Sportberichten


Plaatsing  
 
04-08-2011  

Handbal activiteiten in Almelo tijdens EK<19


Archieffoto: Lois Abbingh in actie tijdens een kwalificatie wedstrijd in Almere (2010). Alexander Kamp, Tijdover.nl Fotografie
 

ALMELO - Vanaf vandaag tot en met 10 augustus 2011 zijn er in het kader van het EK Handbal <19 diverse evenementen georganiseerd.
Vanavond om 18:00 uur spelen in de IISPA de nationale teams van Rusland en Roemenië tegen elkaar. Om 20:00 uur is het de beurt aan Spanje en Slovenië. Deze teams spelen op vrijdag en zondag ook tegen elkaar. Op zondag vangt de eerste wedstrijd al om 16:00 uur aan; de tweede wedstrijd wordt gespeeld om 18:00 uur.

Het is mogelijk dat Nederland haar wedstrijden ook in de IISPA moet spelen; op dinsdag en woensdag worden de ronden voor de nummers 3 en 4 van poule A en B in Almelo gespeeld.

Voor de Almelose jeugd worden activiteiten georganiseerd, gehouden in of buiten op de parkeerplaats bij de IISPA.
- Zaterdag 6 augustus:
  10:00 - 12:00 uur: Kennismakingslessen met handbal voor de jeugd 6-8 jaar;
  14:00 - 16:00 uur: Clinic beachhandbal buiten voor de jeugd 8-10 jaar;
- Maandag 8 augustus:
  10:00 - 12:00 uur: Clinic beachhandbal buiten voor de jeugd 10-12 jaar;
  14:00 - 16:00 uur: Clinic beachhandbal buiten voor de jeugd 12-15 jaar;
- Woensdag 10 augustus zijn er diverse handbalspelletjes te doen van 16:00 tot 17:30 uur voor ieder die geïnteresseerd is.

 
04-08-2011  

EK<19 Dag 1: Spanje aan kop in groep A

 

ALMELO - Onder toeziend oog van ongeveer 250 toeschouwers streden in een broeierige Almelose IISPA de deelnemers van groep A voor het eerst tegen elkaar voor plaatsing voor de finales EK Handbal <19. Hieronder een kort verslag van beide wedstrijden.

In de openingswedstrijd speelden Rusland en Roemenië tegen elkaar. Het werd een nipte overwinning voor Roemenië: 25-26, tot groot ongenoegen van de Russen. Bij rust stonden de Roemenen met 12-13 voor. Aan Roemeense zijde was Eliza Buceschi de beste speelster, zij scoorde maar liefst 10 keer.

In de tweede wedstrijd nam Spanje het op tegen Slovenië. Na 20 minuten gelijk opgaand spel werd de ban gebroken door Spanje, dat vervolgens uitliep en met rust al 13-8 voor stond. In de tweede helft kreeg de Sloveense speelster Ekaterina Ceckova een directe rode kaart wegens hals-verdedigen en was de wedstrijd gespeeld. Toch kwam Slovenië nog terug van 16-10 naar 16-14. De Spaanse coach benutte een time-out op zijn team tijdig wakker te schudden en liep alsnog uit naar 23-17. De Spaanse keepster Esteban Dorado werd uitgeroepen tot beste speelster.
Vrijdag om 18.00 uur gaan de voorrondes in de IISPA verder. 

Het Nederlands team <19 won in speelstad Arnhem de eerste groepswedstrijd van het EK tegen Oostenrijk met 35-27. Bij de rust leidde Jong Oranje met 20-13. Lois Abbingh werd topscoorster met tien treffers, Angela Malestein werd uitgeroepen tot beste speelster.

<< De speelsters van Slovenië (in blauw) kunnen de Spaanse furie niet blokkeren. Spanje (beter doelsaldo) en Roemenië voeren groep A aan.
Foto's: Alexander Kamp, Tijdover.nl Fotografie

Fotoreportage (13 foto's)...

 
04-08-2011  

Kijkoperatie Mark Looms, Maertens lang exit

 

ALMELO – Voor Mark Looms komt de blessure die hij opliep tegen de reserves van Schalke’04 harder aan dan gedacht. De Almeloër ondergaat vrijdag een kijkoperatie aan de knie en is daardoor zeker enkele weken uitgeschakeld.
‘Na het wegvallen van Birger Maertens opnieuw een tegenvaller’, was het commentaar van trainer Peter Bosz die nog amper heeft kunnen oefenen met het sterkste basisteam. Birger Maertens is zeker 6 à 9 maanden uitgeschakeld door een gescheurde kruisband. Ook Overtoom onderging enkele weken geleden een kijkoperatie. De Heracliden starten d competitie dus zonder de 3 vaste waarden van het vorige seizoen. 

 
05-08-2011  

Russen zetten Slovenië op zij bij EK<19 in Almelo

 

ALMELO – De Russische coach Levon Akapyan rekende niet op een eenvoudige overwinning vandaag: “We hebben veel respect voor Slovenië, ze zijn immers al zo ver gekomen. Het zal geen simpele wedstrijd worden voor ons.” Hoewel het Rusland er alles aan gedaan was om de verliespartij van gisteren te vergeten, kwamen ze vanavond in de IISPA niet goed uit de startblokken tegen Slovenië. Dat zou te maken kunnen hebben met spanning of nervositeit, maar ook met de ferme verdediging van de Slovenen. Het eerste kwartier gingen de ploegen gelijk op, maar problemen in de afwerking bij Slovenië en een steeds scherper Rusland zorgden voor een 9-17 ruststand.
In de tweede helft trokken de Russen alle stoppen los. Hoewel ze door tijdstraffen veel in ondertal stonden, konden ze blijven uitlopen tot een eindstand van 22-34.
Sloveense coach Uroš Bregar erkent het verlies: “We wisten natuurlijk dat Rusland sterk was, maar we hebben zelf ook te veel fouten gemaakt. Daarnaast is ons ook duidelijk geworden dat de keepers de belangrijkste spelers op het veld kunnen zijn,” duidende op de Russische speelster van de wedstrijd.

Roemenië boekte vrijdagavond, in de IISPA tijdens de voorronde van het EK <19 handbal opvallend genoeg de tweede overwinning. Het versloeg met 25-19 (ruststand 13-8) een van de favorieten, Spanje. Roemenië bond donderdag het sterk geachte Rusland al aan de zegekar (26-25). Zondag treft het om 18 uur Slovenië, dat tot nu toe nog puntloos is. Roemenië leidt nu met 4 punten uit 2 wedstrijden. Rusland is tweede, gevolgd door Spanje. De publieke belangstelling voor het EK valt redelijk te noemen.

Meer foto's klik hier

 
06-08-2011  

Heracles 'mazzelt' in Waalwijk tegen RKC

 

WAALWIJK – Tot verrassing van iedereen stelde trainer Peter Bosz toch Willie Overtoom op die revalideerde na een knieoperatie en nog geen enkele wedstrijdminuut had gespeeld in de voorbereiding voor deze openingswedstrijd van de competitie. Als vervangers van de langdurig geblesseerden Maertens en Looms kwamen ter Horst en te Wierik het veld in en zij presteerden naar behoren. Het water kwam in Waalwijk met bakken uit de hemel maar dat belette niet dat promovendus RKC vol op de aanval speelde. Talrijke kansen werden niet benut en Pasveer en de lat hielden RKC van een verdiende voorsprong af. Het was Everton die na een half uurtje de score opende uit de vrije trap van Vejinovic (0-1). Het was de enige kans die de Heraclieden in de eerste helft kregen.
Ook in de tweede helft begonnen de Waalwijkers agressief waardoor de Almeloërs de bal niet in de ploeg wisten te houden. Doelman Pasveer deed wat hij doen moest en pareerde meerdere inzetten van den Braber en ook Castillion had het vizier niet scherp.
Trainer Bosz verving Overtoom en Everton door Duarte en Plet en liet ook Jallo nog invallen voor de moegestreden ter Horst. De hevig onder druk staande Almeloërs liepen desondanks uit naar 0-2 door een doelpunt van Plet. Het was Heracles-aanvoerder van der Linden die het tij keerde door tegen een rode kaart aan te lopen en de personele problemen voor trainer Bosz vergrootte. Den Braber mocht vanaf de penaltystip de Waalwijkers vijf minuten voor tijd dichterbij brengen (1-2). In de hectische slotfase kopte te Voorde alsnog de gelijkmaker achter doelman Pasveer (2-2).

Kijk hier naar de fotoreportage van Harry Broeze

RKC Waalwijk - Heracles Almelo 2-2
0-1 Everton (31)
0-2 Plet (80)
1-2 Braber (86/pen)
2-2 Ten Voorde (89)
Arbiter: Janssen
Geel: Van Peppen, Braber (RKC Waalwijk), Vejinovic, Douglas, Plet (Heracles Almelo)
Rood: Van der Linden (Heracles Almelo/85)
RKC Waalwijk: Zoet, Bandjar, Ramos (Van Hout/81), Drost, Van Peppen, Auassar, Braber, Duits, Ten Voorde, Castillion, Meijers.
Heracles Almelo: Pasveer, Breukers, Te Wierik, Van der Linden, Ter Horst (Jallo/74), Quansah, Overtoom (Duarte/60), Vejinovic, Douglas, Armenteros, Everton (Plet/68).

 
07-08-2011  

Spanje verslaat Rusland voorronde EK handbal


Toernooi-directeur Ben Spaai in de IISPA te Almelo.
 

ALMELO - Spanje werd de verrassende winnaar tegen Rusland in de voorronde van het EK dameshandbal onder 19 in de IISPA te Almelo. Door het sterker geachte Rusland te verslaan gaat het Spaanse team als tweede door. In de spannende eindstrijd wist de Spaanse furie op het eind pas afstand te nemen (24-20). Roemenië was al zeker van plaatsing voor de volgende ronde en liet gemakshalve de overwinning aan het zwakke Slovenië (22-17).
De Spaanse meiden werden fanatiek gesteund door een grote groep Nederlanders van Spaanse afkomst in de lang gelijk opgaande strijd. Tot de rust kon geen van beide teams afstand nemen (13-13) en pas in de eindfase namen de Spaanse speelsters afstand doordat men sneller was in de overschakeling. Doelvrouwe Asuncion Sanchex Garcia speelde daarbij een hoofdrol en wist nagenoeg alle Russische doelpunten te voorkomen.
De Russische coach Levon Akapyan was niet blij met het spel van zijn pupillen die volgens hem tegen Spanje de slechtste wedstrijd van de voorronde in de IISPA speelde. De Spaanse coach Jenaro Felix Baz roemde vooral de verdediging die naar grote hoogte steeg en sprak zijn vertrouwen uit voor de volgende fase tijdens het EK.

Resultaten Groep A
Teams Wedstrijden Goals Diff. Pts.
T W D L
1.Roemenië 3 2 0 1 68:66 2 4
2.Spanje 3 2 0 1 66:62 4
3.Rusland 3 1 0 2 79:72 7 2
4.Slovenië 3 1 0 2 61:74 -13 2

<< Toernooidirecteur Ben Spaai is de afgelopen dagen stad en land afgereisd om de speelsteden van het EK dames <19 te bezoeken. ,,Het is een jeugd-EK onwaardig’’, zo stelt Spaai. ,,Want het is overal top, écht top. Alle vier sporthallen zijn mooier dan ik vooraf ooit had kunnen dromen. Het is geweldig positief, en dat wordt door iedereen onderstreept. We worden overladen met complimenten, van de teams, van de EHF, van iedereen eigenlijk.’’

Dat de tribunes niet overal even vol zitten, deert volgens Spaai niet. ,,Dit toernooi moet men zien als een opmaat voor het EK Dames volgend jaar december. We krijgen heel veel steun, van sponsors als Ricoh of NH Hoteles, en van lokale en provinciale overheden. Deze twee evenementen zien wij echt als één traject. Volgend jaar hebben we de kennis in huis, met de huidige ervaringen kan het allemaal maar nóg mooier worden. Financieel gaan we er uiteindelijk goed uitkomen, reken maar. En de sfeer? Ja, die is overal positief. Natuurlijk trekken de wedstrijden van het Nederlands team de meeste fans, maar dat is logisch voor een toernooi in eigen land. Maar ook op de andere locaties is het fijn en gezellig, ik kreeg net nog bericht van de EHF-delegate in Almelo dat het gewoon absurd goed geregeld is allemaal.’’

 
08-08-2011  

Dressuurevenementen Twents Hippisch Centrum

 

ALMELO – Op het Twents Hippisch Centrum te Almelo aan de Bosrand worden in augustus en september nog een aantal dressuurwedstrijden georganiseerd. Zaterdag 27 augustus komen de nationale dressuurtoppers bij de paarden weer naar Almelo voor de klassen ZZ-licht, ZZ-zwaar, Lichte Tour en Junioren en Young Riders nationaal. In de Lichte Tour de Prix St. George en Intermediar I en bij de Junioren en Young Riders de Landenproef en een individuele proef. Een dag later is het de beurt aan de pony’s alle categorieën in de klassen B t/m Z2.

In september worden op 27, 28 en 29 september avondwedstrijden dressuur onder kunstlicht verreden voor paarden in de klassen B t/m ZZ.

Op het Twents Hippisch Centrum wordt zowel bij het losrijden als de wedstrijden gereden op een NOC/NSF gecertificeerde allweather bodem die een totale oppervlakte heeft van 2,5 hectare.

Alle wedstrijden zijn voor het publiek vrij toegankelijk.

 
09-08-2011  

Rusland en Slovenië winnen in IISPA

 

Twee favorieten - strijden om plaats 9
ALMELO - “Dit zijn twee teams die bij de eerste acht horen te spelen. Niets ten nadele van Roemenië en Spanje, maar wij zijn niet minder dan zij. Maar goed, zo is het nu eenmaal in sport,” sprak Levon Akapyan, de Russische bondscoach. En de wedstrijd tussen zijn dames en de Noorse ploeg was er werkelijk een spectaculaire vertoning. Geen van beide ploegen wist de ander op de knieën te krijgen, met verschillen die in de eerste helft heen en weer schommelden tussen beide teams. Aangespoord door de meegereisde fans konden de Noorse dames bij rust de leiding pakken, 10 goals tegen 9.
Na rust verliep het de Scandinaviërs echter minder voorspoedig. Enkele achtereenvolgende onnodige fouten hielpen de Russen in het zadel, die een klein gat konden slaan. In de achtervolging konden de Noren nog een paar keer dichtbij komen, maar de Russen bleken geconcentreerder en konden zodoende een uiteindelijke overwinning van 28-22 behalen. Noorse coach Reidar Moeistad verklaart het euvel dat zijn dames al de hele week achtervolgt: “In de eerste helft verdedigden we goed, maar we maakten te veel fouten en missers in de tweede helft en zo ging het de afgelopen drie wedstrijden ook al.“

Beste speelster Rusland : Polina Vedekhina
Beste speelster Noorwegen : Marie Sundfoer Toemmerbakke


Slovenië trekt zegereeks door
ALMELO - De eerste wedstrijd van de tussenronde die in Almelo op papier stond was tussen beide nummers 4 van groep A en B, respectievelijk Slovenië en Oekraïne. Laatstgenoemde heeft nog geen punten behaald in het toernooi en ook vandaag begon de wedstrijd met een domper, met een blessure van een van de reservekeepsters. Dat dit een voorbode voor de wedstrijd was bleek later, toen het ook tijdens de wedstrijd niet meezat voor de dames van coach Nedbaylo.
Hoewel de dekking goed in orde was bij beide teams, wisten ze aanvallend niet te imponeren. Bij rust stond het 8-9 in het voordeel van de Oekraïne, waar veruit de meeste goals uit een snelle tegenaanval waren voortgekomen. Na rust wisten de Slovenen een gat te slaan, en uit te bouwen tot een verschil van vijf punten. De Oekraïense dames wisten echter met nog een paar minuten te gaan weer aansluiting te vinden, waardoor de laatste minuten nog spannend werden.
De ploeg van coach Bregar wist uiteindelijk de zege definitief naar zich toe te trekken in de slotminuut; eindstand 23-22. Uroš Bregar: “vandaag was onze aanval echt slecht. We zijn blijven vechten, uiteindelijk met resultaat, maar door concentratiegebrek kon de Oekraïne nog te dichtbij komen. Dit is onze tweede overwinning maar die hebben we vandaag puur vanuit de dekking behaald.”

Beste speelster Slovenië : Tamara Sunaric
Beste speelster Oekraïne : Anastasiia Metelska


De laatste wedstrijden in de IISPA zijn op woensdag 10 augustus:
18.00 uur Oekraïne – Rusland
20.00 uur Noorwegen – Slovenië

GROUP I1
1. Russia 4 18 44 : 62 0 0 2 2
2. Norway 2 6 41 : 47 1 0 1 2
3. Slovenia 2 -11 56 : 45 1 0 1 2
4. Ukraine 0 -13 48 : 35 2 0 0 2
 

 
09-08-2011  

Hartstilstand oorzaak dood springpaard CSI

 

GEESTEREN – De twaalfjarige merrie Love Affair (v. Quick Star x Garantie) van de Italiaanse topruiter Gianni Govoni, die zondag 27 juni dood op stal werd gevonden tijdens het CSI Twente, is een natuurlijke dood gestorven. Directeur Graeme Cooke van het veterinaire departement van de internationale paardensportfederatie FEI heeft dat bevestigd. “De resultaten van het onderzoek tonen aan dat Love Affair is overleden aan een hartstilstand. We betuigen nogmaals ons medeleven aan de eigenaren van Love Affair.”

Gianni Govoni, zelf in 2003 met Loro Piana Havinia winnaar van de hoofdrubriek in Geesteren, schreef op vrijdag met Love Affair nog de eerste kwalificatiewedstrijd voor de Grote Prijs van Twente op zijn naam. Zondag trok hij de merrie terug omdat hij veronderstelde dat ze kreupel was. Na het plotselinge overlijden van Love Affair werd haar stoffelijk overschot overgebracht naar het Gezondheidsdienst voor Dieren in Deventer. Daar werd het onderzoek naar de doodsoorzaak verricht.

< De laatste foto van Gianni Govoni met Love Affair tijdens het verlaten van de springpiste na de huldiging van de eerste kwalificatiewedstrijd voor de GP in Geesteren.
 

 
09-08-2011  

Darius Dhlomo vandaag 80 jaar

 

ALMELO - Voetballer, bokser, zanger, raadslid, acteur, kortom de legendarische Heracles-voetballer Darius Dhlomo werd vandaag 80 jaar. Hij ontvluchtte Zuid-Afrika vanwege het verzet tegen apartheid en bleef in Nederland en woont in Enschede.
 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
12-08-2011  

Johnny Hoogerland start in Profronde Almelo

 

ALMELO – De Zeeuw Johnny Hoogerland start in de Profronde van Almelo. De beelden van zijn spectaculaire val in de Tour de France gingen de wereld over en ondanks 33 hechtingen en dankzij een sterk karakter haalde hij toch de eindstreep in Parijs. Voor Hoogerland geen Vuelta die begint op 20 augustus en eindigt op 11 september maar de criteria waar hij zijn val in het prikkeldraad kan verzilveren.

Hoogerland was een verrassing in de Tour en trotse drager van de Bolletjestrui die hij uiteindelijk moest afstaan door de wilde stuuractie van de chauffeur van de Franse televisie die hem en Flecha van de weg afreed terwijl beiden in en kopgroep vooruit lagen voor mogelijk de dagoverwinning en versteviging in het klassement van de Bolletjestrui. Heel de wielerwereld sprak schande van de stuurfout en niemand vergeet meer de foto met zijn gehavende benen en uit elkaar gereten rennersbroek.

Sindsdien wordt Johnny Hoogerland toegejuicht waar hij ook aan de start verschijnt. Dat zal op vrijdag 26 augustus ook in Almelo het geval zijn.

Dat geldt niet voor de regionale vedette en sprinter Tom Veelers uit Vasse. Hij werd door zijn ploegleider geselecteerd om op 20 augustus in Benidorm aan de start te staan van de Vuelta.
 

 
14-08-2011  

Heracles Almelo in tweede helft langs NAC Breda

 

ALMELO - Heracles Almelo heeft ook een eerste overwinning binnen van het nieuwe seizoen Eredivisie. Na het gelijke spel afgelopen week tegen RKC Waalwijk wonnen de Heraclieden thuis met 2-1 van NAC Breda.

De saaie eerste helft had ook nog eens Heracles volop tegenslagen: een doelpunt wat geen doelpunt was (in de 4de minuut dacht iedereen dat de vrije trap van Willie Overtoom erin zat), stroomuitval en een tegendoelpunt van NAC'er Matthew Amoah in de 31ste minuut. Via Kwame Quansah en Marrko Vejinovic kwam Heracles Almelo dicht bij doelkansen maar troffen geen doel.

Pas in de tweede helft werd Heracles gevaarlijker. Een overtreding van Jordy Buijs op invaller Glynor Plet zorgde er uiteindelijk voor dat Heracles de kans kreeg om op gelijke hoogte te komen. Willie Overtoom schoof de bal langs NAC goalie Jelle ten Rouwelaar. Ruim 10 minuten later kopte Everton Ramos da Silva de 2-1 binnen. Doelman Remko Pasveer redde de 3 punten voor Heracles door aan het einde nog een twee ballen van de doellijn te halen.

<< Kwame Quansah (rechts) in duel met Nemanja Gudelj.
Foto's zijn gemaakt door
Alexander Kamp.

Fotoreportage (25 foto's)...

 
14-08-2011  

Fritz Korbach heeft zijn strijd gestreden

 

LEEUWARDEN – Vanmiddag is voetbaltrainer Fritz Korbach (66) overleden. De 66-jarige oud-voetbaltrainer was ongeneeslijk ziek. Korbach leed aan keelkanker. De welbespraakte Korbach debuteerde in 1968 als assistent-trainer in het betaalde voetbal bij USV Elinkwijk en maakte in 1970 de fusie mee met VELOX en DOS tot FC Utrecht.
Als hoofdtrainer bracht hij vijf eerste divisieclubs naar de eredivisie, FC Wageningen - 1974, PEC Zwolle - 1978, FC Volendam - 1983, FC Twente - 1984 en SC Heerenveen - 1990. Hij degradeerde drie keer met o.a. FC Wageningen, SC Heerenveen en Cambuur Leeuwarden.
De in Diez an der Lahn (D) geboren Korbach stond vooral bekend om zijn rake uitspraken. Zelden nam hij dan ook een blad voor de mond en werd hij maar al te vaak geciteerd in kranten en op radio en tv. In zijn tijd als hoofdtrainer bij Heracles Almelo (1999-2001) zij hij o.a. over voorzitter Jan Smit; "Ik heb hem wel eens op z'n kop gehangen, maar er kwam nog geen kwartje uit de binnenzak van dat Armani-pak rollen. Die man is zó zuinig, die huilt met één oog."

Korbach is uiteindelijk aan hartfalen overleden in het ziekenhuis te Leeuwarden.

(foto: Heracles Almelo)

 
16-08-2011  

Almelose Van Baal plaatst zich voor NK Tennis

 

AMSTELVEEN – De Almelose tennisster Ghislaine van Baal heeft zich gisteren geplaatst voor het hoofdtoernooi om het Nederlands kampioenschap tennis voor senioren dat vandaag in Amstelveen begint. Van Baal won in de kwalificatiereeks beide wedstrijden. In de eerste ontmoeting zegevierde Van Baal met 6-3, 6-1 van Charlotte van de Meij. In de tweede ontmoeting versloeg de Almelose Kelly de Beer met 7-6, 6-1.
 

 
16-08-2011  

FC Twente niet verder dan 2-2 tegen Benfica


Foto: FC Twente

Ontvangen mailtje van ene Rick:
Waarom continue van die nieuwsberichten over twente? Het is toch ALMELOnieuws???

Reactie:
Beste Rick,

Proef ik hier enige vooringenomenheid t.a.v. de twee Bvo´s in Twente?
De website heet: AlmeloNieuws.nl - Nieuws uit Stad & Ommeland

In werkelijkheid houdt de belangstelling van de Almelose burger niet op bij de stadsgrens en is ook het nieuws uit de regio van belang of dat nu algemeen nieuws is of sport.
T.a.v. FC Twente wordt in vergelijk met Heracles Almelo zelfs weinig aandacht besteed.
Kampioenschappen en internationaal voetbal van de FC proberen wij wel mee te nemen en dat kan echt geen ‘overkill´ genoemd worden.
Heracles Almelo ligt ons zeer aan het hart en daar wordt extra veel aandacht aan besteed.
Dat zou u ook opgevallen moeten zijn.

En ja, wij hebben ook liever dat Heracles kampioen wordt, maar daarna FC Twente, voor clubs verder uit de buurt want Tukkers zijn we allemaal.
En zonder tegenstanders geen competitie en geen streekderby.

Kortom, we zien dus geen reden om onze visie te wijzigen!

Met vriendelijke groet,

Redactie AlmeloNieuws.nl
 

ENSCHEDE – Of FC Twente de Champions League haalt mag worden betwijfeld na het gelijke spel thuis tegen Benfica. Weliswaar begonen de Tukkers met een bliksemstart en zette Luuk de Jong het team van trainer Co Adriaanse al na zes minuten op 1-0, daarna werd het spel matiger. Veelvuldig balverlies haalde het ritme uit de ploeg en een fout van Brama werd onmiddellijk afgestraft door Cardozo die de te ver voor zijn doel staande Mihaylov verraste (1-1).
Benfica werd sterker en FC Twente was daarna duidelijk de mindere. Alleen Landzaat kwam nog kansrijk voor doelman Arhur maar mistte en ook met afstandsschoten van Landzaat en Ruiz kort voor rust mistten doel. Dat deden de ervaren Portugezen niet en Nolito zette benfica nog voor rust op voorsprong.
Na rust bleef Landzaat in de kleedkamer en kwam spits Janko in het team. FC Twente zette druk en Ruiz wist bijna de Portugese doelman te verschalken uit de vrije trap van Janssen en ook Bajrami schoot over. Kort daarna werd Bajrami vervangen door de jonge John die nieuwe spirit bracht. N een fraaie actie wist hij met een voorzet Ruiz te bereiken die de gelijkmaker binnen kopte. Dat Benfica niet onder de indruk was bleek uit het feit dat FC Twente nog twee keer mazzelde. Toch ziet Adriaanse nog kansen om in Lissabon een goed resultaat neer te zetten. ‘Jammer dat we er geen 3-2 van konden maken want ze waren bijna stuk gespeeld. Toch heb ik nog goede hoop’, aldus Adriaanse.
Klik hier voor de foto's
 

 
19-08-2011  

Matthijs Klopper pakt provinciale titel Z1 cat. D/E

 

BALKBRUG – Matthijs Klopper - lid van de Land. Rijv. De Looleeruiters Almelo -  werd donderdag in Balkbrug met Woodrow Carisbrooke Overijssels kampioen bij de ponydressuur Z1 cat. D/E. Klopper scoorde, ondanks de gesteldheid van de terreinen, met een sterke gereden proef 61,97 procent. De nummers twee en drie, Kirsten Bosch - Blue Boy 54 en Danielle Haasjes – Valentijn met respectievelijke scores van 61,18 en 60,50 procent worden eveneens afgevaardigd naar het nationale kampioenschap.
Overigens kan Matthijs Klopper bij het springen ook deelnemen aan de nationale titelstrijd. Met pony Bruce Almighty werd hij tweede in de klasse M cat. D/E achter Merle Vaanholt met Topline’s Tamiro en voor Romee Tasche met Lady.
Matthijs Klopper werd met Legally Blonde ook nog derde in de klasse M1 cat. D/E met een score van 63,50 procent zodat hij met alle drie pony's is geplaatst voor het NK op 3 september a.s. in Ermelo.
Clubgenote Britt Bente werd met O'lilly eervol tiende in de dressuur klasse M2 cat. D/E. 
(alle uitslagen in Exel-bijlage)


Uitslagen provinciale kampioenschappen pony's 2011

 
20-08-2011  

Gelijkspel bij debuut SVZW in Topklasse


Tim Engbers liep zich herhaaldelijk vast in de Montfoortse verdediging.

Foto: Henk Steen
 

WIERDEN – Het debuut van SVZW in de Topklasse tegen Montfoort was niet direct een duel om over naar huis te schrijven. Vooral de eerste helft verliep matig voor de Wierdenaren op thuisbasis ’t Lageveld. De aanvallers kapten en draaiden voortdurend met de bal waardoor de snelheid uit het spel ging. Ook leek de ploeg van trainer Pim Wesselink nog niet voldoende op elkaar ingespeeld en dat is niet zo vreemd met alle nieuwe spelers die SVZW moeten gaan versterken.
Het eerste schot op de Montfoortse doelman viel pas na 23 minuten terwijl keeper Michiel Achterhoek van SVZW toch al enkele keren handelend moest optreden. Toch kwamen de Wierdenaren op voorsprong doordat Tim Engbers een droge voorzet van Niels ten Hoeve keurig afrondde (1-0).
Direct na rust stond het eveneens debuterende Montfoort al weer gelijk door onoplettendheid in het Wierdense verdedigingsbolwerk (1-1).
Daarna zochten beide teams de aanval en vooral SVZW kroop wat meer uit haar schulp waardoor ook doelman Achterberg het enkele keren benauwd kreeg.
Toch zal trainer Wesselink niet helemaal tevreden zijn met de puntendeling. Vooral niet omdat het teamspel niet naar behoren verliep, zo zag ook internationaal scheidsrechter Eric Braamhaar op zijn vrije weekend.

Fotoreportage: Henk Steen

Fotoreportage (19 foto's)...

 
21-08-2011  

Heracles legt Feyenoord aan banden


Glynor Plet
 

ALMELO – De voortvarende competitiestart van Feyenoord onder trainer Ronald Koeman werd een halt toe geroepen door Heracles Almelo. Na de minuut stilte voor de overleden trainer Fritz Korbach die Heracles trainde van 1999 tot 2001, begon Feyenoord fel dat resulteerde in een gevaarlijk schot van Leroy Fer.
De Heracliden lieten zich echter niet over de kling jagen en antwoordden met een gevaarlijke vrije trap van Willie Overtoom en ook Vejinovic was dichtbij. Kort voor rust moest doelman Remko Pasveer handelend optreden bij een schot van de Vrij.
In de tweede helft nam Heracles meer initiatief en Armenteros mistte jammerlijk na een prachtige combinatie met Douglas. Even later moest doelman Mulder ingrijpen op een poging van Douglas die kort daarna werd vervangen door Glynor Plet. Het bleek wederom een gouden wissel want even later deponeerde Plet de bal in het net achter Mulder en keek Feyenoord tegen een achterstand aan. Feyenoord zocht daarop de aanval maar pogingen van Fernandez en Vlaar bleven vruchteloos. Toch werd het nog 1-1 door een doelpunt van Fernandez die een voorzet van invaller Schaken afrondde.
Door het gelijkspel zijn beide teams nog ongeslagen.

Heracles Almelo - Feyenoord 1-1 (Samenvatting)
1-0 Plet (62)
1-1 Fernandez (78)
Arbiter: Wiedemeijer
Geel: Looms, Quansah, Van der Linden (Heracles Almelo), Fernandez, Leerdam (Heracles Almelo)
Heracles Almelo: Pasveer, Breukers, Rienstra, Van der Linden, Looms, Quansah, Overtoom, Vejinovic, Douglas (Plet/62), Armenteros (Duarte/83), Everton (Pedro/88).

Feyenoord: Mulder, Leerdam, De Vrij, Vlaar, Ramsteijn, El Ahmadi, Clasie (Mokotjo/81), Fer, Cabral, Fernandez, Cisse (Schaken/75).

Fotoreportage (23 foto's)...

 
23-08-2011  

Greipel, Sanchez komen en Tankink 2 keer (upd)

 

ALMELO – Sprintkanon André Greipel van het Omega Pharma Lotto Cycling Team komt aan de start van de 29e Profronde Almelo. De geboren Rostocker was vorig jaar nog teamgenoot en concurrent van Mark Cavendish bij HTC. Greipel neemt zijn ploegmaat Siebel mee. Ook Manuel Sanchez, de winnaar van vorig jaar in Almelo, is wederom gecontracteerd. 
Wie ook naar Almelo komt is Haaksbergenaar Bram Tankink. De tegenwoordig in Rekem (B) wonende Tankink heeft zelfs vrijdag jl. al het parcours in de Almelose binnenstad verkend. Brammetje dacht namelijk dat toen de Profronde van Almelo verreden werd. Hij zag pas bij ’t Theaterhotel dat hij zich een week vergist had, toen zijn oog op een spandoek van de Profronde viel. Tankink zag er de humor wel van in en bracht zijn vergissing zelf in de publiciteit.Hij maakte van de nood een deugd en ging ook nog even op visite bij zijn zus in Haaksbergen. De Raborenner start zondag eerst nog in de Vattenfall Cyclassic en staat vrijdagavond 26 augustus in Almelo gewoon aan de start.

Ook Rob Ruijgh, de Nederlandse revelatie in de Tour de France, staat met teamgenoot Johnny Hoogerland in Almelo aan de start.
Ruijgh eindigde als beste Nederlander in het algemeen klassement van de Tour. Anderen die aan de start verschijnen zijn o.a. Reinier Honig, 3e bij het nationaal kampioenschap achter Bram Tankink en kampioen Pim Ligthart. Verder Maarten Tjallingii, Addy Engels, Sebastiaan Langeveld, Bas Stamsnijder, Jelle Posthuma, Maarten de Jonge en de naar een nieuw team zoekende Thomas Dekker. Kampioen Ligthart komt niet want hij rijdt de Vuelta. Wie zeker ook niet komen, leest u hier.
De beloftenkoers begint om 17.00 uur en de profs verschijnen om 20.30 uur aan de start.
In de komende dagen zal de organisatie van de Profronde Almelo zeker nog meer namen naar buiten brengen.

< André Greipel - foto van eigen website

Geplaatst 19-08-2011 22.01 uur Laatst bijgewerkt: 23-08-2011  13.31 uur

 
23-08-2011  

Fransman Cédric D'Ulivo op proef bij Heracles

 

ALMELO - Heracles Almelo bekijkt deze week of de Fransman Cédric D'Ulivo (21) een potentiële versterking is. De verdediger van Olympique Marseille loopt van woensdag tot en met vrijdag stage in Almelo.

De Franse verdediger, die zowel centraal als op rechts uit de voeten kan, traint woensdag voor het eerst mee met de spelersgroep van trainer Peter Bosz. Mocht hij voldoende indruk maken, kan D'Ulivo op transfervrije basis de overstap maken. De Franse jeugdinternational <20 was verhuurd aan de Corsicaanse club Ajaccio.

Door de blessure van Birger Maertens heeft Heracles behoefte aan een extra verdediger. De Belg is zes tot negen maanden uit de roulatie met een gescheurde voorste kruisband.

 
23-08-2011  

Atletiekinterland Nederland–Westfalen Almelo

 

ALMELO, zaterdag 3 september, aanvang 12.00 uur, entree vrij

De Almelose atletiekvereniging SISU organiseert voor de 4e keer in haar bestaan de Interland Nederland – Westfalen voor junioren.
Deze interlands werden in het verleden afwisselend toegewezen aan atletiekverenigingen door geheel Nederland. In 2005 vroeg de Atletiekunie aan SISU of zij deze wedstrijd voor haar rekening wilde nemen. Vanwege de uitstekende organisatie werd deze interland in 2007 en 2009 opnieuw in Almelo gehouden. In de tussenliggende jaren wordt de wedstrijd in Westfalen georganiseerd
SISU is er dan ook trots op om de atleten op de geheel gerenoveerde baan (nieuwe toplaag) weer te mogen ontvangen voor deze 36e atletiek editie.
Op de C-spelen van 27 augustus j.l. te Amsterdam kregen de Nederlandse juniorenatleten de gelegenheid zich te plaatsen voor deze interland.
Wellicht verschijnen in Almelo de kampioenen van de toekomst aan de start.
De Interland bestaat voor zowel de jongens als de meisjes uit 14 verschillende onderdelen: diverse baanonderdelen, discus, speer, ver- en hinkstapspringen, kogelslingeren en kogelstoten, hoog- en polsstokhoogspringen.
De wedstrijd begint om 12.00 uur reeds met het kogelslingeren omdat dit een onderdeel is dat om veiligheidsreden niet samen kan gaan met andere onderdelen. De officiële opening is echter om 13.00 uur. De prijsuitreiking staat om 17.00 uur gepland.

 
24-08-2011  

Mistral promoot nieuwe watersport SUPpen

 

WIERDEN – Aldo Huisman uit Wierden is de grote man achter het merk Mistral, bekend geworden door o.a. het windsurfen en de sportswear kleding, maar ook de man die de nieuwe watersport SUP groots onder de aandacht brengt. Eerder al brachten wij een SUPpende scheidsrechter Eric Braamhaar in beeld en met hem zijn al duizenden anderen actief.
SUPpen is eigenlijk ‘standing up’ paddelen op een wat groot uitgevallen surfplank, een soort kajakken maar dan niet geknield. Zelfs de 48- jarige Robbie Naish, de grote windsurfer van weleer, heeft er zijn naam aan gegeven en in juni jl. werd de Naish Sup Tour gevaren bij Bordeaux. Een paddletour over de Gironne over een afstand van 13 km van St. Louis Montferrand naar het hartje van Bordeaux. Standing up de speciaal ontwikkelde boards werden toen snelheden van 6 knopen bereikt. Dat vergt dus oefening en conditie. Maar ook recreatief kan SUPpen uitstekend beoefend worden en zelfs dichter bij huis.
Bij activiteitencentrum De Wilgenwaerd in Nijverdal wordt het SUPpen eveneens beoefend op de Regge. Een riviertje dat zich uitstekend leent voor recreatief varen met een Supboard. Dat kan individueel of in groepsverband en beginners kunnen bijvoorbeeld knielend beginnen net als een Kajakker om later standing up de Regge op en neer te SUPpen. Hoe dat er aan toe gaat ziet u hier.
Mistral pakt het verder groots aan, want op 1 september gaat de Mistral 11 Cities Suptour van start in Leeuwarden om 220 km later te eindigen in Sneek.

 
26-08-2011  

Rob Ruigh wint Profronde Almelo

 

ALMELO – Neerlands best geklasseerde renner in de Tour de France Rob Ruigh verraste in de laatste ronde alle favorieten waaronder André Greipel, Samuel Sanchez, Johnnie Hoogeland en Bram Tankink. Ruigh sprong weg en bleef weg daarmee zijn concurrenten het nakijken gevend. Voor Greipel en de winnaar van vorig jaar Sanchez bleven de troostprijzen als tweede en derde.
’s Middags leek het er op dat de Profronde in zwaar weer terecht zou komen en mogelijk zelfs moest worden afgelast, maar gaande het voorprogramma klaarde het weer op en bleef het tijdens de koers van de profs droog tot vijf minuten na de prijsuitreiking.
Doordat er dit jaar geen dameskoers werd gehouden had de organisatie een alternatief voorprogramma met koersen voor junioren en beloften en een koppelkoers met prominenten en een deel van de toprenners. Door het uitlopen van het voorprogramma en door een olievlek uit een veegwagen van Twente Milieu - die eerst opgeruimd moest worden - liep het behoorlijk uit tot geluk van Bram Tankink die een week geleden al te vroeg in Almelo was en nu met autopech kampte, waardoor hij mogelijk niet op tijd in Almelo kon zijn. De drie kwartier vertraging in het programma was voldoende om nog net op tijd aan de start te kunnen staan. Wel werd de profkoers met vijf rondjes ingekort om op tijd te kunnen eindigen.
Tankink kreeg van voorzitter Egbert Willems als dank voor het zorgen voor gratis landelijke publiciteit een dinerbon voor twee.

Fotoreportage: Coen, Nick, Jan, Roel, Freek.
(Kijk naar alle foto's van Jan en Coen)
Filmbeelden RTV Oost klik hier

Fotoreportage (99 foto's)...

 
27-08-2011  

Ben Oude Luttikhuis in Seoul overleden

 

SEOUL – De Almeloër Ben Oude Luttikhuis, boegbeeld van de vaderlandse taekwondosport, is zaterdag in Seoel overleden. De oud- Europees kampioen was in Seoel op uitnodiging van de Zuid Koreaanse bond waar hij zou worden geëerd met een hoge onderscheiding voor zijn verdiensten voor het Taekwondo.
De Almeloër, voortkomend uit het sportinstituut Hartman, specialiseerde zich in Taekwondo werd 15 keer nationaal kampioen, behaalde 2 Europese titels, werd in 1982 derde tijdens het WK en was houder van de 8e dan.

Oude Luttikhuis werd woensdag getroffen door een longembolie en geraakte in coma. Hij werd gereanimeerd en opgenomen in het ziekenhuis in Seoul waar hij zaterdagmiddag om 12.15 uur alsnog overleed.

Ben Oude Lutikhuis gold als grote pionier voor de taekwondosport en leidde in zijn sportschool vele kampioenen op waaronder zijn zoon Thijs en dochter Yvonne, maar ook toppers als Joyce van Baaren, Reshmie Oogink en het jeugdige talent Kimberley Kampman.
Ben Oude Luttikhuis was tevens jarenlang bondscoach en bestuurder van het district Oost en de nationale bond.
Ben Oude Luttikhuis is 59 jaar geworden.

< Ben Oude Luttikhuis - Foto: Nick Zweers Fotografie

 
27-08-2011  

Heracles niet wakker tegen NEC

 

NIJMEGEN, Heracles Almelo was nog niet wakker in De Goffert en stond al binnen 10 minuten achter met 2-0 doordat Lasse Schöne en Nick van der Velden de enige twee kansen die NEC kreeg niet onbenut lieten.
Heracles begon met Glynor Plet in de spits als vervanger van de niet in vorm zijnde Douglas. Het was een beloning voor zijn goede invalbeurten. Armenteros week daarvoor uit naar de linkerspits- positie terwijl Everton op de plaats van Douglas kwam te staan.
Het was Platje die het spel in de derde minuut op de wagen zette door een goede voorzet te geven die Schöne niet onbenut liet en keurig inkopte. Even later was een strak schot van Van der Velde van buiten de zestien meter teveel voor doelman Pasveer (2-0).
Na een half uurtje dreigde het zelfs 3-0 te worden maar een reflex van Pasveer keerde het ontij. Nog net voor rust wist Glynor Plet de Almeloërs dichterbij te brengen door de hoekschop van Vejinovic in te koppen. Kort daarvoor raakte Everton al de lat na een onnavolgbare actie van Armenteros die vier Nijmegenaren voor schut zette.
Na de rust golfde het spel op en neer en beide teams kregen kansen. Pasveer wist enkele Nijmeegse kansen te voorkomen en collega-doelman Babos keerde een inzet van Armeteros.
Tot doelpunten kwam het niet meer waardoor de Heraclieden onnodig tegen de eerste competitienederlaag opliepen, dit tot ontevredenheid van trainer Peter Bosz. ‘We begonnen amateuristisch en zijn daarna pas gaan voetballen’, aldus Bosz.

< Foto Harrie Broeze
(meer foto’s klik hier)

NEC – Heracles 2 – 1
Doelpunten
1-0 Schöne (3)
2-0 Van der Velden (8)
2-1 Plet (44)
Arbiter: Serdar Gözübüyük
Geel: Van der Velden, Amieux, Overtoom
Opstellingen
NEC: Babos, Grootfaam, Van Eijden, Nuytinck, Amieux, Van der Velden, Koolwijk, Schöne (Foor/69), George, Platje, Nijland (Latupeirissa/63).
Heracles: Pasveer, Breukers, Rienstra, Van der Linden, Looms, Quansah (Duarte/69), Overtoom, Vejinovic, Plet, Armenteros, Everton.


Uitslagen en stand eredivisie

 
27-08-2011  

Dressuur op het Twents Hippisch Centrum

 

ALMELO – Tijdens de zware dressuurwedstrijden op het Twents Hippisch Centrum aan de Bosrand heeft de organisatie het zaterdag getroffen met het mooie weer ondanks negatieve voorspellingen. Van heinde en verre kwamen de deelnemers die streden in de klassen Prix St George, Intermediar I, ZZ zwaar en ZZ licht. Ook waren er kadervormende wedstrijden voor nationaal junioren en Young Riders.
De geboren Almelose Florentine Rootveld (Winterswijk) en de oud- Almelose Linda Verwaal (Enter) behoorden bij de dubbele prijzenpakkers.
Zondag zijn er op de All weatherbanen van het THC dressuurwedstrijden voor ponyruiters. Regen kan de wedstrijden dus niet tegenhouden maar behoedt niet voor een nat pak.

< Noortje Zuidgeest (Markelo) met Very Important werd twee keer tweede tijdens de proeven ZZ zwaar


Uitslagen paarden zaterdag (exel-bestand)

 
30-08-2011  

Jan van Halst vertrekt bij FC Twente (upd)


Jan van Halst naar Ajax?

Fulham doet laatste bod op Ruiz
FC Twente heeft van Fulham een laatste bod op Ruiz ontvangen. Eerder bood de club acht miljoen euro voor Ruiz. Hoeveel het bod is verhoogd wil FC Twente niet zeggen. Wel is Ruiz op het vliegtuig gestapt naar Londen om te bezien of er een deal te maken valt. Het lijkt er dus op dat FC Twente een 'smaakmaker' zal verliezen.
Fulham bood overigens niet opnieuw voor Chadli die momenteel geblesseerd is.
FC Twente heeft vandaag opnieuw een bod uitgebracht op Leroy Fer. Volgens voorzitter Joop Munsterman heeft Feyenoord 'een offer they can't refuse' gekregen.
FC Twente poogt al maanden Fer binnen te halen en doet daartoe op de valreep nog een ultieme poging, mede omdat Ruiz in Londen onderhandelt met Fulham.
Fer kan in Enschede tekenen voor drie jaar met een optie voor nog een jaar, maar Feijenoord heeft nog niet gereageerd op het laatste bod van FC Twente.

De tranferperiode loopt 31 augustus af en dan zijn alle kaarten geschud.
 

ENSCHEDE - Jan van Halst, Manager Algemene Zaken van FC Twente, kondigt zijn vertrek aan per 1 december 2011. Jan van Halst trad in 2003 in dienst van FC Twente op de commerciële afdeling, in 2006 trad hij toe tot het management in de functie van Manager Commerciële Zaken. Sinds juni 2010 is Jan van Halst Manager Algemene Zaken. Van Halst trad onlangs toe als vaste commentator bij NOS Sport.

Tijdens zijn actieve voetbalcarrière speelde hij voor FC Utrecht, FC Wageningen, FC Twente, Ajax, Fortuna Sittard en Vitesse. Bij FC Twente kwam hij in de seizoenen 1990/1991 t/m 1998/1999 tot 224 wedstrijden voor de club.

Jan van Halst: ‘Met de afronding van de uitbreiding van de ‘U’ staat de club voor een nieuwe ambitieuze periode. Als je er van tevoren niet zeker van bent of je deze periode tot het einde toe af zult maken, moet je een en ander in het belang van de club tijdig aangeven, zodat de organisatie daarop in kan spelen. De komende weken zullen we gebruiken om mijn werkzaamheden over te dragen en zal ik nadenken over mijn persoonlijke toekomst. Ik ben trots dat ik de afgelopen jaren een rol heb mogen spelen in de enorme ontwikkeling van FC Twente. Het spreekt voor zich dat ik, na in totaal 17 jaar werkzaam te zijn geweest voor deze mooie club, FC Twente altijd zal blijven volgen.’

Joop Munsterman: ‘Wij vinden het bijzonder jammer dat onze Manager Algemene Zaken Jan van Halst FC Twente gaat verlaten, maar respecteren zijn beslissing. Mede dankzij zijn komst in 2003 is FC Twente op het niveau beland waar ze zich momenteel bevindt. In de afgelopen jaren heeft hij er met zijn commerciële afdeling mede toe bijgedragen dat de begroting van FC Twente is gestegen naar zo’n 45 miljoen euro. FC Twente is van een middenmoter in de Eredivisie uitgegroeid naar een club die structureel meespeelt in de top vier van Nederland. Persoonlijk zal ik hem zeker gaan missen. Toen hij in 2003 stopte met voetballen, heb ik hem gepolst voor een commerciële functie binnen FC Twente. Al snel bleek hij over uitstekende (commerciële) kwaliteiten te beschikken. In 2006 trad hij toe tot het management van de club waarbinnen hij een uitstekende rol vervulde. Het behaalde landskampioenschap in 2010 leidde tot het vervullen van zijn droom: in de Champions League met FC Twente.’

FC Twente is Jan van Halst uitermate erkentelijk voor zijn bijzonder grote inzet gedurende tal van jaren. FC Twente is Jan van Halst daardoor veel dank verschuldigd en wenst hem veel succes voor de toekomst.

 
30-08-2011  

SVZW verliest van Genemuiden

 

WIERDEN – Promovendus SVZW heeft vanavond de thuiswedstrijd in de topklasse van het zaterdagvoetbal tegen SC Genemuiden niet kunnen winnen. In een open wedstrijd met kansen voor beide doelen, leek het op een gelijkspel uit te draaien maar kort voor tijd maakte invaller Martijn Jansen de winnende treffer voor Genemuiden.
Kamphuis voor SVZW en Lanjouw voor Genemuiden hadden voordien al enige kansen om de score te openen gemist in een verder open duel.
SC Genemuiden is de enige die de drie tot nu gespeelde wedstrijden wist te winnen en staat nu bovenaan. SVZW heeft alleen het ene puntje uit de openingswedstrijd tegen mede- promovendus Montfoort.

Fotoreportage: Henk Steen

Fotoreportage (18 foto's)...

 
30-08-2011  

Sport- inkijk over de schutting RKSV Bornerbroek

 

BORNERBROEK – Toekomstige jonge sporters van de R.K.S.V. Bornerbroek krijgen tijdens de Open Dag op 7 september a.s. een clinic in beide teamsporten.
De Open Dag start om 13.30 uur met een inloop. Om 13.45 uur begint het hoogtepunt van de dag: de voetbal- en handbalclinic. Hierin krijgen de aanwezige jonge sporters een inkijk in beide sporten. Onderdelen van de voetbalclinic zijn onder meer een techniektraining, schieten vanuit de lucht en een wedstrijd in een opblaasbaar voetbalspel. Voor de toekomstige handballers staat een skippyslang estafette, leren passeren, schieten op doel en mikken op de opblaasbare “Oranje Leeuw” op het programma. Alle clinics worden gegeven onder professionele begeleiding.
,,We hebben er weer een gaaf programma van gemaakt”, aldus Anja Bolscher, lid van de activiteitencommissie R.K.S.V. Bornerbroek. ,,Vorig jaar was het zo’n groot succes, dat we ook dit jaar weer flink uitpakken met leuke activiteiten.” Om mee te doen met de clinic, is het niet nodig om lid van de vereniging te zijn. Iedereen tussen de 4 en 12 jaar is welkom en deelname is gratis. Ook ouders zijn van harte welkom. Voor hen staat een kop koffie klaar.
Meer informatie over de Open Dag 2011 en over de vereniging vindt u op de website van R.K.S.V. Bornerbroek:

 
31-08-2011  

KNHS kampioenschap mennen in Wierden

 

WIERDEN – Wie van een beetje spektakel en paarden houdt, moet vrijdag en zaterdag a.s. een kijkje nemen in ’t Vossenbos te Wierden tijdens de Nederlandse KNHS menkampioenschappen klasse 2 en 3. Zo’n 100 deelnemers zullen aan de start verschijnen. Vrijdag is de dag voor de dressuur- en de vaardigheidsproeven en zaterdag start men om 09.00 uur met de spectaculaire marathon.
Regionaal favoriet is Marijke Hammink uit Bornerbroek die met haar fraaie vierspan pony’s nagenoeg onklopbaar lijkt. De toegang is gratis.

 
31-08-2011  

Bekervoetbal amateurs uitslagen

 

ALMELO – DVO’71 was dinsdagavond kansloos tegen het Enschedese Vogido. Met maar liefst 0-10 werden de Almeloërs afgedroogd op sportcomplex De Riet. Met de rust was de achterstand al hopeloos 0-8.

Poule L50: De Zweef - Staphorst 0-2.
Poule 20: Hengelo - NEO 2-1
Hengelo poulewinnaar.
Poule 21: De Lutte - Avanti W 2-1.
Poule 22:
De Esch - SVV’56 3-1,
KOSC - AJC’96 1-1.
KOSC poulewinnaar.
Poule 24: Markelo - Twenthe 0-1.
Poule 47: Erix - FC Trias 1-1.
Poule 48: RKZVC - Buurse 4-0.
RKZVC poulewinnaar.
Poule 53: DVO’71 - Vogido 0-10. Vogido poulewinnaar.
Poule 56: Suryoye/Mediterraneo - Reutum 4-3.
Suryoye-Mediterraneo poulewinnaar.
Poule 91: Zelos - Rietmolen 8-1.
Poule 93: EGVV - Bredevoort 1-4.
Bredevoort poulewinnaar.
Poule 94: GSV’63 - SKVW 4-4.
Poule 96: SVV’91 - Zuid Eschmarke 2-7.
Poule 97: Barbaros - LSV 3-0.
Barbaros poulewinnaar.
Poule 98: TVO - PW 3-2. TVO poulewinnaar.

 
31-08-2011  

Transfers en operatie op TV

 

ALMELO – Fulham coach Martin Jol mocht van clubeigenaar Mohamed Al Fayed aardig shoppen op de Europese spelersmarkt, zij het dat het allemaal wel op de laatste dag van de transferperiode pas allemaal rond kwam.
Voor FC Twente is het vertrek van Ruiz een aderlating maar de naar zeggen 12 miljoen euro die de deal met Fulham opbracht is niet te versmaden. Een klein meevallertje hebben de Tukkers ook nog eens door de verkoop van Nederlands elftalspeler Eljero Elia van HSV naar Juventus waardoor nog een kleine premie ontvangen wordt. Daar staat tegenover dat voor de komst van Leroy Fèr een slordige 5, 5 miljoen euro aan Feijenoord betaald moet worden. De Rotterdammers kunnen dat bedrag direct afschrijven op de schuldenlast. FC Twente haalde ook nog eens de jeugdspeler Gladestony da Silva die wordt gehuurd via een deal met Manchester United.
Bij Fulham kreeg Jol ook nog eens de ex- Ajaxied Grycera er bij die van Juventus overkomt. Op het allerlaatste moment werd door Fulham ook nog een deal gesloten met FC Porto voor de overname van Orlando Sa die tekende tot de zomer van 2015.
Op de Nederlandse markt was PSV de ‘big spender’. De 98-jarige Eindhovense club gaf in totaal 28 miljoen euro uit voor o.a. spelers als Tim Matavz, jeugdinternational Jetro Willems, Dries Mertens, Georginio Wijnaldum, Kevin Strootman, Przemyslaw Tyton, Timothy Derijck en Ruben Bentancourt.
Van Heracles Almelo was het enige nieuws de live- uitzending op Eredivisie Live van de kruisband-operatie van verdediger Birger Maertens die donderdag om 18.30 uur te zien is.
 

Archief
Terug naar vorige pagina