrag tegenop.
 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
12-11-2013  

Verrassende winnaar draverij Wolvega

 

WOLVEGA – Op het Victoria Park in Wolvega worden met regelmaat draverijen georganiseerd waar menig een een gokje waagt op de verwachte winnaar. Dat was onlangs echter een grote verrassing voor gokkers en bookmakers zoals het filmpje aantoont.
De winnaar werd na rijp beraad van de jury echter gediskwalificeerd omdat hij ‘in galop’ sprong.

 
14-11-2013  

SFN-paard Barista voor talentruiter Sleiderink

 

WEERSELO - Springpaardenfonds Nederland heeft voor de talentvolle ruiter Sjaak Sleiderink uit Denekamp het paard Barista VDL aangekocht. De zevenjarige merrie was eigendom van de Amerikaan Zach Libes, die momenteel als stagiaire bij BWG Stables van de gebroeders Schröder in Tubbergen in de leer is. De selecteurs van het Springpaardenfonds – waaronder oud- topruiter Willy van de Ham – vinden dat het paard uitstekend past bij talent Sleiderink. Hij is actief voor de stal van oud Olympisch kampioen Jeroen Dubbeldam in Weerselo. Sleiderink zal de zevenjarige merrie uitbrengen onder de naam Barista SFN. De eerste wedstrijd die op het programma staat is Indoor Twente begin volgende maand. Met de komst van Barista SFN staan nu 3 paarden van het Springpaardenfonds Nederland op stal in Weerselo. Dubbeldam brengt Utascha SFN en Zenith SFN uit voor het fonds.

 
15-11-2013  

Fc Twente wordt concertpromotor en gaat vreemd


Munsterman stond al eens met 'Vandenberg' op het podium.
 

ENSCHEDE – Het vizier van Fc Twente voorzitter Joop Munsterman wordt steeds breder. De club overweegt al om de spelersgroep naar de beurs te brengen, maar richt zich nu ook op een mogelijke dependance in Apeldoorn, waar het beloften-team dan een onderkomen moet krijgen. Munsterman verkondigde dat tijdens een themadebat met jonge ondernemers en studenten in de Grolsch Veste en Cinestar te Enschede.
Fc Twente wilde het Fanny Blankers Koen Stadion in Hengelo verwerven, maar de gemeenteraad floot het Hengelose college van B&W terug omdat dat een einde zou betekenen voor het grootste atletiekgala van Nederland.
Munsterman liet ook weten dat er al sponsoren zijn die een mogelijke overstap van het beloften-team naar Apeldoorn ondersteunen.
Ook verkondigde Munsterman dat de club in de zomer van 2014 zelf concerten gaat organiseren in de Grolsch Veste. Doel is het ‘opkrikken’ van de catering-omzet van 8 naar 11 miljoen euro.

 
16-11-2013  

ON gelijk en ASV en DRC moeizaam naar winst

  ALMELO - Oranje Nassau beleefde in de klasse 3D een moeizame middag in Rijssen. Tegen RKSV kwam het na negentig minuten voetbal niet verder dan 1-1. Yilmaz zette de Rijssenaren in de eerste helft op voorsprong en pas in de slotminuut kwam de gelijkmaker door Karip (1-1). RKSV zag daardoor als tiende op de ranglijst DES tot op één puntje naderen en Oranje Nassau zag door dit resultaat, op de ranglijst Blauw Wit´66 voorbij stomen. Lijstaanvoerder DZC´68 zal opnieuw naar Achilles E. moeten afreizen omdat de wedstrijd na een kwartier bij 2-0 werd gestaakt wegens hartfalen bij de grensrechter van het in de onderste regionen bungelende Achilles E.
Lees verder...

 
16-11-2013  

Eurosped bevecht zege op nationale talenten

 

ALMELO – In de IISPA beleefden de volleybalsters van Eurosped zaterdag een beleidsmatig zwaar beladen avondje tegen het nationale talententeam. De ‘meiden’ van Eurosped TVT coach Jan Berendsen zijn nog op zoek naar de juiste vorm en dat was zichtbaar in de eerste set tegen het dit seizoen voor het eerst in de eredivisie uitkomende nationale talententeam. Met 22-25 ging de set dan ook naar de jeugdige bezoeksters. In de tweede set was het beeld niet veel anders en bij 17-23 leek ook deze set verloren te gaan, tot het ‘heilige vuur’ in het team van coach Berendsen sloeg en in één ruk de achterstand werd omgebogen in een 24-23 voorsprong. De setwinst 26-24 werd routinematig binnengehaald.
In de derde set ging de strijd gelijk op met licht wisselende voordelen, maar Eurosped had de langste adem 25-23.
Het verzet van de nationale talenten werd door het tweede set-verlies op rij gebroken, zoals de setstand 25-14 al aangeeft. De derde winst voor Berendsen en zijn team was ook nodig, want Eurosped TopVolleybalTwente (TVT) speelt in december 4 wedstrijden uit. De eerstvolgende wedstrijd is op 23 november wederom in de IISPA tegen Sv Dynamo.

De stand:
 

1 VV Alterno DS 1 7 21 21 1 551 377  
2 Sliedrecht Sport DS 1 6 16 17 4 493 393  
3 VC Sneek DS 1 7 16 18 9 604 555  
4 Peelpush DS 1 6 10 11 11 485 466  
5 Springendal Set-up'65 6 8 11 13 475 494  
6 Eurosped 6 8 11 14 514 551  
7 Irmato VC Weert 7 7 10 17 542 592  
8 SV Dynamo Apeldoorn DS 1 7 6 11 18 578 660  
9 TT Papendal/Arnhem DS 1 7 5 9 18 555 615  
10 New Nexus Apps/Lycurgus DS 1 7 2 6 20 503 597

 

 
19-11-2013  

Eurosped TVT in de IISPA tegen SV Dynamo

 

ALMELO - Zaterdag 23 november a.s. om 19.30 uur spelen de volleybaldames van Eurosped in de IISPA tegen het Apeldoornse Sv Dynamo. Sv Dynamo met o.a. ex- Eurosped volleybalster Annelin Pasveer en Sterre van Doorn in de gelederen, liet vorige week tegen stadgenoot Alterno zien dat het langzaam in vorm komt. Bij Dynamo beginnen de puzzelstukjes dus weer op de juiste plek te vallen, hoewel dat nog niet reikte tot een overwinning op Alterno.
Bij Eurosped wordt na de overwinning op het nationale talenten team door de fysio hard gewerkt om Antoinette Posthuma en de Amerikaanse Katie Post weer honderd procent fit te krijgen. Voor de aan de voet geblesseerde Amerikaanse Kate Morrell komt de wedstrijd wellicht nog te vroeg maar de progressie is daar.
Voor Eurosped wordt het zeker geen ‘walk over’ en de ‘meiden’ van coach Jan Berendsen zullen alles uit de kast moeten halen om ook Sv Dynamo te verslaan. Na de succesvolle strijd tegen het nationale talenten team wacht het publiek dus weer een spannende strijd. Support kan daar best bij gebruikt worden. Met toeters, bellen, ratels en trommels bent u dus weer hartelijk welkom, want de entree is gratis!

 
19-11-2013  

Export Friese paard is 'booming'

 

MARIËNHEEM – De laatste decennia behoorde de aandacht voor het karaktervolle Friese paard nog maar tot een beperkt aantal liefhebbers die de fokkerij in stand hielden, tot zelfs bijna de ondergang van het Friese paardenstamboek toe, maar plotsklaps maakt het gitzwarte Friese paard met haar volle manen en staart een ware exportopleving door te maken naar vooral Mexico en andere Zuid Amerikaanse landen.
In de nationale dressuursport zag je ze hier en daar nog wel eens op een concours, maar het reikte nooit verder dan de klasse zwaar, om van internationale top maar niet te spreken. De prijzen waren dus navenant laag, hoewel de dekgelden toch nog alleszins redelijk waren, vanwege de harde kern van liefhebbers.
Nu dan de exportboom richting Zuid Amerika, waar vooral de piaffe van een Fries geliefd is in het karaktervolle voorkomen. De koopprijzen stijgen dus navenant en zelfs 100.000 US-dollar is geen uitzondering meer, tot vreugde van de fokkers en van stalhouder Meijer uit Mariënheem in het bijzonder. Hij heeft namelijk een fikse exportbron aangeboord en kan met zijn 90 Friezen even vooruit.
Na de nog steeds grote export van KWPN spring- en dressuurpaarden dus wederom een succes voor de Nederlandse paardenhouderij.
Kijk naar het filmpje van RTV Oost.

 
21-11-2013  

Sv DRC moet inhalen tegen Rijssen Vooruit

 

RIJSSEN – Het Almelose Sv DRC 2012 moet in dit competitie loze bekerweekend naar Rijssen om de voor 9 november jl. geprogrammeerde maar afgelaste wedstrijd in de 4e klasse D van het zaterdagvoetbal tegen Rijssen Vooruit in te halen. Een tegenstander die dit seizoen met een bijna compleet nieuwe selectie verrassend sterk begon, na vorig seizoen stijf onderaan te zijn geëindigd.

Dit seizoen gingen de Rijssenaren aardig gelijk op met Sv DRC maar de laatste dompers kwamen hard aan in Rijssen, zodat DRC nu vijf punten los staat. Bij winst kunnen de Almeloërs de tweede plek op de ranglijst gaan delen met Bruchterveld. Dat is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan. Trainer Ronald Dams mist drie basisspelers en zal dus een strijdplan moeten bedenken om die punten mee te nemen naar De Riet. Het scorend vermogen van de Almeloërs is groot met 29 doelpunten in 9 wedstrijden. Evenveel als koploper SVVN maar de ‘mannen van Dams’ laten ook wel wat vaker verdedigende steekjes vallen.

In de 4e klasse D doet zich het merkwaardige feit voor, dat tot nu toe, het totale aantal uit- en thuisdoelpunten met 136 gelijk staat. Het aantal doelpunten per wedstrijd bedraagt zelfs 4,61 in 59 wedstrijden en dat is hoog te noemen. Het zou dus zaterdag om 14.30 uur wel eens flink kunnen gaan spoken aan de Stokmansveldweg in Rijssen!

 
22-11-2013  

Michael de Jager ontwerpt Heracles shirt 2014

 

ALMELO - Met maar liefst 57% van de stemmen is het ontwerp van Michael de Jager gekozen tot favoriet. En daarmee is dit ontwerp, dat toch bijzonder fraai genoemd kan worden, de winnaar van de shirtpoll! In dit shirt speelt Heracles Almelo volgend seizoen haar wedstrijden.
De afgelopen maanden hadden supporters de mogelijkheid om een shirt te ontwerpen. Deze oproep leverde ontzettend veel mooie, leuke en enthousiaste inzendingen op. Een selectiecommissie, bestaande uit onder andere Peter Reekers (oud speler), Nico-Jan Hoogma (oud speler en Algemeen Directeur), Remko Pasveer (doelman en aanvoerder) en een afvaardiging van de officiële supportersverenigingen (Hart voor Heracles: Jack Telgenkamp en Raymond Alfons, BiancoNero: Dennis Kremer) hadden de keuze voor twee thuisshirts gemaakt en daarbij nog enkele wijzigingen doorgegeven.
Michael de Jager ontvangt als eerste een exemplaar en mag, als klap op de vuurpijl, ook als VIP naar één van de thuiswedstrijden van Heracles Almelo.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
22-11-2013  

ZGT-voetbalclinic voor diabeteskids bij Heracles

 

ALMELO – De Enschedese Willemijn Lesscher, 2e jaars studente verpleegkunde aan het Saxion, kwam op het idee om jonge kinderen met diabetes in contact te brengen met topsport en benaderde daarvoor de Twentse ZGT Ziekenhuizen. Zodoende was het lijntje voor een heuse clinic bij Heracles Almelo snel gelegd. Aanleiding voor Willemijn was dat haar zusje ook diabetespatiënt is maar ook dat dit tegenwoordig goed te beheersen is en zelfs een sportcarrière niet in de weg hoeft te staan zoals oud- volleybalinternational Bas van de Goor al bewees. Hij richtte er zijn Bas van de Goor Foundation voor op.
Lees hier verder... 

Fotoreportage (4 foto's)...

 
23-11-2013  

Heracles kansloos in Ajax Arena

 

AMSTERDAM – Heracles Almelo heeft in de uitwedstrijd tegen Ajax geen vuist kunnen maken en verloor met 3-0. Al in de tweede minuut keken de Heraclieden tegen een achterstand aan toen de voor de geblesseerde De Jong spelende Danny Hoesen wist te scoren op aangeven van een door de defensie slalommende Veltman.
Ajax was de betere in de eerste helft en controleerde de wedstrijd, maar liet kansen liggen en zag vlak voor rust Pasveer de wel op het doel gerichte kopbal van Klaassen onschadelijk maken. Heracles kwam in de eerste helft niet aan uitgespeelde kansen toe en zag alleen een schot van afstand van Rienstra nipt naast gaan.

Direct na de aftrap van de tweede helft kwam Davidson een teentje te kort om de scherpe voorzet van Linssen binnen te tikken. Het was de enige opleving in aanvallende zin, want Ajax dicteerde en controleerde. Pasveer wist enkele keren onheil te voorkomen, maar had geen weerwoord op doelpunten van Fischer en Klaassen (kopbal) 3-0.
Trainer Jan de Jonge was teleurgesteld over het resultaat en noemde zijn team veel te lief.

Ajax – Heracles Almelo 3-0 (1-0)
2.Danny Hoesen 1-0, 56.Viktor Fischer 2-0, 79.Davy Klaassen 3-0

Fotoreportage: Harry Broeze (klik hier)

Commentaren:
Jan de Jonge: Te lief, dat moet er echt uit
Frank de Boer:Niet veel zorgen

Scheidsrechter: Van Boekel
Geel: Bryan Linssen, Thomas Bruns, Ben Rienstra.

Opstellingen:
Ajax: Jasper Cillissen, Ricardo van Rhijn, Joël Veltman, Niklas Moisander, Nicolai Boilesen (84.Stefano Denswil), Davy Klaassen, Daley Blind (72.Christian Poulsen), Thulani Serero, Lasse Schöne (72.Lesly de Sa), Danny Hoesen en Viktor Fischer.
Heracles Almelo: Remko Pasveer, Bart Schenkeveld, Jens Jurn Streutker, Jeroen Veldmate, Jason Davidson (60.Chistian Dorda), Kwame Quansah, Ben Rienstra, Thomas Bruns (67.Illias Bel Hassani), Mikhail Rosheuvel, Mark Uth (75.Matthew Amoah) en Bryan Linssen.

 

 
23-11-2013  

Sv DRC legt Rijssen Vooruit op de pijnbank

  RIJSSEN – Er werd nogal met zorg uitgekeken door het Almelose Sv DRC naar de inhaalwedstrijd in Rijssen tegen Rijssen Vooruit vanwege de absentie van een drietal selectiespelers, maar dat bleek aan de Stokmansveldweg overbodig gelet op de 2-6 overwinning.
Lees verder...

 
26-11-2013  

Beleef en doe verslag van Heracles Almelo - AZ

 

ALMELO - Heracles Almelo nodigt in de maanden november, december en januari de inwoners uit de gemeentes Twenterand en Tubbergen uit om Heracles Almelo te beleven! Om mee te doen met een clinic, een wedstrijd te bezoeken of bij een rondleiding door het Polman Stadion. Maar ook als journalist bij een thuiswedstrijd!

Heb jij een vlotte pen en wil jij Heracles Almelo beleven bij een thuiswedstrijd? Dat kan. Doe verslag van bijvoorbeeld Heracles Almelo – AZ of Heracles Almelo – Vitesse! Je verslag wordt vervolgens op de website van Heracles Almelo geplaatst, maar ook in enkele regionale weekbladen. Meldt je aan en wie weet beleef jij Heracles Almelo als journalist!

Je kunt Heracles Almelo ook beleven bij een clinic, rondleiding, wedstrijdbezoek of bij het voetbaltoernooi!

 
30-11-2013  

Heracles laat Utrecht de winst pakken


Toornstra schiet Fc Utrecht naar de eerste winst in Almelo sinds 15 jaar.
 

ALMELO – Met het terughalen van Rienstra naar de achterste linie voor de zieke Veldmate, leek trainer Jan de Jonge wat meer rust in de verdediging te krijgen. De eerste helft hadden de Heraclieden dan ook een licht overwicht in dit matige duel waarin amper uitgespeelde kansen werden gecreeerd.
Illias Bel Hassani nam de plaats van Rienstra in in de middenlinie en de van een blessure herstelde Matthew Amoah toonde in de spits over een goede koptiming te beschikken. Het waren de enige positieve punten, want teveel spelers acteerden onder de maat en wat het team van trainer jan de Jonge vooral miste, was spelvreugde.
Voetballend dus een matig duel waarin Heracles op voorsprong kwam omdat Bel Hassani attent reageerde op de rebound van doelman De Ruiter, die stompend het schot van Thomas Bruns pareerde.

Het publiek ging er bij het begin van de tweede helft dus voor zitten om de eerste thuisoverwinning van Heracles sinds 31 augustus tegemoet te zien. Fc Utrecht dacht daar anders over en speelde veel feller waardoor het lichte overwicht van de eerste helft, volledig teniet werd gedaan. Uitrecht-spits Steve de Ridder sleurde in de punt van de aanval en ook aanvoerder Jens Toornstra gaf meer voorwaartse druk waardoor Heracles amper nog de spitsen kon bereiken.
Heracles had bovendien geluk dat de bal niet op de stip ging toen Quansah de bal met de arm beroerde. Dat geluk keerde zich eveneens in het voordeel van Utrecht, want scheidsrechter Higler zag ook de handsbal van De Ridder over het hoofd die vervolgens de opgekomen Toornstra in staat stelde om de gelijkmaker achter Pasveer te deponeren (1-1). Higler keek nog wel naar de grensrechter, maar in zijn oortje klonken gedeelde adviezen hands en doorspelen, terwijl de niet vlaggende grensrechter het vanuit zijn positie toch zeker had kunnen zien.

Met de nodige wissels voor de onder de maat spelende Linssen en Bruns en de lange Streutker voor de geofferde Te Wierik, wist De Jong het tij echter niet te keren. Toen Quansah in de eindfase de voorzet van Utrechter Thomas Oar niet volledig kon wegwerken, greep Toornstra de geboden kans om Pasveer opnieuw kansloos te laten (1-2). Met lange ballen probeerde Heracles nog wel gevaar te stichten, maar verder dan een kopbal van Streutker in de blessuretijd kwam het niet.

Woensdag zal Heracles in Deventer tegen Go Ahead dus uit een ander vaatje moeten tappen, want op de Woonboulevard lagen na de wedstrijd tegen Fc Utrecht al net gekochte elftalfoto's, die teleurgestelde fans hadden weggegooid. De wegens noodweer gestaakte wedstrijd wordt dan uitgespeeld. Bovendien wacht de ploeg van Jan de Jonge nog een aantal pittige wedstrijden voor de winterstop met tegenstanders als Roda JC (uit), AZ en Vitesse (thuis) en de afsluiter uit tegen Fc Twente.

Heracles – FC Utrecht 1-2 (1-0). 27. Bel Hassani 1-0, 55. Toornstra 1-1, 82. Toornstra 1-2.

Fotoreportage: Harry Broeze
(klik hier)

Commentaren:
Jan de Jonge: ‘Weer met lege handen
Jan Wouters: ‘Wij hadden meer geluk
Scheidsrechter Higler: ‘Ik mis twee handsballen

Scheidsrechter: Higler.
Gele kaart: Bruns, Pasveer, Rosheuvel

Opstellingen:
Heracles: Pasveer, Te Wierik (83. Streutker), Schenkeveld, Rienstra, Davidson, Bel Hassani, Quansah, Bruns (83. Cziommer), Rosheuvel, Amoah, Linssen (65. Tannane).
FC Utrecht: Ruiter, Markiet, Derijck, Heerings, Bulthuis, Duplan, Toornstra, Ayoub (35. Diemers), Oar (89. Bjelica), Pappot, De Ridder.

 
30-11-2013  

SVVN de meerdere van Sv DRC


DRC viert de tweede aansluittreffer.
  NIJVERDAL – In de 4e klasse D lijkt SVVN hard op weg naar het kampioenschap. Tegen naaste opponent Sv DRC behaalden de Nijverdallers een verdiende 4-2 overwinning. SVVN voetbalde beter, was sneller aan de bal en wat ‘geniepiger´ in de overtredingen en legde daarmee de basis voor de overwinning die pas zeker werd in de eindfase.
Daar leek het in de tweede minuut niet op toen een voorzet van Snellink over alles en iedereen heen, bij de tweede paal binnen zeilde en SVVN aan een makkelijke voorsprong kwam (1-0). De Nijverdallers kregen meer kansen maar verzuimden de afwerking terwijl Machielsen voor DRC wel doel trof (1-1). Het maakte SVVN scherper. Johnny Teterissa en Melvin Morsink bepaalden de ruststand op 3-1.
Na rust speelde SVVN beter en feller maar het miste wel drie opgelegde kansen terwijl DRC na bijna een uur spelen wel opnieuw de aansluittreffer scoorde via Akpinar (3-2). Het maakte de wedstrijd nog vinniger waarbij de scheidsrechter de gele kaart herhaaldelijk trok op commentaar van spelers van DRC. Topscorer Pascal van Berkum (2x), Claudio Francesco en Matthijs Hondebrink gingen in het boekje. Ook het publiek roerde zich en riep herhaaldelijk om meer gele kaarten. Het werd ondanks een mannetje minder bij DRC nog even spannend, maar toen Van Kammen voor de thuisploeg de 4-2 op het scorebord liet zetten, was de strijd gestreden.
SVVN is na de degradatie in het vorige seizoen, hard op weg om weer terug te keren in de derde klasse.
Lees verder...

Fotoreportage (20 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina