Sportberichten


Plaatsing  
 
06-11-2013  

PH en ON uit Almelose Voetbal Federatie

 

ALMELO – De voetbalverenigingen PH en ON in Almelo hebben hun dreigement om uit de Almelose Voetbal Federatie vanavond in een gezamenlijke vergadering toch waargemaakt. Volgens de twee clubs werkt de federatie alleen maar vertragend bij het ontplooien van nieuwe initiatieven en komen zij tot de conclusie hun eigen boontjes wel te kunnen doppen.
Het uitstappen wordt betreurd door de andere verenigingen omdat in de toekomst zal blijken dat men elkaar toch nodig heeft gelet op de bezuinigingen van overheidswege. Vooral voor ON kan dat problematisch worden gelet op de plannen rondom het sportcomplex Ossenkoppelerhoek en de mogelijke bouw van een nieuw stadion voor Heracles Almelo.
Voorzitter Ardesch van de Enschedese voedbalfederatie toonde zich eerder zeer kritisch over de ontwikkeling in Almelo en gaf legio voorbeelden waarin men elkaar nodig heeft om elkaar te versterken. In augustus jl. werd het uitstappen nog even uitgesteld toen vooral de vertegenwoordiger van Luctor et Emergo flink uithaalde richting beide clubs. Het uitstel mocht dus niet baten.

Update: 07-11-2013
Kift blijkt de oorzaak van het geschil in de Almelose Voetbal Federatie. Zo valt te destilleren uit een persbericht van PH Almelo vanmorgen. Meeprofiteren van initiatieven van anderen blijkt de grondslag van het geschil. Op zich logisch dat grote verenigingen met meer kader met meer initiatieven komen. Dat is immer zo geweest en geen specifiek Almelose situatie. Ook dat gaf 'criticaster' Ardesch van de Enschedese voetbalfederatie eerder al aan.
In augustus werd het uitstappen nog uitgesteld om de andere verenigingen hun visie nader te laten onderbouwen.

Opvallend het citaat uit dit persbericht: “Slechts de Scheidsrechtersvereniging Almelo en Omstreken en drie van de overige zeven voetbalverenigingen hebben hieraan gehoor gegeven, nog niet de helft van het resterend aantal leden. Dit bevestigt precies waar het aan schort”, aldus Annemarie van Putten, voorzitter van PH. “De initiatieven worden steeds door dezelfde clubs genomen, de overige verenigingen profiteren daarvan en sluiten stilzwijgend aan. Het feit dat er zo weinig response komt, legt precies de vinger op de zere plek. Helaas heeft de vergadering van woensdag ons niet van gedachten kunnen veranderen. Sterker nog, het bevestigt onze keuze om terug te treden.”

In de toekomst waarschijnlijk geen oefenwedstrijden meer tussen de federatieclubs Sv Almelo, Avc Heracles, ASV '57, Luctor et Emergo, Sv DRC 2012, Rksv Bornerbroek, La Première en de twee dissidenten, zo klonk een 'borrelend' geluid na afloop van de vergadering.

Archief
Terug naar vorige pagina