02-11-2013

Eurosped verliest in drie sets van Sneek

ALMELO – Na twee overwinningen tegen de Limburgse teams Peelpush en Vc Weert werd de derde thuiswedstrijd binnen tien dagen in de IISPA een deceptie voor Eurosped TVT. De Almelose volleybalsters gingen tegen Vc Sneek in een kansloze driesetter onderuit.
De eerste set ging tot het dertiende punt nog gelijk op, waarna de Friese dames een lichte voorsprong forceerden. Bij 19-21 bracht de time-out van coach Berendsen geen wending zodat de eerste set verloren ging met 21-25.
In de tweede helft liep de passing bij Eurosped ook niet goed zodat Jiska Kamphuis in het veld kwam voor Florieke Eggermont. Het leek even te helpen, maar na een time-out van Vc Sneek namen de Friese dames het spel via 13-15 weer goed op. De Amerikaanse Katie Post zorgde er met rake sprongservices voor dat Eurosped op weg naar de setwinst ging, althans tot 22-19. Vc Sneek kwam echter weer naast het Almelose team en trok in het spannende slot door voor de winst in de tweede set met 24-26.
In de derde set haalde Vc Sneek de overwinning in de wedstrijd binnen door de Almelose aanval uitstekend te blokkeren.