23-11-2013

Sv DRC legt Rijssen Vooruit op de pijnbank

DRC-trainer Ronald Dams liet zijn manschappen meteen fel op de aanval spelen waardoor Rijssen Vooruit feitelijk alleen de ‘lange bal’ kon hanteren. Toen na een kwartier een cornerbal van Ekpinar over alles heen het doel inzeilde, kwam er rust in het bezoekende team en werd er goed gecombineerd terwijl de Rijssenaren vooral mondeling met elkaar bezig waren.
Een vrije trap op de rand van de zestien betekende de 2-0 toen Matthijs Hondebrink het juiste gaatje vond. Nog binnen een half uur zorgde Michal Posluszny op fraai aangeven van de exelerende Ekpinar voor de 3-0. “Ze kriegt u’m an de klöte”, was de veelzeggende reactie van een Rijssense supportster, die boos de kantine in beende. De vierde Almelose treffer uit een penalty door Matthijs Hondebrink werd door haar dus niet waargenomen.

Na rust namen de Almeloërs wat gas terug waardoor Rijssen Vooruit de eerste tegentreffer kon laten aantekenen via Kafedzic. Trainer Dams reageerde met twee wissels om zijn team weer op scherp te zetten. Opnieuw Posluszny en Van Berkum waren daarbij hun opponenten te snel af zodat met een 1-6 voorsprong de wedstrijd naar een einde kabbelde. De tweede Rijssense treffer van Kafedzic (2-6) was daarbij louter nog van belang voor de statistiek.

Sv DRC nam de volle buit mee naar De Riet en kwam door het resultaat langszij het op de in de 4e klasse D op de tweede plek staande Bruchterveld.
Zaterdag wacht de Almeloërs de pittige uitwedstrijd tegen koploper SVVN, dat 4 punten los staat van Sv DRC. De Almeloërs moeten dus SVVN de eerste nederlaag in deze competitie bezorgen om dichterbij te kunnen komen.