02-11-2013

ON wint en DRC wint stadsderby van ASV

ALMELO – Oranje Nassau blijft op koers in de derde klasse D en won de uitwedstrijd tegen Juliana ’32 met 0-2. Roling voor rust voor 0-1 en Hondebrink gooide na de thee de wedstrijd op slot door de 0-2 op het scorebord te laten zetten. ON staat tweede in de ranglijst. DZC werd met vijf punten voorsprong afgetekend periodekampioen. In Doetinchem werd het bezoekende SDC uit Denekamp met 7-0 afgedroogd.

In de vierde klasse D won Sv DRC de stadsderby tegen het bezoekende ASV ’57 met 4-0. ASV begon op De Riet met aanvallende aspiraties maar ontmoette een team dat verdedigend deze keer fysiek bij de les was en dan is DRC met de snelle spitsen Sidi Vieira en en Pascal van Berkum op zijn gevaarlijkst. De Aadorpers kwamen dan ook na 6 minuten al op achterstand toen Vieira op snelheid ontsnapte en DRC op voorsprong zette (1-0). Even kende DRC een mindere fase maar Van Berkum maakte in een uitval nog voor de rust de 2-0.
Ook na de thee was DRC bij de les en dat had alles te maken met de vorige wedstrijd tegen Bruchterveld toen het fysiek werd afgetroefd en tegen een onnodige 4-2 nederlaag aanliep. DRC gaf weinig kansen weg en zette de snelle spitsen aan het werk. Van Berkum mistte daarbij nog enkele keren goede kansen om doelman Boom te verschalken maar liet uiteindelijk toch de 3-0 en 4-0 aantekenen. DRC nestelde zich met de overwinning op een met Bruchterveld gedeelde tweede stek in de ranglijst omdat Bruchterveld in lemele niet verder kwam dan 1-1. SVVN pakte in Nijverdal de eerste periode met 4-0 tegen rode lantaarndrager MVV’69 uit Marle.