Sportberichten


Plaatsing  
 
09-11-2013  

Groningen in Almelo simpel langs Heracles

 

ALMELO – Het was koud en nat zaterdagavond in het Polman Stadion en ook van het vertoonde spel werden de toeschouwers niet warm. Zelfs niet van een onterechte gele kaar voor Heracles-spits Mark Uth die in de beginfase binnen de zestien ten val werd gebracht en in plaats van een penalty een gele kaart kreeg voor een ‘schwalbe’.
De wedstrijd begon met een minuut stilte voor de donderdag overleden oud- trainer Ron Dellow die Heracles ooit de legendarische zee in de beker op Ajax bezorgde in 1974.
Het eerste kwartier was voor de thuisploeg die de Groningers gevangen hield op de eigen helft. Daarna werd Groningen gelijkwaardig. Vooral omdat het aantal foute passes vanuit de laatste linie toenamen en Heracles daardoor eigenlijk niet aan goed combinatiespel meer toekwam. Drie doelrijpe kansen over en weer deden zich voor. Pasveer redde knap op een doelpoging van Zivkovic en collega Bizot maakte de inzet van Uth onschadelijk. Thomas Bruns kwams na een knap driehoekje op links alleen voor Bizot maar zijn schot ging nipt naast.

Heracles begon in de tweede helft met nieuw elan maar het vlotte niet in de combinaties. Groningen werd stilaan brutaler zonder groots voetbal op de mat te leggen, maar het nam na een uur voetballen wel de leiding door de jeugdige Zivkovic (17) die profiteerde van een verdedigingsfout en Pasveer geen kans gaf. Dik vijf minuten later was de wedstrijd gespeeld toen Kostic voor de Groningers opnieuw doel trof (0-2). De ontevreden coach Jan de Jonge liet in de tweede helft nog wel drie invallers opdraven (Bel Hassani, Amoah en Schenkeveld in de spits) maar ook dat zorgde niet voor een kerend tij. In de slotfase keerde Pasveer nog wel knap een schot van Zipkovic maar dat mocht niet baten want de alerte Kostic schoot in de rebound prima binnen (0-3).
Heracles verloor dus na een licht overwicht in het begin vooral omdat het het spel moest maken en de routine daarin is nog te matig, terwijl die routine (Csiommer) niet eens op de bank zat.

Heracles Almelo – FC Groningen 0-3 (0-0), 61. Zivkovic 0-1, 67. Kostic 0-2, 85. Kostic 0-3

Fotoreportage: Harry Broeze
(klik hier)

Commentaren:

Jan de Jonge: ‘Als, telt niet

Scheidsrechter: Liesveld
Gele kaarten: Uth, Van Dijk (Heracles), Hiariej (FC Groningen)
Aantal toeschouwers: 8450

Opstellingen:

Heracles Almelo: Pasveer, Van Dijk, Streutker, Veldmate (Schenkeveld/80), Davidson, Rienstra (Bel Hassani/64), Quansah, Bruns, Rosheuvel, Uth (Amoah/71), Linssen.
FC Groningen: Bizot, Magnasco, Botteghin, Kappelhof, Wijnaldum, Hiariej, Chery, Kieftenbeld, Kirm (De Leeuw/62), Zivkovic, Kostic (Lindgren/88).

Archief
Terug naar vorige pagina