Sportberichten


Plaatsing  
 
26-08-2011  

Rob Ruigh wint Profronde Almelo

 

ALMELO – Neerlands best geklasseerde renner in de Tour de France Rob Ruigh verraste in de laatste ronde alle favorieten waaronder André Greipel, Samuel Sanchez, Johnnie Hoogeland en Bram Tankink. Ruigh sprong weg en bleef weg daarmee zijn concurrenten het nakijken gevend. Voor Greipel en de winnaar van vorig jaar Sanchez bleven de troostprijzen als tweede en derde.
’s Middags leek het er op dat de Profronde in zwaar weer terecht zou komen en mogelijk zelfs moest worden afgelast, maar gaande het voorprogramma klaarde het weer op en bleef het tijdens de koers van de profs droog tot vijf minuten na de prijsuitreiking.
Doordat er dit jaar geen dameskoers werd gehouden had de organisatie een alternatief voorprogramma met koersen voor junioren en beloften en een koppelkoers met prominenten en een deel van de toprenners. Door het uitlopen van het voorprogramma en door een olievlek uit een veegwagen van Twente Milieu - die eerst opgeruimd moest worden - liep het behoorlijk uit tot geluk van Bram Tankink die een week geleden al te vroeg in Almelo was en nu met autopech kampte, waardoor hij mogelijk niet op tijd in Almelo kon zijn. De drie kwartier vertraging in het programma was voldoende om nog net op tijd aan de start te kunnen staan. Wel werd de profkoers met vijf rondjes ingekort om op tijd te kunnen eindigen.
Tankink kreeg van voorzitter Egbert Willems als dank voor het zorgen voor gratis landelijke publiciteit een dinerbon voor twee.

Fotoreportage: Coen, Nick, Jan, Roel, Freek.
(Kijk naar alle foto's van Jan en Coen)
Filmbeelden RTV Oost klik hier

Fotoreportage (99 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina